اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی
    من چند ماهی هست که در روز زیاد دستشویی میرم اگه بیرون برم و یکم هوا سرد باشکه هر نیم ساعت یک بار باید برم مثلا دربند
    در شب که واقعا خواب برام سم شده چون مقدار ادرارم خ کمه اما توی خواب هر دو یا نهایتا سه ساعت باید برم دستشویی اونم مقدار کم ادرار میاد
    در ضمن استرسی هستم و عصبی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه عصبی است
  • تصویر کاربر بنده شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    من وقتی می خوابم گاهی اتفاق می افته که بدون اختیار عمل استمنا را با خود انجام می دهم (در خواب) و در همان زمان که این کار را انجام می دهم فکر می کنم که دارم یک مسئله ریاضی یا کاری غیر از این کار را انجام می دهم و بعد از انجام متوجه می شوم که چه اتفاقی افتاده البته گاهی در همان حین هم متوجه می شوم که یا دست می کشم یا بی اختیار ادامه می دهم. چه دارویی برای حل این مشکل مناسب می باشد. قیمت دارو مهم نیست فقط مشکل را حل کند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ترکش کنید
  • تصویر کاربر آرین شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من آرین هستم 14 ساله . من نگرانم چون که یک انحنا در آلتم وجود داره به نظر نمیرسه بیشتر از 30 درجه باشد ولی می ترسم در ظمن نقاله گیرم نیومد اندازه بزنم چجوری باید بفهمم از 30 درجه بیشتره یا کمتر در ظمن مقدار زیادی دونه سفت زیر پوست آلتم هست ولی کوچک و متراکم مانند چربی اضافه زیر پوستی می مونه که روی صورت هم می زنه ولی این خیلی زیاد تره .... خیلی نگرانم خواهش می کنم کمکم کنید خواهش می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر تهرانی در مطب ببینم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    دارای آلت و بیضه های کوچک هستم و 10 سال بچه دار نشدم آیا ممکن است به دلیل کوچکی بیضه باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله بررسی میخواهد
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    37 سال سن دارم با تازگی عقد کرده ومتوجه شه ام که همسرم دوماهی است دچار زگیل تناسلی شده >هیچ ارتباطی تا کنون نداشته ام با مطالعه سایت ها دچار وحشت شده ام لطفا مرا راهنمایی کنید.?آیا واکسن می تواند برای من مفید باشد ؟باید جدا شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله واکسن بزنید
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسری17ساله هستم که از تکرر ادرار شدید رنج میبرم به پزشک متخصص مراجعه کردم و بعد از انجام آزمایشات مختلف همه چیز طبیعی بود وپزشک یک قرص کوچک داد اما اصلا جواب نداد اقای دکتر واقعا دیگه دارم افسردگی میگیرم لطفا دارو یا چیزی که بتواند به من کمک مند را به من معرفی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگیرید 02122642744
    2. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر قبل از انجام ازمایشات دارویی نیست که بتواند تکرر ادرار را کم کند؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عرفان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترخسته نباشید من الان 30سال سن دارم وازدوران کودکی تاالان بیماری شدیدبی اختیاری ادراری دارم بی اختیاری شدید یعنی وقتی به دستشویی میرم بازوروفشاراوردن به خودم ادرارخارج میشه ولی مثانه ام تمام خالی نمیشه وبعداز15دقیقه ادرارزیاد ازم خارج میشه ومن اصلاهیچ کنترولی من برای جلوگیری ازریختن ادرارروی لباسهام ندارم والان برای جلوگیری ازریختن بی اختیارادارم مجبوربه بستن نایلون دورالت تناسلی هستم واین قدرنایلون بستم الت تناسلی ام زخم شده است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگیرید 02122642744
    2. تصویر کاربر عرفان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام اقای دکترمن کرمانشاه شهرستان پاوه ساکن هستم برای گرفتن نوارعصب مثانه کرمانشاه برم یابیام تهران همون بیمارستانی که خودت انجاهستی نورارعصب رابگیرم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعیداکبری دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ببخشیدبی ادبیه ولی من آدم بسیارشهوتی هستم وهمین امرباعث شده که به خودارضایی روبیارم
    من ازبچگی این کارومیکردم
    خواهش میکنم,التماس میکنم یه راهی بهم معرفی کنیدتاازدستش خلاص بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      صرف انرزی با ورزش و اجتناب از صحنه های سکسی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من 30 ساله متاهل هستم
    هر چند وقت تقریبا به مدت یک هفته تکرر ادرار پیدا می کنم (تقریبا در روز 8تا10 بار
    و شب 1 تا 4) و خیلی تمایل به خوردن آب دارم.
    قند خونم رو با دستگاه در حالت غیر ناشتا اندازه گرفتم که یک بار 340 و 2 روز بعد دوباره گرفتم 290 بود.
    سوال اول اینکه ممکنه من بیماری قند داشته باشم؟ یا اگه دارم چرا با وجود بالا بودن قند تا 340 که شاید بیشتر از اینها هم رسیده باشه، ولی تاثیری تو بدنم نداشته و مشکلی برام پیش نیومده یا علائمی ندارم؟
    تکرر ادرار همیشگی نیست. گاهی اینطوری می شم.
    سوال دیگه اینه که اگه تکرر ادرار من به خاطر قند بالا باشه آیا با پایین اومدن مقدار قند خون تکرر ادرار من درست می شه؟
    راه درمانش چیه؟
    تو چندتا آزمایش ادرار که در سالهای گذشته داشتم توی ادرارم قند نشون داده. ولی تاحالا آزمایش قندخون ندام.
    تا اونجا که راه داره می خوام از قرص استفاده نکنم
    ممنون می شم راهنماییم کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه مال قند است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز.
    من 66 سال سن دارم واخیرا در ازمایش ادرار خون در ادرار مثبت نشان ئمی دهد. سابقه قبلی نداشته وقرصهای رقیق کننده خون بعلت استنت گذاری می خورم (اسپیرین-پلاویکس وچندین قرص فشار خون وهمچنین قرص تامسولوسین.سونو فقط کیست کلیه نشان می دهد. ممکن است مرا راهنمایی کنید .
    با تشکر محمد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سیستوسکوپی کمک کننده است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب