اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نجیب شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    باعرض سلام به خدمت شماآقای دکترکرمی اینجانب به مدت شش سال است که دچاردردبیضه ودرددرنواحی شکم ازقبیل پیچش واسهال میباشم وهرموقع که بیضه هاشروع به دردمیکندشکمم هم دردمیگیردوازشدت دردبه خودمیپیچم تابه حال به خیلی ازدکترهاومتخصصان مراجعه کرده ام ولی تاثیری نداشته است واگرهم بوده کوتاه مدت بود ه است لطفابااین بنده همکاری درجهت رفع مشکلم بنمایید باکمال تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید می خواستم نظر مفصل خودتون رو در مورد آزمایشات واریکوسل بنده بدونم ، تو رو خدا کمکم کنید .
    در آزمایش سونوگرافی انجام شده از بیضه ها شکل ، اندازه و اکوژنیسیته هر دو بیضه نرمال است .علائمی به نفع هیدروسل رویت نشد. قطر وریدهای بیضه چپ در حالت Supine و بدون مانور والسالوا 3 میلیمتر اندازه گیری شد . ابعاد بیضه راست 24 * 37 و بیضه چپ 19 * 38 میلیمتر اندازه گیری شد . نظریه دکتر : واریکسول چپ به شرح فوق .
    همچنین آزمایش اسپرم من به شکل زیر است تو رو خدا جوابش رو در چند سطر توضیح دهید و بگید می تونیم به امید خدا بچه دار بشیم یا نه؟
    Volume : 2.9 ml
    Appearance : N
    Viscosity : N
    Liquefaction : 30 min
    PH : —
    W.B.C : 0 – 1 In H.P.F
    R.B.C : —
    Agglutination : No
    Immature germcell : 0 – 1
    Sperm Count : 95 Million ml
    Viability : : —
    %Quick a : 5
    % Slow b : 57
    %None c : 18
    % Immotile d : 20
    %Normal Morphology : 32
    تو رو خدا جون بچه تون کمکم کنید و جواب سوالم رو به ایمیلم بفرستید با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من مدت سه ماه است که اطراف نافم سفت شده وعفونت هم دارد چند روز بیمارستان میلاد بستری شد م و الان هم هر 12ساعت هم دارو مصرف میکنم هم امپول میزنم ولی چندان بهبودی نداشته لطفا من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام کار من نیست
  • تصویر کاربر شهبازی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام دکتر جان ببخشید چند بار به همراهتون پیام فرستادم موفق نشدم جواب بگیرم . آزمایشگاه میگه برای آزمایش PCR موارد ذیل به تفکیک در برگه دفترچه ذکر بشه ، میگه دکتر نوع نمونه گیری رو مشخص نکردند لطف میکنید نوع آزمایش رو اعلام بفرمائید :
    1- HPV PCR
    2- استخراج DNA
    3-پذیرش سینوژنیک
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله درست است
  • تصویر کاربر قاسم جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4727 مشاهده پرسش
    سلام این دوبار طی چند روز لکه خون کم رنگ روی شورت خودم میبینم یک لکه و گم رنگ متمایل به رنگ ادرار.فردا ازمایش میدهم تا ببیینم علت چیه.کمی هم نگرانم.ممنون میشوم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ازمایش دهید
  • تصویر کاربر فرهاد جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1340 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    35 سالمه توی طول روز مشکل ندارم و تعداد دفعات دستشویی رفتنمم طبیعی هستش ولی به هنگام بیدار شدن از خواب سوزش دارم زیر شکمم ولی اگر مثلا ساعت 4 یا 5 از خواب بیدار بشم و دستشویی برم به هنگام بیداری صبح مشکلی ندارم ولی زمانی که بادوستان یا اطرافیانم هستم اونها به هنگام بیدار شدن از خواب حتی تا 10 یا 11 ظهر بدون دستشویی رفتن شبانه هم مشکلی ندارند ممنون میشم اکه از نگرانی درم بیارین.ضکنا اگر به هنگام جواب با ایمیل مطلع بشم خیلی عالیه
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر ابراهيمى شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام
    جناب دکتر کرمى همسر من در قسمت سمت چپ زير شکم(بالاى الت تناسلى) يک درد خيلى خفيف احساس ميکنند. ما ساکن اصفهان هستيم.به پزشک مراجعه کرديم و ايشان قرص
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر ابراهيمى جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب دکتر همسرم در قسمت سمت چپ زير شکمشان احساس دردى خفيف دارند. به پزشک مراجعه کرديم. ايشان تشخيص التهاب پروستات دادند و قرص اميلي تريپتيلين براى درمان ايشان تجويز کردند.همسرم با خوردن اين قرص ها بسيار بي حال و خواب الوده ميشوند. و طبق سرچ هايي که من داشتم اصلا جايي از اين دارو براى درمان مشکلات پچروستات نام نبرده شده.ايا تجويز اين دارو درست است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوکنید
  • تصویر کاربر هادی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام. حدود دو ماه است که درد مختصری در بیضه ها دارم. تیر می کشد و به سمت کلیه تمام می شود. معاینه شدم و برای کلیه و مثانه و پروستات و بیضه ها هم سونو گرافی رفته ام ولی چیزی تشخیص داده نشده. مدتی خوب شده بود اما مجددا دو سه روز یکبار تیر می کشد و اذیتم می کند. علت چیست؟ البته برخی گفته اند فکر و خیالات زیاد باعث شده. هیچ علامت ظاهری هم ندارد و دردش همیشگی نیست.
    ولی نگرانم!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست چون سونو طبیعی است
  • تصویر کاربر سایه جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر گرامی پدر من یکسال است عمل کلیه انجام داده والان بعد یکسال چند بار در ادرار ش خون دیده البته ازمایشپی اس ا اگه اشتباه نگم 3.3 بوده دکتر براش سونوگرافی نوشته علت خون در ادرار به نظر شما از چیست من خیلی نگرانم البته پدرم چند کار سنگینم انجام داده ایا میتونه علتش همون باشه؟ممنون از لطف شما که همیشه پاسخ میدهید علی رغم مشغله کاری بسیار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی شود فیلم من در آپارات را ببینید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب