اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جواب نمونه برداری از پروستات من خوب است یا بد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. روش انجام نمونه برداری از پروستات و رعایت نکات لازم قبل از انجام این آزمایش در این مقاله آورده شده است.

چه مردانی باید نمونه برداری از پروستات انجام بدهند؟

با وجود اینکه 25 درصد از سرطان پروستات، PSA طبیعی دارند ولی با این وجود در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد. پروستات غده ای است که به صورت طبیعی در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته و به اندازه یک گردو می باشد. نقش آن در رابطه با باروری مرد بوده و با ترشح ماده مخصوص باعث توانمند شدن اسپرم های مرد جهت لقاح با تخمک زن و در نتیجه باروری می گردد.

خواندن جواب پاتولوژی پروستات

خواندن جواب پاتولوژی پروستات نیاز به دقت و آشنایی با اصطلاحات پزشکی دارد. این گزارش معمولاً شامل توضیحاتی درباره نوع بافت، تغییرات سلولی و درجه‌بندی سرطان (در صورت وجود) است. در ادامه به بخش‌های مهم گزارش پاتولوژی پروستات اشاره می‌کنم:

1. نوع نمونه

  • بیوپسی (نمونه‌برداری): معمولاً با سوزن از بافت پروستات نمونه‌برداری می‌شود.
  • پروستاتکتومی: برداشت کامل یا جزئی پروستات برای بررسی دقیق‌تر.

2. تشخیص بافت‌شناسی (Histopathology)

  • طبیعی (Benign): بافت بدون تغییرات غیرطبیعی.
  • هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH): بزرگ شدن غیرسرطانی پروستات.
  • پروستاتیت: التهاب پروستات.
  • کارسینوم آدنوی پروستات: شایع‌ترین نوع سرطان پروستات.
جواب آزمایش نمونه برداری از پروستات

3. گریدینگ گلیسون (Gleason Score)

این سیستم برای ارزیابی شدت سرطان پروستات استفاده می‌شود. دو عدد از ۱ تا ۵ داده می‌شود که جمع آن‌ها نمره گلیسون را مشخص می‌کند:

  • نمره 6 یا کمتر: سرطان کم‌خطر
  • نمره 7: خطر متوسط
  • نمره 8 تا 10: سرطان پرخطر و تهاجمی

4. مرحله‌بندی (Staging)

  • T: اندازه و گسترش تومور
  • N: درگیری غدد لنفاوی
  • M: گسترش به سایر اندام‌ها

5. وضعیت لبه‌های جراحی (Surgical Margins)

بررسی می‌شود که آیا سلول‌های سرطانی به لبه‌های بافت برداشته‌شده رسیده‌اند یا خیر.

  • Margin Negative: لبه‌ها عاری از سرطان است.
  • Margin Positive: سلول‌های سرطانی در لبه‌ها دیده شده است.

6. نفوذ به عروق یا اعصاب (Perineural/Vascular Invasion)

وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی در مسیرهای عصبی یا عروقی بررسی می‌شود.

برای تفسیر دقیق‌تر، پیشنهاد می‌شود گزارش پاتولوژی توسط پزشک متخصص اورولوژی یا آنکولوژی بررسی شود تا بر اساس آن تصمیم‌گیری درمانی انجام شود.

التهاب حاد پروستات

یکی از بیماریهای مهم و شایع پروستات سرطان پروستات می باشد. از غده پروستات مردان ماده ای از سلولهای پروستات به نام PSA ترشح و وارد خون می شود که اصولاً اندازه آن کمتر از 4 می باشد و هر چه اندازه آن به صفر نزدیک تر باشد بهتر است.

رنج نرمال Free Psa و مقدار Psa در سرطان پروستات چقدر است؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

مقدار نرمال آزمایش free psa

در سرطان پروستات اندازه PSA در خون رو به افزایش می گذارد و تدریجاً روند صعودی پیدا می کند و از مرز نرمال آن که 4 نانوگرم در میلی لیتر می باشد، روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه بالا می رود. هر چه مقدار اندازه آن در خون بیشتر باشد احتمال سرطان پروستات بالا است. پس نتیجه اینکه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA در خون را باید جدی بگیرید.

کسانی که پدر و عمو و برادرشان به سرطان پروستات مبتلا هستند و یا بودند 4-5 برابر نسبت به افراد طبیعی در معرض سرطان پروستات قرار دارند و اندازه PSA خون این افراد باید از 40 سالگی اندازه گیری شود.

بیوبسی پروستات

آیا عوامل دیگری غیر از سرطان پروستات می تواند PSA خون را بالا ببرد؟

بلی، دستکاری مجرای پروستات و معاینه انگشتی پروستات و تحریک های جنسی و احتباس ادراری و عفونت می تواند باعث افزایش PSA خون شوندکه اغلب در این موارد افزایش به صورت گذرا می باشد و با درمان، پائین می آید. نکته مهم این است که PSA در سرم به صورت آزاد یا Free PSA و ترکیب با پروتئین وجود دارد که در سرطان مقدار PSA آزاد در خون کمتر از نوع ترکیبی ان در خون می باشد.

آیا اندازه گیری PSA خون تنها روش قطعی احتمال سرطان پروستات می باشد؟

در 75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. در مردان مشکوک به سرطان پروستات باید معاینه مقعدی توسط انگشتان و توسط متخصص جراحی کلیه انجام شود. در سرطان پروستات در معاینه قوام پروستات به صورت سفت و مثل سنگ می باشد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد.

توصیه های پیش از نمونه برداری از پروستات

قبل از نمونه برداری رعایت موارد زیر ضروری است.

  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین و پلاویکس باید حداقل یک هفته قبل با نظر دکتر مربوطه قطع شود.
  • عفونت های ادراری باید درمان شود.
  • حداقل سه روز قبل از نمونه برداری از پروستات از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • از شب قبل فقط از مایعات استفاده شود.
  • جهت تمیز شدن روده ها از شیاف بیزاکودیل روز نمونه برداری استفاده نمائید.

آیا بیوپسی پروستات نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی دارد؟

خیر، عموماً بیوپسی یا نمونه برداری به صورت سرپائی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و نیاز به بیهوشی و بستری ندارد.

نمونه برداری از پروستات چقدر طول میکشد؟

مدت زمان نمونه برداری از پروستات حدود 15 دقیقه است.

بیوپسی پروستات

بیمار در روی تخت به حالت نیمه نشسته قرار می گیرد و ابتدا مثل کشیدن دندان با استفاده از آمپول بی حس کننده اطراف پروستات را کاملاً با تزریق، بی حس می کنیم و سپس پروب مخصوص سونوگرافی را آرام وارد مقعد بیمار کرده و محل و اندازه پروستات را با سونوگرافی مشخص می کنیم و سپس با استفاده سوزن مخصوص نمونه برداری تعداد 12-15 قطعه از تمام قسمتهای پروستات برداشته شده و داخل یک ظرف مخصوص ریخته و برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

جراحی زیبایی آلت

آزمایش خونی PSA

آزمایش خونی آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) به صورت عمده برای غربالگری سرطان پروستات در مردان بدون علامت (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) استفاده میشود. این همچنین یکی از اولین آزمایش هایی است که در مردانی که علائمی دارند که ممکن است به دلیل سرطان پروستات ایجاد شده باشند انجام میشود.

بیشتر مردانی که سرطان پروستات ندارند مقدار PSA خونی آن ها کمتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر میباشد. شانس مبتلا بودن به سرطان پروستات با افزایش مقدار PSA بالاتر می رود. وقتی سرطان پروستات ایجاد شود، معمولا مقدار PSA بالاتر از 4 می رود. همچنین اگر مقدار PSA کمتر از 4 باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که مرد به سرطان پروستات مبتلا نیست. حدود 15 درصد مردان با مقدار PSA کمتر از 4 در نمونه برداری سرطان پروستات خواهند داشت.

درمورد راههای کاهش psa بخوانید!

در مردانی با PSA بین 4 و 10 شانس ابتلا ابتلا به سرطان پروستات 1 در هر 4 نفر است. اگر مقدار PSA بالاتر از 10 باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالاتر از 50 درصد است. زمانی که انجام نمونه برداری پروستات برای یافتن سرطان درنظر گرفته میشود، تمام پزشکان از یک معیار PSA یکسان استفاده نمی کنند. بعضی از پزشکان ممکن است با PSA 4 یا بالاتر نمونه برداری را توصیه کنند، درحالی که ممکن است دیگر پزشکان توصیه کنند که این کار در مقدار پایین تر از 4 شروع شود، مانند 2.5 یا 3.

دیگر عوامل مانند سن شما، نژاد و پیشینه خانوادگی شما، ممکن است در این تصمیم گیری موثر باشند. همچنین آزمایش PSA میتواند درصورتی که سرطان پروستات در شما تشخیص داده شده باشد مفید باشد.

  • در مردانی که فقط با سرطان پروستات تشخیص داده شده اند، آزمایش PSA میتواند به همراه نتایج معاینه بالینی و درجه بندی تومور (براساس نمونه برداری مشخص شده، توضیح داده شده) برای کمک به تشخیص این که آیا آزمایش دیگری نیاز است (مانند سی تی اسکن یا اسکن استخوان) استفاده شود.
  • آزمایش PSA قسمتی از مرحله بندی است (مشخص کردن مرحله ی سرطان شما) و میتواند مشخص کند که آیا سرطان شما به غده پروستات محدود است یا خیر. اگر مقدار PSA شما خیلی بالا باشد، احتمال بیتشری دارد که سرطان شما فراتر از غده پروستات گسترش یافته باشد. این موضوع ممکن است روی گزینه های درمانی شما تاثیر بگذارد، زیرا بعضی از انواع درمان ها (مانند جراحی و پرتودرمانی) احتمالا اگر سرطان به گره های لنفاوی، استخوان یا دیگر اندام ها گسترش یافته باشد دیگر مفید نیستد.
  • همچنین آزمایش PSA یک بخش مهم از پایش سرطان پروستات درهنگام و بعد از درمان است.

آزمایش psa

سونوگرافی از طریق مقعد (TRUS)

برای این آزمایش، یک پروب کوچک تقریبا به پهنای انگشت چرب شده و وارد مقعد میشود. این پروب پژواک امواج صوتی که به پروستات تابیده شده را می گیرد. پروب انعکاس امواج را می گیرد، و رایانه آن ها را به یک تصویر سیاه و سفید از پروستات تبدیل میکند.

این فرآیند اغلب کمتر از 10 دقیقه زمان می برد و در مطب پزشک یا یک کیلینیک سرپایی انجام میشود. ممکن است هنگامی که پروب وارد مقعدتان میشود کمی احساس فشار کنید، اما معمولا دردناک نخواهد بود. ممکن است ان ناحیه قبل از انجام فرآیند بیحس شود.

TRUS اغلب زمانی که مرد مقدار بالای PSA دارد یا هنگامی که نتایج آزمایش DRE غیرطبیعی باشد انجام میشود. این آزمایش همچنین هنگام نمونه برداری از پروستات برای راهنمایی کردن سوزن جهت ورود به ناحیه صحیحی از پروستات انجام میشود.

TRUS همچنین در موقعیت های دیگری نیز مفید است. این آزمایش میتواند برای اندازه گیری اندازه پروستات استفاده شود، چیزی که میتواند به تعیین چگالی PSA کمک کند (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) و همچنین ممکن است روی این که مرد چه درمانی بگیرد موثر باشد. همچنین TRUS ممکن است برای راهنمایی هنگام بعضی از درمان ها مانند براکیتراپی (درمان پرتودرمانی درونی) یا کرایوتراپی انجام شود.

روش انجام نمونه برداری پروستات

اگر علائم خاص یا نتایج آزمایش هایی مانند میزان PSA خونی یا DRE احتمال وجود سرطان پروستات در شما را مشخص کردند، پزشکتان نمونه برداری از پروستات را انجام خواهد داد. نمونه برداری فرآیندی است که در آن نمونه های کوچکی از پروستات خارج شده و بعد از آن زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد. نمونه برداری سوزنی استوانه ای روش اصلی است که برای تشخیص سرطان پروستات استفاده میشود.

این روش معمولا توسط یک اورولوژ انجام میشود، جراحی که سرطان های تناسلی و ادراری را درمانی میکند. از TRUS برای مشاهده غده پروستات استفاده میشود، پزشک یک لوله را به سرعت وارد میکند، یک سوزن توخالی وارد دیواره مقعد شده و از آن جا به پروستات می رسد. زمانی که سوزن خارج میشود اسوانه ی کوچکی از بافت پروستات را همراه خود بیرون می آورد. این کار چند بار تکرار میشود. بیشتر اورولوژیست ها حدود 12 نمونه استوانه ای از بخش های مختلف پروستات خواهند گرفت.

گرچه این فرآیند دردناک به نظر می رسد، هر نمونه برداری معمولا فقط کمی احساس ناراحتی ایجاد میکند زیرا با وسلیه نمونه برداری خاص spring-loaded انجام میشود. دستگاه سوزن را در کسری از ثانه وارد و خارج خواهد کرد. بیشتر پزشکانی که نمونه برداری را انجام می دهند ابتدا ناحیه را با تزریق بیحس کننده موضعی در کنار پروستات بیحس میکنند. ممکن است از پزشکتان بپرسید آیا میخواهد این کار را انجام دهد یا خیر.

نمونه برداری از پروستات

نمونه بردای حدود 10 دقیقه زمان می برد و معمولا در مطب پزشک انجام میشود. احتمالا به شما آنتی بیوتیک داده خواهد شد که قبل از نمونه برداری و درصورت لزوم یک تا دو روز بعد برای کاهش خطر عفونت آن را مصرف کنید. برای چند روز کوتاه بعد از این فرآیند، ممکن است کمی احساس سوزش در آن ناحیه داشته باشید و احتمالا متوجه وجود خون در ادرارتان شوید.

همچنین ممکن است مقداری خون ریزی خفیف از مقعدتان داشته باشید، به خصوص اگر هموروئید داشته باشید. بسیاری از مردان متوجه وجود خون در منی خود میشود یا منی زرد رنگ خواهند داشت، چیزی که میتواند تا چند هفته بعد از نمونه برداری ادامه داشته باشد، بستگی به این دارد که چند وقت یک بار ارضا میشوید. نمونه های نمونه برداری شما به آزمایشگاه فرستاده خواهند شد، جایی که آن ها زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد تا مشخص شود آیا حاوی سلول های سرطانی هستند یا خیر.

اگر سرطان مشاهده شود، یک درجه به آن اختصاص داده میشود (بخش بعدی را ببینید). جواب نمونه برداری پروستات چقدر طول میکشد؟ دریافت نتایج معمولا حدود 1 تا 3 روز زمان می برد، اما بعضی اوقات ممکن است زمان بیشتری ببرد.

حتی زمانی که تعداد زیادی نمونه گرفته شود، همچنان نمونه ها بعضی اوقات میتوانند سرطان را نشان ندهد، اگر هیچ کدام از سوزن های نمونه برداری به درون سرطان وارد نشود. این نتیجه به عنوان منفی کاذب شناخته میشود. اگر پزشک شما همچنان شک قوی داشت که شما سرطان پروستات دارید (مثلا به دلیل اینکه مقدار PSA شما خیلی بالا است) ممکن است تکرار نمونه برای برای کمک به ایجاد اطمینان نیاز باشد.

نتیجه آزمایش نمونه برداری پروستات

به همراه درجه سرطان (درصورت وجود سرطان)، گزارش پاتولوژی اغلب حاوی اطلاعات دیگری درمورد سرطان است، مانند:

  • تعداد نمونه های نمونه برداری استوانه ای که حاوی سرطان بوده اند (برای مثال 7 مورد از 12 مورد)
  • درصد سرطان در هر نمونه استوانه ای
  • این که آیا سرطان در یکم سمت (راست یا چپ) پروستات است یا در هر دو طرف

تفسیر نمونه برداری پروستات

در گذشته ملاک اندازه پروستات زیر 4 نانوگرم در میلی لیتر بود ولی امروزه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA خون می تواند خبر از شروع سرطان پروستات باشد و لذا توصیه اکید می شود که در انجام این تست باید دقت شود که سر موقع انجام شود.

اگر جواب نمونه برداری سرطانی بود اقدام بعدی چیست؟

اقدام بعدی در رابطه با شدت بدخیمی پروستات می باشد که به سه قسمت کم خطر، متوسط و پرخطر تقسیم می شود. بسته به گزارش جواب نمونه برداری و سطح و اندازه PSA اقدام بعدی فرق می کند.

اگر PAA خون بالای 10 باشد شانس انتشار به استخوان ها بالاست و لذا باید اسکن استخوان نیز انجام شود تا از نظر انتشار بیماری مطمئن بود.

بیوپسی پروستات

توصیه ها و اطلاعات پس از نمونه برداری از پروستات

  • خون در ادرار و خون در مدفوع و درد در ناحیه مقعد و سوزش ادراری به صورت طبیعی و کوتاه مدت ساعاتی پس از نمونه بردرای وجود دارد که تدریجاً با مصرف مسکن خوب خواهد شد.
  • احتباس ادراری که خیلی کم دیده می شود و باید به صورت موقت با سوند تخلیه شود.
  • عفونت ادراری: احساس تب و ضعف و لرز و بی حالی نشان دهنده عفونت شدید است و بلافاصله باید به بیمارستان مراجعه فرمائید.
  • نمونه برداشته شده را به آزمایشگاه معتبر تحویل دهید و جواب آن را که عموماً 4-5 روز بعد مشخص می شود به دکتر خود نشان دهید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.9/5 - (38 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهمن شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مجرد هستم سی ساله حدود یکسال نیم پیش در حالت که روی شکم خوابیده بودم التم در حال نعوض صدای تق داد ولی کبود یا خونمردگی یا ورم اصلا نداشت چند باری موقع نعوض شدید درد داشتم ولی الان اینطور نیست فقط التم کمی کجی روبه بالا رفته احساس می کنم ک بعضی وقت نعوض مث سابق نیست و التم روبه پایین ک خیلی بیارم درد دارد می خواستم بدونم اگر دچار بیماری پیرونی شدم ایا الان ک می خواهم ازدواج کنم مشکل دارد و نمی تونم ازدواج کنم لطفا کمکم کنید در شروف ازدواج هستم و خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      در ادامه عرض کنم که خود ارضایی هم دارم و فشارخونم روی مرز هستش التم در حالت که روی شکم می خوابم نعوض خوبی دارد خود ارضایم هم در حالت خوابیده ب روی شکم هست ولی سرپا که که می ایستم دیگر نعوض خوبی ندارم و التم شل میشه
    2. تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      تا حالا سکس نداشتم و خود ارضاییم با خیال پردازی ک می کنم انجام میدم از زمانی ک در مورد نشت وریدی مطالبی خوندم نعوض در حالت خوابیده هم ندارم دیگه استرسم شدید شده کمکم کنید ممنونم
    3. تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      در حالت خوابیده ک نعوظ دارم التم کمی ب سمت پاین میدم شدیدا سفت میشه ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سیاوش شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    من حدود سه هفته پیش با یه دختر خانم رابطه دهانی داشتم بعد متوجه شدم که ایشون زگیل تناسلی در ناحیه مقعد دارن، الان هم حساس شدم یه ضایعه دیدم روی پوست آلتم نمیدونم از قبل بوده یا نه میخاستم ببینم مبتلا شدم یا نه، شانس بهبودی و راه درمان چیه؟! عکسشم زمینه میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      فعلا نگران نباش باید صبر کنید
  • تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ، پسری 19 ساله هستم ،الت تناسلی من به سمت پایین کج هستش ، چه کاری باید انجام بدم
    ممنون از وقتی که در اختیارم قرار دادین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      خیلی کج است غیلم من را ببینید خواستید عمل کنید من در خدمتم۰۲۱۲۲۶۴۲۷
    2. تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      جناب دکتر ، مشکلی داره تا چند سال دیگه عمل کنم ؟ متاسفانه الان شرایطشو ندارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اصلا عجله نکنید سر فرصت
    4. تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      واقعا ممنونم از وقتی که گذاشتین ، شما چه زمانی رو پیشنهاد میکنید برای عمل ؟ و اینکه به نظرتون برای دخول به مشکل برخورد میکنم ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      مشکلی نیست
    6. تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      خیلی متشکر بابت همه چیز ، حتما حضورا خدمت میرسم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      تشکر
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    میخواستم بدونم زگیل تناسلی دارم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اینها رگیل نیستند
  • تصویر کاربر ی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    باسلام مدت دو سه سالی است بنده با علایم تکرر ادرار،احتباس ادرار،ادرار کم،عدم تخلیه کامل مثانه به پزشکان محترم زیادی درتهران وشهرخودمون مراجعه نموده وبارها هم سیستوسکپی کرده ام چند بار برای تشخیص تنگی مجرا خودم باسوندامتحان کردم که متاسفانه سوند در نقطه ای بین مجرای بولباروممبرانوس گیرمیکرد چند بار باسرنگ هم امتحان کردم بازهم ورود محلول نرمال سالین دران نقطه باید بافشارانجام میشد طی نوار مثانه حدود صد سی سی از ادرار بایکبار ادرارکردن خارج نمیشد بعضی وقتا از بتانکول استفاده میکنم و بعضی وقتا این دارو تاثیرداره وفشارادرارروبیشترمیکنه اما بعضی وقتا بی تاثیره خواستم نظرجنابعالی رو جویا شم ببینم چه درمانی میتونه موثر باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      فقط باید خوب تخلیه کنید وادرا. باقی نماند
    2. تصویر کاربر ی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام از پاسختوت ممنونم مدت سه ساله به اشتباهداروی مثانه ّش فعال مثرف میکنم برای برگشت قدرت انقباضی مثانه بتانکول رو چچورمصرف کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سعي كنيد دو بار تدرار كنيد وكامل تخليه كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حیدر پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید. من همیشه شبها تا صبح دو بار میرم دستشویی، ازمایش وسونو گرافی رفتم ،اندازه پروستات حدودا 59بود . داروهای تا حال یعنی درمدت یکسال خوردم، پرازوسین ،ایمی پرامین،فیناستراید5بود، سری بعد ترازوسین ،ایمی پرامین وفیناسترایدبود، الان چهارماه میشه که فقط پروترال4درصد میخورم ، مشکل من زمانیکه خواب هستم ، ازخواب بیدار میشم دوبار به فاصله 4یا5ساعت زمان بیداری مشکل ندارم وتخلیه هم خوب انجام میشه ودرزمان خواب اینطور نیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام کافی است ۴ساعت قبل از خواب مایعات را کم کنید
  • تصویر کاربر اشرف شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    به نام خدا.سلام.خانم 25ساله هستم.5ساله ازدواج کردم.حدود دوسالونیم میشه که مدام احساس میکنم ادرارم میریزه.شاید بیشتراز 20 بار در روز.به خاطر این موضوع مدام دسشویی میرم.اما هیچ وقت مطمین نمیشم که ادرارم خارج شده یا نه؟بیشتر وقتا که خودم رو چک میکنم میبینم که خشکم بعضی وقتا که رطوبت دارم احتمال میدم که یا عرق باشه یا ترشح.اما مدام فکرم مشغوله.وسواس شدید هم هستم وکلا خودم رو همش نجس تصور میکنم.روی زندگیم تأثیر بدی گذاشته.آزمایش کشت ادرار تازگی دادم خوب بود اما میترسم که آزمایش نوار ادرار بگیرم که نکنه مشکل داشته باشمو زندگیم از اینی که هست بدتر بشه.زمانیکه پد یا دستمال میذارم آرامش دارم و احساس ریزش ادرار نمیکنم یا خیلی کم اینطور میشم.اما همیشه که نمیشه دستمال گذاشت.زمانی که دسشویی شدید داشته باشم یا زمانیکه از خواب پا میشم وادرارم شدیده میتونم خودم رو نگه دارم و ادرارم بیرون نمیریزه.اما در طول روز مخصوصا بعداز دسشویی رفتن این احساس شدید میشه گاهی میرم میبینم که به زور باید دسشویی کنم.خیلی حال روحیم بهم ریخته.البته الان باردار هم هستم اما از خیلی وقت پیش گرفتار این حالت هستم الان بیشتر شده.لطفا کمکم کنیدخواهش میکنم. به نام خدا.سلام.خانم 25ساله هستم.5ساله ازدواج کردم.حدود دوسالونیم میشه که مدام احساس میکنم ادرارم میریزه.شاید بیشتراز 20 بار در روز.به خاطر این موضوع مدام دسشویی میرم.اما هیچ وقت مطمین نمیشم که ادرارم خارج شده یا نه؟بیشتر وقتا که خودم رو چک میکنم میبینم که خشکم بعضی وقتا که رطوبت دارم احتمال میدم که یا عرق باشه یا ترشح.اما مدام فکرم مشغوله.وسواس شدید هم هستم وکلا خودم رو همش نجس تصور میکنم.روی زندگیم تأثیر بدی گذاشته.آزمایش کشت ادرار تازگی دادم خوب بود اما میترسم که آزمایش نوار ادرار بگیرم که نکنه مشکل داشته باشمو زندگیم از اینی که هست بدتر بشه.زمانیکه پد یا دستمال میذارم آرامش دارم و احساس ریزش ادرار نمیکنم یا خیلی کم اینطور میشم.اما همیشه که نمیشه دستمال گذاشت.زمانی که دسشویی شدید داشته باشم یا زمانیکه از خواب پا میشم وادرارم شدیده میتونم خودم رو نگه دارم و ادرارم بیرون نمیریزه.اما در طول روز مخصوصا بعداز دسشویی رفتن این احساس شدید میشه گاهی میرم میبینم که به زور باید دسشویی کنم.خیلی حال روحیم بهم ریخته.البته الان باردار هم هستم اما از خیلی وقت پیش گرفتار این حالت هستم الان بیشتر شده.لطفا کمکم کنیدخواهش میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴باید نوار بگیرید
  • تصویر کاربر .... جمعه ۲۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    آیا کجی الات تناسلی موجب خوب تخلیه نشدن ادرار میشود؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      نه ارتباطی ندارد
    2. تصویر کاربر .... یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      واریکوسل چی؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ارتباطي با ادرار ندارد
    4. تصویر کاربر .... یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر من یک نوجوان 17ساله هستم و واریکوسل گرید 1سمت راست و گرید 2در سمت چپ .من میخواهم ورزش بدنسازی را به صورت حرفه ای دنبال کنم ایا مشکلی برایم دارد؟ یا نه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ادامه دهید
    6. تصویر کاربر .... سه شنبه ۲۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      میخواهم به تازگی شروع کنم . وقبلا نرفته بودم .آیا بروم؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      منعی ندارید میتوانید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر بهزاد شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام دكتر جان سلام و عرض ادب و خداقوت من روي آلت تناسليم اول يه جوش بود كندم بعد از يه مدت كمي پخش شد و زخم مانند شد بعد رفتم دكتر يه دونه تبخال ريز هم زده بود دكتر پوست هم تشخيص داد تبخال تناسلي است همون هرپس سيمبلكس نوع ٢ كه ويروسي هم هست الان فعلا عود مجدد نكرده ٢ هفته اي هست اينجوريم جاي زخم سفيد و خوب شده نميدونم واقعا مشكلم چيه فردا ازمايش خون دارم بسيار نگران و افسر م كه نكنه خانوم و بچه سه ماهم گرفته باشه يعني اميدم كلا نااميد شده و احساس خيلي بد و عذاب وجدان دارم تو رو خدا راه حلي چه در ايران چه در خارج هست من شنيدم درمان قطعي نداره واقعا گرفتارم من استرسم فوق العاده بالا رفته و از لحاظ روحي داغون ممنون ميشم راهنماييم كني تو رو خدا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اینها تبخت هستند مطلب سایت من را بخوانید گویا است
  • تصویر کاربر ناصر شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    باسلام ،خسته نباشید، یکی از فامیلا ی ما دچار از کار افتادگی کلیه شده ،حدو یک سال هست دیالیز میشه ،برای پیوند اقدام کردن ولی بدن بیمار حساسه وآزمایشات پیوندش ،دکترش گفت خوب نمیاد و میگه من نمیتونم کاری کنم میخواستم کمکمان کنید چه کار باید کنیم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      من پیوند کار نمیکنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 672 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ازمایشpsaگرفتم یک بود.درپاسخ به سوالم گفتیدجوانید به فکر این بیماریها نباشید.اقای دکتر من ادرارم درست نمیاد. یه ربع طول میکشه.احسهس میکنم تا اخر نمیاد.طول شب سه چهار بارمیرم دستشویی.خیلی اذیت میشم.باتوجه به سایز پرستات ایاعمل بکنم یا باداروخوب میشم؟موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر شاهرخ شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با درود و احترام
    من 46سال دارم از دو یا سه سال پیش با کاهش فشار ادرار و احساس ادرار بلافاصله بعد از بلند شدن پس از ادرار و ازمایش psa متوجه افزایش خیلی کم p s a شدیم که با قرص بمدت دو ماه رفع شد سونوگرافی کلیه و مثانه طبیعی بود ولی مشکل کاهش فشار و احساس مجدد ادرار رفع نشد لطفا راهنمایی بفرمایید
    اگر پاسخ ایمیل شود بسیار بسیار ممنون خواهم شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بایدسیستوسکوبی شوید
  • تصویر کاربر عسگری یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام پی اس آی من پارسال عدد 7 بود و امسال هم همون 7 میباشد مشکل آزار دهنده و تکرر ادرار و بند آمدن و قطره قطره بیاد ندارم شبها گاهاً دستشویی نمیرم تا دم صبح یک بار و در طول روز هم از صبح تا ظهر با توجه به خوردن چای دو الی سه عدد حداکثر دو بار ادرار میکنم ... پدرم پرستات داشت و با علم اینکه منم دارم و تا حال مشکل آنچنانی ندارم بجز در هوای خیلی سرد اگر بخواهم نمونه گیری انجام دهم نزد شما هزینه آن چقدر است من بیمه تامین اجتماعی دارم و بیمه تکمیلی ... ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به علت psaبالا باید بیوپسی شوید با مطب 02122642744 تماس بگیرید کمک میکنم
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 617 مشاهده پرسش
    با عرض پوزش پیرو سوال قبلی مبنی بر اینکه حجم پروستات اینجانب بین 38 تا 40 می باشد به اطلاع برسد سن من 52 سال بود ه و باقیمانده ادرار 7 سی سی می باشد با اینکه تکرر ادرار دارم لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      هنوز جوان هستید به نظر من نیاز به داروی پروستات نیست برای درمان تکرر مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب