اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

توصیه های قبل و بعد از درمان سنگ کلیه به روش PCNL

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 آیا می دانید که با ابداع روش های TUL و PCNL امروزه  ۹۵ درصد سنگ های کلیه نیاز به روش جراحی باز ندارند و به صورت آندوسکوپی و سرپایی قابل درمان هستند.

PCNL

عمل pcnl به معنی ایجاد تونل پوستی به کلیه بدون شکاف جراحی و عبور دوربین به داخل کلیه و شکستن سنگ های بزرگ و خارج کردن آنها از کلیه می باشد. در این تکنیک به جای 20 بخیه فقط یک عدد بخیه در محل عبور دوربین استفاده می شود.

مزیت عمل PCNL  چیست؟

۱- زیبایی روش PCNL

۲- درد کمتر PCNL

۳- بستری کمتر PCNL

۴- زمان برگشت سریع به کار و فعالیته ای روزمره زندگی می باشد.

PCNL برای چه بیمارانی ایده آل درمانی می باشد؟

✅ سنگ های بالای یک سانت تا 5 سانت

✅ بیماران با سنگ بزرگ و سابقه جراحی قبلی

✅ سنگ هایی که به سنگ شکنی برون اندامی جواب نداده اند.

روش انجام PCNL

 این عمل با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی عمومی انجام می شود. با استفاده از سیستم عکسبرداری در اطاق عمل یک عدد سوزن به داخل کلیه وارد و مسیر را بدون برش جراحی فقط گشاد کرده و با عبور دوربین سنگ ها خرد و با پنس خارج می شوند که جهت دیدن کامل فیلم عمل به آدرس آپارات مراجعه نمایید.

توصیه های قبل از عمل سنگ کلیه

۱- در صورت مصرف آسپرین و پلاویکس، ژلوفن و بروفن، دیکلوفناک و دیگر داروهای رقیق کننده خون آنها را یک هفته قبل از عمل و با اطلاع پزشک معالجتان قطع کنید.

۲- در صورتیکه شما بالای 50 سال هستید یا بیماری قلبی دارید حتماً قبل از عمل باید توسط متخصص قلب معاینه شوید.

۳-وجود هر گونه بیماری قبلی را به پزشک معالجتان اطلاع دهید.

۴- اگر مبتلا به عفونت ادراری هستید باید قبل از جراحی آن را توسط پزشکتان درمان کنید.

۵- در صورت وجود بیماری های خونریزی دهنده و حساسیت دارویی، آن را به پزشکتان اطلاع دهید.

۶- قبل از عمل از شما آزمایش کامل خون و گروه خونی انجام خواهد شد.

۷- جهت جایگزین کردن خونریزی احتمالی قبل از عمل تعداد 3 واحد خون به عنوان ذخیره در خواست خواهد شد تا فقط در صورت نیاز از آن استفاده شود.

۸- جهت اطلاع دقیق از نقش کلیه و محل سنگ، عکس سی تی اسکن یا IVP قبل از عمل توسط پزشک معالجتان درخواست خواهد شد.

۹- طول عمل جراحی بر اساس محل و اندازه سنگ از نیم تا 2 ساعت می تواند طول بکشد.

۱۰- جهت عکسبرداری از کلیه یک عدد سوند حالب ه همراه سوند فولی در حین بیهوشی گذاشته خواهد شد و فردای روز عمل خارج می شود.

نکات بعد از عمل سنگ کلیه

✅ سه ساعت بعد از عمل می توانید از نوشیدنی ها استفاده کنید.

✅ دردی متوسط پس از عمل خواهید داشت که با تزریق مسکن کاملاً کنترل خواهد شد.

✅ ادرار شما چند روز آغشته به خون خواهد بود که به علت سوراخ کردن کلیه محل عمل بوده و خودبخود از بین خواهد رفت. در صورت ادامه آن و غلیظ شدن رنگ خون ادرار باید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

✅ این عمل با یک شب بستری در بیمارستان همراه می باشد.

✅ مثل عمل های دیگر جراحی نتیجه عمل جراحی 100 درصد نمی باشد. اغلب موارد نتیجه عمل جراحی 90 درصد موفقیت آمیز است. اگر سنگ های کوچکی در کلیه بماند و امکان خارج کردن آنها مقدور نباشد از سنگ شکنی برون اندامی جهت درمان آنها استفاده می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (58 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر افسانه جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    با سلام من مدتی پیش در هر دو کلیه ام درد نسبتا شدیدی احساس کردم و به پزشک مراجعه نمودم. دکتر برای من سونوگرافی و آزمایش ادرار نوشت. در سونوگرافی من سنگی دیده نشد.در آزمایشم هم به جز قسمت crystals که برابر calsium oxalate , many بود تقریبا همه چیز خوب بود.دکتر برای من ناپروکسن و هیوسین نوشت.اما بعد از دو هفته هنوز بهبودی حاصل نشده است.مشکل من چیست؟لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت درد شما سنگریزه ها و کریستال و درمان هر 2 ساعت اب و رقیق کردن رنگ ادرار است
  • تصویر کاربر سینا جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    باسلا م،آقای دکترپسری23ساله هستم موقع نزدیکی بیضه سمت راستم به طرف شکمم حرکت میکنه الان احساس میکنم موقع ایستادن بیضه سمت راستم کمی نسبت به قبل بالاتراومده ومشکل دیگه انتهای بیضه چپم یه چیزی هست که توسمت راستیه نیست یه دردیم زیرشکمم وسمت کلیه راستم هنگام لمس بیضم احساس میکنم لطفا راهنماییم کنید!باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از بیضه انجام و نتیجه را بفرمائید
  • تصویر کاربر هستي جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام.خانمي 30 ساله.كه مدت دوسال دچار عفونت مكرر ادراري ميشوم و با گذشت زمان فاصله بهبودي من كاهش يافته و حتي زماني كه قرص با دوز كمتر براي پيشگيري هم ميخورم عفونت ايجاد ميشود .در ضمن من بيماري كرون دارم و قرص ازاتيوپرين روزي 2 عدد و گاهي خودم 1 ميخورم.و الان مدت 3 ساله بيماري من خاموشه و عود نكرده.و 1 سال پيش در اثر خوردن قرص پنتاسا براي كرونم مدتي كراتين (1.8)و اوره من بالا رفت ولي با قطع قرص و بدون مصرف دارو پايين اومد.مشكل من اينه كه الان مدت يكساله كه روزي بدون انتي بيوتيك نبودم.لطفا كمك كنيد علت ان چيست؟ايا ممكنه حتي در زماني كه بيماريم خاموش بوده فيستول ايجاد شده باشد ؟راه تشخيص قطعي فيستول چيست؟در ضمن الان دارم نالديكسيك اسيد شبي يكي ميخورم . دچار سوزش بعد از ادرار كردن شودم كه با خوردن مايعات و ادرار كردن از بين رفت و ازمايشم منفي بود.چرا سوزش من بيشتر بعد از ادرار كردن ايجاد ميشود نه حين ادرار؟بخشيد سوالم طولاني شد لطفا راهنمايي بفرماييد چون از اين موضوع خيلي رنج ميبرم و براي باردارشدن ميترسم كه اگه اين مشكل حل نشه چكار كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کرون با نظر دکتر گوارش ولی جهت عفونت عود کننده باید بررسی کامل شوید با مطب هماهنگ نمائید
  • تصویر کاربر و-سعيدي چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد.من مجدد عكس نسخه رو براتون مي فرستم.لطفا داروي آخر نوشته شده تو نسخه رواسمش رو برام بنويسيد.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایلتان باز نمیشود به شماره 02122642744 فاکس کنید
  • تصویر کاربر هستي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    با سلام .من سوالي با كد پيگيريz12s055 كردم ولي جوابي دريافت نكردم.لطفا جواب دهيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سوال را دوباره بفرستید
  • تصویر کاربر فراز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 635 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر پسر 2.5 سالی دارم که دارای تنگی مجراست. هزینه جراحی چقدر میشه و همان 5 دقیقه طول میکشه؟ ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمتم مطب تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1352 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشیر خدمت شما با عرض شرمندگی بابت طولانی بودن سوال بخاطر اینکه از شهرستان زندگی میکنم مجبورم سوالم طولانی باشد.
    ما در شهرستان بجنورد زندگی میکنیم و پدر من 63 سال سن دازند ایشان حدود 8 سال پیش ناراحتی در مثانه و خون در ادرار داشتند که توسط دکتر دارابی در مشهد از طریق مجاری ادرار عمل جراحی صورت گرفته که داخل مثانه غده و سنگ ریزه وجود داشت بعد از یک سال دوباره مشکل برایشان ایجاد شد و باز به مشهد رفتند و این بار سنگ مثانه را خارج کردند .
    بعد از این قضایا پدرم دچار بیماری دیابت شد و تا هم اکنون این بیماری را دارند تا سال پیش ک باز داخل ادرارشان خون مشاهده کردند.
    حدودا نزدیک به 10 ماه پیش سگته خفیف مغزی کردند و دست چپشان تغریبا از کار افتاد و مجبور به خوردن رقیق کننده خون کردند . بعد از چند هفته دوباره به مشهد رفتیم و دکتر با انجام چند آزمایش روی ایشان گفتند باید عمل شود متاسفانه در سونو گرافی سه بعدی فقط یک غده مشاهده شد و دکتر در حین عمل غده های زیادی مشاهده نمدند و به دلیل اینکه قرص های رقیق کننده خون میخوردند و بخاطر خونریزی زیاد نتوانستند عمل را به اتمام برسانند و بعد از یک هفته دوباره عمل شدند و باز تعدادی از غده ها را بیرون آورند و بعد از چند هفته دیدیم ک دوباره در ادرارشان خون مشاهده شد اینبار در خود شهرستان خودمان توسط دکتر داریوش امیری تحت معالجه و عمل جراحی قرار گرفتند که عمل شان تقریبا موفقیت داشت دکتر امیری دارویی به اسم - ب ث ژ اینتراوزیکال (intravesical BCG)- به تعداد 10 عدد تجویز نمودند که در هفته اول با تزریق داخل مجاری رضایت داشتند و احساس میکردند حالشان بهتر شده حتی درد پهلو و حتی دید چشمشان بهتر شد ولی در هفته دوم بعد از تزریق و تخلیه دارو به مدت دو روز خونریزی با سوزش و هفته سوم بعد از تزریق و تخلیه دارو به مدت یک روز خونریزی همراه با سوزش داشتند که به گفته دکتر میگفتند که احتمال تب کردن هست ولی ایشان تب نکردند فقط سوزش و خونریزی بود .
    به نظر شما همین راه درمان را ادامه دهیم یا به پزشک دیگر یا راه درمان دیگری را در پیش بگیریم.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      درمانتان درست است ادامه بدهید
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    ببخشد اقای دکتر . احتمال بازگشت سنگ مثانه پس از شکستنش چقدره ؟ و اینکه استرس هم باعث ساختن سنگ میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ولی استرس سنگ سازی نمیکند
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر زینب دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    پزشک عزیز چند روز پیش مادرم متوجه شدند که ادرارشون کاملا خون شده تا دو روز، بعد از آن دچار درد شدیدی شدند. در آزمایش ادرارشون خون و پروتئین مشاهده شده و پزشک رادیولوژی پس از انجام سونوگرافی گفته اند که بخشی از بافت کلیه ایشون آسیب دیده. الان خیلی نگران هستیم؟موقعیت ایشون خیلی نگران کننده هست؟تا چه اندازه ایشون برای مراجعه به پزشک متخصص نیاز اورژانسی دارند. آخه فعلا شهرستان هستیم. هفته ی آینده مزاحم شما میشیم انشاءالله.
    ممنونم
    التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از کلیه و مثانه و ازمایش ادرار ضروری است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب