اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهرخ چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 617 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من از 3 سالگی سنگ کلیه داشتم یعنی 3سالم که بود لیزر کردم این جواب آخرین سونوگرافی که رفتم :
    در برسی سونوگرافی:
    کلیه ها دارای ابعاد طبیعی هستند.
    اکوی کورتیکو مدولری در هر دو کلیه طبیعی است.
    سینوس مرکزی در هر دو کلیه دارای اکوی طبیعی است.
    سنگریزه به دیامتر 3/9mmدرکالیس میانی کلیه راست رویت شد.
    سنگ به دیامتر 4/2mmو 4mmدر کالیس میانی کلیه چپ و3/8mmدر کالیس تحتانی کلیه چپ رویت شد.
    اقای دکتر شما میگید من چکار کنم؟؟خیلی اذیتم میکنه بیشتر اوقات همش درد دارم سنگ خاردار هستن به رنگ سیاه ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      این سنگریزه ها فقط بامصرف مایعات زیاد و ورزش دفع خواهند شد
    2. تصویر کاربر بهرخ چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چکار کنم که دیگه سنگ نسازه کلیم؟؟؟هر سه ماه یکبار سنگ میسازم ..
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    جناب دكتر به خدمت شما عرض شود مي خواستم ببينم ردارويي براي تسكين درد هسرم كه در قسمت جراحي شده و دنده ها دارن هستش كه مصرف كند؟؟؟داروهاي مسكن هم كه براي ايشان مضر است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شیاف دیکلوفناک سدیم 100 هر 8 ساعت استعمال شود
  • تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 674 مشاهده پرسش
    باسپاس فراوان از شما كه جواب بنده رو دادين.سيتوسكپي هم انجام شده از مثانه و خدارو شكر داخل مثانه توده نبوده.البته نا گفته نماند همسرم سال قبل عمل تنگي حالب انجام دادن در اون زمان كليه ايشان از اندازه طبيعي بزرگتر شده بود و حدود 15% كليه فقط كار ميكرد كه به ما گفتن مشگل تنگي بر طرف شده كليه هيچ مشگلي نداره و بعد از 2 ماه بعد ديديم كه قسمت جراحي شده سفت شده و روز به روز بزرگتر مي شود.با مراجعه به پزشك كه در كرج اين جراحي را انجام داده و سونوگرافي هم كرديم گفت مشگلي نيست وبه پزشك ديگري مراجعه كرديم كه پزشك گفت كليه خيلي بزرگ شده و داخلش خون جمع شده.مدتي هم بود داخل ادرار خون ديده ميشد كه يك دفعه كامل خون قطع شد و به حالت طبيعي برگشت.اما باز روز به روز كليه بزرگتر مي شد و وقتي گفتن بايد نفركتومي بشه بعد از اسكن هسته اي كه مطمئن شديم كامل كليه از كار افتاده عمل نفركتومي انجام شد و بعد جواب پاتولوژي به ما اينطوري گفتن كه ارسال مي كنم خدمتتون.
    Macroscopic:
    Specimen received in formalin , labled as right kidney , consists of a nephrectomy specimen including M:16*11*5 cm covered by perinephric fat , M:5*1.5*1 cm , and including urter M:0.5*0.5 cm.
    External surface is unremarkable . on sections multiple creamy fragile papillary tumoral masses are identified in renal pelvis M:12*6*4 cm . grossly tumorinvades into renal pelvis and sinus but renal vein are grossly free from tumor . cortical and medullary thickness of kidney are 0.5cm and 3cm respectively .
    No lymph node is included .
    SOS : M/10 EMB:5%
    Block descroption;1-3)tumor 4-5)tumor&peripelvic fat 6,7)tumor &renal paranchyma 8)non tumoral tissue 9)margin of ureter 10)ureter 11)perinefric fat

    Microscopic:
    Section show papillary structures lined with transitional epithelium showing high N/C ratio, large pleomorphic hyperchromatic nuclei, eosinophilic cytoplasmand prominent nucleoli with area of nests formation invading into lamina propria.

    Diagnosis:
    Right Kidney , Nephrectomy;
    - High Grade Urothelial Carcinoma of Renal Pelvis according to 2004 WHO grading system.
    - Tumor size: 12*6*4cm (total surface)
    - Tumor location: renal pelvis
    - Peripelvic fat: involved by tumor
    - Renal parenchyma: involved by the tumor
    - Perirenal fat: involved by tumor
    - Distal of ureter: involved by tumor
    - Renal vein: free from tumor
    - Necrosis : not identified
    - Vascular invasion(venous or lymphatic); not identified
    - Non neoplastic tissue : end stage renal disease
    - No lymph node is included
    - ICD: M-8130/3. C65.9
    NOTE – Patohologic staging is compatible with Pt3a,pNx,pMx(At least stage III)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      این سرطان لگنچه بوده و بعد از عمل شیمی درمانی و پی گیری می خواهد
    2. تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشكر فراوان از شما.
      در بيمارستاني كه اين عمل نفركتومي انجام شد (بيمارستان هاشمي نژاد) قبل از سيتوسكپي گفنمد شيمي درماني نياز هست اما بعد از سيستوسكپي خداروشكر گفتند كه به مثانه نرسيده فقط بايد لوله حالب را در بيارن.مي خواستم ببينم لوله حالب خارج شود باز هم نياز به شيمي درماني مي باشد؟؟؟ اونجا گفتند نياز نيست.فقط حالب خارج شود كافيست.
    3. تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر نياز هست جواب سيتوسكپي هم براتون ارسال كنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر rezakhan سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 652 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دكتر كرمي.همسر ينده 28 سال سن دارن كه الان 3ماهه عمل نفركتومي انجام دادن كه جواب پاتولوژي كه دادن گفتند كه توده اي مثل يك زمين موكت شده در كليه ديده شده كه باعث بزرگ شدن كليه و از كار افتادن كليه سمت راست ايشان شده.الان بعد از 3ماه هست كه قسمت محل برش جراحي شبها دردناك مي شود و قسمتي كه استخوان دنده كه برداشته شده كمي متورم شده و درد دارد.از شما تقاضا دارم علت اين دردها را محبت بفرماييد برا توضيح دهيد . با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است جواب پاتولوزی را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب