اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

برش پروستات از طريق مجرا TURP

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

TURP به معنی برش پروستات از طریق مجرای ادراری و بدون شكاف جراحی باز می باشد. در روش TURP  با بی حسی نخاعی و با عبور دروبین به داخل مجرا قسمتی از پروستات را كه انسداد مجرا ایجاد كرده است كاملاً تراش داده و باعث می شود مجرای پروستات باز شده و جریان ادرار به صورت معمولی و روان خارج شود.

توصیه های قبل از عمل

۱- در صورت وجود عفونت های ادراری باید با انجام آزمایش و خوردن آنتی بیوتیك كاملاً عفونت ادراری را كنترل كرد.

۲- در صورت مصرف داروهای رقیق كننده خون از جمله آسپرین و وارفارین باید یك هفته قبل از عمل با نظر پزشك دارو قطع گردد.

۳- عمل با بی حسی موضعی نخاعی انجام می شود.

۴- این عمل روی توانایی جنسی تأثیری ندارد ولی اغلب باعث ریزش مایع منی به مثانه می شود كه با ادرار دفع می گردد.

۵- به مدت 24 ساعت بعد از عمل سوند مجرا برای شستشو و جلوگیری از لخته شدن ادرار گذاشته می شود.

برش پروستات از طريق مجرا TUR-P

ادرار كردن

اگر چه شما بلافاصله پس از عمل TURP  متوجه بهبودی قابل ملاحظه ای در جریان ادرار خود خواهید بود، ولی تا چند هفته به احتمال قوی تكرر ادرار و احساس فوریت در ادرار كردن خواهید داشت كه با ترمیم پیدا كردن حفره پروستات بریده شده،  مشكلات ادراری رفته رفته برطرف می شوند. بایستی مقادیر زیادی مایعات (هر یك ساعت یك لیوان) مایعات بنوشید تا رنگ ادرار صاف شود. تا سه هفته پس از جراحی ممكن است چند قطره خون در ادرار مشاهده شود. توصیه می شود هنگام اجابت مزاج از زور زدن پرهیز نمایید. زیرا ممكن است سبب خونریزی از پروستات شود. استفاده از ملین نیز برای جلوگیری از این مشكل كمك كننده است.

فعالیت روزانه

كم كم فعالیت عادی روزانه را شروع كنید. از بلند كردن وسایل بیش از 10كیلوگرم، تا شش هفته خودداری كنید. زیرا ممكن است سبب ایجاد خونریزی از پروستات شود. سه هفته پس ازعمل جراحی، می توانید فعالیت جنسی (نزدیكی)داشته باشید. در قدرت و توانایی جنسی شما تغییری حاصل نخواهد شد.  ولی بیش از 80درصد موارد، هنگام انزال، منی شما وارد مثانه شده و بیرون نخواهد ریخت. این موضوع هیچگونه مشكلی برای شما ایجاد نمی كند و سبب تغییر در توانایی جنسی شما نمی شود.

 

 

بهداشت

شما می توانید طبق روزهای عادی حمام كرده و دوش بگیرید.

مصرف دارو

موقع ترك بیمارستان ممكن است برای شما دارو تجویز شود. داروهای قبل از عمل را می توانید دوباره شورع به مصرف كردن نمایید. آسپرین و داروهای ضد درد مفاصل و اندامها خطر خونریزی پس از عمل جراحی را زیاد می كند. اگر لازم است مصرف این داروها را از سر بگیرید قبلاً با پزشك خود مشورت كنید.

پیگیری

اولین ویزیت شما دو هفته پس از جراحی TURP  خواهد بود. برای تعیین نوبت  وقت با مطب و یا كلینیك پزشك خود تماس بگیرید. بزرگ شدن پروستات در بیش از 90درصد موارد خوش خیم است ولی گاهی در موارد اندك، متاسفانه بزرگی پروستات همراه با سرطان پروستات می باشد. بافتهای بریده شده از پروستات به آزمایشگاه فرستاده می شود تا اگر بزرگی پروستات همراه با سرطان باشد، تشخیص داده شود. در اولین مراجعه به پزشك جواب پاتولوژی را از آزمایشگاه اخذ و همراه خود بیاورید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (10 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر m چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تقریبااا دو ماه عمل واریکوسل کردم بیضه سمت چپ قبل عمل بادو رگای سیاه درد داشت بعد عملم همونه هیچ تغییری نکرده خیلی میترسم بازم عمل بخواد باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      دوست عزیز موردی که گفتین نشون دهنده ی عود و یا خراب شدن عمل شما نیست
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بابت ازمایشات پیش از بارداری مراجعه کردم و نتیجه ازمایش مورفولوژی یک درصد است .تصویر ازمایشات رو ارسال میکنم.
    البته دومرتبه به فاصله دوروز ازمایش دادم و نتایج تفاوتهایی هم دارد .در میزان تحرک و شکست اسپرم تفاوت دوازمایش زیاد هست.
    لطفا در مورد نحوه درمان راهنمایی بفرمایید.
    همسرم اندومتریوز هستند ولی لوله های رحمی باز هست و ذخیره تخمدانشون هم تقریبا نرمال هست لطفا در مورد نحوه درمان و البته علت تفاوت نتایج ازمایشات طی دوروز فاصله زمانی ،راهنمایی کنید ،ایا لازم به تکرار در مرکز دیگری هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام لطفا مجددا جواب آزمایش رو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باسلام ارسال شد
    3. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام پیوست شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      به مراکز ناباروری مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر آرتین شنبه ۲۶ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک سال هست که درگیر تکرر ادرارم هم سیستوسکوپی دادم هم نوار توی این یک سال در نوار و سیستوسکوپی چیزی رویت نشد و نتیجه مثبت بود انواع دکتر ها از شمال کشور تا جنوب کشور رفتم تشخیص بعضی ها مثانه تحریک پذیر بود تمام قرص ها ام از اکسی بوتنین و باکلوفن و آمی پرایمین و دوکسپین و ... را مصرف کردم به محض اینکه چند قطره وارد مثانه احساس فشار آرواره ای مثانه هم شروع میشه هر نیم ساعت یک ساعت نیاز به تخلیه دارم شب ها هم ناچارا قرص ملاتونین 5 مصرف میکنم برای خواب بعضی شب ها ملاتونین 10 میخورم این بیماری از موقعی شروع شد که پارسال اواخر تیر مسافرتی به کیش داشتم و ازآنجایی که دچار تغییرات دمایی شدید شدم و زیر اسپلیت و برف مصنوعی و قواصی بودم این بیماری گریبان بنده رو گرفت 19 سالمه دانشجوهم و تمام زندگیم مختل شده دیگع نمیدونم باید چکار کنم خیلی ممنون میشم جناب دکتر راهنمایی بفرمایید.سلام آقای دکتر من یک سال هست که درگیر تکرر ادرارم هم سیستوسکوپی دادم هم نوار توی این یک سال در نوار و سیستوسکوپی چیزی رویت نشد و نتیجه مثبت بود انواع دکتر ها از شمال کشور تا جنوب کشور رفتم تشخیص بعضی ها مثانه تحریک پذیر بود تمام قرص ها ام از اکسی بوتنین و باکلوفن و آمی پرایمین و دوکسپین و ... را مصرف کردم به محض اینکه چند قطره وارد مثانه احساس فشار آرواره ای مثانه هم شروع میشه هر نیم ساعت یک ساعت نیاز به تخلیه دارم شب ها هم ناچارا  قرص ملاتونین 5 مصرف میکنم برای خواب بعضی شب ها ملاتونین 10 میخورم  این بیماری از موقعی شروع شد که پارسال اواخر تیر مسافرتی به کیش داشتم و ازآنجایی که دچار تغییرات دمایی شدید شدم و زیر اسپلیت و برف مصنوعی و قواصی بودم این بیماری گریبان بنده رو گرفت 19 سالمه دانشجوهم و تمام زندگیم مختل شده دیگع نمیدونم باید چکار کنم روز ها اکسی بوتنین 5 و شب ها ملاتونین 5 میخورم و قرص دوکسپین هم تا هفته گذشته میخوردم که تا حدی باعث بهبود کیفیت خوابم شده اما باعث تاخیر ده دقیقه ای در شروع جریان تخلیه ادرارم تا الان که قطعش کردم شده است خیلی ممنون میشم جناب دکتر راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      نوار مثانه رو بفرستید
    2. تصویر کاربر آرتین جمعه ۲۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      ۰
    3. تصویر کاربر آرتین جمعه ۲۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      ۰
    4. تصویر کاربر آرتین جمعه ۲۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      آپلود شد براتون ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله دیدم مدارکتونو مواردی که بهتون میگم رو حاضر کنید و جهت ویزیت به مطب مراجعه کنید نوار مثانه جدید(همکاران مطب با شما تماس خواهند گرفت) آزمایش آنالیز و کشت ادرار جواب سیستوسکوپی قبلی لیست داروهای مصرفی به همراه زمان مصرف و مدت مصرف شده
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    لطفا نظر خودتون بگید راجب آزمایش
    کارم سنگینه احتمال داره تاثیرات شغلم باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      شما دچار آزواسپرمی هستید باید بررسی های تکمیلی انجام بشه
  • تصویر کاربر طاهره سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام
    در کلیه سمت راست سنگ بزرگی هست که احتمال دفع آن وجود ندارد حتما یا باید عمل بشه یا سنگ شکن برون اندامی، با توجه به اینکه دچار ارتریت هستم و رقیق کننده و کورتون مصرف میکنم کدوم یکی برای وضعیت من بهتره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید سایز سنگ و محلش مشخص باشه
  • تصویر کاربر عبدالله سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    آلتم در حالت نعوظ ۱۲ سانتی متر هستش ودور آلتم چربی هستش میخواستم ببینم کوتاهی آلتم از کمبود تستوسترون هست یا ناحیه دور چربی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سایز آلت شما در محدوده ی نرمال هست علل ژنتیکی و هورمونی در زمان رشد میتونند موثر باشند
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر ببخشید برای پدر 67 ساله ام با سابقه هایپرپلازی بیش از یک سال است شاهد رشد psa هستیم با نوسان از 10 به 6 و سپس به 5 بعد از آن به 10 و آخرین آزمایش هم psa: 8 می باشد، بعد از نمونه برداری گلسیون اسکور 3+5=8 را نشان داده، عدد 3 اول و بعد 5 هست، جواب سی تی اسکن شکم و لگن سالم است که دکتر بخاطر psa پایین گفتند اسکن استخوان لازم نیست، سوالم این است بعد از جراحی امید درمان کامل هست یا بخاطر نوع تهاجمی امکان عود وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      امکان عود وجود دارد ولی درمان اصلی جراحی میباشد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    با سلام
    مردی ۶۸ ساله هستم که در ۳۸ سالگی دچار التهاب شدید پروستات شدم، به طوری که احساس می کردم یک میله‌ی داغ در آلتم وجود دارد، پس از مراجعه به چند پزشک در نهایت با تجویز آخرین پزشک، مصرف کوتاه مدت یک نوع آنتی‌بیوتیک خاص، مانند آبی بود که بر آتش ریخته شود و تمام علایم آزار دهنده بر طرف شدند، اما سطح PSA در طول سی سال پس از آن در حد ۴ تا ۷ در نوسان بود، درسال ۱۴۰۱ پزشک پس از سونوگرافی رکتال، نمونه برداری را تجویز کردند، در پاسخ نمونه برداری بیشترین عدد، ۳ بود و پزشک محترم اعلام رضایت کردند، یک سال پس از نمونه برداری سطح PSA از ۵ به ۱۰ افزایش یافته بود، مجدد در بیمارستان نیکان اقدسیه، سونوگرافی رکتال انجام شد و پاسخ آن در حدود طبیعی گزارش و نمونه برداری، پیشنهاد نشد، به پزشک محترم مراجعه و ایشان فرمودند، ۹ ماه دیگر مراجعه کنم.
    پرسش
    لطف کرده بفرمایید علت دو برابر شدن سطح PSA چه می تواند باشد و اگر علت دو برابر شدن سطح psa عفونت ناشی از نمونه برداری باشد، چکار می توان انجام داد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بهتره مجددا آزمایش psa انجام بدین اگه سیر افزایشی داشت باید ام آر ای پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر لیلا دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر دخترم ۱۰ سالشه در قسمت مقعد یه کم به داخل یه دوتا برجستگی هست باز میکنیم اون ناحیه رو رنگش سفید رنگ میشه این طبیعی هست؟برای این ناحیه؟ولی یک سمت اینطور هست.اگر فکس واضح نبود دوباره بفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      به نظر زخم میاد باید از نزدیک معاینه بشه
  • تصویر کاربر اسی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    التهاب شدید پروستات دارم
    چی کاری بکنم این بیماری برای همیشه مرتفع بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد درمانی برای همیشه وجود نداره
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر جلیل چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1409 مشاهده پرسش
    با سلام
    عطف به ویزیت اقای دکتر کرمی و پرسش مورخ 22/2/94 ممنون خواهم شد که پرسش های زیر برای تصمیم گیری در ارتباط با روش تی یو ار پی (TURP)برایم اعلام نمایید
    ایا بعد از جراحی وگذراندن دوره نقاهت نیاز به رژیم ویا رعایت خواصی هست
    ایا باعث کاهش توان جنسی نمیشود؟
    این جراحی در کدام بیمارستان (مشخص شدن بیمارستان بعلت استفاده از بیمه تکمیلی )و کل هزینه های درمانی حدودا چه مقدار است
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      1- نه2- بله باید حضوری صحبت کنیم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 950 مشاهده پرسش
    با سلام . پدرم کانسر پروستات دارند. پاهاشون متورم شده . و رگهای ران شدیدا میگرفت . دکترشون داپلر رنگی گرفتن از پاشون و بعد دوباره شیمی درمانی رو توصیه کردند . اما پدرم هنوز به شدت پای راستش میگیره. برای کاهش درد ان چه کار کنیم . ایا خطری داره. در نتیجه داپلر امده:ورید ها در مقطع عرضی به خوبی کمپرس شده تغییرات flow در ورید های کوچک تر با کمپرشن عضلات دیستال به ورید ها به خوبی رویت شد . در مجموع تصویری به نفع DVTدیده نشد.تصویر لنف نود های متعدد پاتو لوزیک در ناحیه اینگوینال طرف راست مشاهده میشود که بزرگترین ان ها به دیامتر 20mm30mm میباشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر انکولوگ باید بروید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۱ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    ببخشید دکتر سن اینجانب 65 سال میباشد پیرو کد پیگیری های شماره W53N498 , B28R149 , 52P265
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام اگر امکان دارد سوالتانرا تکرار فرمایید
  • تصویر کاربر سمیرا چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 779 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشین.. خانمی 29 ساله هستم. متاهل و بدون فرزند. مدتیه سوزش و تکرر ادرار دارم. یه بار ازمایش دادم که عفونتی نبود. الان دوباره کشت ادرار و سونو دادم. میزان رزیدو 45 سی سی بود. خودم هم حس تخلیه ناقص دارم و زور میزنم. مثانه جدار نرمال داشته و فاقد سنگ دیورتیکول و توده فضاگیر است. هیدرونفروز دیده نشد. در کلیه سمت چپ یک سنگ 5 میلی متری در کالیس میانی و یک کانون اکوژن 4.5درکالیس فوقانی دیده شد. تطابق با ‌‌‌kubوu/a دیده میشود. در کالیسهای میانی و تحتانی کلیه راست حداقل چهار کانون اکوژن 4تا 5 میلیمتری دیده میشوند که سایه خلفی شارپ ندارند و مشکوک به سنگ کلیوی می باشند. phادرار 6 و تمام موارد منفی بود. wbc 1_2 rbc1_2 ep cells 3_4. نوبت دکترم هفته بهده و خیلی نگرانم. میخواستم نظرتون رو راجع به علت تخلیه ناقص بدونم؟ ایا مربوط به سنگه؟ من از سیستوسکوپی وحشت دارم. بنظرتون لازمه انجام بشه؟ با بیهوشی کامل هم میشه؟ و اینکه سنگها چه جوری درمان میشن. خیلی خیلی ممنونم از وقتی که میذارید. من رشت هستم و امکان مراجعه حضوری خدمت شما رو ندارم. در ضمن specific gravity 1025
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اول نوار مثانه باید بدهید02122642744
  • تصویر کاربر آیت یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جنابعالی و کلیه همکارانتان بنده 52 سال دارم و از لحاظ اداری فقط زیاد دستشوئی میروم و شبها فقط یکبار از خواب بدار میشوم برای دستشوئی رفتن البته بیشتر در فصل سرما این اتفاق میافتد و بیماری دیابت دارم که شماره آن حدودا 140 میباشد و روزی یک قرص مصرف میکنم و الان در طی دوماه دو بار خون در انزال خود میبینم آیا مشکل خاصی از نظر پروستات دارم یانه ضمنا سوزش ادار و یا درد در ناحیه مثانه ندارم با تشکر فراوان بنده از شهرستان نهاوند تماس میگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا جوان هستید در این سن پروستات نیاز به جراحی ندارد خون در منی اصلا جای نگرانی نیست تو صیه میکنم از مایش pasانجام بدهید
    2. تصویر کاربر آیت شنبه ۱۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باسلام خدمت جنابعالی و تشکر فراوان دوباره مزاحم اوقات شما میشوم و یک سوال دارم البته جای بسیار تشکر و قدردانی دارد که شما بزرگوار وقت خود را دراختیار هم وطن های خود میگذارید من تا الان دکتری ندیم وقت خودش را همینطور در اختیار دیگران بگذارد بسیار خوشحال هستم . دکتر جان من 52 سال دارم و مدت زیادی است که تکرر ادار دارم و در بعضی اوقات حتما دو ساعت یکبار باید به دستشوئی بروم و آزمایش دادم دیابت داشتم واین تکرر د رایام سرما بیشتر است و رنگ ادار سفید این آب است و نه سوزش و نه درد در کلیه دارم وقتی میخواهم بجائی بروم این احساس بیشتر میشود و باید به دستشوئی بروم ایا به کلیه ها ربطی دارد یا نه سونوگرافی گرفته ام و میگویند کلیه شما مشکل ندارد راه حلی به بنده پیشنهاد بدهید با تشکر فراوان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر چکاپ مشکلی ندارد نگران نباشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب