اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1899 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر بزرگوارآیا بعد از عمل هیدروسل هیچ دردی احساس میشود؟ درد ناشی از عمل و چقدر هست این درد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر نسرين سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    ‎سلام آقاي دكتر
    ‎من ٣١ سالمه مجرد و باكره هستم و مدت يكسال هستش كه براي ليزر مو زايد به مركزي ميرفتم كه متاسفانه از اونجا به زگيل مقعد دچار شدم من دو هفتست كه اين موضوع رو فهميدم دو يا سه ماه ديگه ميخام عقد كنم توو شهرستان خودم به دكتري مراجعه مردم و
    ‎ايشون به من گفتن شما نبايد تا يكسال ازدواج كنيد و من از استرس اين موضوع مريض شدم لطفا راهنماييم كنيد كه بايد چيكار كنم و اگه خدمتتون برسم طول درمانش چقدر طول ميكشه؟؟ و اينكه توو چه مرحله اي نياز به تيكه برداري و يا واكسن هستش؟؟ عكس زيگيل رو كه دكتر تشخيص دادن براتون فرستاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد اينها را كرايو كنيد منعي براي ازدواج نداريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوذر یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام من چند وقت هست دونه های سفید زیر پوست التم در امده هیچ درد و خرشی هم نداره ولی خیلی زیاد هستن نگرانم کرده چند دونه زگیل تناسلی هم دارم ولی این دونه ها با اونا فرق دارن میترسم اینا هم زگیل باشن متاسفانه تو شهر ما متخصص پوست نیست پیش یه دکتر عمومی رفتم نمیدونت چی هستم ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اگر بزرك شدند ازمايش پوستي دهيد
    2. تصویر کاربر ابوذر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      خیر بیشتر از ۶ ماه هست که سایزشون تغیر نکرده
    3. تصویر کاربر ابوذر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      روی دستم هم در امده چند وقته
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      فعلا درمان نميخواهد
    5. تصویر کاربر ابوذر سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ممنون از پاسختون
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      تشكر
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    دفع سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام هر دو ساعت ليوان اب ونمك كم
  • تصویر کاربر مهلقا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام.اقای دکتر چندماهه متوجه شدم سر مقعد زگیلهایی رشد کرده برای درمان اقدام کردم در طول یک ماه چهار بار کریو انجام دادم الان چند روزه پماد ایمی کیمود و قرص زینک مصرف میکنم ولی فعلا زیگیلها درمان نشده ایا درمان کریو و هر هفته انجام بدم؟ در حالی که ناحیه رشد زگیل به شدت درد داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد كرايو كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام. آلت تناسلی من رو به پایین هست یعنی تقریبا از قسمت شروع آلت رو به پایین هست و حتما میخواهم عمل کنم. اما چیزی که هیچ جا درمورد آن صحبت نکردید هزینه تقریبی عمل هست. در نرخنامه وزارت نیز چیزی پیدا نکردم.من بیمه ندارم لذا باید آزاد هزینه کنم. من میخواهم حدود هزینه را بدانم. مثلا یک میلیون؟ پنج میلیون؟ ده میلیون؟ چون بنده شهرستان هستم و نمیتوانم حضوری مراجعه کنم لذا نرخ را به من بصورت تقریبی اعلام فرمایید. و اینکه عمل در مطب شما انجام میشود یا بیمارستان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش وا بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام و عرض ادب
    من اهل اردبیل و 42 سال سن دارم . متاسفانه در سنین 25 تا 30 سالگی که اوایل استخدامم بود ادرارم را در مدتهای طولانی نگه میداشتم که بعدها برایم مشکلاتی در مثانه و دفع ادرار پیش آمد . بعد از تولد فرزند دومم در سال 1387 عمل وازکتومی انجام دادم . و بعد از آن بود که احساس میکردم بعد از دفع ادرار چند قطره ای ریزش ادرار دارم و نمازم اشکال دارد که به پزشک مراجعه کردم و تازه فهمیدم که حجمی از ادرار خالی نمیشودو به وازکتومی مربوط نیست . تا الان چهارتا متخصص عوض کرده ام . از سونوگرافیهای مختلف گرفته تا عکسهای رنگی و حتی عمل سیستوسکوپی انجام شده و داروهای مختلف هیچکدام نتیجه نداده . بعد از سیستوسکوپی که حدود 5-6 سال قبل بود ، گفتند هیچ چیز مشاهده نشد و دلیل مورد را عصبی عنوان کردند اما باز داروها نتیجه نداد . تا اینکه یک هفته قبل در سیستوگرافی جدید، مشخص شد که رفلاکس کلیه گرید 2 دارم و برایم باکلوفن 10 ، افلوکینول 200 و پروترال 0.4 تجویز نمود ( که در این پنج روز فشار دفع ادرام کمی بیشتر شده اما همچنان گرفتگی محسوسی در هنگام دفع دارم ). و همچنین تاکید نمود فرزندانم نیز سونوگرافی شوند . که در سونوگرافی دخترم نیز دیواره مثانه نامنظم بودو سونوگرافی خودم نیز حجم باقیمانده ادرار 170cc میباشد و واریکوسل نیز در دو طرف بیضه مشاهده شد و دردناک بودن اخیر آن ناحیه را سبب گردیده است . اکنون علاوه بر ناخوشی خود نگران مشکل فرزندم نیز هستم .
    از آنجا که پارسال تابستان علیرغم سفارش تلفنی یکی از منشیهایتان ( دختر خانم جوانی بودند ) در یکی از روزهای سه شنبه به مطبتان مراجعه نمودم و بعد از 6-7 ساعت انتظار بدلیل عدم امکان اسکانم و ... و خانم منشی بزرگتری که مجرب و سختگیر و قانون مداربودند امکان شرفیابی فراهم نگردید ، لطفا در صورت امکان محبت فرموده مرا راهنمایی فرمایید. در صورت صلاحدید و نیاز به معاینه ، در هر زمانی که تعیین فرمایید . حضورا در مطبتان حاضر خواهم شد . باسپاس فراوان و پوزش از بابت طولانی شدن شرح حالم . م .ص
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام در يك كلمه همه مشكلات شما وسواس وحساسيت بيش از حد است وگرنه سالميد
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر! آقای دکتر از دیروز عصر به دلیل آماده نبودن و انجام ناصحیح تمرین زیر شکم، درناحیه پایین ناف احساس درد خفیف به شکل تیر کشیدن دارم.بعد از انجام حرکت به مدت 4-5 دقیقه در همان ناحیه مقداری ورم ایجاد شد که از بین رفت. خواستم بپرسم این مربوط به فتق میشه و آیا مشکی قابل توجی وجود دارد؟ البته 2-3 روز هم رنگ ادرارم زرد پر رنگ شده که فکر می کنم به خاطر مصرف قرص ویتامینه. ممنون از شما استاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونو كنيد از نظر فتق
  • تصویر کاربر ن دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    بنده 27 سالمه در ازمایش hpv که انجام دادم چندین نوع مثبت بود البته نوع 18 و 16 منفی بود دکتر زنان دارویی ندادند و فقط گفتند در صورت تمایل واکسن بزنم و عارضه ای در پوستم ندارم لطفا راهنمایی کنید واکسن را تایید میکنید و ایا راهی برای دفع ویروس هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرضیه سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1391 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پسری 10 ساله دارم که متوجه توده ای مانند رگ های پیچ خورده در بیضه سمت چپ او شدم . با توضیحاتی که در صفحه شما خواندم متوجه واریکوسل شدم . آیا در این سن نیاز به جراحی دارد؟ آیا قابل درمان است؟ آیا می تواند فعالیت ورزشی انجام دهد؟
    هیچگونه درد یا تورمی ندارد. خواهشمندم راهنمایی کنید من خیلی نگران هستم. من ساکن آبادان هستم و دسترسی به پزشک حاذق در این شهر بسیار دشوار است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد سونو از بيضه بدهيد بفرستيد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب