اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر گمنام سه شنبه ۲۵ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر دختری 33 ساله هستم حدود دو ماه پیش با احساس ادرار و دفع کم ادرار آزمایش کشت ادرار دادم و عفونت ادراری مشهود بود بعداز یک دوره خوردن سیپرو فلوکساسین درمان نشدم تا اینکه یک شب با درد زیاد کلیه و زیر دل وحالت تهوع واستفراغ به دکتر مراجعه کردم سونو گرفتمدر کلیه راستم یک سنگ 2 میلیمتری مشاهده شد بعداز آن دیگر درد نداشتم فقط احساس ادارو دفع کم ودرد زیر دل دارم الان این احساس خیلی شدید شده و ادرار م زرد تیره است مایعات زیاد استفاده میکنم و طبق تجویز یک ما ما از قرص کرتیموکسازول ویک قرص دیگه استفاده میکنم در ضمن نفخ شدید و مدفوع کم هم دارم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اب زیاد مصرف کنید خوب میشود
    2. تصویر کاربر گمنام سه شنبه ۲۵ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باسلام وتشکر از پاسخ سریعتان آقای دکتر چرا پس بعداز دو ماه خوب نشدم آنقدر مایعات می خورم که حالم به هم می خوره ولی روز به روز بدتر میشم اوایل که اینقدر شدت نداشت الان خیلی سوزش و احساس شدید ادرار و دفع خیلی کم دارم باید چکار کنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میدیا جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض حسته نباشی
    ببخشید یک سوالی هست که ذهنم رو مشغول کرد ایا منی باعث زیبایی می شود اگر منی رو ب صورت بمالی می گویند باعث زیبایی صورت می شود منم می خواهم بدانم ایا حقیقت دارد ک باعث زیبایی صورت می شود
    با تش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه فکر غلطی است
  • تصویر کاربر ع.نادری جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام
    حدوده 1سال پیش عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم طرف چپ درجه 2 و راست 1
    بعضی اوقات احساس درد خفیفی (محل عمل و بریدن رگ) در بیضه چپ پیش می یاد پزشکم محمد جعفر کیانی بودن دوباره که معاینه کردن گفتن مشکلی نیست میخواستم بدونم تا چه مدت ممکنه این درد رو حس کنم ( روش عمل میکروسرجری)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید بهتر است
  • تصویر کاربر سامان جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام
    اگه ما عکس از آلت تناسلی ارسال کنیم امکانش هست که بگین جراحی لازمه یا نه؟
    آدرس ایمیل میدین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله در سایت است
  • تصویر کاربر ali جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    باسلام.
    من مدتی است متوجه بزرگی بیضه راستم نسبت به چپم شده ام. به طوری که قطر آن حدود 5 سانتیمتر ولی بیضه چپم حدود 2-3 سانتیمتر است.
    لطفا راهنمایی کنید.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتما سونو بکنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر من یک پسر 24 ساله هستم که خیلی کم شهوتم و فاصله ی بین احتلام های شبانه من زیاد است (گاهی تا یکماه و بیشتر هم میرسد) بدون آنکه خود ارضایی داشته باشم. آیا من مشکلی دارم؟ ممنون میشم نگرانی من رو برطرف کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت دکتر کرمی. من از کرمان ٢٩سال سن دارمو مدت چهار سال است ک ازدواج کردم ولی متاسفانه تا بحال بچه دار نشدیم چند بار ب پزشک مراجعه کردیم هم من و هم همسرم بعد از انجام آزمایشات دکتر گفت ک اسپرم من ضعیف است و چند ماه زینک و فولیک اسید و ویتامین خوردم اما تا بحال هیچ نتیجه ای نگرفتیم. دکتر همسرم گفته ک باید ivf انجام بدین. ولی دکتر من میگه نه. ضمنا واریکسل ندارم. تعداد اسپرم 3.21 . اسپرم کلاس A ده درصد . کلاسB ده درصد . کلاس D هشتاد درصد. لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر واریکوسل ندارید با پیشنهاد دکترتان موافقم
  • تصویر کاربر علي جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام دكار من ١٦ سال سن دارم و قبلا خودارضايي مَي كردم چند وقتيه پس از إدرار و يا در طول روز ترشحاتي از من خارج ميشه كه بي رنگ هست و كمي لزجه و چسبناك هست و من نميدونم كه اين طبيعي هست يا نه لطفا واعتماد كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش بدهید
  • تصویر کاربر tarher جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من بیماری تکرار ادرار دارم هر وقت میرم دستشوی تخلیه میکنم بعد از چند دقیقهبعد دوباره احساس میکنم ادارار دارم آزمایش هم دادم ازمایش خون، ادرار، سنوگرافی هم گرفتم دکترا گفتن مشکلی نیست ولی من خیلی به سختی زندگی میکنم زود زود کلیه هام درد میگره خیلی به کلیه هم فشار وارد میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر سینا جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما ای دکتر سوالو که گفتین دوباره بپرسین. همانطور که در عکس میبینید الت بنده در حالت نعوظ رو به پایین خمیده است و در حالت درازکش التم به سمته شکمم بر نمیگرده . و وقتی می ایستم التم خمیدگی دارد به بایین . در ضمن وقتی التم را تکان میدهم الت از کمر (یعنی از وسط الت تا بالاکمی خم میشود و خیلی سفت) ایا در رابطه مشکل ایجاد میکند؟. بنده تا به حال نزدیکی نداشتم. 18 ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      عمل کنیر صافتر میشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل من در یوتیوب و فیس بوک است به نام من سرچ کنید میبینید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب