اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

طول عمر سرطان مثانه بدخیم

سرطان مثانه بدخیم طیف گسترده‌ای از پیش‌آگهی دارد که به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. در مراحل اولیه (سرطان محدود به مخاط مثانه)، میزان بقای ۵ ساله بیش از ۹۰٪ است. اما در مراحل پیشرفته که سرطان به عضله مثانه یا اندام‌های مجاور گسترش یافته، این میزان به ۵۰٪ تا ۷۰٪ کاهش می‌یابد. در صورتی که متاستاز دور (گسترش به سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان) رخ داده باشد، میزان بقای ۵ ساله به کمتر از ۱۵٪ می‌رسد و میانگین طول عمر پس از تشخیص در این مرحله معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. البته عواملی مانند سن بیمار، وضعیت عمومی سلامت، پاسخ به شیمی‌درمانی، و نوع سلول سرطانی تأثیر قابل توجهی بر این آمار دارند و پزشک متخصص اورولوژی یا انکولوژی می‌تواند پیش‌آگهی دقیق‌تری بر اساس شرایط هر بیمار ارائه دهد.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

علائم سرطان مثانه

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

ایا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟

سرطان مثانه در مراحل اولیه می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. در سرطان‌های سطحی که هنوز به لایه عضلانی مثانه نفوذ نکرده‌اند، برداشت تومور از طریق آندوسکوپی (TURBT) همراه با تزریق داروی BCG داخل مثانه در بسیاری از بیماران به بهبودی کامل منجر می‌شود، هرچند احتمال عود وجود دارد و پیگیری منظم ضروری است. 

در مراحل پیشرفته‌تر که سرطان به عضله مثانه رسیده، برداشت کامل مثانه (سیستکتومی رادیکال) همراه با شیمی‌درمانی در برخی بیماران نتایج خوبی دارد اما دیگر نمی‌توان از «درمان قطعی» به معنای واقعی صحبت کرد. در مرحله متاستاتیک، هدف درمان کنترل بیماری و بهبود کیفیت زندگی است نه ریشه‌کنی کامل. به طور خلاصه، هرچه تشخیص زودتر باشد، شانس درمان قطعی بیشتر است و این موضوع اهمیت غربالگری و مراجعه زودهنگام به پزشک را دوچندان می‌کند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

روش های درمان سرطان مثانه

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

واکسن ب ث ژ برای سرطان مثانه

واکسن ب ث ژ (BCG) که اصالتاً برای پیشگیری از سل ساخته شده، امروزه یکی از مؤثرترین درمان‌های موضعی سرطان مثانه سطحی محسوب می‌شود. در این روش، محلول حاوی باکتری ضعیف‌شده مستقیماً از طریق کاتتر داخل مثانه تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از عمل آندوسکوپی را از بین ببرد. این درمان معمولاً به صورت یک دوره ۶ هفته‌ای انجام می‌شود و در بسیاری از بیماران با دوره‌های نگهدارنده ادامه می‌یابد. 

مطالعات نشان داده‌اند که ب ث ژ به طور قابل توجهی احتمال عود سرطان و پیشرفت آن به مراحل عمیق‌تر را کاهش می‌دهد. عوارض جانبی شایع آن شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار و خستگی خفیف است که معمولاً موقتی هستند؛ در موارد نادر عفونت سیستمیک رخ می‌دهد که نیاز به درمان دارد. این درمان برای همه بیماران مناسب نیست و پزشک متخصص بر اساس نوع، درجه و مرحله تومور تصمیم به استفاده از آن می‌گیرد.

-عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه
عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

درمان جدید سرطان مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر S سه شنبه ۸ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 859 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    دکتر زنان مراجع کردم با معاینه بهم گفتن که تبخال تناسلی دارم و آزمایش خون دیگه ندادم الان ضایعات رو به بهبود هستن و پماد و قرص آسیکلوویر رو مصرف می کنم
    سه تا سوال دارم میشه لطفا راهنماییم کنید:
    ۱. برای جلوگیری از عود چه کارهایی انجام بدم؟ نیاز که قرص آسیکلوویر رو خوردنش رو ادامه بدم؟ تا چند وقت؟ و روزی چند عدد؟
    ۲.چه زمانی می تونم آزمایش خون بدم که جوابش دقیق باشه؟
    ۳.بعد از بین رفتن ضایعات آیا با همسرم رابطه داشته باشیم اونم ممکنه تبخال بزنه؟ همسرم هیچ ضایعی نداره من نمی دونم چطور مبتلا شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      اگر زیاد عود کنه ، باید روزی یک عدد اسیکلوویر تا یک ماه خورده شه. در زمانی که ضایعات فعال دارین رابطه ی جنسی نداشته باشین. غیر اون زمان مشکلی نیست
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۸ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    چند وقتی هست لک های سیاه خیلی کوچیک انتهای پوست آلتم در میاد..یبار هم با ناخن کندم یکیش رو مثل پوست خشک هستن و حتی جای زخم هم نموند

    چی هستن و علتش چی میتونه باشه؟
    سپاس از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ تیر ۰( 4 سال پیش)
      احتمال داره زگیل بوده باشه ، این دفعه برجستگی ایجاد شد عکسش را بفرستید
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۵ تیر ۰( 4 سال پیش)
      الان مدت ۱ الی ۲ ماهی هست که این لکه ها هستن ولی الان بیشتر شدن..من چون اهواز هستم باید پیش متخصص چی برم برای معاینه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      یا متخصص پوست یا ارولوژی
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آنا شنبه ۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر
    من ۲۳ سالمه و حدودا ۱ ماه پیش روی خط باسنم جوش زده بود یعنی من فکر میکردم جوشه نه دردی داره نه خارش الان متوجه شدم که هنوز هم این ۲ تا جوش هستن بعد از اینکه دیدمشون متوجه شدم جوش نیستن و الان خیلی استرس دارم ، توی اینترنت خیلی سرچ کردم فکر کنم زگیل تناسلیه میشه شما نگاه کنید ، اگه مشکلی هست من زود تر به دکتر مراجعه کنم ، گفتم توی این شرایط کرونا بهتره نرم ، اگه بتونید زود جواب بدید ممنون میشم واقعا، چون خیلی نگرانم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ تیر ۰( 4 سال پیش)
      ظاهرش به زگیل شباهت نداره ، برای بررسی دقیق تر به متخصص پوست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سلیم سه شنبه ۱ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    روی الت من تاول شکل زده چند ماهی. دکتر جباری گفتند لیکن پلان کرم فلوئوسینولون زدم ولی بهتر نشده
    میخاستم شما تشخیص بدید اقای دکتر چیه این مریضی اعصابم بهم ریخته ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ تیر ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر غفارزاده یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام. از سه روز پيش متوجه يك زائده اي مانند "جوش سياه رنگ " روي كلاهك آلت تناسلي خود شدم . درد نداره و سفت و بدون ترشحات هست . روش دست ميكشم مانند ته سوزن ته گرد و به همون اندازه و همون سفتي هست. اگر امكان داره بفرماييد چي هست و چهار بايد انجام بدم . با تشكر سلام. از سه روز پيش متوجه يك زائده اي مانند "جوش سياه رنگ " روي كلاهك آلت تناسلي خود شدم . درد نداره و سفت و بدون ترشحات هست . روش دست ميكشم مانند ته سوزن ته گرد و به همون اندازه و همون سفتي هست. اگر امكان داره بفرماييد چي هست و چهار بايد انجام بدم . با تشكر مرد ٣٩ ساله متاهل هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر جناب دکتر حدودا چهار روز مبشه که قسمت کلاهک آلت تناسلی به یک دفعه قرمز شد و فقط سوزش داشت اما در این چند روز متورم تر شده و در هنگام شستشو درد دارد شریک جنسی من فقط همسرم هستند و رابطه ی جنسی دیگری نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت بمالید
  • تصویر کاربر Mr یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    من واریکسل دارم
    چند روز پیش به دانه قرمز برجسته زیر شکمم و بالا ناحیه تناسلیم ایجاد شد
    دانه زیر پوسته و تا حدی بزرگ است ولی نه مو برگشته نه چرک داره
    بعد از اون دیروز یک دانه خیلی کوچیک که برجستگی هم ندارد روی کلاهک الت تناسلیم پیدا شد که رنگ پوستم بود اما امروز روی دانه سفید رنگ شده است(عکسش رو براتون فرستادم ) لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر مهلا چهارشنبه ۲۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام دكتر جان وقتتون بخير
    من رفتم پيش متخصص زنان ديدن و گفتن تبخال زدي و كرم مخصوص تبخال رو يك روزه استفاده ميكنم
    ولي نگران هستم كه نكنه زيگيل تناسلي باشه ؟ميشه بهم بگين زيگيل هست يا تبخال؟و همه ي فكر منو درگير كرده و امروز متوجه گسترشش شدم در مجراي ادراري قيمت مقعد به قدري سوزش و خارش دارم
    ميخواستم بپرسم بايد چه كار كنم و اينكه اگر تبخال هست دوره درمان چه مدت طول ميكشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      تست hpv از ضایعات انجام شود ، پاپ اسمیر انجام شود. احتمالا زگیل یا تبخال نباشه. پماد موپیروسین هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    روی بدنه الت تناسلی تورم های قرمز پیدا کرده ک همراه خارش زیاد،، کم کم حس میکنم داره بیشتر میشه البته این تورم ها زمانی ک مرطوب نشه الت ،خشک هستند اگه میشه راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر ویزیت دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، وقت شما بخیر
    بنده تقریبا 15 روز پیش توسط جنابعالی ویزیت شدم. فرموده بودید که تبخال الت هست و قرص و پماد اسیکلوویر هر هشت ساعت استفاده کنم. و نتیجه را خدمت شما اطلاع دهم.
    تا کنون تغییر زیادی حاصل نشده است و فقط اندکی التهاب آن کمتر شده است. البته بنده به دلیل سفرکاری که دراین مدت داشتم نتوانستم خیلی مرتب و سر وقت داروها را مصرف کنم. آیا همچنان بعد از گذشت این مدت و عدم بهبودی کامل آن، می تواند همچنان خطرناک و قابل سرایت باشد؟
    جسارتا با توجه به اینکه تصمیم به اقدام جهت بچه دار شدن در این ایام (یکی دو روز آینده) داریم یک مقدار نگران هستم که نکند چیز دیگری باشد و خدایی نکرده به همسرم منتقل شود و برای بچه و همسرم خطر داشته باشد. به نظر شما نیاز به ویزیت مجدد هست ؟
    آیا همچنان باید مصرف دارو اسیکلویر را ادامه بدهم؟ چند روز باید مصرف کنم تا خطر آن بر طرف شود و علایم بهبودی مشاهده گردد؟
    خیلی متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      داروها رو باید منظم مصرف کنین وگرنه اثر نمیکنه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب