در سال های وجود کرونا، همه ی ما از دلایل خلاقانه ای برای عدم حضور در رویداد های اجتماعی استفاده کرده ایم! اما دلیل خواننده ی رپ آمریکایی برای شرکت نکردن در مراسم مت گالا اینترنت را ترکاند! او تصمیم گرفت به علت قانون واکسینه بودن شرکت کنندگان این مراسم، از رفتن به این رویداد پر ستاره اجتناب کند.
او با به اشتراک گذاشتن داستانی در مورد دوست پسر عموی خود که تجربه ی واکسیناسیون «جالبی» داشت، توجه کاربران شبکه های اجتماعی را به خود جلب کرد. به گفته او: تزریق واکسن کرونا باعث تورم بیضه های این مرد و ناتوانی جنسی او شد. همچنین او گفت که همین دلیل، باعث خراب شدن رابطه ی نامزدی این مرد شده است!
این داستان در شبکه های اجتماعی بازخورد های زیادی داشت و توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد. به همین منظور، رفع ابهامات در مورد این موضوع برای سازمان های مراقبت های بهداشتی مانند CDC به امری ضروری تبدیل شده است. در این مقاله، متخصص اورولوژی در رابطه با تاثیر کووید 19 روی بیضه ها و اختلال نعوظ توضیحاتی را ارائه می دهد. همچنین، او برایمان شرح می دهد که چگونه واکسیناسیون می تواند به محافظت از دستگاه تناسلی مردان کمک کند.
آیا واکسن کووید 19 می تواند باعث تورم یا جمع شدن بیضه ها شود؟
به گفته این متخصص: تحقیقات حاکی از این است که ابتلا به کووید-19 مضر تر از خطرات مرتبط با واکسیناسیون می باشد. تا کنون در هیچ یک از مطالعات، تأثیر منفی واکسن های کرونا روی سیستم تولید مثل مردان گزارش نشده است که این تأثیرات منفی شامل هرگونه واکنش فیزیکی مثل بزرگ شدن یا کوچک شدن بیضه ها می شود.
به دلیل نحوه ی ساخت واکسن های mRNA کووید-19، این واکسن ها پاسخ های ایمنی مشابه سایر واکسن ها را ایجاد نمی کنند. افراد ممکن است واکنش های بدی به واکسن های حاوی ویروس زنده نشان دهند. اما واکسن هایی مثل فایزر و مدرنا واکسن های حاوی ویزوس زنده نیستند. آنها با DNA ترکیب نمی شوند و به محض ورود به بدن، به سرعت تجزیه خواهند شد. بنابراین هیچ دلیل علمی برای اینکه این واکسن ها باعث تورم بیضه ها شوند وجود ندارد.
آیا واکسن کووید 19 می تواند باعث ناتوانی جنسی یا ناباروری مردان شود؟
مطالعه ای که اخیراً در یکی از دانشکده های پزشکی انجام شده است نشان می دهد که واکسن های mRNA کووید-19 هیچ اختلالی در تولید اسپرم ایجاد نمی کنند. در این مطالعه، محققان پارامترهای مایع منی را قبل و بعد از واکسیناسیون مورد بررسی قرار دادند و هیچ تأثیر منفی روی پارامتر ها و عملکرد اسپرم مشاهده نشد.
از سوی دیگر، پارامتر های اسپرم با بهبود اندکی مواجه شد. این نتایج به این معنی نیست که واکسن های mRNA کووید-19 قدرت باروری شما را افزایش می دهد، بلکه به این معناست که این واکسن ها هیچ آسیبی به قدرت باروری شما نمی رسانند.
آیا واکسن های کووید-19 می توانند باعث اختلال نعوظ (ED) شوند؟
در رابطه با تاثیر واکسن کرونا بر نعوظ باید گفت که واکسن های کووید-19 هیچ ارتباطی با اختلال نعوظ (ED) ندارند. با این وجود، برخی مطالعات نشان می دهد که بیماری کرونا در برخی موارد می تواند سبب اختلال نعوظ شود. یک مطالعه در ایتالیا گزارش داده است که اختلال نعوظ می تواند یکی از عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت بیماری کووید-19 باشد.
این مطالعه که روی 25 مرد مبتلا به کووید-19 و 75 مرد با تست منفی کرونا انجام شد، نشان داد که درصد ابتلا به اختلال نعوظ در مردان مبتلا به کووید-19 (28%) نسبت به مردانی که تست آنها منفی بود (9%) بسیار بیشتر است. محققان همچنین اظهار داشتند که «واکسیناسیون جهانی کووید-19 و مراقبت های فردی می تواند به جلوگیری از اختلالات عملکرد جنسی کمک کند».
به گفته این متخصص، ویروس کرونا می تواند باعث ایجاد مشکلات باروری و کاهش تولید اسپرم شود. مطالعات روی جسد افرادی که بر اثر ابتلا به کووید-19 فوت کرده بودند، حاکی از وجود ویروس در آلت تناسلی به همراه شواهدی از ED بوده است. با این وجود، برای فهمیدن اینکه آیا ویروس کرونا از طریق رابطه ی جنسی منتقل می شود یا خیر، به مطالعات بیشتری نیاز است.
آیا مشکلات بیضه می تواند یکی از عوارض واکسن کووید-19 باشد؟
در رابطه با تاثیر کووید 19 روی بیضه ها، هیچ گزارشی مبنی بر درد یا تحریک و تورم بیضه پس از واکسیناسیون وجود ندارد. اما بیانیه ی مشترک انجمن تولید مثل مردان و اورولوژی (SMRU) و انجمن مطالعه ی تولید مثل مردان (SSMR) اشاره می کند که حدود 16 درصد از مردانی که در تست بالینی واکسن کووید-19 فایزر شرکت کرده اند، بعد از دریافت دوز دوم واکسن، تب را تجربه کردند.
طبق گفته ی این سازمان ها، تب می تواند منجر به کاهش موقت تولید اسپرم شود. با این وجود، کاهش تولید اسپرم در این مورد، کمتر از آلوده شدن فرد به کووید-19 می باشد. برای بررسی اثرات بلند مدت واکسن ها و بیماری کووید-19 باید تحقیقات بیشتری انجام شود. بر اساس مطالعات و مقالاتی که در حال حاضر در دسترس می باشد، شواهدی مبنی بر اینکه واکسن های کووید-19 روی عملکرد جنسی یا باروری تأثیر می گذارند وجود ندارد.
با وجود همه ی این موارد، اطلاعات زیادی درباره تأثیر بیماری کرونا بر نعوظ و سلامت جنسی افراد داریم. بنابراین، به جای نگرانی از تأثیر منفی واکسن، به اثرات منفی شدید بیماری کووید-19 روی سلامتی خود فکر کنید!
علت درد یا ناراحتی بیضه چیست؟
به گفته ی متخصص اورولوژی: اختلال نعوظ، درد بیضه یا ناراحتی بیضه می تواند از علائم سایر بیماری ها باشد. در صورت مشاهده ی هر یک از این علائم بهتر است با پزشک مشورت کنید. تورم بیضه می تواند از علائم بیماری های جدی مثل STD، عفونت یا سرطان بیضه باشد.
همچنین، اختلال نعوظ می تواند به علت بیماری های دیگری مثل بیماری های قلبی، دیابت یا سایر بیماری ها ایجاد شود. شما در صورت داشتن این مشکلات باید پزشک را در جریان بگذارید. اما برای این علائم نگران واکسن های کووید-19 نباشید!