اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام
    47 سال سن دارم 4 سال است از سوزش ادرار رنج میبرم طبق سونوگرافی انجام شده حجم پروستات 37 وpsa 2 میباشد علت سوزش ادرار من چیست ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر saeed شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    باسلام
    من 3 الی 4 روز است که احساس میکنم دائم ادرار دارم والی در اصل چیزی زیادی برای ادرار ندارم موقعی هم که میرم دسشویی چند دقیقه بعد دوباره احساس ادرار میکنم ولی دیگه چیزی برای ادرار ندارم علت چیست ؟؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      عفونت ادراری شاید دارید کشت دهید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    بیشتر توضیح دهید یعنی دخترم 2:5 سالشه یک هفته عفونت ادراری داشته تحت درمان بوده Dmsa شده گفتند کلیه ها درگیره درمان انجام بشه تمام بشه بازهم درگیری کلیه ها از بین نمیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر شهرام شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    من جواان سی ساله چند مدتی بود به علت درد درناحیه شکم وبیرون روی زیاد وتکرر ادار رنج میبرم دکتر هم رفتم سونوگرافی گرفتم میگه پروستات بزرگ شده قرص پروستاتان "سیپروفلوکساسوسین و پروترال نوشته نزدیک یکماه میخورم ولی خوب نشده شکم درد هم زیاد شده از موقعی که قرص هم میخورم خواهشا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما مشکل پروستات نداریم
  • تصویر کاربر آریا شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر
    دکتر میخواستم بدونم عمل افزایش حجم آلت انجام میدید شما ؟ هزینش چقدره , طول درمانش چقدره, عوارض خیلی بد داره یا میشه بدون عوارض انجام داد و اینکه برگشت پذیر یا نه.
    متولد ۶۹ هستم فقط میخوام حجمش افزایش داده شه و خیلی تصمیم جدی ممنون میشم راهنمایی کنین.
    دکتر اگه مقدور بود همینجا جواب بدید یا شماره اسمس کنین تماس میگیرم چون ایمیل زیاد چک نمیکنم ممنون میشم.
    از سایت خوب و امکاناتتون ممنونم عالی بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر کرمی و با آرزویه موفقیت برای شما .اقای دکتر بنده 21 سالمه ومجرد هفته گذشته در بیمارستان میلاد عمل واریکوسل چپ گرید 3 قطر ورید 4.5 انجام دادم بعد از عمل مقدار خیلی کمی یعنی به اندازه یک بند انگشت هیدروسیل اورده ام ایا طبیعی است ؟ایا خودش بهبود میابد یا باید عمل کرد ؟در ضمن من بعد عمل تا دو سه روز فقط برای امور ضروری راه میرفتم و بعد از أن فقط در منزل مقدار کمی راه میرفتم .در ضمن من 5 روز بعد از عمل در خواب به انزال رسیدم ایا به هیدروسیل مربوط است ایا خطر ناک است ؟بابت جواب دادن ازتون واقعا متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      دیگر اقدامی نیاز نیست
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام. با تشکر از شما که تا اینجا من رو راهنمایی کردین. می خواستم بگم من بعد از 2 بار استفاده دارویی الان چند روزی هستش که زگیلی ندارم کلا 20 روز طول کشید اما خانمم که بارداره امروز برای دومین بار این داروزی که دکتر ماما نوشته استفاده کرده ولی خیلی تغییری نکرده . دکترش خیلی مایل به کرایو نیست می خواستم ببینم 1- اگه کرایو کنه مشکلی واسه خودش یا جنین که الان 5 ماهشه پیش میاد؟ 2 روز اول 2 تا زگیل بیشتر نداشت اما الان با اینکه1بار هم از محلول استفاده کرد حدود 5 تا شده ه نکنه با دست رو دست گذاشتن بیشتر و خطرناک بشه؟ دکترش گفته شاید 2 الی 3 ماه طول بکشه. آیا درسته کرایو نکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید دکتر خودتان جواب دهد
  • تصویر کاربر توکلی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید ، روزتون مبارک باشه، سوالی داشتم، با شخصی که مبتلا به زگیل تناسلی بوده مدت کمی در ارتباط بودم، ارتباط ما معاشقه در حد بوسیدن لبها و واژن یک یا دوباربوده ( عدم تماس پوست ناحیه تناسلی )، سکس دهانی نداشتم، آیا امکان ابتلا از طریق بزاق دهان طرف مقابل هست؟ تا اونجایی که پرسیدم گفتند که زگیل دهانی نداشتند. از آخرین رابطه کمتر از یک ماه میگذره، آیا آزمایشی هست که امکان ابتلا من رو مشخص کنه؟ در صورت ابتلا تا اونجایی که متوجه شدم درمان دارویی وجود نداره �، برای درمان باید منتظر باشم که سه ماه الی دو سال بگذره که در صورت ظاهر شدن زگیل، درمان یا بعبارتی کنترل بیماری انجام بشه؟ خیلی متاسف و ناراحتم.
    پیشاپیش از وقتی که میگذارید ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      تست hpv
  • تصویر کاربر علی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام
    من 16 سال دارم و فتق راست و واریکوسل هر دو طرف دارم (به تشخیص پزشک)با توجه به اینکه شما قاری و موذن هستین و اعتقادات قوی دارین ، دکتر به من گفته باید استمنا کنم برا ی آزمایش اسپرم ، آیا واجب است برای عمل واریکوسل آزمایش اسپرم تهیه کرد و آیا جراحی و درمان فقط متوقف بر این آزمایش است
    به بیان دیگر اگر آزمایش اسپرم نباشد نمی شود جراحی کرد ؟
    خواهشا سریعا پاسخ دهید
    باتشکر
    یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      جهت اطلاع از وضعیت اسپرمها آزمایش صروری است
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    من کلیه راستم به مرور زمان کوچک شده و حدود 55mm میباشد که باعث بالا رفتن فشارخونم شده که قرص لوزارتان 25 مصرف میکنم و در تمامی آزمایشات اعم از سی تی اسکن هسته ای و معمولی و سونوگرافی تایید شده که کار نمیکنه و کلیه چپ بنده به اتدازه 2 کلیه فعالیت داره . من اگر این کلیه رو جراحی کنم و درش بیارم آیا امکان اینکه فشارخونم یه کم بهتر بشه هست؟چون کارایی نداره
    متاسفانه شرایط مراجعه به مطب رو ندارم
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر داخلی کلیه بروید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب