اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

طول عمر سرطان مثانه بدخیم

سرطان مثانه بدخیم طیف گسترده‌ای از پیش‌آگهی دارد که به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. در مراحل اولیه (سرطان محدود به مخاط مثانه)، میزان بقای ۵ ساله بیش از ۹۰٪ است. اما در مراحل پیشرفته که سرطان به عضله مثانه یا اندام‌های مجاور گسترش یافته، این میزان به ۵۰٪ تا ۷۰٪ کاهش می‌یابد. در صورتی که متاستاز دور (گسترش به سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان) رخ داده باشد، میزان بقای ۵ ساله به کمتر از ۱۵٪ می‌رسد و میانگین طول عمر پس از تشخیص در این مرحله معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. البته عواملی مانند سن بیمار، وضعیت عمومی سلامت، پاسخ به شیمی‌درمانی، و نوع سلول سرطانی تأثیر قابل توجهی بر این آمار دارند و پزشک متخصص اورولوژی یا انکولوژی می‌تواند پیش‌آگهی دقیق‌تری بر اساس شرایط هر بیمار ارائه دهد.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

علائم سرطان مثانه

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

ایا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟

سرطان مثانه در مراحل اولیه می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. در سرطان‌های سطحی که هنوز به لایه عضلانی مثانه نفوذ نکرده‌اند، برداشت تومور از طریق آندوسکوپی (TURBT) همراه با تزریق داروی BCG داخل مثانه در بسیاری از بیماران به بهبودی کامل منجر می‌شود، هرچند احتمال عود وجود دارد و پیگیری منظم ضروری است. 

در مراحل پیشرفته‌تر که سرطان به عضله مثانه رسیده، برداشت کامل مثانه (سیستکتومی رادیکال) همراه با شیمی‌درمانی در برخی بیماران نتایج خوبی دارد اما دیگر نمی‌توان از «درمان قطعی» به معنای واقعی صحبت کرد. در مرحله متاستاتیک، هدف درمان کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است نه ریشه‌کنی کامل. به طور خلاصه، هرچه تشخیص زودتر باشد، شانس درمان قطعی بیشتر است و این موضوع اهمیت غربالگری و مراجعه زودهنگام به پزشک را دوچندان می‌کند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

روش های درمان سرطان مثانه

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

واکسن ب ث ژ برای سرطان مثانه

واکسن ب ث ژ (BCG) که اصالتاً برای پیشگیری از سل ساخته شده، امروزه یکی از مؤثرترین درمان‌های موضعی سرطان مثانه سطحی محسوب می‌شود. در این روش، محلول حاوی باکتری ضعیف‌شده مستقیماً از طریق کاتتر داخل مثانه تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از عمل آندوسکوپی را از بین ببرد. این درمان معمولاً به صورت یک دوره ۶ هفته‌ای انجام می‌شود و در بسیاری از بیماران با دوره‌های نگهدارنده ادامه می‌یابد. 

مطالعات نشان داده‌اند که ب ث ژ به طور قابل توجهی احتمال عود سرطان و پیشرفت آن به مراحل عمیق‌تر را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار و خستگی خفیف است که معمولاً موقتی هستند؛ در موارد نادر عفونت سیستمیک رخ می‌دهد که نیاز به درمان دارد. این درمان برای همه بیماران مناسب نیست و پزشک متخصص بر اساس نوع، درجه و مرحله تومور تصمیم به استفاده از آن می‌گیرد.

-عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه
عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

درمان جدید سرطان مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر payamaleki چهارشنبه ۲۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    باید عمل کنم یا اینکه نه مشکلی نداره..زیرش سفتی خاصی نیست نمیتونه پیرونی باشه..4ماه متجه شدم تاییر خاصی نکذده تو این چهار ماه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      فيلم عمل من در يوتيوب را ببينيد بخيه ميخواهد ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر ابراهیم جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلامـ ـچند ماهی است که دچار کجی یا شکستگئ الت تناسلی شده ام وهیچ اقدامی نکرده ام واحساس میکنم که این مشکل شدید تر شده است وبرای نزدیکی مشکل دارم سنم52سال است لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عمل کنید 09351142080 فیلمعمل من در یوتیوب را ببینید
  • تصویر کاربر ممد شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    من عکس آلتم رو کجا باید بفرستم دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      همینجا
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید درمورد هزینه های عمل کجی الت میخواستم بدونم حدودا چقدر هزینه داره و اینکه ایا هزینه های عمل با دفترچه ایثار گران کم میشه یا خیر،سن من 20سال هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه است
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    باسلام جناب آقادکتر همانطور که در سوال قبلی خدمدتان عارض بودم اندازه آلتم 11سانتی متر می باشد حالا با عمل طول آن کوتاهتر از معمول نخواهد شد و بعداً در عمل مقاربت مشکلی در امر ارضاء همسرم پیش نخواهد آمد چون درحال حاضر تا روی من قرار نگیردارضاء نمی شود. ضمناً اندازه بیضه متناسب با اندازه آلت هست یا نه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی برای بزرگ کردن آلت نیست
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم برای عمل کردن کجی آلت تناسلی چند وقت بعد از عمل نباید کارای سنگین انجام بدم و اینکه هزینش حدودا چقد میشه چون وضعیت مالی خوبی ندارم و از یکطرف افسردگی شدیدی بابت این داستان دارم اگر بگید واقعا ممنون میشوم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل من را ببینید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دکتر گرامی.
    مشکلم اینه که آلتم در حالت خوابیده به سمت راست میرود و در مواقع ادرار چرخش هم دارد، همین به سمت راست رفتن باعث انحراف شده، آیا مشکلی هست لطفا راهنمایی کنید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر حامد جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    با سلام..همان جور که گعتم به کجی الت مبتلا هستم و گعتید به عمل نیاز دارید..و اینکه در میان گذاشتن با خانواده خجالت میکشم...هزینه عمل و مدت زمان بستری در بیمارستان چقدر است ممنون میشم اگه به سوالم پاسخ بدهید.ممنون از وب سایتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را ببینم
  • تصویر کاربر sss جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 28 ساله هستم. حدود یکسال پیش در سر الت تناسلیم. زیر کلاهک دو پلاک لمس می کردم اوایل کمی درد وجود داشت والان درد ندارد و یکی از پلاکها کوچکتر شده اون موقع پیش متخصص ارولوژی رفتم و ویتامین ائی تجویز کرد
    سر الات تناسلیم مقدار خیلی کمی کج شده البته به سمت پلاکی که کوچکتر شده
    الان در وسط الت تناسلیم یک پلاک کوچک لمس میکنم بدون درد. به نظر شما من با این شرایط الان میتونم ازدواج کنم و تا کی باید ویتامن ائی مصرف کنم؟
    بسیار ممنون میشم من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام دکتر 21 سالمه از زمانیکه یادم میاد آلتم رو به پایین کج بوده علاوه بر کجی بیش ازسی درجه درحالت نعوذ باکمی فشار آلتم ازوسط شکسته میشود یعنی باکمی فشار رو به بالا یاپایین زاویه قاعمه بخودش میگیرد این حالت درحالت نعوذ هم هست
    آیا نیاز به جراحی داره واگر دارد هزینه این عمل چقدرمیشود بادفترچه تامین اجتماعی لطفا پاسخ را به جیمیلم هم که براتون ذکرکردم ارسال فرمایید یا با تماس البته من عکس هم خواستم بفرستم اما داعم باهرکدام عکس ها میزند پیوست معتبرنیست
    ممنون دکترلطفا پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر احسان شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر فرمت عکس متاسفانه پشتیبانی نمیشود که ارسال کنم لطفا بفرمایید شما اصفهان هم مطب دارید که حضورا خدمت برسم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه تهران
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب