اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

طول عمر سرطان مثانه بدخیم

سرطان مثانه بدخیم طیف گسترده‌ای از پیش‌آگهی دارد که به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. در مراحل اولیه (سرطان محدود به مخاط مثانه)، میزان بقای ۵ ساله بیش از ۹۰٪ است. اما در مراحل پیشرفته که سرطان به عضله مثانه یا اندام‌های مجاور گسترش یافته، این میزان به ۵۰٪ تا ۷۰٪ کاهش می‌یابد. در صورتی که متاستاز دور (گسترش به سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان) رخ داده باشد، میزان بقای ۵ ساله به کمتر از ۱۵٪ می‌رسد و میانگین طول عمر پس از تشخیص در این مرحله معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. البته عواملی مانند سن بیمار، وضعیت عمومی سلامت، پاسخ به شیمی‌درمانی، و نوع سلول سرطانی تأثیر قابل توجهی بر این آمار دارند و پزشک متخصص اورولوژی یا انکولوژی می‌تواند پیش‌آگهی دقیق‌تری بر اساس شرایط هر بیمار ارائه دهد.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

علائم سرطان مثانه

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

ایا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟

سرطان مثانه در مراحل اولیه می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. در سرطان‌های سطحی که هنوز به لایه عضلانی مثانه نفوذ نکرده‌اند، برداشت تومور از طریق آندوسکوپی (TURBT) همراه با تزریق داروی BCG داخل مثانه در بسیاری از بیماران به بهبودی کامل منجر می‌شود، هرچند احتمال عود وجود دارد و پیگیری منظم ضروری است. 

در مراحل پیشرفته‌تر که سرطان به عضله مثانه رسیده، برداشت کامل مثانه (سیستکتومی رادیکال) همراه با شیمی‌درمانی در برخی بیماران نتایج خوبی دارد اما دیگر نمی‌توان از «درمان قطعی» به معنای واقعی صحبت کرد. در مرحله متاستاتیک، هدف درمان کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است نه ریشه‌کنی کامل. به طور خلاصه، هرچه تشخیص زودتر باشد، شانس درمان قطعی بیشتر است و این موضوع اهمیت غربالگری و مراجعه زودهنگام به پزشک را دوچندان می‌کند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

روش های درمان سرطان مثانه

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

واکسن ب ث ژ برای سرطان مثانه

واکسن ب ث ژ (BCG) که اصالتاً برای پیشگیری از سل ساخته شده، امروزه یکی از مؤثرترین درمان‌های موضعی سرطان مثانه سطحی محسوب می‌شود. در این روش، محلول حاوی باکتری ضعیف‌شده مستقیماً از طریق کاتتر داخل مثانه تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از عمل آندوسکوپی را از بین ببرد. این درمان معمولاً به صورت یک دوره ۶ هفته‌ای انجام می‌شود و در بسیاری از بیماران با دوره‌های نگهدارنده ادامه می‌یابد. 

مطالعات نشان داده‌اند که ب ث ژ به طور قابل توجهی احتمال عود سرطان و پیشرفت آن به مراحل عمیق‌تر را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار و خستگی خفیف است که معمولاً موقتی هستند؛ در موارد نادر عفونت سیستمیک رخ می‌دهد که نیاز به درمان دارد. این درمان برای همه بیماران مناسب نیست و پزشک متخصص بر اساس نوع، درجه و مرحله تومور تصمیم به استفاده از آن می‌گیرد.

-عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه
عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

درمان جدید سرطان مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پرتوی پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما ، جواب پاتولوژی رو خدمتتون ارسال میکنم ممنون میشم نظر خودتون رو اعلام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خدارو شکر موردی به نفع بدخیمی نداشتید
  • تصویر کاربر حبیب چهارشنبه ۳ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام حدود سه هفته است که فهمیدم توده در مثانه دارم چند بار به دکتر رفتم همشون میگن باید عمل بشه لطفاً راهنمایی بفرمایید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      بله باید توده ی مثانه عمل بشه الکی وقت رو تلف نکنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ضمن خسته نباشید موفقیت شما پدر بنده یه عمل جراحی مثانه داشتند که دکتر گفته بود در مرحله بعدی برداشتند مثانه می‌باشد. اما به گفته شما دکتر عزیز راههای دیگه ای هم میشه برای درمان یا جلوگیری از پیشرفت این بیماری در نظر گرفت اخرین و بهترین درمان برای این بیماری چه می‌تونه باشه ؟. اگر مرحمت فرمایید ما نوبت بگیریم و ادامه درمان در خدمت شما باشیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      راهی که به جز جراحی هست شیمی درمانی و رادیوتراپی جهت حفظ مثانه میباشد باید به انکولوژیست مراجعه کنید و تحت نظر ایشون باشید
  • تصویر کاربر نادر جمعه ۵ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    اینجانب مبتلا به کلیه پلی کیستیک وعدم تخلیه کامل مثانه با دیابت نوع دوبا استفاده از قرص دیافوزین وابتلا به اعصاب ناشی از موج انفجار هستم حجم تخلیه 80سیسی وحجم باقیمانده 400 سیسی داروی پروستاتان امنیک فیناستراید بتانکول مصرف می کنم پزشک سوند یکبار مصرف را تجویز کرده ولی نمیتوانم چون زیاددرد دارد داروهای اعصاب سرترالین آربیترازول ودپاکین مصرف می کنم داروی کلیه کاپتوپریل آلوپرینول کلسیتریول نفرودیت آتورواستاتین آسپیرین ضمنا هر نیم ساعت به نیم ساعت به سرویس بهداشتی میروم گاهی خودم را خیس می کنم
    از جناب پزشک حاذق ومحترم خواهشمند م اگر دارو ی دیگری غیر از سوند است مرا راهنمایی بفرمایند ضمنا 66 سال سن دارم
    بسیار متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      نوار مثانه انجام شده؟
    2. تصویر کاربر نادر سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      بله
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      بفرستید ببینم
    4. تصویر کاربر نادر پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      چقدر شما هم حاضزچر جوابید من که پاسخی دریافت نکردم
    5. تصویر کاربر نادر پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      فرستادم خدمتتون
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      ارسال نشده اگر مشکل ارسال دارید به واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ ارسال کنید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محمودی سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر.می خواستم لطف کنید نظرتون رو در مورد توده ای که داخل مثانه بوده و عمل شده و اینکه آیا بدخیم بوده یا خوش خیم بدونیم و اینکه آیا مشکل جدیه ؟ دکتر به ما گفتن که باید چند هفته تزریق داشته باشید.مدارک قبل و بعد عمل رو خدمتتون ارسال میکنم.خیلی خیلی ممنون از راهنمایی هاتون و وقتی که می‌گذارید.خداوند به شما خیر دهد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      توده مثانه بدخیم بوده سیر درمان درستی پیش رو دارید
  • تصویر کاربر مسعودقاسمی سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام و احترام خدمت شما، من چندین سال هست درگیر تکرر ادرار هستم البته همیشگی نیست یه بازه ای هم خوبم انگار به صورت تناوبی هست به نظرم بیشتر صبح ها اینطور هستم چندین بارهم دکتر رفتم در طی این سال ها همه گفتند چیزی نیست از استرس هست خب من زمان هایی که خونه هستم هم و هیچ استرسی ندارم هم دچار این مشکل میشم ، در بعضی از مواقع پی از تخلیه ادرار مثلا یه ربع یا نیم ساعت بعد دوباره پر میشه و احساس می کنم نیاز یه تخلیه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      باید براتون نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر صهیب دوشنبه ۱ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    Sohaib Hossaini
    حدود ۸ سال است دچار تکرر ادرار شبانه هستم
    از حدود ۴ سال پیش تکرر ادرار شدیدتر و کاهش شدید تستسترون دارم
    متخصص orolog پس از معاینه سونوگرافی و عفونت مجاری ادراری چیزی را تشخیص نداد و معتقد است تکرر ادرار من منشا روانی و استرس دارد
    متخصص غدد پس از ازمایش خون و بررسی همه هورمونها پیش دیابت را با HBA1C 5,8 و همچنین کمبود ویتامین Dرا تشخیص داد در غیر این صورت مشکل دیگری را تشخیص نداد
    قرصهای سولفیناسین ۵ میلی گرم و Sparmex 15 میلی گرم هم استفاده کردم که علائم تکرر ادرار را شدیدتر کرد
    هم اکنون من دچار تکرر ادارا شدید ،بی خوابی و کمبود هورمون تستسترون هستم
    من در آلمان زندگی می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به علائمتون که تشدید شده باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر رویا یکشنبه ۳۰ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام واحترام اقای دکتر ،پدرم ۹۰ سالشون هست از ابتدای سال ۱۴۰۳ هرازچندگاهی قطراتی خون در ادرارشون دیده میشه بدون اینکه هیچگونه درد وناراحتی در بدن یا هنگام دستشویی کردن داشته باشن،پزشک در ازمایش خون ،ادرار سونوگرافی و ام ار ای مسیله ای ندیدن وقرص فیناستراید وسفکسیم تجویز کردن که مانع از ادامه این مشکل نشده وایشون جسما تحمل سیستوسکپی ندارن ،لطفا ما رو در مورد اقدام لازم راهنمایی کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ دی ۳( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن با و بدون کنتراست تزریقی انجام شود
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۳۰ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    بنده یه حس نیاز به تخلیه فوری در مثانه پیدا کردم فکر کردم عفونت ادراری دارم رفتم ازمایش دادم ولی خون در ادرار و باکتری بود اما عفونت ادراری نبود این خون الان در دو ازمایش به مدت ۱ سال دیده شده در ازمایش آخر آنتی‌بیوتیک مصرف کردم علایم ۲ ماه خوب شد تا جدیدا باز علایم دارم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ دی ۳( 1 سال پیش)
      سیگار مصرف میکنید؟
    2. تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۳۰ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر سیگاری نیستم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ دی ۳( 1 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی و سی تی اسکن شکم و لگن با و بدون کنتراست تزریقی انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر قربانی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر جناب دکتر من شهریور ماه خدمت شما رسیدم بنده رو جراحی مثانه کردید و ۴تا سنگ به ضخامت تقریبی ۲۰میل خارج کردید بعد از جراحی دوباره حالات سوزش و تکرر ادرار رو داشتم همچنین درد موقع ادرار به شما دایرکت دادم فرمودین به مرور بهتر میشی تقریبا دوماه خوب بودم ولی دوباره تکرار شد درد و سوزش تا اینکه سونو دادم بازهم چنتا سنگ با سایزهای بزرگتر در حد ۴۰میل دارم تورو خدا ممنون میشم کمکم کنید خیلی اذیت میشم سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب