اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

طول عمر سرطان مثانه بدخیم

سرطان مثانه بدخیم طیف گسترده‌ای از پیش‌آگهی دارد که به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. در مراحل اولیه (سرطان محدود به مخاط مثانه)، میزان بقای ۵ ساله بیش از ۹۰٪ است. اما در مراحل پیشرفته که سرطان به عضله مثانه یا اندام‌های مجاور گسترش یافته، این میزان به ۵۰٪ تا ۷۰٪ کاهش می‌یابد. در صورتی که متاستاز دور (گسترش به سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان) رخ داده باشد، میزان بقای ۵ ساله به کمتر از ۱۵٪ می‌رسد و میانگین طول عمر پس از تشخیص در این مرحله معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. البته عواملی مانند سن بیمار، وضعیت عمومی سلامت، پاسخ به شیمی‌درمانی، و نوع سلول سرطانی تأثیر قابل توجهی بر این آمار دارند و پزشک متخصص اورولوژی یا انکولوژی می‌تواند پیش‌آگهی دقیق‌تری بر اساس شرایط هر بیمار ارائه دهد.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

علائم سرطان مثانه

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

ایا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟

سرطان مثانه در مراحل اولیه می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. در سرطان‌های سطحی که هنوز به لایه عضلانی مثانه نفوذ نکرده‌اند، برداشت تومور از طریق آندوسکوپی (TURBT) همراه با تزریق داروی BCG داخل مثانه در بسیاری از بیماران به بهبودی کامل منجر می‌شود، هرچند احتمال عود وجود دارد و پیگیری منظم ضروری است. 

در مراحل پیشرفته‌تر که سرطان به عضله مثانه رسیده، برداشت کامل مثانه (سیستکتومی رادیکال) همراه با شیمی‌درمانی در برخی بیماران نتایج خوبی دارد اما دیگر نمی‌توان از «درمان قطعی» به معنای واقعی صحبت کرد. در مرحله متاستاتیک، هدف درمان کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است نه ریشه‌کنی کامل. به طور خلاصه، هرچه تشخیص زودتر باشد، شانس درمان قطعی بیشتر است و این موضوع اهمیت غربالگری و مراجعه زودهنگام به پزشک را دوچندان می‌کند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

روش های درمان سرطان مثانه

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

واکسن ب ث ژ برای سرطان مثانه

واکسن ب ث ژ (BCG) که اصالتاً برای پیشگیری از سل ساخته شده، امروزه یکی از مؤثرترین درمان‌های موضعی سرطان مثانه سطحی محسوب می‌شود. در این روش، محلول حاوی باکتری ضعیف‌شده مستقیماً از طریق کاتتر داخل مثانه تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از عمل آندوسکوپی را از بین ببرد. این درمان معمولاً به صورت یک دوره ۶ هفته‌ای انجام می‌شود و در بسیاری از بیماران با دوره‌های نگهدارنده ادامه می‌یابد. 

مطالعات نشان داده‌اند که ب ث ژ به طور قابل توجهی احتمال عود سرطان و پیشرفت آن به مراحل عمیق‌تر را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار و خستگی خفیف است که معمولاً موقتی هستند؛ در موارد نادر عفونت سیستمیک رخ می‌دهد که نیاز به درمان دارد. این درمان برای همه بیماران مناسب نیست و پزشک متخصص بر اساس نوع، درجه و مرحله تومور تصمیم به استفاده از آن می‌گیرد.

-عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه
عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

درمان جدید سرطان مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1061 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من انحنای آلت رو به پایین دارم عکسها رو خدمتتون ارسال کردم با توجه به عکس ها آیا این انحنا در سکس مشکل سازه و باعث عدم دخول یا درد در طرف مقابلم میشه ؟؟ آیا نیاز به عمل داره ؟ خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      بیایید حضوری صحبت کنیم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز ، سن من 52 ساله،، دارای کجی آلت مادرزادی می باشم . (به سمت چپ وبالا)و موقع نزدیکی با همسرم ، مقاربت برای ایشان دردناکه و تازگی متوجه شدم که مشکل من قابل درمان است . آیا اگر از روش بخیه (چین دادن) استفاده شود ، نعوظ دردناک نمی شود و میخواستم بدانم در شهر رشت کسی برای عمل کردن این مشکل سراغ دارید که مورد تایید شما باشد . خیلی از شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر مشکل در سکس ندارید نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر H دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.مشکل مادرزادی انحنای آلت سمت چپ دارم میخام ببینم احتیاج به عمل داره یا نه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر H شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر مشکل در سکس ندارید دست نزنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من کجی آلت دارم میخاستم بدونم کجی التم در حدی هست که عمل کنم یا خیر لطفا اگه میشع جواب بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      کمتر تز سی درجه ونیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر آرمان شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام .خسته نباشید . بنده 23 ساله هستم. آلتم در حالت غیرنعوظ و عادی شل و آویزونه و کمی متمایل به راست است اما متاسفانه در حالت نعوظ و زمانی که سفت و بزرگ میشود، به طرف راست متمایل میشود. عکسشو میفرستم خدمتتون. به نظرتون مشکلم خیلی حاده و چطور حل بکنم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر مشکل در دخول داشته باشید باید بیایید صحبت کنیم
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    ببخشید دکتر من از پایین به کلاهک و همون سر آلتم نگاه میکنم و قرمزی کمی مشاهده میکنم. با فشار دادن همون ناحیه درد میکنه و هنگام ادرار با درد همراه. مشکل چیه. آیا حل میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      باید از نزدیک ببینم
  • تصویر کاربر ارسلان سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. وقت بخیر.
    اقای دکتر من مشکل کجی آلت دارم و دو سال پیش هم عکس فرستادم گفتید کجی زیاد است ولی به دلیل مشکل مالی اقدام نکردم.
    از شما تقاضا دارم هزینه تقریبی عمل رو بهم بگید که من بتونم هزینه رو کنار بزارم برای عمل. خیلی ممنون از زحمات شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام بر اساس تعرفه وزارت بهداشت است
  • تصویر کاربر آرمان دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 11800 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام.وقت شما بخیر. بنده 23 سالمه. من تقریبا” سه هفته قبل خودارضایی کردم و از اون موقع به بعد دچار مشکلاتی از جمله راست نشدن آلت (حتی بهنگام خوابیدن) شدم. در سه هفته گذشته پیش دو تا دکتر رفتم و هر دو تمرکزشون روی این بود که واریکوسل دارم و درست هم میگفتن.بنابراین عمل جراحی کردم(8 روز پیش).منتهی هرچی میگفتم ک آقا من از مشکل راست نشدن و کمی درد در انتهای آلت هم دارم، هر دو بیضه ها رو معاینه کردن و واریکوسلو تشخیص دادن. یعنی من موندمو و با این مشکل حل نشده. البته یکیشون به من قرص ویتامین E داد که نمیدونم آیا موثره و اصن برای چیه. کلا” فقط همین یه نوع قرصو داد و تمام. آلت تناسلیم مشکل کوچک یا بزرگ شدن نداره اما وقتی هم که بزرگ میشه روی بیضه میافته و انگارآویزون و شل میشه. حالت خیلی خوبش اینه که به طرف راست شل و آویزون میشه. قبلا” اصلا” این طوری نبود.راحت رو به جلو یا موقع خواب رو به بالا راست میشد. داروهایی که کلا” مصرف میکردم : لووکسین تیروئید، فیناسراید(برای ریزش مو)،مکمل vm پروتئین ( که تقریبا” 10گرم فقط پروتئین داره و اکثرش انواع ویتامیناس) و هفته ای یه دونه هم قرص ویتامین D مصرف میکردم. خواهش میکنم کمکم کنید و راه درمانو بگید. بنده دانشجو هستم و متاسفانه تمام کارام مختل شده و استرس زیادی هم دارم عکساشو میفرستم .هم برای حالت کوچک بودن و هم بزرگ بودن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها اغلب روحی وروانی است ورزش ونشاط کمک کننده است
  • تصویر کاربر فربد سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر عزیز. بنده ۳۳ سن دارم و دارای کجی آلت تناسلی مادرزادی به سمت راست (تصویر ارسال شده است) هستم. جدیدا احساس میکنم این کجی و انحنا بیشتر شده است. میخواهم عمل کنم. سوال بنده این است که اولا آیا ممکن است این انحنا و کجی مادرزادی بیشتر شده باشد یا اینکه بنده حساس شده ام. دوم اینکه بعد از عمل جای بخیه و عمل بر روی آلت باقی میماند یا خیر. بنده در شهرستان زندگی میکنم و درخواست نوبت عمل فوری دارم. با تشکر فراوان از پاسخگویی شما.
    1. تصویر کاربر فربد شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      آقای دکتر چرا پاسخ نمیدهید.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر فربد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسخگویی شما آقای دکتر عزیز. خدمت شما عرض کنم تماس گرفتم مطب ولی متاسفانه میگویند شهریور. ولی میخواستم اگر لطف کنید خود شما این هفته نوبت ویزیت بدهید که خدمت برسم.به دلیلی که خدمتتان عرض خواهم کرد عجله دارم. ضمنا طول بیرونی کجی آلت ۱۵ سانتیمتر و طول داخلی آن ۱۳ سانتیمتر است. با این وضعیت میتوان بطور قطع گفت که چند سانتیمتر بعد از جراحی طول آلت کم خواهد شد؟ و اینکه بطور قطع هیچ عوارضی جز کوتاهی ندارد ؟ بسیار سپاسگزار میشوم آقای دکتر اگر سریع پاسخ دهید. واقعا ممنونم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    5. تصویر کاربر فربد سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر ، حتما حضوری مزاحم شما میشوم . فقط یه سوال آخر ذهنم را مشغول کرده پاسخ دهید ممنون میشوم. با توجه به عکس میزان انحنا چند درجه است؟ با سپاس فراوان
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید بنده ۲۱ سالمه کجی مادرزادی آلت به سمت پایین دارم و
    این موضوع باعث میشه هنگام رابطه جنسی من و شریک جنسیم اذیت بشیم و نهایتا جدا بشیم ، میخواستم ببینم اگه عمل کنم دائمی درست میشه و نخ بخیه باید بمونه در محل یا کشیده میشه؟!
    1. تصویر کاربر ناشناس سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این عکس رو مشاهده کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب