جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جواب نمونه برداری از پروستات من خوب است یا بد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. روش انجام نمونه برداری از پروستات و رعایت نکات لازم قبل از انجام این آزمایش در این مقاله آورده شده است.

چه مردانی باید نمونه برداری از پروستات انجام بدهند؟

با وجود اینکه 25 درصد از سرطان پروستات، PSA طبیعی دارند ولی با این وجود در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد. پروستات غده ای است که به صورت طبیعی در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته و به اندازه یک گردو می باشد. نقش آن در رابطه با باروری مرد بوده و با ترشح ماده مخصوص باعث توانمند شدن اسپرم های مرد جهت لقاح با تخمک زن و در نتیجه باروری می گردد.

التهاب حاد پروستات

یکی از بیماریهای مهم و شایع پروستات سرطان پروستات می باشد. از غده پروستات مردان ماده ای از سلولهای پروستات به نام PSA ترشح و وارد خون می شود که اصولاً اندازه آن کمتر از 4 می باشد و هر چه اندازه آن به صفر نزدیک تر باشد بهتر است.

رنج نرمال Free Psa و مقدار Psa در سرطان پروستات چقدر است؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

مقدار نرمال آنتیژن پروستات

در سرطان پروستات اندازه PSA در خون رو به افزایش می گذارد و تدریجاً روند صعودی پیدا می کند و از مرز نرمال آن که 4 نانوگرم در میلی لیتر می باشد، روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه بالا می رود. هر چه مقدار اندازه آن در خون بیشتر باشد احتمال سرطان پروستات بالا است. پس نتیجه اینکه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA در خون را باید جدی بگیرید.

کسانی که پدر و عمو و برادرشان به سرطان پروستات مبتلا هستند و یا بودند 4-5 برابر نسبت به افراد طبیعی در معرض سرطان پروستات قرار دارند و اندازه PSA خون این افراد باید از 40 سالگی اندازه گیری شود.

بیوبسی پروستات

آیا عوامل دیگری غیر از سرطان پروستات می تواند PSA خون را بالا ببرد؟

بلی، دستکاری مجرای پروستات و معاینه انگشتی پروستات و تحریک های جنسی و احتباس ادراری و عفونت می تواند باعث افزایش PSA خون شوندکه اغلب در این موارد افزایش به صورت گذرا می باشد و با درمان، پائین می آید. نکته مهم این است که PSA در سرم به صورت آزاد یا Free PSA و ترکیب با پروتئین وجود دارد که در سرطان مقدار PSA آزاد در خون کمتر از نوع ترکیبی ان در خون می باشد.

آیا اندازه گیری PSA خون تنها روش قطعی احتمال سرطان پروستات می باشد؟

در 75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. در مردان مشکوک به سرطان پروستات باید معاینه مقعدی توسط انگشتان و توسط متخصص جراحی کلیه انجام شود. در سرطان پروستات در معاینه قوام پروستات به صورت سفت و مثل سنگ می باشد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد.

توصیه های پیش از نمونه برداری از پروستات

قبل از نمونه برداری رعایت موارد زیر ضروری است.

  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین و پلاویکس باید حداقل یک هفته قبل با نظر دکتر مربوطه قطع شود.
  • عفونت های ادراری باید درمان شود.
  • حداقل سه روز قبل از نمونه برداری از پروستات از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • از شب قبل فقط از مایعات استفاده شود.
  • جهت تمیز شدن روده ها از شیاف بیزاکودیل روز نمونه برداری استفاده نمائید.

آیا بیوپسی پروستات نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی دارد؟

خیر، عموماً بیوپسی یا نمونه برداری به صورت سرپائی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و نیاز به بیهوشی و بستری ندارد.

نمونه برداری از پروستات چقدر طول میکشد؟

مدت زمان نمونه برداری از پروستات حدود 15 دقیقه است.

بیوپسی پروستات

بیمار در روی تخت به حالت نیمه نشسته قرار می گیرد و ابتدا مثل کشیدن دندان با استفاده از آمپول بی حس کننده اطراف پروستات را کاملاً با تزریق، بی حس می کنیم و سپس پروب مخصوص سونوگرافی را آرام وارد مقعد بیمار کرده و محل و اندازه پروستات را با سونوگرافی مشخص می کنیم و سپس با استفاده سوزن مخصوص نمونه برداری تعداد 12-15 قطعه از تمام قسمتهای پروستات برداشته شده و داخل یک ظرف مخصوص ریخته و برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

جراحی زیبایی آلت

آزمایش خونی PSA

آزمایش خونی آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) به صورت عمده برای غربالگری سرطان پروستات در مردان بدون علامت (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) استفاده میشود. این همچنین یکی از اولین آزمایش هایی است که در مردانی که علائمی دارند که ممکن است به دلیل سرطان پروستات ایجاد شده باشند انجام میشود.

بیشتر مردانی که سرطان پروستات ندارند مقدار PSA خونی آن ها کمتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر میباشد. شانس مبتلا بودن به سرطان پروستات با افزایش مقدار PSA بالاتر می رود. وقتی سرطان پروستات ایجاد شود، معمولا مقدار PSA بالاتر از 4 می رود. همچنین اگر مقدار PSA کمتر از 4 باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که مرد به سرطان پروستات مبتلا نیست. حدود 15 درصد مردان با مقدار PSA کمتر از 4 در نمونه برداری سرطان پروستات خواهند داشت.

در مردانی با PSA بین 4 و 10 شانس ابتلا ابتلا به سرطان پروستات 1 در هر 4 نفر است. اگر مقدار PSA بالاتر از 10 باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالاتر از 50 درصد است. زمانی که انجام نمونه برداری پروستات برای یافتن سرطان درنظر گرفته میشود، تمام پزشکان از یک معیار PSA یکسان استفاده نمی کنند. بعضی از پزشکان ممکن است با PSA 4 یا بالاتر نمونه برداری را توصیه کنند، درحالی که ممکن است دیگر پزشکان توصیه کنند که این کار در مقدار پایین تر از 4 شروع شود، مانند 2.5 یا 3.

دیگر عوامل مانند سن شما، نژاد و پیشینه خانوادگی شما، ممکن است در این تصمیم گیری موثر باشند. همچنین آزمایش PSA میتواند درصورتی که سرطان پروستات در شما تشخیص داده شده باشد مفید باشد.

  • در مردانی که فقط با سرطان پروستات تشخیص داده شده اند، آزمایش PSA میتواند به همراه نتایج معاینه بالینی و درجه بندی تومور (براساس نمونه برداری مشخص شده، توضیح داده شده) برای کمک به تشخیص این که آیا آزمایش دیگری نیاز است (مانند سی تی اسکن یا اسکن استخوان) استفاده شود.
  • آزمایش PSA قسمتی از مرحله بندی است (مشخص کردن مرحله ی سرطان شما) و میتواند مشخص کند که آیا سرطان شما به غده پروستات محدود است یا خیر. اگر مقدار PSA شما خیلی بالا باشد، احتمال بیتشری دارد که سرطان شما فراتر از غده پروستات گسترش یافته باشد. این موضوع ممکن است روی گزینه های درمانی شما تاثیر بگذارد، زیرا بعضی از انواع درمان ها (مانند جراحی و پرتودرمانی) احتمالا اگر سرطان به گره های لنفاوی، استخوان یا دیگر اندام ها گسترش یافته باشد دیگر مفید نیستد.
  • همچنین آزمایش PSA یک بخش مهم از پایش سرطان پروستات درهنگام و بعد از درمان است.

آزمایش psa

سونوگرافی از طریق مقعد (TRUS)

برای این آزمایش، یک پروب کوچک تقریبا به پهنای انگشت چرب شده و وارد مقعد میشود. این پروب پژواک امواج صوتی که به پروستات تابیده شده را می گیرد. پروب انعکاس امواج را می گیرد، و رایانه آن ها را به یک تصویر سیاه و سفید از پروستات تبدیل میکند.

این فرآیند اغلب کمتر از 10 دقیقه زمان می برد و در مطب پزشک یا یک کیلینیک سرپایی انجام میشود. ممکن است هنگامی که پروب وارد مقعدتان میشود کمی احساس فشار کنید، اما معمولا دردناک نخواهد بود. ممکن است ان ناحیه قبل از انجام فرآیند بیحس شود.

TRUS اغلب زمانی که مرد مقدار بالای PSA دارد یا هنگامی که نتایج آزمایش DRE غیرطبیعی باشد انجام میشود. این آزمایش همچنین هنگام نمونه برداری از پروستات برای راهنمایی کردن سوزن جهت ورود به ناحیه صحیحی از پروستات انجام میشود.

TRUS همچنین در موقعیت های دیگری نیز مفید است. این آزمایش میتواند برای اندازه گیری اندازه پروستات استفاده شود، چیزی که میتواند به تعیین چگالی PSA کمک کند (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) و همچنین ممکن است روی این که مرد چه درمانی بگیرد موثر باشد. همچنین TRUS ممکن است برای راهنمایی هنگام بعضی از درمان ها مانند براکیتراپی (درمان پرتودرمانی درونی) یا کرایوتراپی انجام شود.

روش انجام نمونه برداری پروستات

اگر علائم خاص یا نتایج آزمایش هایی مانند میزان PSA خونی یا DRE احتمال وجود سرطان پروستات در شما را مشخص کردند، پزشکتان نمونه برداری از پروستات را انجام خواهد داد. نمونه برداری فرآیندی است که در آن نمونه های کوچکی از پروستات خارج شده و بعد از آن زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد. نمونه برداری سوزنی استوانه ای روش اصلی است که برای تشخیص سرطان پروستات استفاده میشود.

این روش معمولا توسط یک اورولوژ انجام میشود، جراحی که سرطان های تناسلی و ادراری را درمانی میکند. از TRUS برای مشاهده غده پروستات استفاده میشود، پزشک یک لوله را به سرعت وارد میکند، یک سوزن توخالی وارد دیواره مقعد شده و از آن جا به پروستات می رسد. زمانی که سوزن خارج میشود اسوانه ی کوچکی از بافت پروستات را همراه خود بیرون می آورد. این کار چند بار تکرار میشود. بیشتر اورولوژیست ها حدود 12 نمونه استوانه ای از بخش های مختلف پروستات خواهند گرفت.

گرچه این فرآیند دردناک به نظر می رسد، هر نمونه برداری معمولا فقط کمی احساس ناراحتی ایجاد میکند زیرا با وسلیه نمونه برداری خاص spring-loaded انجام میشود. دستگاه سوزن را در کسری از ثانه وارد و خارج خواهد کرد. بیشتر پزشکانی که نمونه برداری را انجام می دهند ابتدا ناحیه را با تزریق بیحس کننده موضعی در کنار پروستات بیحس میکنند. ممکن است از پزشکتان بپرسید آیا میخواهد این کار را انجام دهد یا خیر.

نمونه برداری از پروستات

نمونه بردای حدود 10 دقیقه زمان می برد و معمولا در مطب پزشک انجام میشود. احتمالا به شما آنتی بیوتیک داده خواهد شد که قبل از نمونه برداری و درصورت لزوم یک تا دو روز بعد برای کاهش خطر عفونت آن را مصرف کنید. برای چند روز کوتاه بعد از این فرآیند، ممکن است کمی احساس سوزش در آن ناحیه داشته باشید و احتمالا متوجه وجود خون در ادرارتان شوید.

همچنین ممکن است مقداری خون ریزی خفیف از مقعدتان داشته باشید، به خصوص اگر هموروئید داشته باشید. بسیاری از مردان متوجه وجود خون در منی خود میشود یا منی زرد رنگ خواهند داشت، چیزی که میتواند تا چند هفته بعد از نمونه برداری ادامه داشته باشد، بستگی به این دارد که چند وقت یک بار ارضا میشوید. نمونه های نمونه برداری شما به آزمایشگاه فرستاده خواهند شد، جایی که آن ها زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد تا مشخص شود آیا حاوی سلول های سرطانی هستند یا خیر.

اگر سرطان مشاهده شود، یک درجه به آن اختصاص داده میشود (بخش بعدی را ببینید). جواب نمونه برداری پروستات چقدر طول میکشد؟ دریافت نتایج معمولا حدود 1 تا 3 روز زمان می برد، اما بعضی اوقات ممکن است زمان بیشتری ببرد.

حتی زمانی که تعداد زیادی نمونه گرفته شود، همچنان نمونه ها بعضی اوقات میتوانند سرطان را نشان ندهد، اگر هیچ کدام از سوزن های نمونه برداری به درون سرطان وارد نشود. این نتیجه به عنوان منفی کاذب شناخته میشود. اگر پزشک شما همچنان شک قوی داشت که شما سرطان پروستات دارید (مثلا به دلیل اینکه مقدار PSA شما خیلی بالا است) ممکن است تکرار نمونه برای برای کمک به ایجاد اطمینان نیاز باشد.

نتیجه آزمایش نمونه برداری پروستات

به همراه درجه سرطان (درصورت وجود سرطان)، گزارش پاتولوژی اغلب حاوی اطلاعات دیگری درمورد سرطان است، مانند:

  • تعداد نمونه های نمونه برداری استوانه ای که حاوی سرطان بوده اند (برای مثال 7 مورد از 12 مورد)
  • درصد سرطان در هر نمونه استوانه ای
  • این که آیا سرطان در یکم سمت (راست یا چپ) پروستات است یا در هر دو طرف

تفسیر نمونه برداری پروستات

در گذشته ملاک اندازه پروستات زیر 4 نانوگرم در میلی لیتر بود ولی امروزه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA خون می تواند خبر از شروع سرطان پروستات باشد و لذا توصیه اکید می شود که در انجام این تست باید دقت شود که سر موقع انجام شود.

اگر جواب نمونه برداری سرطانی بود اقدام بعدی چیست؟

اقدام بعدی در رابطه با شدت بدخیمی پروستات می باشد که به سه قسمت کم خطر، متوسط و پرخطر تقسیم می شود. بسته به گزارش جواب نمونه برداری و سطح و اندازه PSA اقدام بعدی فرق می کند.

اگر PAA خون بالای 10 باشد شانس انتشار به استخوان ها بالاست و لذا باید اسکن استخوان نیز انجام شود تا از نظر انتشار بیماری مطمئن بود.

بیوپسی پروستات

توصیه ها و اطلاعات پس از نمونه برداری از پروستات

  • خون در ادرار و خون در مدفوع و درد در ناحیه مقعد و سوزش ادراری به صورت طبیعی و کوتاه مدت ساعاتی پس از نمونه بردرای وجود دارد که تدریجاً با مصرف مسکن خوب خواهد شد.
  • احتباس ادراری که خیلی کم دیده می شود و باید به صورت موقت با سوند تخلیه شود.
  • عفونت ادراری: احساس تب و ضعف و لرز و بی حالی نشان دهنده عفونت شدید است و بلافاصله باید به بیمارستان مراجعه فرمائید.
  • نمونه برداشته شده را به آزمایشگاه معتبر تحویل دهید و جواب آن را که عموماً 4-5 روز بعد مشخص می شود به دکتر خود نشان دهید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.9/5 - (36 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    پدرم 6سال سرطان پيشرفته پروستات داشت فقط تو اين مدت هورمون درماني مي كرد اعلانم پي اس ا ٢ هستش
    مدارك جديدشم براتون ارسال كردم
    مرحله سرطان و متاستاژ را نظر بديد
    در ضمن ميخواهيم واسه ادامه درمانش ببريم خارج دكتر خوب سراغ داريد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      گزارش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      Send kardam
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام تگر ميتوانيد حضوري بياييد صحبت كنبم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 626 مشاهده پرسش
    سلام
    من عفونت مزمن پرستاد دارم یک سال متوجه شدم
    ورم پرستادم خفیف ولی بی داخل سونگرافی پروستاد بی نظمی داشت
    الان یک سال تحت نظر دکتر صفری نژاد در تهران هستم خودمم شهرستانم و دارو های ایشونو مصرف میکنم سنوسکوپی هم کردم چیزی داخل مثانه و مجاری نبود
    علایمی که دارم
    بریده بریده اومدن ادرار
    سوزش
    در طول 24 ساعت شبانه روز
    الان دوماه دارم داروهیای
    امنیک هر 24 ساعت
    مایکولد 10 میلی هر 12 ساعت
    سفکسیم 200 هر 12 ساعت که تمموم شد با یک ماه وقفه به علت سوزش سفکسیم 400 تهیه کردم و هر 12 ساعت میخورم
    الان شرایطم خیلی بد شده جوری که دوشبه نتونستم از زور سوزش بخوابم
    یه دارویی گیاهی هست شرکتی به نام
    ارتیکا عصاره گزنس چنوقتی مصرف کردم اوایل خوب بود ولی دیگه اثر نداشت بعد یک ماه الان .
    به دکتر زنگ زدم گفت مایکولد قطع کن
    اومنیک وسفکسیم فعلا مصرف کن
    ولی شرایطم خیلی بده و داروهام هیچ اثری نداشتن
    لازم به ذکر من چون سینوزیت داشتم و دارم و قبلا انتی بیوتیک مصرف میکردم . اموکسی سیلین و اموکسی کلاو . فکنم بدن نصبت به سفکسیم مقاوم شده .
    با تشکر منتظر راهنمایی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      تنها را درمان شما قطع این داروها وبیخیالی است چون با دارو خوب نمیشوید
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      واقعا این نظر یه فوق تخصص با اینکه من پزشک نیستم با کمی تحقیق در اینترنت . روش های روپیدا کردم که میشه کنترل و بهترش کرد از غذایی و دارویی گرفته تا غیره .
      ضمنا اگر با بیخیالی درست میشد تا حالا درست شده بود .
      الانم یه ماه داروهام و قطع کردم که اوضام وخیم شده.
      متاسفام جوابتون منو قانع نکرد .
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      پروستايت مزمن درمان قطعي ندارد وبايد با ان كه بيخطر است زندهگي كنيد اين نظر علمي من است خود دانيد مطمين باش اخر به نظر من خواهيد رسيد هر دارويي را ميخواهيد امتخةحان كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جهانگیر یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید سن من 43 سال هست تشخیص التهاب پروستات بمدت سه ماه سیپروفلوکساکسین مصرف کردم و 3 بسته قرص فنازومکس و بمدت دوماه تامسولوسین مصرف کردم و بمدت 10 روز لووفلوکساکسین 500 و ملوکسیکام و تولورین 1مصرف کردم
    کمی سوزش در نوک آلت و زیر بیضه دارم ادرارم نرمال هست دکتر گفتن باید آندوسکوپی مجاری ادرار انجام شود دکتر مهدی کاردوست شما را به من معرفی کردند کرمان تشریف می اورید بیام برای درمان sara:
    سلام خسته نباشید سن من 43 سال هست تشخیص التهاب پروستات بمدت سه ماه سیپروفلوکساکسین مصرف کردم و 3 بسته قرص فنازومکس و بمدت دوماه تامسولوسین مصرف کردم و بمدت 10 روز لووفلوکساکسین 500 و ملوکسیکام و تولورین 1مصرف کردم
    کمی سوزش در نوک آلت و زیر بیضه دارم ادرارم نرمال هست دکتر گفتن باید آندوسکوپی مجاری ادرار انجام شود دکتر مهدی کاردوست شما را به من معرفی کردند کرمان تشریف می اورید بیام برای درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید ونیاز به دارو نیست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلا و عرض ادب
    جناب آقای دکتربنده چندین بار طی سالهای گذشته دچار التهاب پروستات شده ام، درمان انجام داده ام اما پیگیر های قوی بعدش نکردم. الان هم دوباره احساس میکنم دچار عفونت پروستات شده ام، سوزش، احساس نیاز به تخلیه، کوتاه شدن زمان تخلیه احساس سنگین در کلیه ها( الته شاید خود کلیه نباشه) می خواستم ببینم مشکل چیه که من همیشه در گیر این عفونت و التهاب هستم و ایننکه با یورودینامیک میشه فهمید واقعا مکشل چیه؟درمانی براش وجود داره؟ میشه فهمید مثانه مثلا مشکل برخورد کرده و حساس شده؟
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      بله بايد تست وا بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر کرمی
    با عرض سلام و ادب
    بنده 52 ساله مدت دو سالی است که مشکل ادراری پیدا کردم. در ابتدا مشکل بیشتر به صورت تکرر و سوزش ادراری نمود پیدا کرد و در یک سال اخیر مشکل عمده عدم تخلیه کامل و گاهی سوزش ادراری است. بر اساس ازمایشات بعمل امده مقدار psa توتال در شهریور 95 یک ممیز هفت دهم (17) و در بهمن 96 مقدار psa توتال چهل و شش صدم (046) و psa ازاد هفده صدم (017) و نسبت psa ازادبه psa توتال سی و هفت صدم (037) اعلام شده است. در سونوگرافی سال 95 اشاره گردیده که ندول منفی و حجم پروستات 25 سی سی و رشد پروستات به داخل مثانه است‌. کمی درد در قسمت کمر دارم البته همیشگی نیست. در نتایج سونوگرافی سال 96 نیز امده است سنگ سه میلی متری قسمت قدامی فوقانی پروستات در مدخل مجرای خروجی ادرار نمایان است. اندازه پروستات در ابعاد 34*31*36 میلی متر با حجم 20 سانتی متر مکعب طبیعی است. موحب امتنان خواهد بود که اینجانب را در روند درمانی راهنمایی بفرمایید
    با تشکر از وقتی که در اختیار بنده قرار داده اید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام با توجه به سن همه نزمالند سنگ ميلي نياز به درمان ندارد
    2. تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      جناب دکتر کرمی
      با سلام و احترام
      ضمن تشکر از پاسخی که به سوال قبلی بنده دادید
      یکی از همکاران جنابعالی در رابطه با مورد بیماری اینجانب اعلام فرمودند که لازم است بیوپسی پروستات انجام شود
      با عنایت به اینکه psa توتال در سال ۹۵ یک ممیز هفت دهم (1/7) و در سال ۹۶ عدد چهل و شش صدم (0/46) و نسبت psa ازاد به توتال در سال ۹۶ مقدار سی و هفت صدم (0/37) اعلام شده است و نتایج ازمایشات و سونوگرافی را که در سوال قبلی برای جنابعالی ارسال نمودم ایا جنابعالی نیز انجام بیوپسی را در این شرایط توصیه می فرمایید؟
      با تشکر از جنابعالی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      نه من موافق نيستم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدرضا پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    باسلام من دچار بزرگي خوش خيم پروستات هستم با وزن ٨٠ گرم دكتر گفته اند بايد جراحي شوم و كل آن خارج شود من الان 65 سال دارم و عوارضي مثل درد و سوزش ندارم شبي يكبار بيدار ميشوم باقيمانده ادرار درمثانه 6٠ سي سي است تمايلي به جراحي ندارم ولي مي ترسم دچار عوارض بعدي پيشرفت بيماري بشوم . لطفا راهنمائي فرمائيد. باتشكرفراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      باید با مدارک بیایید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر
    پدرم 72 سالشان است
    چند سال است فیناستراید مصرف میکنند روزی یک عدد.
    تقریبا 20 روز است خون در ادرار و سوزش ادرار و سختی در ادرار کردن داشتند.
    به متخصص کلیه مراجعه کردیم
    احتمال عفونت دادند.
    برایشان سفیکسیم و تدالوسین تجویز کردند.
    بعد از مصرف ده روز داروها
    سخت ادراری رفع شده اما سوزش و خون در ادرار وجود دارد.
    پدر روزی یک عدد آسپرین مصرف میکنند. به دلیل شیمی درمانی (بخاطر تومور مغزی) هم افت پلاکت دارند. شیمی درمانی حدود دو هفته است که به اتمام رسیده است.
    آزمایش و سونوگرافی امروز را به پیوست تقدیم میکنم خواهشمندم جواب بدهید که علت چیست.
    من خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سلامداروها را ادامه دهید
    2. تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از پاسختان
      منظور از ادامه داروها
      ادامه تدالوسین و فیناستراید هست؟
      سفیکسیم را هم باید ادامه بدیم؟
      خطر بدخیمی که ان شا الله وجود نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      فقط مدولاسين كافي است
    4. تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر از پاسختون
      خطر بدخیمی وجود داره؟
      من خیلی نگرانم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      نه
    6. تصویر کاربر زهرا جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      از محبتتون بسیار سپاسگزارم استاد
      من رزیدنت پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم
      و واقعا به شما افتخار میکنم و شما رو الگوی خودم قرار دادم هم به لحاظ علمی و هم به لحاظ ایمان
      همیشه سلامت باشید.
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سپاس
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر پر دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    با سلام در سونوگرافی پروستات زده سمینال وزیکول بزرگتر از حد طبیعی و دارای ساختارهای(متسع)و ترتوز منظور چیست آیا خطرناک است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲۴ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    پدرم ازمایش دادن و مشخص شد که پروستات مشکل داره. بیوپسی انجام دادیم میخواستم جواب آزمایش بیوپسی رو برام تحلیل کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سریعا بیایید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ یا ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر Rahim دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید
    جناب دکتربنده 48 ساله هستم ساکن امریکا حدود دوساله که مشکل بزرگی وعفونت پروستات پیدا کردم ۵ماه قبل یک سفر علاجی به هندوستان رفتم طبق آزمایشات مشکل بزرگی پوستات رو تاییدکرد خیلی نگران هستم چون بیش از چهارماه هست که نغوظ کامل رو دارم اما انزال ندارم لطفاً کمکم کنید ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام از كي دچار مشكل انزال داريد ؟
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر