اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید راستش قبلا مطرح کرده بودم که قبلا موقع انزال کمرم درد میگیره و این از زمانی شروع شد که یه زمانی حدود 3 ماه پیش داشتم خودارضایی میکردم و برای بار دوم که یلافاصه بعد از خود ارضایی اول انزال داشتم همراه با انزال کمرم گرفت و بعد از اون هم موقع انزال کمرم درد میگیره و بیشتر وقت ها این کمر درد باهام هست و خیلی زود کمرم خسته میشه و یه موضوع دیگه این که از همون بار که خودارضایی کردم علاوه بر کمردرد تند تند دستشوییم میگرفت و فک کنم هر دوساع میرفتم دستشویی این موضوع دیگه زیاد پیش نمیاد ولی کمردردم هنو باهامه چیکار کنم تا خوبه خوب شم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و این مسله بعد ازدواج مشکل ساز نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ممنون میشم اگه کامل راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      جکاب بدهیبد
  • تصویر کاربر م.ی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام
    خانمی هستم 42 ساله، دو زایمان سزارین داشتم و به مدت سه سال است که ادرارم خوب تخلیه نمی شود، سوزش ندارد و باقیمانده دارد. صبح تا ظهر تکررم بیشتر است. دکتر زنان گفتند افتادگی مثانه و عفونت ادراری ندارم. در سونوگرافی هم شکل مثانه طبیعی بود ولی از 400 سانتیمتر مکعب ، 100 سانتیمتر مکعب ادرار باقی مانده بود. ضمنا در قسمت تحتانی کلیه راستم سنگی حدود 8 میلی متری وجود دارد. نظر شما چیست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر سلمان سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام .من ۱۳سالگی بالغ شدم و تا ۱۵سالگی مشکلی نداشتم بر اثر یه استرس التم اندازه نوزاد شد بعد از اون هم به مدت یکسال من بیکار تو خونه بودم و تمام نیروی جنسی رو تحلیل بردم تو مدت کم حالا من چند سالی هست که دیگه اون ادم قبلی نیستم میخوام نیروی جنسیم رو بدست بیارم ازدوباره چکار کنم اصلا چند سالی هست فعالیت جنسی ندارم و التم هنوز همونه و از لحاظ جنسی صفرم چکار باید بکنم که هم نیروی جنسیم برگرده هم التم برگرده به حالت اولش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      ورزش
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده 22 سال سن دارم طول آلت در حالت نعوظ 9 سانت و قطر 10 سانت است
    آیا مناسب هست ؟
    به مشکل بر نمی خورم ؟
    راهیی برای بزرگ کردن هست ؟
    برخی گویند فلفل ( هرچند باعث سوزش می شود ) ولی باعث افزایش جریان خون و در نتیجه رشد بهتر می شود آیا صحیح هست ؟
    خجالت می کشم دکتر برم یا کسی مشورت کنم
    لطفا راهنمایی کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر مهتا سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام.
    مدتی است در پشت و پهلوهایم دردی خفیف دارم که گاهی بیشتر می شود.فشار خونم هم که بالا بوده و حتی با قرص هم زیاد پایین نمی آید.چون اب زیاد می خورم از نظر دفع ادرار مشکلی ندارم و تب و لرز هم ندارم.به نظر شما چه متخصصی باید مرا ویزیت کند؟پیش متخصص اورولوژی رفتم گفتند کلیه نیست اما ازمایش کامل دادند که هنوز جوابش را گرفته ام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      قلب و عروق
  • تصویر کاربر سینا سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام من جوانی 20ساله هستم 2ماه پیش بخاطردرد زیر شکم به ارولوژیست مراجعه کردم برام قرص پروترال وپروستاتان گیاهی داده بودمصرف کردم خوب شدم ولی به یه ارولوژیست دیگه مراجعه کردم گفت که قرص هایی که به تودادن واسه پیرمردهاست الان هم اون حس جنسی قبل رو ندارم ایا قرص هایی که خوردم انزال رو برگشت میدن وایا دربچه دار شدن من تاثیرداره وایا کیفیت هورمون توستوسترون واسپرم ها رو پایین اوردن ایا نیازی به ازمایش اسپرم هست موندم اقای دکتر چی کارکنم خونمونم تهران نیست حضوری بیام مطب اردبیل هستیم با تشکر وارادت فراوان ازشماپزشک حاذق ونخبه کشوروافخارشهرمان اردبیل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه داروها را قطع کنید در سن شما بیماری نیست
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید من هیدروسل چپ عمل کردم هنوز بیضه شکل عادی نشده و ورم داره چه کاری کنم درست بشه ؟ چه غذایی یا دارویی بنظر شما مفید و مضر هست برام ؟ ایا استمنا برایم مضر است ؟ تاریخ عمل 23 شهریور 94
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکترتان ببرسید
  • تصویر کاربر صحرائي جمعه ۱۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر همسرم زگيل تناسلى زدن بنده نزدم سنم ٣٢ساله ميتونم آمپول گارداسيل بزنم كه بنده مبتلا نشم .
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر سکس داشتید نه فایده ندارد
  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با عرض سلام . بنده وقتی دچار استرس میشوم احساس یه ناراحتی از طرف کلیه ها ومثانه میشوم و نیاز به رفع ادرار میشوم ودر موارد استرس شدید نیاز رفع مدفوع هم میشوم .در موارد بدون استرس هر 2-3 ساعت هم این نارحتی کلیه در من بوجود می آیدو بیشتر نیاز رفع ادرار م را از طریق همین ناراحتی کلیه هام متوجه میشوم. میخواستم از خدمتتون بپرسم مشکل بنده چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 15881 مشاهده پرسش
    با سلام پسری 26 ساله هستم چندین ساله خودارضایی دارم پوست سر آلتم چروک شده ظاهری زشت پیدا کرده ممنون میشم راهنمایی کنید آیا از کرم یا دارویی میتونم استفاده کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر بوست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب