جواب نمونه برداری از پروستات من خوب است یا بد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. روش انجام نمونه برداری از پروستات و رعایت نکات لازم قبل از انجام این آزمایش در این مقاله آورده شده است.

چه مردانی باید نمونه برداری از پروستات انجام بدهند؟

با وجود اینکه 25 درصد از سرطان پروستات، PSA طبیعی دارند ولی با این وجود در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد. پروستات غده ای است که به صورت طبیعی در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته و به اندازه یک گردو می باشد. نقش آن در رابطه با باروری مرد بوده و با ترشح ماده مخصوص باعث توانمند شدن اسپرم های مرد جهت لقاح با تخمک زن و در نتیجه باروری می گردد.

التهاب حاد پروستات

یکی از بیماریهای مهم و شایع پروستات سرطان پروستات می باشد. از غده پروستات مردان ماده ای از سلولهای پروستات به نام PSA ترشح و وارد خون می شود که اصولاً اندازه آن کمتر از 4 می باشد و هر چه اندازه آن به صفر نزدیک تر باشد بهتر است.

رنج نرمال Free Psa و مقدار Psa در سرطان پروستات چقدر است؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

مقدار نرمال آنتیژن پروستات

در سرطان پروستات اندازه PSA در خون رو به افزایش می گذارد و تدریجاً روند صعودی پیدا می کند و از مرز نرمال آن که 4 نانوگرم در میلی لیتر می باشد، روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه بالا می رود. هر چه مقدار اندازه آن در خون بیشتر باشد احتمال سرطان پروستات بالا است. پس نتیجه اینکه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA در خون را باید جدی بگیرید.

کسانی که پدر و عمو و برادرشان به سرطان پروستات مبتلا هستند و یا بودند 4-5 برابر نسبت به افراد طبیعی در معرض سرطان پروستات قرار دارند و اندازه PSA خون این افراد باید از 40 سالگی اندازه گیری شود.

بیوبسی پروستات

آیا عوامل دیگری غیر از سرطان پروستات می تواند PSA خون را بالا ببرد؟

بلی، دستکاری مجرای پروستات و معاینه انگشتی پروستات و تحریک های جنسی و احتباس ادراری و عفونت می تواند باعث افزایش PSA خون شوندکه اغلب در این موارد افزایش به صورت گذرا می باشد و با درمان، پائین می آید. نکته مهم این است که PSA در سرم به صورت آزاد یا Free PSA و ترکیب با پروتئین وجود دارد که در سرطان مقدار PSA آزاد در خون کمتر از نوع ترکیبی ان در خون می باشد.

آیا اندازه گیری PSA خون تنها روش قطعی احتمال سرطان پروستات می باشد؟

در 75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. در مردان مشکوک به سرطان پروستات باید معاینه مقعدی توسط انگشتان و توسط متخصص جراحی کلیه انجام شود. در سرطان پروستات در معاینه قوام پروستات به صورت سفت و مثل سنگ می باشد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد.

توصیه های پیش از نمونه برداری از پروستات

قبل از نمونه برداری رعایت موارد زیر ضروری است.

  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین و پلاویکس باید حداقل یک هفته قبل با نظر دکتر مربوطه قطع شود.
  • عفونت های ادراری باید درمان شود.
  • حداقل سه روز قبل از نمونه برداری از پروستات از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • از شب قبل فقط از مایعات استفاده شود.
  • جهت تمیز شدن روده ها از شیاف بیزاکودیل روز نمونه برداری استفاده نمائید.

آیا بیوپسی پروستات نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی دارد؟

خیر، عموماً بیوپسی یا نمونه برداری به صورت سرپائی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و نیاز به بیهوشی و بستری ندارد.

نمونه برداری از پروستات چقدر طول میکشد؟

مدت زمان نمونه برداری از پروستات حدود 15 دقیقه است.

بیوپسی پروستات

بیمار در روی تخت به حالت نیمه نشسته قرار می گیرد و ابتدا مثل کشیدن دندان با استفاده از آمپول بی حس کننده اطراف پروستات را کاملاً با تزریق، بی حس می کنیم و سپس پروب مخصوص سونوگرافی را آرام وارد مقعد بیمار کرده و محل و اندازه پروستات را با سونوگرافی مشخص می کنیم و سپس با استفاده سوزن مخصوص نمونه برداری تعداد 12-15 قطعه از تمام قسمتهای پروستات برداشته شده و داخل یک ظرف مخصوص ریخته و برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

جراحی زیبایی آلت

آزمایش خونی PSA

آزمایش خونی آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) به صورت عمده برای غربالگری سرطان پروستات در مردان بدون علامت (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) استفاده میشود. این همچنین یکی از اولین آزمایش هایی است که در مردانی که علائمی دارند که ممکن است به دلیل سرطان پروستات ایجاد شده باشند انجام میشود.

بیشتر مردانی که سرطان پروستات ندارند مقدار PSA خونی آن ها کمتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر میباشد. شانس مبتلا بودن به سرطان پروستات با افزایش مقدار PSA بالاتر می رود. وقتی سرطان پروستات ایجاد شود، معمولا مقدار PSA بالاتر از 4 می رود. همچنین اگر مقدار PSA کمتر از 4 باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که مرد به سرطان پروستات مبتلا نیست. حدود 15 درصد مردان با مقدار PSA کمتر از 4 در نمونه برداری سرطان پروستات خواهند داشت.

در مردانی با PSA بین 4 و 10 شانس ابتلا ابتلا به سرطان پروستات 1 در هر 4 نفر است. اگر مقدار PSA بالاتر از 10 باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالاتر از 50 درصد است. زمانی که انجام نمونه برداری پروستات برای یافتن سرطان درنظر گرفته میشود، تمام پزشکان از یک معیار PSA یکسان استفاده نمی کنند. بعضی از پزشکان ممکن است با PSA 4 یا بالاتر نمونه برداری را توصیه کنند، درحالی که ممکن است دیگر پزشکان توصیه کنند که این کار در مقدار پایین تر از 4 شروع شود، مانند 2.5 یا 3.

دیگر عوامل مانند سن شما، نژاد و پیشینه خانوادگی شما، ممکن است در این تصمیم گیری موثر باشند. همچنین آزمایش PSA میتواند درصورتی که سرطان پروستات در شما تشخیص داده شده باشد مفید باشد.

  • در مردانی که فقط با سرطان پروستات تشخیص داده شده اند، آزمایش PSA میتواند به همراه نتایج معاینه بالینی و درجه بندی تومور (براساس نمونه برداری مشخص شده، توضیح داده شده) برای کمک به تشخیص این که آیا آزمایش دیگری نیاز است (مانند سی تی اسکن یا اسکن استخوان) استفاده شود.
  • آزمایش PSA قسمتی از مرحله بندی است (مشخص کردن مرحله ی سرطان شما) و میتواند مشخص کند که آیا سرطان شما به غده پروستات محدود است یا خیر. اگر مقدار PSA شما خیلی بالا باشد، احتمال بیتشری دارد که سرطان شما فراتر از غده پروستات گسترش یافته باشد. این موضوع ممکن است روی گزینه های درمانی شما تاثیر بگذارد، زیرا بعضی از انواع درمان ها (مانند جراحی و پرتودرمانی) احتمالا اگر سرطان به گره های لنفاوی، استخوان یا دیگر اندام ها گسترش یافته باشد دیگر مفید نیستد.
  • همچنین آزمایش PSA یک بخش مهم از پایش سرطان پروستات درهنگام و بعد از درمان است.

آزمایش psa

سونوگرافی از طریق مقعد (TRUS)

برای این آزمایش، یک پروب کوچک تقریبا به پهنای انگشت چرب شده و وارد مقعد میشود. این پروب پژواک امواج صوتی که به پروستات تابیده شده را می گیرد. پروب انعکاس امواج را می گیرد، و رایانه آن ها را به یک تصویر سیاه و سفید از پروستات تبدیل میکند.

این فرآیند اغلب کمتر از 10 دقیقه زمان می برد و در مطب پزشک یا یک کیلینیک سرپایی انجام میشود. ممکن است هنگامی که پروب وارد مقعدتان میشود کمی احساس فشار کنید، اما معمولا دردناک نخواهد بود. ممکن است ان ناحیه قبل از انجام فرآیند بیحس شود.

TRUS اغلب زمانی که مرد مقدار بالای PSA دارد یا هنگامی که نتایج آزمایش DRE غیرطبیعی باشد انجام میشود. این آزمایش همچنین هنگام نمونه برداری از پروستات برای راهنمایی کردن سوزن جهت ورود به ناحیه صحیحی از پروستات انجام میشود.

TRUS همچنین در موقعیت های دیگری نیز مفید است. این آزمایش میتواند برای اندازه گیری اندازه پروستات استفاده شود، چیزی که میتواند به تعیین چگالی PSA کمک کند (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) و همچنین ممکن است روی این که مرد چه درمانی بگیرد موثر باشد. همچنین TRUS ممکن است برای راهنمایی هنگام بعضی از درمان ها مانند براکیتراپی (درمان پرتودرمانی درونی) یا کرایوتراپی انجام شود.

روش انجام نمونه برداری پروستات

اگر علائم خاص یا نتایج آزمایش هایی مانند میزان PSA خونی یا DRE احتمال وجود سرطان پروستات در شما را مشخص کردند، پزشکتان نمونه برداری از پروستات را انجام خواهد داد. نمونه برداری فرآیندی است که در آن نمونه های کوچکی از پروستات خارج شده و بعد از آن زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد. نمونه برداری سوزنی استوانه ای روش اصلی است که برای تشخیص سرطان پروستات استفاده میشود.

این روش معمولا توسط یک اورولوژ انجام میشود، جراحی که سرطان های تناسلی و ادراری را درمانی میکند. از TRUS برای مشاهده غده پروستات استفاده میشود، پزشک یک لوله را به سرعت وارد میکند، یک سوزن توخالی وارد دیواره مقعد شده و از آن جا به پروستات می رسد. زمانی که سوزن خارج میشود اسوانه ی کوچکی از بافت پروستات را همراه خود بیرون می آورد. این کار چند بار تکرار میشود. بیشتر اورولوژیست ها حدود 12 نمونه استوانه ای از بخش های مختلف پروستات خواهند گرفت.

گرچه این فرآیند دردناک به نظر می رسد، هر نمونه برداری معمولا فقط کمی احساس ناراحتی ایجاد میکند زیرا با وسلیه نمونه برداری خاص spring-loaded انجام میشود. دستگاه سوزن را در کسری از ثانه وارد و خارج خواهد کرد. بیشتر پزشکانی که نمونه برداری را انجام می دهند ابتدا ناحیه را با تزریق بیحس کننده موضعی در کنار پروستات بیحس میکنند. ممکن است از پزشکتان بپرسید آیا میخواهد این کار را انجام دهد یا خیر.

نمونه برداری از پروستات

نمونه بردای حدود 10 دقیقه زمان می برد و معمولا در مطب پزشک انجام میشود. احتمالا به شما آنتی بیوتیک داده خواهد شد که قبل از نمونه برداری و درصورت لزوم یک تا دو روز بعد برای کاهش خطر عفونت آن را مصرف کنید. برای چند روز کوتاه بعد از این فرآیند، ممکن است کمی احساس سوزش در آن ناحیه داشته باشید و احتمالا متوجه وجود خون در ادرارتان شوید.

همچنین ممکن است مقداری خون ریزی خفیف از مقعدتان داشته باشید، به خصوص اگر هموروئید داشته باشید. بسیاری از مردان متوجه وجود خون در منی خود میشود یا منی زرد رنگ خواهند داشت، چیزی که میتواند تا چند هفته بعد از نمونه برداری ادامه داشته باشد، بستگی به این دارد که چند وقت یک بار ارضا میشوید. نمونه های نمونه برداری شما به آزمایشگاه فرستاده خواهند شد، جایی که آن ها زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد تا مشخص شود آیا حاوی سلول های سرطانی هستند یا خیر.

اگر سرطان مشاهده شود، یک درجه به آن اختصاص داده میشود (بخش بعدی را ببینید). جواب نمونه برداری پروستات چقدر طول میکشد؟ دریافت نتایج معمولا حدود 1 تا 3 روز زمان می برد، اما بعضی اوقات ممکن است زمان بیشتری ببرد.

حتی زمانی که تعداد زیادی نمونه گرفته شود، همچنان نمونه ها بعضی اوقات میتوانند سرطان را نشان ندهد، اگر هیچ کدام از سوزن های نمونه برداری به درون سرطان وارد نشود. این نتیجه به عنوان منفی کاذب شناخته میشود. اگر پزشک شما همچنان شک قوی داشت که شما سرطان پروستات دارید (مثلا به دلیل اینکه مقدار PSA شما خیلی بالا است) ممکن است تکرار نمونه برای برای کمک به ایجاد اطمینان نیاز باشد.

نتیجه آزمایش نمونه برداری پروستات

به همراه درجه سرطان (درصورت وجود سرطان)، گزارش پاتولوژی اغلب حاوی اطلاعات دیگری درمورد سرطان است، مانند:

  • تعداد نمونه های نمونه برداری استوانه ای که حاوی سرطان بوده اند (برای مثال 7 مورد از 12 مورد)
  • درصد سرطان در هر نمونه استوانه ای
  • این که آیا سرطان در یکم سمت (راست یا چپ) پروستات است یا در هر دو طرف

تفسیر نمونه برداری پروستات

در گذشته ملاک اندازه پروستات زیر 4 نانوگرم در میلی لیتر بود ولی امروزه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA خون می تواند خبر از شروع سرطان پروستات باشد و لذا توصیه اکید می شود که در انجام این تست باید دقت شود که سر موقع انجام شود.

اگر جواب نمونه برداری سرطانی بود اقدام بعدی چیست؟

اقدام بعدی در رابطه با شدت بدخیمی پروستات می باشد که به سه قسمت کم خطر، متوسط و پرخطر تقسیم می شود. بسته به گزارش جواب نمونه برداری و سطح و اندازه PSA اقدام بعدی فرق می کند.

اگر PAA خون بالای 10 باشد شانس انتشار به استخوان ها بالاست و لذا باید اسکن استخوان نیز انجام شود تا از نظر انتشار بیماری مطمئن بود.

بیوپسی پروستات

توصیه ها و اطلاعات پس از نمونه برداری از پروستات

  • خون در ادرار و خون در مدفوع و درد در ناحیه مقعد و سوزش ادراری به صورت طبیعی و کوتاه مدت ساعاتی پس از نمونه بردرای وجود دارد که تدریجاً با مصرف مسکن خوب خواهد شد.
  • احتباس ادراری که خیلی کم دیده می شود و باید به صورت موقت با سوند تخلیه شود.
  • عفونت ادراری: احساس تب و ضعف و لرز و بی حالی نشان دهنده عفونت شدید است و بلافاصله باید به بیمارستان مراجعه فرمائید.
  • نمونه برداشته شده را به آزمایشگاه معتبر تحویل دهید و جواب آن را که عموماً 4-5 روز بعد مشخص می شود به دکتر خود نشان دهید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.9/5 - (36 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امانقلی شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من بیمار 55 ساله دارایی فشار خون و دیابت میباشم که دارویی فشار خون و انسولین اپیدرا و توجو استفاده میکنم و از چند روز پیش اسکن استخوان و سونوگرافی و psa و بیوپسی انجام دادم که در نتیجه اسکن استخوان گفتند متاستاز داده است و آزمایش psa بالایی 60 بود سونوگرافی هیچ مشکلی نداشتم و بیوپسی انجام شده گفتند بدخیمی نیست ولی پزشک پاتولوژی همکار اینجانب بوده و با نظر پزشک دیگه اعلام نمود بیوپسی مجدد شود و پزشک مشاور داخلی اعلام نمود احتمال بیماری پاژه وجود دارد چون در عکس رادیولوژی و سی تی اسکن را مشاهده کردنت که بیماری شما از یک طرف استخوان سازی و از طرف دیگر استخوان خوری انجام می‌شود در نتیجه بیماری پاژه مطرح است ولی پزشک ارتوپد و ارولوژی اعلام نمودند که بدخیمی پروستات مطرح است و دارو فلوتامید و امپول میکرورلین و قرص زایبرون 500 شروع کرده‌اند و اختلاف نظر بین سونوگرافی و بیوپسی و آزمایش های انجام شده و اسکن هسته ای استخوان وجود دارد بنظر شما بیماری اینجانب سرطان پروستات یا پاژه میباشد و هیچگونه علام در ادرار خونی وجود ندارد لازم به ذکر است که بیضه های اینجانب ده روز قبل از psa به شدت ورم کرده و حتی در بین لای پایم جا نمیشد و سنگ کلیه نیز دارم از نظر دارویی و بیماری لطفا راهنمایی نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش)
      جواب پاتولوژی رو ارسال کنید دوست عزیز با شواهدی که مطرح شده براتون احتمال کنسر پروستات بیشتر مطرحه تا بیماری های دیگه
    2. تصویر کاربر امانقلی شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش)
      سلام دکتر عزیز پیرو گزارش قبلی گزارش بیوپسی ارسال می گردد من ۱۰روز قبل PSA بیضه هایم بادکرده بود حتی نمی توانستم راه بروم ورم شدید کرده بود علت
      افزایشPSA بخاطر ان نیست؟
      در ضمن من از ۲۸ ام دارو درمانی رو شروع کردم قرص های همچون زایبرون ۵۰۰ همراه پریدنیزولون و فلوتامید و امپول میکرو رلین را شروع کردم
    3. تصویر کاربر امانقلی شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش)
      لازم به ذکره بگم که قرص زایبرون ۵۰۰ روزی یکبار دوعدد باهم همراه با پریدنیزولون ۵ قرص فلوتامید روزی سه بار هر هشت ساعت و امپول میکرورلین هر ماه یکی تا سه ماه اگر دارویی دیگری پیشنهاد می‌کنید بگید یا همین ها کافی هست؟ بیماری دیابت فشار خون دارم و قرص مصرف میکنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش)
      دوست عزیز تحت نظر ارولوژیست خودتون داروهارو ادامه بدین
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر صادق دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر .. مدت چند سال دچار التهاب مزمن پروستات هستم تکرر ادرار و کم فشاری ادرار و درد مثانه و کشاله ران اذیتم میکنه تمام ازمایشاتم از کشت و پی اس ا نرماله و سونو و اندازه پروستات نرماله ‌‌.. طب سنتی برام سیر سیاه و عسل تجویز کردن ایا مفیده یا قطعش کنم ممنونم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      هیچ تاثیر تایید شده ای برای اثر طب سنتی بر پروستاتیت وجود نداره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۲۵ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 70 مشاهده پرسش
    برادر من در تاریخ ۶ اردیبهشت بیوپسی انجام دادند به به علت psa=8 دو پاتولوژیست یکی آدنوکارسینوم با معیار ۳/۵،۳/۵، نمره گلیسون ۶ و دیگری التهاب و خوش خیم نظر دادند ۴ روز قیل مجدد psa چک شد که جواب ۱۰/۶بود میخواستم نظر شما چیست و اینکه چه زمانی برای mp mri مناسب هست دکتر معالج دستور برای انجام دادند.سپاس از راهنمایی شم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۵ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      یک ماه بعد انجام بشه
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 120 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من پروستاتیت مزمن دارم حدود ۸ ماه آنتی بیوتیک خوردم الان نسبت به اوایل بهتر شدم دردش رفته سوزشش کم شده ولی خیلی تکرر ادرار دارم فشار ادراری هم گاهی وقت ها کم میشه و خوب تخلیه نمیشه اون بار تو پیام قبلی فرمودید دیگه فقط تو تشت اب گرم بنشینم خواستم ببینم دیگه آنتی بیوتیک لازم نیست بخورم؟ چون بدنم رو هم خیلی ضعیف کرده یا لازمه چند دوره دیگه بخورم من ۸ ماهه افلوکساسین خوردم آیا کافیه؟ در هر صورت لطف کنید بفرمایید چه کنم که درمان قطعی شم مثل قبل از بیماری ممنونم . لازم به ذکره که هر بار آزمایش ادرار دادم عفونت نداشته.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      پروستاتیت بیماری مزمن با میزان عود بالاست هر بار علامت دار شدین باید درمان دارویی شروع بشه
    2. تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      تا کی آخه باید دارو بخورم من الان ۸ ماهه دارو خوردم آبگرم تاثیر درمانی نداره؟ چون میخواهم کلا تمام شه دیگه نمانه علتش چیه دکتر که دائم عود میکنه از نظر پزشکی؟ یعنی منشا آن چی هست؟
    3. تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      دکتر من الان دوباره مصرف داروها را شروع کردم ولی درد قفسه سینه میگرم با تپش قلب چه کار کنم ؟
    4. تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      با عرض معذرت سوال دیگه هم داشتم اینکه من کشت ادرار که دادم هربار عفونت نداشته آیا آنتی بیوتیک لازمه چون دکتر خودم هم تشخیص التهاب مزمن غیر باکتریایی داد و هر بارم آنتی بیوتیک خوردم جواب نداده الان نزدیک یکساله افلوکساسین خوردم ولی همچنان تکرر ادرار دارم به نظر شما لازم نیست درمان های دیگه ای انجام شه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      عفونت مزمن پروستات با منشا عفونی قبلی هست هر بار که علائمتون شروع میشه باید داروهارو مصرف کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ساجدی پنجشنبه ۳ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم سونو گرافی شوهرم و بفرستم شما ملاحظه کنید خیلی نگرانشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر.من دوماه پیش سوزش ادرار داشتم سونوگرافی دادم عفونت مثانه و التهاب پروستات بود،دکتر متخصص داخلی قرص افلوکساسین ۲۰۰با پروترال ۴درصد داد،۵۰ روزی هست که مخورم الان خیلی بهترم ولی بعداز انزال یه ۲۴ ساعتی سوزشش خیلی بیشتر میشه ودرد خفیفی زیر بیزه حس مکیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      روزی نیم ساعت داخل تشت آب گرم بنشینید
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    دکتر سلام،
    حجم تقریبی پروستات=40
    ولوپ مدین برچسته به کف مثانه به نفع BPH
    اکوی هتروژن و فاقد توده.
    لطفا دستور پزشکی عنایت فرمائید.
    تشکر

    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      Psa چک شوو
  • تصویر کاربر رامین چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 91 مشاهده پرسش
    می خواستم سوال کنم آیا درمان پروستات با روش اپتیلوم انجام میشود و در کدام مرکز و با چقدر هزینه انجام میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      همچین روشی وجود نداره احتمالا اسمشو اشتباه میگین
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام دکتر گرامی.بنده ۳۱ سالمه تحت نظارت غدد بخاطر کمبود شدید توستسترون،ژنیکوماستی و کوچکی بیضه، ۵ آمپول توستسترون انانتات ۲۵۰ هر ماه زدم که طی آزمایشی که نوشت توستسترون از ۱.۳ رسید به ۴ و psa=0.57 و free psa=0.13. سپس گفت خوبه و ۶ تا آمپول دیگه هر سه هفته یکبار گفت بزن و پس از آن نتیجه که بردم این بود، توستسترون ۵.۲ و
    psa=0.69 و freepsa=0.13.الان اون psa که کمی تغییر کرده طبیعیه یا آمپول قطع کنم ؟چون دوباره ۶تا نوشته.درضمن در طول درمان بخاطر کاهش فشار ادرار یک دوره تامسولوسین ۳۰ روز خورده بودم.خواهشا کمکم کنید این وضع که کمی تغییر کرده خطرناکه یا طبیعیه؟مصرف قطع کنم؟ نیازی به مراجعه و دارو هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      خیر موردی نداره میتونید مصرف کنید تستوسترون رو نیازی به مصرف داروی دیگری نیست
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      ممنون از پاسخ گویی شما.دکتر فقط زمانی که روده هام پر میشن کمی درد در بالای آلت بعضی مواقع ایجاد میشه و تا روده هام خالی میشه ادرار فشار بیشتری میگیره نسبت به قبلش.اینها طبیعی هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      بهتره سعی کنید یبوست نداشته باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۱ اسفند ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده 78ساله از چهار سال پیش مشکل تکرر ادرار بخصوص در شب دارم و ادار ضعیف است و کمی برای دفع ادرار زور میزنم بنده به مدت دوسال و نیم فیناستراید پنج روزانه مصرف کردم . از سه ماه پیش فیناستراید قطع کردم و فقط پروستاتان روزی سه عدد مصرف می کنم . تست psa سه ماه پیش 3.64 بود و fpsa 0.63 بود و نسبت این دو بهم 0.19 بود در حال حاضر psa 7.1 شده و fspa 2.2. اندازه پروستات 70 سی سی . بنده با تامسولوسین دچار سر گیجه و حالت شل شدن میشوم . سوالم اینست که آیا اینکه با قطع فیناستراید نتایج آزمایش پی اس ای بالا رفته و سونوگرافی بزرگی پروستات با پترن ناهمگون نشان میدهد آیا سرطان است چون ca19-9بالا رفته و 61.8 شده , ؟ و در حال حاضر باید چه دارویی مصرف کنم . آیا خوردن فیناستراید مجدد توصیه می کنید یا خیر . اگر نخورم و پروستات باز هم بزرگتر شور آیا سرطانی نمیشود ؟ و اینکه دارویی بنام پروستیکا حاوی نخل اره ای و سلنیوم و زینک که گفته میشود الفا بلاکر است میتواند جایگزین فیناستراید شود ؟ و اینکه راهی هست که شبها اینقدر بیدار نشوم چون باعث کم انرژی شدن و کلافگی و گیجی در روز است . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اسفند ۲( 8 ماه پیش)
      باید عمل جراحی انجام شود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر