اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

طول عمر سرطان مثانه بدخیم

سرطان مثانه بدخیم طیف گسترده‌ای از پیش‌آگهی دارد که به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. در مراحل اولیه (سرطان محدود به مخاط مثانه)، میزان بقای ۵ ساله بیش از ۹۰٪ است. اما در مراحل پیشرفته که سرطان به عضله مثانه یا اندام‌های مجاور گسترش یافته، این میزان به ۵۰٪ تا ۷۰٪ کاهش می‌یابد. در صورتی که متاستاز دور (گسترش به سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان) رخ داده باشد، میزان بقای ۵ ساله به کمتر از ۱۵٪ می‌رسد و میانگین طول عمر پس از تشخیص در این مرحله معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. البته عواملی مانند سن بیمار، وضعیت عمومی سلامت، پاسخ به شیمی‌درمانی، و نوع سلول سرطانی تأثیر قابل توجهی بر این آمار دارند و پزشک متخصص اورولوژی یا انکولوژی می‌تواند پیش‌آگهی دقیق‌تری بر اساس شرایط هر بیمار ارائه دهد.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

علائم سرطان مثانه

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

ایا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟

سرطان مثانه در مراحل اولیه می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. در سرطان‌های سطحی که هنوز به لایه عضلانی مثانه نفوذ نکرده‌اند، برداشت تومور از طریق آندوسکوپی (TURBT) همراه با تزریق داروی BCG داخل مثانه در بسیاری از بیماران به بهبودی کامل منجر می‌شود، هرچند احتمال عود وجود دارد و پیگیری منظم ضروری است. 

در مراحل پیشرفته‌تر که سرطان به عضله مثانه رسیده، برداشت کامل مثانه (سیستکتومی رادیکال) همراه با شیمی‌درمانی در برخی بیماران نتایج خوبی دارد اما دیگر نمی‌توان از «درمان قطعی» به معنای واقعی صحبت کرد. در مرحله متاستاتیک، هدف درمان کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است نه ریشه‌کنی کامل. به طور خلاصه، هرچه تشخیص زودتر باشد، شانس درمان قطعی بیشتر است و این موضوع اهمیت غربالگری و مراجعه زودهنگام به پزشک را دوچندان می‌کند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

روش های درمان سرطان مثانه

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

واکسن ب ث ژ برای سرطان مثانه

واکسن ب ث ژ (BCG) که اصالتاً برای پیشگیری از سل ساخته شده، امروزه یکی از مؤثرترین درمان‌های موضعی سرطان مثانه سطحی محسوب می‌شود. در این روش، محلول حاوی باکتری ضعیف‌شده مستقیماً از طریق کاتتر داخل مثانه تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از عمل آندوسکوپی را از بین ببرد. این درمان معمولاً به صورت یک دوره ۶ هفته‌ای انجام می‌شود و در بسیاری از بیماران با دوره‌های نگهدارنده ادامه می‌یابد. 

مطالعات نشان داده‌اند که ب ث ژ به طور قابل توجهی احتمال عود سرطان و پیشرفت آن به مراحل عمیق‌تر را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار و خستگی خفیف است که معمولاً موقتی هستند؛ در موارد نادر عفونت سیستمیک رخ می‌دهد که نیاز به درمان دارد. این درمان برای همه بیماران مناسب نیست و پزشک متخصص بر اساس نوع، درجه و مرحله تومور تصمیم به استفاده از آن می‌گیرد.

-عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه
عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

درمان جدید سرطان مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هاشم شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام 34 سال دارم که کجی الت زیادی دارم تقریبا اندازه عکسی که گذاشتید و تا جایی که یادم هست از بچه گی اینطود هست الان 3 سال ازدواج کردم که در برقراری رابطه جنسی همسرم دچار درد میشود طوری که الان رقبتی به برقراری ندارد و سرد شده و این باعث سردی در خودم و استرس شده میدانم که به عمل احتیاج دارم فقط هزینه عمل برایم مهم هست لطفا هزینه عمل را بگوید و هم اینکه ایا در گرگان دکتر ی میشناسید که مورد تایید شما باشد که بتوانم اینجا عمل کنم بخاطر هزینه درمان . ممنون لطفا جواب بدهید از اطلاعات سایت شما و شما تشکر میکنم ان شالله در پناه خداوند منان توفیق روز افزون نصیب شما گردد.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر عبداله سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر پیرو سوالات قبلی من عکس آلت تناسلی را فرستادم و فیلم عمل شما رو هم مشاهده کردم ،شما فرمودید که آلت تناسلی من نیازی به عمل نداره چون زیادنیست
    من میخوام بدونم چجوری میتونم آلت رو به حالت راست دربیارم؟آیا راهی هست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی جز جراحی نیست
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    الت تانسلی بنده کمی به سمت چب منحرف می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خسته نباشید خدمت استاد خوش صدا جناب اقای دکترحسین کرمی.به خاطروقت گذاشتن وخواندن این سوال از شما کمال تشکر را دارم وازدوردستهای زحمت کشتان را میبوسم.جوانی 19 ساله هستم که در تاریخ94/4/2به دلیل بیماری واریکوسل واصلاح الت عمل جراحی کردم.الحمدلله شکل الت بهتر از قبل شده ولی با این که مدتی از عمل می گذرد هنوز سر الت بی حس است ودر کناره های سر الت در هنگام نعوظ دردی دارم که میل جنسی مرا نسبت به قبل بسیار کاهش داده(قبلا بسیار زود انزال بودم ولی بعد از عمل خیلی دیر یا اصلا انزال نمی شوم)اگر با این وضع پیش بروم نمیتوانم در اینده نزدیکی داشته باشم.ایا بی حسی الت ودرد در هنگام نعوظ همیشگی است؟سوال دیگر این است که افرادی بعد از انجام عمل واریکوسل دیگر بچه دار نمی شوند واز این بابت من بسیار نگران وافسرده شده ام(در ضمن نظریه ی دکتربه ازمایش اسپرم این بود که به دلیل واریکوسل تقریبا بیضه ها از کار افتاده اند). از راهنماییتان سپاس گذارم. اجرتان با امام حسین(ع)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه درست میشوید
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشد جانب اقای دکتر کرمی طبق این عکس من برای شما فرستادم الت نتاسلی من بیشتر از این خم نمیشه و من از این حالت بسیار رنج میبرم.لطفا رهنمایی کنید و بگوید به جراحی نیاز دارد یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      زیاد نیست
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشد جانب اقای دکتر کرمی طبق این عکس من برای شما فرستادم الت نتاسلی من بیشتر از این خم نمیشه و من از این حالت بسیار رنج میبرم.لطفا رهنمایی کنید و بگوید به جراحی نیاز دارد یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام،ضمن خسته نباشید بنده حدود سه سال پیش باد فتخ دو طرفه و واریکوسل چپ را عمل کردم،الان هم از آویزان بودن و بدشکل بودن بیضه و رگهای بیضه چپ رنج میبرم هم آلتم کج شده و بسیار بد شکل شده است؛همچنین در سکس قسمت کلاهک آلتم درد گرفته و اصلا ارضا نمیشوم و لذت نمیبرم؛همچنین قوای جنسیم ضعیف شده ولذت نمیبرم؛لطفا مرا راهنمایی بفرماید؛
    1. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      درمان دارد؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      کاهش قوا عصبی است
    3. تصویر کاربر رضا شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      آیا آورزانی و شکل بد رگهای بیضه درمان دارد؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
    5. تصویر کاربر رضا شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عمل زیبایی آلت و بیضه نمیکنید ؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      برجستگی واریس است حساس نباشید
    7. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر آلتم به سمت راست چرخیده و خیلی کج هست، اگه عمل زیبایی هست بگید پیگیر باشم؛
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      من نمیکنم
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام،ضمن خسته نباشید بنده حدود سه سال پیش باد فتخ دو طرفه و واریکوسل چپ را عمل کردم،الان هم از آویزان بودن و بدشکل بودن بیضه و رگهای بیضه چپ رنج میبرم هم آلتم کج شده و بسیار بد شکل شده است؛همچنین در سکس قسمت کلاهک آلتم درد گرفته و اصلا ارضا نمیشوم و لذت نمیبرم؛همچنین قوای جنسیم ضعیف شده ولذت نمیبرم؛لطفا مرا راهنمایی بفرماید؛
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      واریس شدید دارید
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام،ضمن خسته نباشید بنده حدود سه سال پیش باد فتخ دو طرفه و واریکوسل چپ را عمل کردم،الان هم از آویزان بودن و بدشکل بودن بیضه و رگهای بیضه چپ رنج میبرم هم آلتم کج شده و بسیار بد شکل شده است؛همچنین در سکس قسمت کلاهک آلتم درد گرفته و اصلا ارضا نمیشوم و لذت نمیبرم؛همچنین قوای جنسیم ضعیف شده ولذت نمیبرم؛لطفا مرا راهنمایی بفرماید؛
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر sanaz جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام قای دکتر
    نامزدم ازبچگی دچار کجی آلت بود الان دفعه چهارم هست که عمل کرده,این بارآخر که سوزش شدیدادراری هم گرفت و دوباره آلتش کجه
    ازنظر روحی به شدت دچار مشکل شده دلیل بازگشت این کجی چیه؟آیا قابل حل شدن هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب