اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سیدسعید جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    باسلام و روز بخیر
    به علت درد پهلو به دکتر مراجعه کرده و پزشک مربوطه تقاضای سونوگرافی نوشتند . پس از انجام سونو و در جواب نوشته شده که تصویر کیست به قطر 28میلی متر در ناحیه تحتانی کلیه مشهود است .
    همچنین پروستات با حجم 39سی سی مشاهده شد .
    میخواستم بدونم چکار باید انجام بدم؟؟؟ از شما نهایت تشکر و قدردانی رو دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      هيچكدام نياز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر نفیسه جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    بنده سه روز پیش با علایم ادرار خونی به پزشک مراجعه کردم،افلوکساسین 200،بیست عدد دریافت کردم و الان بعد سه روز ادرار خونی ندارم،علایم بالینی خاصی هم ندارن،در جواب آزمایش دفع پروتئین+3 و دفع خون+2 ،کشت باکتری رشد نکرد،میخواستم بدونم دفع پروتیین مربوط به عفونت ادراری است،؟ به پیوست جواب آزمایش رو ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نه ازمايش ادرار ٢٤ ساعت از نظر مقدار دفع پروتئين بدهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام .سی و چهارسالمه دو روز پیش با درد در سمت چپ و زیر شکم به دکتر مراجعه کردم ازم سونو گرفتن میخاستم اقای دکتر ببینن و بگن چیز مهمی هست و درمان خاصی لازم داره یا نه ممنونم
    1. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام.چرا جواب نمیدین.لطفا جواب بدین خواهش میکنم
    2. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام.اقای دکتر دیشب یه سونو ازم گرفتن که کاملا با سونو اولی متفاوته .عکسشو براتون میفرستم .نمیدونم به کدومشون اهمیت بدم.میترسم درد پهلو راستم از کلیه باشه لطفا راهنمایی کنید خواهش میکنم زود جواب بدین.دو روزه منتظر جواب هستم
    3. تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      چرا کسی جواب سوال منو نمیده الان سه روزه .پس چرا نوشتین کمتر از بیست و چهار ساعت جواب میدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اينها نياز به درمان ندارد اگر اوره وكراتينين طبيعي باشد درمان نمخواهد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    درتاریخ11295 برای مشکل مثانه سونوگرافی کردم درجواب نوشته کیست ساده کورتیکال به قطر 35میلیمتر در پل فوقانی کلیه چپ دیده شد.سوال اینست :برای درمان چه اقدامی باید بکنم‌ ؟؟
    آیا نیاز به عمل دارد یا درمان دارویی میشود؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      چون سرطاني نيست عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر عباد جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام وسپاسگزار ازوقت گرانبهایی را که برای بیماران اختصاص میدهد جناب دکتر بیش از دوسال است که تکرر ادرار دارم تمام آزمایشهای خون وادرا نرمال میباشد ام ار ای از قده هیپو فیزانجام دادم سا لم بوده سونوگرافی از کلیه انجام دادم سالم بوده پروستاتم 1/12 بوده آزمایش سرطان منفی بوده پزشکان محترم دونوع دارو برای من در نظر گرفتن یکی سولیفاسین سوکسینات ودز مکس که هر کدام از این داروها را استفاده میکنم جواب میگیرم وخوب میشم ولی بدنم مقداری پوف میکند طورری که عصرها کفش برام تنگ میشود وروی پشت پاهایم سوزش دارد ،درضمن هرموقع بدون استفاده از هر داروئی وقتی مجبور بودم مدتی ادرارم را نگهدارم همین اتفاق برام پیش می امد وبدنم مقداری پوف میکرد مشابه حال که اخیرا خوردن دارو راشروع کردم ،خواهشمندم مرا راهنمایی بفرمائید از لطف شما بسیار سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      داروي موثر ولي عارضه هم دارد دوزش را كم كنيد
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    درون روده يك كوشت اضافه ديده شده و آزمايشات نشان ميدهند كه كليه ها به اصطلاح به مرز خودشان رسيده اند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد مداركتان را ببينم
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    کلیه راست من مشکل داره هم سونوگرافی هم IVP و هم اسکن هسته ای انجام دادم که نتایجی که بدست آمده کلیه راستم تقریبا از بین رفته نتایج بدست آمده تو اسکن هسته ای میگه که کلیه راستم 10% کار میکنه.دلیل این هم انسداد در حالب به لگنچه هست.که کلیه هم کوچیک شده است.پیش فوق تخصص نفرولوژی رفتم گفت به نظر من احتیاج به عمل نیست همینطوری بذارید باشه. اما پیش جراح که رفتم گفت عمل می کنیم بنا را میذازیم رو عمل نفرکتومی در حین عمل اگه امکان داشته باشه عمل پیلوپلاستی را انجام میدیم.به نظر شما کدوم کار را باید انجام بدم؟عمل جراحی یا همینطوری بمونه؟با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر علامتي نداريد اقدامي نميخواهد عمل كنيد بايد برداشته شود
  • تصویر کاربر طاهره پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر-من پنچ سال پیش بدلیل کیست کلیه- کلیه راستم را درآوردم الان بعد از پنچ سال دو روز پیش در ادرارم خون مشاهده کردم . ترس دارم نکند به کلیه ام آسیبی رسیده باشد در سونوگرافی که انجام دادم هیدرونفروزگرید1 تشخیص داده شده. البته همان دوروز پیش کمی بی آبی کشیدم. لطفا مرا راهنمایی بفرمایید چه اقدامی انجام بدهم .ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بررسي كامل شويد
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    A adm:
    A adm:
    سلام اقای دکتر
    سپاس از زحماتتون,
    دو شکایت و مشکل دارم بعلاوه درخواست راهنمایی در باب دو موضوع.
    شرح حال:
    اقا , 30ساله ,مجرد,کارمند ,با سابقه سنگ کلیه و کلیه سنگ ساز هستم,چک اپ کامل پزشکیم پیوست میباشد. خانوادگی با مشکل سنگ درگیر هستیم.
    اخرین سونوگرافی هفته قبل :
    ورم کلیه ندارم مثانه و حالب ها و پروستات مشکلی دیده نشده فقط
    دو سنگ 5 میل و یک سنگ 13میل کلیه چپ,
    کلیه راست ,دو سنگ 4 میل,
    طبق ازمایش قبلی سنگ:
    جنس سنگ ها
    45درصد اگزالات کلسیم,
    45درصد امونیوم اورات ,
    10درصد منیزیم فسفات
    شکایت اول:
    قبلا سالی یک بار نهایت دو بار سنگ دفع میکردم و هیچ تغییری در سبک زندگیم نداشتم و نمیدونم چرا الان تقریبا یک سالی هست تقریبا دو ماه یکبار سنگ های 5الی6میل دفع میکنم و سنگ سازیش بشدت زیاد شده؟دلیل این موضوع و برای کاهش این روند چه درمانی میفرمایید؟
    شکایت اصلی:
    توی یک ماه گذشته تقریبا دو روز در میان و بیشتر زمانی که خیلی کم فعالیت بدنی دارم منظورم مثلا درحد ده دقیق پیادروی یا خرابی اسانسور و چهار طبقه پله رفتن ,دفع خون به صورت ماکروسکوپی در ادرار دارم و رنگ ادرارم شبیه نوشابه مشکی که با اب مخلوط شده باشه میشه , ازمایش هم دادم و خون در ادرار بسیار زیاد و دفع شدید پروتین دارم و پی اچ ادرار 5 گزارش شد,سوزش و احساس نیاز به دفع مجدد ادرار دارم و یک در نسبتا کم ولی دایمی در پشت کمرم همون جایی که موقع دفع سنگ وحشتناک درد میگیره دارم.
    این مشکل از کجا ناشی میشه؟و درمان را میفرمایید؟
    دو سوال دیگر به عنوان اخرین مزاحمت:
    ایا این سنگ 13میلی که در لگنچه کلیه هستش نیاز به سنگ شکن دارد؟ اگر جواب مثبت هستش کدام روش را شما توصیه می فرمایید اس وال یا لیزر ( tul) ؟(واقعا دیگه نه من و نه اطرافیانم تحمل درد را نداریم به هیچ وجه)
    و اینکه ایا با توجه به نوع سنگ به غیر از رعایت رژیم غذایی مربوط به سنگ های اگزلاتی, داروی خاصی جهت حل شدن و دفع راحتر و نیز کاهش سنگ سازی توصیه میفرمایید؟
    عذرخواهی بابت طویل شدن متن و ممنون از اینکه وقت گذاشتید. ببخشید خودمونی بگم,
    خسته شدم و دیگه نمیکشم.
    میخوام هر طور شده زودتر بصورت کلی تموم بشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بله درمان اول سنگ شكني است سه جلسه مداوم ونتيجه را بررسي ميكنيم
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم هزینه عمل pcnl چقدر میشه آیا با بیمه سلامت شما عمل میکنید ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بر استس تعرفه است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب