اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ارس سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    به تازگی بعد از معاینه خودم متوجه لگه های قهوه ای بر روی آلت شدم ؛ پس از تحقیق شک به زگیل تناسلی دارم لیکن بنده تا کنون رابطه جنسی خطرناک نداشته و همسرم نیز سالم هستند . لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمایید . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، عکس مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر مسیح سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام من چند وقته احساس میکنم حجم ادرارم کم شده و یه درد و گرفتگی خفیفی تو پهلوی چپم و بیضه چپم احساس میکنم سونو رفتم چیزی مشاهده نکردند رنگ ادرارم هم کمی زردتر شده ممکنه چیزی باشه که سونو نشون نده؟چون خودم رو حجم کم ادرارم و گرفتگی و درد خیلی خفیف پهلو و بیضه چپم چیز غیر معمولی حس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، مایعات بیشتری بخورید
  • تصویر کاربر ایرج سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام من یه مدتی هست اینها روی بیضه ی من دراومده میخوام بدونم چی هست وآیا خطرناکن.درد ندارن واب منی هم حالت ژله پیدا کرده .آیا اینها ربطی به هم دارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، عکس بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    سلام . یه مدت نسبتا طولانی که رنگ اسپرمم زرد شده زرد کم رنگ ولی دلیلش رو نمیدونم همراه با بوی بد هم نیست ن سوزشی نه هیچی. لطفا راهنماییم میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، غیر عادی نیست
  • تصویر کاربر نبی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام همسرم هربس نوع 1 دارد آیا در زمان فعال شدن و زدن تبخال با رابطه ی جنسی اورال برای من ممکنه باعث هربس تناسلی بشه یا اگر مبتلا بشم همون هربس دهانی نوع 1 میشه در ضمن رنک منی ایشون زرده ولی علائمی نداره چه اقدامات تشخیصی باید انجام بدم با توجه به اینکه بدرش 26 سالکی از سرطان کبد فوت کرده خودشم افت و تبخال تا عصبی میشه میزنه آیا داروی بیشکیری برای بالا بردن سیستم ایمنی لازم نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، قابل انتقال هست
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید علت این ترک ها چیست ؟ نه سوزش و نه خارشی و نه حساس به اب یا لمس و چیز دیگه ای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، عکس مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر فر سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    لام خدمت دکتر گرامی.بنده 28 سال سن دارم.به مدت 3 ماه هست دچار تکرر و سوزش ادرار شدم همچنین دوشاخه شدن ادرار، ازمایش خون نرمال و سونو دادم مثانه کلیه نرمال بودن فقط نوشته بود التهاب پروستات حجمش هم 30 سی سی بود.که به متخصص مراجعه کردم دو تا امپول انتی بیوتیک دادن زدم باقرص ازیترومایسن و 14 عدد قرص تاوانکس و قرص امنیک 14 روز خوردم در حال حاصر قرصا تموم شدن دوباره مراجعه کردم قرص پروستاتان و اولکسیر دادن که عود نکنه دوباره طبق گفته پزشک. در حال حاضر سوزش ندارم تکرر از هر 10 دقیقه به هر 1 تا دو ساعت بسته به مصرف مایعات کاهش پیدا کرده و تنها مشکلی که دارم حس کاذب اما خفیف ادرار رو دارم شبا هم به همین شکل هست که دو بار میرم دست شویی ،تو این مدت 3 ماه هم خیلی اب مصرف کردم و همیشه یه پام داخل دست شویی بوده .میخواستم بدونم این تکرر که الان خیلی بهتر شده طبیعی هست ایا.در ضمن وقتی به کوه میرم یا پیاده روی میکنم این احساس به شدت کم میشه .با سپاس.ایا نیاز به پیگیری مجدد دارم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، اگر به صورت مزمن علامت دارید، تا یه ماه درمان رو ادامه بدید
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر من ۲۷سال سن دارم ومجردم و هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم تا جای که یادمه از دوران راهنمایی تا الان یک لکه قهوه ای روی لوب تناسلی بدون درد سوزش خارش تغیر سایز وجود داره جدیدا خیلی نگرانم که سرطانی نیست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، عکس مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر فر سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر گرامی.بنده ۲۸ سال سن دارم.به مدت ۳ ماه هست دچار تکرر و سوزش ادرار شدم همچنین دوشاخه شدن ادرار، ازمایش خون نرمال و سونو دادم مثانه کلیه نرمال بودن فقط نوشته بود التهاب پروستات حجمش هم ۳۰ سی سی بود.که به متخصص مراجعه کردم دو تا امپول انتی بیوتیک دادن زدم باقرص ازیترومایسن و ۱۴ عدد قرص تاوانکس و قرص امنیک ۱۴ روز خوردم در حال حاصر قرصا تموم شدن دوباره مراجعه کردم قرص پروستاتان و اولکسیر دادن که عود نکنه دوباره طبق گفته پزشک. در حال حاضر سوزش ندارم تکرر از هر ۱۰ دقیقه به هر ۱ تا دو ساعت بسته به مصرف مایعات کاهش پیدا کرده و تنها مشکلی که دارم حس کاذب اما خفیف ادرار رو دارم شبا هم به همین شکل هست که دو بار میرم دست شویی ،تو این مدت ۳ ماه هم خیلی اب مصرف کردم و همیشه یه پام داخل دست شویی بوده .میخواستم بدونم این تکرر که الان خیلی بهتر شده طبیعی هست ایا.در ضمن وقتی به کوه میرم یا پیاده روی میکنم این احساس به شدت کم میشه .با سپاس.ایا نیاز به پیگیری مجدد دارم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، وس از درمان مجدد آزمایش ادرار بدهید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من چند روزه که بیضه هايم درد میکنه وقتی استاده ام ولی دراز که میکشم خوب میشم مشکل آن چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام، احتمال داره واریکوسل باشه
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب