اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

طول عمر سرطان مثانه بدخیم

سرطان مثانه بدخیم طیف گسترده‌ای از پیش‌آگهی دارد که به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. در مراحل اولیه (سرطان محدود به مخاط مثانه)، میزان بقای ۵ ساله بیش از ۹۰٪ است. اما در مراحل پیشرفته که سرطان به عضله مثانه یا اندام‌های مجاور گسترش یافته، این میزان به ۵۰٪ تا ۷۰٪ کاهش می‌یابد. در صورتی که متاستاز دور (گسترش به سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان) رخ داده باشد، میزان بقای ۵ ساله به کمتر از ۱۵٪ می‌رسد و میانگین طول عمر پس از تشخیص در این مرحله معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. البته عواملی مانند سن بیمار، وضعیت عمومی سلامت، پاسخ به شیمی‌درمانی، و نوع سلول سرطانی تأثیر قابل توجهی بر این آمار دارند و پزشک متخصص اورولوژی یا انکولوژی می‌تواند پیش‌آگهی دقیق‌تری بر اساس شرایط هر بیمار ارائه دهد.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

علائم سرطان مثانه

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

ایا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟

سرطان مثانه در مراحل اولیه می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. در سرطان‌های سطحی که هنوز به لایه عضلانی مثانه نفوذ نکرده‌اند، برداشت تومور از طریق آندوسکوپی (TURBT) همراه با تزریق داروی BCG داخل مثانه در بسیاری از بیماران به بهبودی کامل منجر می‌شود، هرچند احتمال عود وجود دارد و پیگیری منظم ضروری است. 

در مراحل پیشرفته‌تر که سرطان به عضله مثانه رسیده، برداشت کامل مثانه (سیستکتومی رادیکال) همراه با شیمی‌درمانی در برخی بیماران نتایج خوبی دارد اما دیگر نمی‌توان از «درمان قطعی» به معنای واقعی صحبت کرد. در مرحله متاستاتیک، هدف درمان کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است نه ریشه‌کنی کامل. به طور خلاصه، هرچه تشخیص زودتر باشد، شانس درمان قطعی بیشتر است و این موضوع اهمیت غربالگری و مراجعه زودهنگام به پزشک را دوچندان می‌کند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

روش های درمان سرطان مثانه

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

واکسن ب ث ژ برای سرطان مثانه

واکسن ب ث ژ (BCG) که اصالتاً برای پیشگیری از سل ساخته شده، امروزه یکی از مؤثرترین درمان‌های موضعی سرطان مثانه سطحی محسوب می‌شود. در این روش، محلول حاوی باکتری ضعیف‌شده مستقیماً از طریق کاتتر داخل مثانه تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از عمل آندوسکوپی را از بین ببرد. این درمان معمولاً به صورت یک دوره ۶ هفته‌ای انجام می‌شود و در بسیاری از بیماران با دوره‌های نگهدارنده ادامه می‌یابد. 

مطالعات نشان داده‌اند که ب ث ژ به طور قابل توجهی احتمال عود سرطان و پیشرفت آن به مراحل عمیق‌تر را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار و خستگی خفیف است که معمولاً موقتی هستند؛ در موارد نادر عفونت سیستمیک رخ می‌دهد که نیاز به درمان دارد. این درمان برای همه بیماران مناسب نیست و پزشک متخصص بر اساس نوع، درجه و مرحله تومور تصمیم به استفاده از آن می‌گیرد.

-عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه
عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

درمان جدید سرطان مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مولود پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 795 مشاهده پرسش
    با سلام
    بعد از سونوگرافی و سی تی اسکن و turbt, دکتر به تازگی برای پدرم تشخیص سرطان مثانه از نوع urothelial carcinoma, low grade(papillary transitional cell carcinoma, grade 23) دادند. هر دو راه درمان رو گفتند، جراحی یا شیمی درمانی، ولی راه بهتر رو پیشنهاد ندادن.
    با توجه به اینکه ایشون 67 سال دارن، تصمیم گیری خیلی واسمون سخت شده.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید کدوم راه انید درمانش بیشتر هست و عوارضش چی هست.
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      بايد تمام مدارك را ببينم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
    2. تصویر کاربر مولود چهارشنبه ۱۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      عکس سونوگرافی، آزمایش و سی تی اسکن رو ارسال کردم خدمتتون.
      جواب پاتولوژی هم که این بود:
      Papillary transitional cell carcinoma, low grade-
      Urothelial carcinoma, grade 2/3
      Tumor invades into the muscularis papiolaris-
      No vasculare invasion seen-
    3. تصویر کاربر مولود چهارشنبه ۱۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      گزارش سونوگرافی
    4. تصویر کاربر مولود چهارشنبه ۱۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      آرمایش
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      جواب خوب است باید تحت مظر باسند از نظر عود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفي یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    جناب دكتر من الان يكي دو ساله كه تحريك كه ميشم يا موقعي كه در حال سكس هستم مقدار خيلي زيادي پيش اب دارم،طوري كه بين سكس به مشكل ميخورم كاملا،و خجالت ميكشم،چون خيلي خيس ميشود،ميخواستم ببينم راهكار اينكه مثل همه پيش اب نداشته باشم چيه،؟؟؟و چي بايد مصرف كنم؟؟؟
    ممنون ميشم كمكم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      اين طبيعي تست كاري نميتوان كرد
    2. تصویر کاربر مصطفي شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      بلاخره قرصي چيزي كه كم بشه؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر. برای خون در ادرار، آزمایش معمولی + سونوگرافی + سی تی اسکن اسپیرال از شکم و لگن + سیتولوژی (در سه روز) انجام داده ام که در فایل های ضمیمه خدمت تان ارسال می شود.(خون قابل رؤیت نیست و در آزمایش تشخیص داده شده است. هیچ درد خاصی هم در قسمت کلیه و شکم ندارم). لطفا راهنمایی بفرمایید. مرد 45 ساله. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      چكاب كه سالم باشد جاي نگراني نبست
  • تصویر کاربر معصومه شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مادرم 47 سال سن داره و چند وقتیه ه که سوزش ادرار گرفته و تکرر ادرار داره ،دکتر دارو بهش داده فنازو پریدین و چند تای دیگه،ولی اصن فایده نمیکنه .قسمت پایین شکم سمت چپش درد میکنه و داروهام ک اصن هیچ، باید چیکار کنه؟ ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ازمايش وكشت ادرار دهيد
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۳۶ ساله هستم(مرد) تقریبا ۱۵ سال پیش به دلیل تکرر ادرار به پزشک مراجعه کردم و قرص افلوکساسین تجویز کرد البته آزمایش داده بودم و پزشک مربوطه تشخیص عفونت داد.بعد از یکسال مجددا تکرر پیدا کردم مجددا به پزشک مراجعه کردم و باز هم همون قرص رو تجویز کرد که کمی بهتر شدم ولی سریع به حالت اول برمی گشت. دیگه بیخیال شدم و باهاش کنار اومدم درواقع پیگیری نکردم تا ۴ سال پیش سونوگرافی دادم که گفت پروستات سالم هستش و هیچ مشکلی نداره و دیگه قرص کارایی نداشت من هم ادرارم باریک و چند شاخه میشد و با سرعت کم البته وقتی هجوم ادرارم زیاد میشد کمی سرعتش بیشتر میشد.تا اینکه دکتر سیستوسکوپی کرد و گفت پروستات معمولی هستش مثانه هم سالمه اما گردن مثانه برجستگی شدید داره و اگه این برجستگی رو برداریم دیگه نمیتونی بچه دار بشی.درواقع یعنی هیچ راهی وجود نداره که این تنگی برطرف بشه و مشکی برای بچه دار شدن بوجود نیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام بايد حضوري بياييد ببينم ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1494 مشاهده پرسش
    سلام دکتر , مشکل من 3 ماه پیش با تنگی نفس شروع شد متخصص داخلی قرص های ( فلویموسیل600  ) و (  پروپرانولول40 ) و آرام بخش آلپرازولام05 نوشت.و گفتند مشکل اصلی شما عصبی است.برو پیش متخصص اعصاب . متخصص اعصاب نیز قرص های (  آسنترا 50) و (  کلیدینیوم -سی ) و ( مونته لوکاست 10  ) برام نوشت تنگی نفسم 95 درصد خوب شد . اما مشکل بی میلی جنسی و درد در ناحیه انتهای آلتم و احساس شدید ادرار بدون دفع آن پیدا کردم . تمام دارو ها را قطع کردم دو باره پیش متخصص اعصاب رفتم قرص های ( رهاکین 200 ) و (آمی تریتیلین 10 ) و ( ولبان ای آر 150  ) و  (marinox  - Erecta  vital) آلمانی برام نوشت . بعد از مدتی مصرف اصلا مشکلم حل نشد . درد  در دستگاه تناسلیم بیشتر شد و احساس ادار داشتم و لی مثانه م خالی آلتم شل شل . پیش متخصص کلیه و ارولوژی رفتم سنو گرافی برام نوشت وضعیت کلیه ها عادی و مثانه پر از ادرار اما سنگ 6 میل در کلیه راست 5 میل در چپ  و 3 میل در مثانه مشاهده شد. ایشان کپسول ( تامسولوسین 04 ) و قرص (سیپرو فلوکساسین500 ) تجویز نمود مایعات زیاد مصرف می کنم آب در مثانه زیاد جمع می شود ولی احساس ادرار ندارم . مکرر برای دفع اقدام می کنم بریده بریده میاد.  میل جنسیم برنگشته قبلا هفته ی چهار پنج بار نزدیکی می کردم .اما اکنون هر ماه یک بار آن هم به زور آلتم شل شل احساس لذت خیلی کم و مقدار منی هم کم . خواهشمندم راهنمایی فرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام بايد تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠تماس
  • تصویر کاربر ازاده جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    من پدرم دچار تومور مثانه بودند ٢هفته پيش عمل turp انجام دادند الان بعد از ٢هفته در ادرارشون لخته خون بزرگ و خون همراه بوده عادي است اين چيز با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      مراجعه له دكتر خودتان از نظر بررسي ليشتر
  • تصویر کاربر امیرحسین جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام،من ۱۰۰ کیلو وزنمه و تپلم،خود ارضایی هم میکنم ولی جدیداً دارم ترکش میکنم،۱۸ سالمه،اندازه آلتم ۱۲ سانته،به نظر شما کوچیکه؟بعد اینکه کلاً یه مرد تا چه سنی آلتش رشد میکنه؟و سؤال دیگ هم اینه که چرا سر آلت من کوچیکه؟متوسط اندازه آلت مرد چقدره و آیا موقع اندازه گرفتن باید اون مقداری که در پوست قرار دارد و دورش را چربی گرفته هم اندازه گرفت یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      تنها را شما كاهش وزن است واندازه موردي ندارد
  • تصویر کاربر سمانه یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید اقای دکتر من دختر ۲۴ ساله هستم و مجرد ،مدت ۴ ماهه سوزش ادرار دارم سوزش ادرارم قبل ازادرار حسش میکنم و در ابتدای ادرار دارم و در این مدت دکتر زنان و اورولوژی و هومیوپاتی هم رفتم و قرص های
    لووفلوکساسین وسیپروفلوکساسین ووفنازومکس و فلوکونازول و... استفاده کردم ولی تغییری نکرده و گفتن ممکنه مشکل عصبی باشه و به خودت تلقین میکنی چون تو این مدت دو بار ازمایش ادرار دادم و سونو کلیه هم انجام دادم ولی هیچی نشون نداده ، البته نمیدونم ربطی داره یا نه من کیست تخمدان هم دارم که دارم قرص مصرف میکنم
    اقای دکتر اگه میشه کمکم کنید دیگه سوزش ادرار کلافم کرده
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      تنها را درمان خوردن اب زیاد ورقیق نگاه داشتن تدرار است
  • تصویر کاربر sara پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر باردار هستم و در کشت ادرار باکتری به نیتروفورانتوئین حساس است و به علت بازگشت باکتری باید هر روز مصرف کنم ایا در بارداری این قرص ایمن است.آزمایش ادرار پیوست شد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ازمایش را جای دیگر وتکرار کنید چون بیضررترین انتی بیوتیک حاملگی سفالکسین یا سیفکسیم واموکسی سیلین است
    2. تصویر کاربر sara یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      متشکرم از پاسختون.آقای دکتر سفالکسین و اموگسی سیلین روی باکتری تاثیر نداشت و عفونت شدیدتر شد.ایا راهی هست بدون انتی بیوتیک درمان شوم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      بايد اول كشت وانتي بيوگرام دهيد تا حساسيت باكتري ونوع انتي بيوتيك مشخص شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب