اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

توصیه های قبل و بعد از درمان سنگ کلیه به روش PCNL

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 آیا می دانید که با ابداع روش های TUL و PCNL امروزه  ۹۵ درصد سنگ های کلیه نیاز به روش جراحی باز ندارند و به صورت آندوسکوپی و سرپایی قابل درمان هستند.

PCNL

عمل pcnl به معنی ایجاد تونل پوستی به کلیه بدون شکاف جراحی و عبور دوربین به داخل کلیه و شکستن سنگ های بزرگ و خارج کردن آنها از کلیه می باشد. در این تکنیک به جای 20 بخیه فقط یک عدد بخیه در محل عبور دوربین استفاده می شود.

مزیت عمل PCNL  چیست؟

۱- زیبایی روش PCNL

۲- درد کمتر PCNL

۳- بستری کمتر PCNL

۴- زمان برگشت سریع به کار و فعالیته ای روزمره زندگی می باشد.

PCNL برای چه بیمارانی ایده آل درمانی می باشد؟

✅ سنگ های بالای یک سانت تا 5 سانت

✅ بیماران با سنگ بزرگ و سابقه جراحی قبلی

✅ سنگ هایی که به سنگ شکنی برون اندامی جواب نداده اند.

روش انجام PCNL

 این عمل با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی عمومی انجام می شود. با استفاده از سیستم عکسبرداری در اطاق عمل یک عدد سوزن به داخل کلیه وارد و مسیر را بدون برش جراحی فقط گشاد کرده و با عبور دوربین سنگ ها خرد و با پنس خارج می شوند که جهت دیدن کامل فیلم عمل به آدرس آپارات مراجعه نمایید.

توصیه های قبل از عمل سنگ کلیه

۱- در صورت مصرف آسپرین و پلاویکس، ژلوفن و بروفن، دیکلوفناک و دیگر داروهای رقیق کننده خون آنها را یک هفته قبل از عمل و با اطلاع پزشک معالجتان قطع کنید.

۲- در صورتیکه شما بالای 50 سال هستید یا بیماری قلبی دارید حتماً قبل از عمل باید توسط متخصص قلب معاینه شوید.

۳-وجود هر گونه بیماری قبلی را به پزشک معالجتان اطلاع دهید.

۴- اگر مبتلا به عفونت ادراری هستید باید قبل از جراحی آن را توسط پزشکتان درمان کنید.

۵- در صورت وجود بیماری های خونریزی دهنده و حساسیت دارویی، آن را به پزشکتان اطلاع دهید.

۶- قبل از عمل از شما آزمایش کامل خون و گروه خونی انجام خواهد شد.

۷- جهت جایگزین کردن خونریزی احتمالی قبل از عمل تعداد 3 واحد خون به عنوان ذخیره در خواست خواهد شد تا فقط در صورت نیاز از آن استفاده شود.

۸- جهت اطلاع دقیق از نقش کلیه و محل سنگ، عکس سی تی اسکن یا IVP قبل از عمل توسط پزشک معالجتان درخواست خواهد شد.

۹- طول عمل جراحی بر اساس محل و اندازه سنگ از نیم تا 2 ساعت می تواند طول بکشد.

۱۰- جهت عکسبرداری از کلیه یک عدد سوند حالب ه همراه سوند فولی در حین بیهوشی گذاشته خواهد شد و فردای روز عمل خارج می شود.

نکات بعد از عمل سنگ کلیه

✅ سه ساعت بعد از عمل می توانید از نوشیدنی ها استفاده کنید.

✅ دردی متوسط پس از عمل خواهید داشت که با تزریق مسکن کاملاً کنترل خواهد شد.

✅ ادرار شما چند روز آغشته به خون خواهد بود که به علت سوراخ کردن کلیه محل عمل بوده و خودبخود از بین خواهد رفت. در صورت ادامه آن و غلیظ شدن رنگ خون ادرار باید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

✅ این عمل با یک شب بستری در بیمارستان همراه می باشد.

✅ مثل عمل های دیگر جراحی نتیجه عمل جراحی 100 درصد نمی باشد. اغلب موارد نتیجه عمل جراحی 90 درصد موفقیت آمیز است. اگر سنگ های کوچکی در کلیه بماند و امکان خارج کردن آنها مقدور نباشد از سنگ شکنی برون اندامی جهت درمان آنها استفاده می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (58 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهران شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده 25سالمه پسر ومجرد هستم چند وقت پیش ازت مشاوره گرفتم که روی الت تناسلی م یه چیزهای وجود داره که شبیه جوش هستش اگه فشارش میدی یه سفیدی ازش میاد وزحمت کشیدی جواب دادی وحالا متوجه شدم در همان جا یعنی محل جوش مانند مو زائد به وجود امده .اگه لطف کنیدراهنمایم کنی چکار کنم ایا نگران کننده هست یا نه؟ وبه دکتر پوست مراجعه کنم یا دکتر ارولوژی؟
    ممنون از محبت گرمت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر فرشید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر.ی سوال داشتم از خدمتتون.من ی جوان23ساله ام درناحیه زیر شکمم ونقطه اتصال الت به شکم دورالتم هم سمت چب هم سمت راست دوزایده گوشتی کوچیک وجودداره که هیچ دردیم نداره میخاستم ببینم اسم این بیماری چیه؟ایامشکلی برای ازدواج محسوب میشه؟قابل عمل جراحی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    ( این پرسش با توجه به عدم دریافت پاسخ پس از 5 روز ، به دلیل احتمال مشکل در ارسال مجدداً ارسال می شود )
    جناب آقای دکتر کرمی - استاد محترم و قاری بین المللی قرآن مجید و پزشک فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری
    با سلام و عرض ادب
    احتراماً ، اینجانب که افتخار آشنایی با حضرتعالی را نخست در جلسات مرحوم استاد مولایی (که خداوند ایشان را در جوار رحمت بی کرانش در اعلی علیین مهمان قرآن و اهل بیت پیامبر فرماید) در مسجد الرضا علیه السلام داشته ام سؤالی از محضرتان دارم که با توجه به ایمان و اعتقاد راسخی که در شما سراغ دارم و نیز مدارج علمی و تخصص پزشکی شایسته تر از جنابعالی را در پاسخ به آن نیافتم .
    قطعاً ما انسانها عاجزتر از آنیم که به رموز خلقت خداوند پی ببریم . در قرآن کریم خوانده ایم که خلقت مخلوقات و به ویژه خلقت انسان سراسر از حکمت خدا خبر می دهد و هیچ کاستی و نقصی در آن نمی توان یافت و تغییر و تبدیل در آفرینش باری تعالی مورد نهی و مذمت قرار گرفته است .
    سؤالی این حقیر این است که چطور ممکن است در خلقت بی نقص و عیب خدا وجود پوست زائدی را در ناحیه تناسلی پسران قبول کنیم که انسانها مکلف بر برداشتن آن باشند . آیا این کار تغییر و دخالت در خلقت خدا محسوب نمی شود .
    آیا این موضوع به لحاظ علمی صحیح است ؟ آیا دلایلی که از نظر سلامت و بهداشت عنوان شده از نظر شما مورد تأیید است و یا به اثبات رسیده است که علت برخی بیماری های این عضو ختنه نشدن بوده است ؟
    آیا این که گفته می شود عمل ختنه از جهت کاهش شهوات و لذات جنسی است مورد تأیید است و اگر چنین اثری دارد آیا خداوند با قرار دادن گیرنده های عصبی بسیار زیاد و حساس در این ناحیه زمینه چنین موضوعی را ایجاد نموده آنگاه انسانها را به انجام عملی که موجب کاهش و تخفیف آن شود امر یا توصیه فرموده ؟ چگونه این تناقض را می توان توجیه کرد ؟
    آیا انجام این عمل حقیقتاً از تعالیم مذهبی و از تکالیف ادیان به انسانهاست یا نظیر بسیاری از خرافات که به اسم دین و مذهب به خورد مردم داده اند این موضوع نیز جایگاهی در تعالیم الهی ندارد و صرفاً یک عمل خرافی مذهبی است که چه بسا مرتکبین آن ندانسته مرتکب گناه تغییر در خلقت خدا می شوند ؟
    من به قرآن و سخن معصومین اعتقاد و ایمان دارم اما تاکنون در قرآن دستوری در این زمینه نیافته ام و روایت متقنی نیز در امر به انجام آن پیدا نکرده ام .
    خواهش می کنم من را راهنمایی فرمایید .
    چند روزی است که خدا فرزند پسری به ما هدیه فرموده و هنوز در ختنه کردن یا سر باز زدن از این عمل شدیداً تردید دارم .
    با تشکر فراوان و آرزوی سلامتی حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس تحقيقات علمي ثبت شده در دنيا ثابت شده است كه از ١--عفونت ادراري٢--سرطان الت پيشگيري ميكند
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام ،خسته نباشید
    من پسری 24 ساله هستم و مجرد! موقع ادرار قبل از خارج شدن ادرار آلتم خیلی کم میسوزه بعد از ادرار هم یه کم خون میاد میخواستم ببینم مشکل چیه؟
    من عمل واریکوسل و فتق و هیدروسل انجام دادم در ضمن کارمم سنگینه!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۳ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید ک دوباره مزاحم شدم آقای دکتر من ازتون چند روز پیش سوال پرسیدم ولی جواب ندادین هنوز خواهش میکنم بهم کمک کنید حدودا یه سال پیش وقتی ک از خواب بیدار شدم دیدم روی التم سمت چپ زیر کلاهک ورم کرده اون موقع خیلی کم بود ورمش گفتم شاید چونکه روی شکم میخوابم ب جایی کشیده شده و خوب میشه ولی از اون وقت تا الان اون ورم تبدیل شد ب یه توده سفت اوایل کوچیک بود اندازه یه تخم ریز مثل برنج ولی رفته رفته اندازه یه بادام شد وقتی ک فشارش میدم و میمالمش اون توده سفت از هم باز میشه و سفتی خودشو از دست میده و شل میشه ولی تو چند ساعت مثل قبلش میشه آقای دکتر لطفا کمکم کنید باور کنید حال روحی منو بهم ریخته نمیدونم چیکار کنم از یه طرف خجالت میکشم به دکتر نشون بدم از یه طرفم بدجور منو درگیرش کرده من 27سالمه گفتم شاید بخواین بدونید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 685 مشاهده پرسش
    سلام. برای جلوگیری از خروج مایع چسبناک هنگام دفع مدفوع چه باید کرد؟ نیاز به مراجعه به پزشک هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      راهي ندارد
  • تصویر کاربر حميد سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر پسرم 10 ماهشه 35 روزگي به روش جراحي ختنه شد فكر ميكنم الان كمي چسبندگي پيدا كرده متاسفانه كسي راهنمايمون نكرد بعد از عمل عكس هاشو براتون ارسال ميكنم ميشه لطف كنين نظر و راهكارتون رو بهم بگين؟ ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر خودتان
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    سوالی داشتم خیلی ممنون میشم پاسخ بدید
    در شبکه اجتماعی تلگرام کانالی داریم مختص ترک خودارضایی
    اگه لطف کنید و این وقت رو داشته باشید ما شما را ادمین میکنیم تا پاسخ سوالات اعضای کانال دراین باره رو بدید و در این امر فرهنگی شرکت کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      وقت ندارم شرمنده
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید
    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    دکتر جان من مدتی هست پهلوهام مثانه هام و بیضه هم درد خفیف داره که مثال هر 24 ساعت 3 ساعت درد خفیف دارم من شهررشت هستم میخوام برم پیش دکتر ا ورولوژی الان خواهشم اینه من هزینه واسم مهمه میخوان اول با دفتر چه برم پزشک عمومی بادفترچه خدمات درمانی بیمارستان بگم این ازمایشهارو واسم بنویسن تا انجام بدم الان من چه ازمایشهای یا سونوگرافیهایی بگم بنویسه که کلیه مثانه وبیشه شاملش باشه برم پیش دکتر ایشون هم که بیضه هارو معاینه میکنن میخوام خیالم راحت باشه .که دوباره رفتم پزشک اورولوژی نفرسته برو این ازمایشهارو انجام بده بیا . ممنون میشم از راهنماییتون ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر شهرام سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    با سلام
    احترامأ ضمن سلام وعرض ادب حضور استادوهمشهری بزرگوارجناب آقای دکترکرمی،
    چندروزی است درقسمت بالایی آلت تناسلی دردهای ضربان دار وبصورت منقطع ونبض مانند ایجاد وشروع وخاتمه می یابد.خواهشمندم دراین خصوص راهنمایی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نبايد مهم باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر زینب دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    پزشک عزیز چند روز پیش مادرم متوجه شدند که ادرارشون کاملا خون شده تا دو روز، بعد از آن دچار درد شدیدی شدند. در آزمایش ادرارشون خون و پروتئین مشاهده شده و پزشک رادیولوژی پس از انجام سونوگرافی گفته اند که بخشی از بافت کلیه ایشون آسیب دیده. الان خیلی نگران هستیم؟موقعیت ایشون خیلی نگران کننده هست؟تا چه اندازه ایشون برای مراجعه به پزشک متخصص نیاز اورژانسی دارند. آخه فعلا شهرستان هستیم. هفته ی آینده مزاحم شما میشیم انشاءالله.
    ممنونم
    التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از کلیه و مثانه و ازمایش ادرار ضروری است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب