اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امين یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    نظرتان را درباره قرص magna RX
    بيان كنيد.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دروغند
  • تصویر کاربر جابر یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 741 مشاهده پرسش
    با سلام من 25سالمه دو مرتبه عمل واریکوسل باز انجام داده ام بااینکه بعد از سه ماه پار متر های اسپرم خوب بود ولی الان با گذشت یکسال دوباره عود شده و پارامترهای ا سپرمم خوب نیست.متخصصین میگن چون دو مرتبه جراحی شدی احتمال چسبندگی بالایه برای مرتبه سوم عمل نکنم. الان بهم داروی سلنیوم و ویتامین eدادن مصرف میکنم. به نظر شما چکار کنم بهتره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      ديگر عمل لازم نيست
  • تصویر کاربر رحیمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 777 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر بنده 32ساله ومجرد هستم در دو طرف بضه واریکوسل دارم سمت راست متوسط به صورت وریدهای تورتوزودیالته وسمت چپمتوسط تاشدیدبصورت وریدهای تورتوز ودیالته وهم چنین دوطرف فتق دارم ویک سنگ 5میلی متریدر پل میانی تحتانی کلیه راست وچندین سنگ ریزه2میلی متری در کلیه ها دارم در آزمایش سمن تعداد اسپرم 24میلیون و800هزار ذکر شده ومتخصص ارولوژی گفتن که ئاریکوسل تاثیری در اسپرم نداشته سوال من اینه که آیا حتما باید عمل جراحی را انجام بدم یا می تونم فعلا صبر کنمئبعداز اینکه فتقم اذیت کرد این کارو کنم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر بدون یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 757 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر واریکوسل درجه سه اگه اقدام به عمل نشه هردو بیضه بیمار از بین میره؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نه ولي كيفيت اسپرم را خراب ميكند
  • تصویر کاربر حمزه یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 786 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر ببخشی آقای دکتر من عمل واریکوسل انجام دادم وبعدیه هفته رابطه جنسی داشتم ولی الان هنوز روی بیضه چپ حس میکنم رگهای واریکوسل مشاهده میکنم ایابه مرور رگهایی که حس میکنم ازبین میرن و چند روز بعد عمل میتوان رابطه داشت ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر مهدیار چهارشنبه ۳۱ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام خداقوت .7ماه پیش عمل واریکوسل ب روش سنتی داشتم اما هنوزم بیضه هام درد دارن طوری ک برا راه رفتن عادیم اذیت میشم،بیضه راستمم. همش بالا میاد و سمت راستش ورم داره لطفا کمکم کن دکتر بخدا دارم دیوانه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به عمل ديگر نيست
    2. تصویر کاربر مهدیار دوشنبه ۲۹ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر درد بیضه اذیتم میکنه .بنظرت علت خاصی داره، حتی با لمس کردن درد داره
    3. تصویر کاربر مهدیار دوشنبه ۲۹ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بعضی وقتا آب سرد روش میریزم دردش کمتره میشة
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ديگري نيست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر یزدانی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    باسلام
    دوماه پیش با مراجعه به دکتر اورولوزی خال اپیدرمال کنار آلت و کنار پوست بیضه توسط دکتر برداشته شد، چونکه بخیه پوست بیضه نگرفت، دوماه هست با پماد در حال ترمیم پوست بیضه هستم، که رگی از بیضه راستم هم بیرون زده و بهش پماد میزنم، یه مقدار از رگ های بیضه راستم سیاه و بیشتر حسش میکنم یعنی نسبت به شلوارم حساس شده و یه مقدار کیسه بیضه ام نسبت به بیضه چپ باد داره. دکتر بهم آنتی بیوتیک داده. به نظرتون مشکل خاصی هست. آیا با کاربرد پماد درمدن پوسته بیضه ام شکل میگیره، آیا پماد بر روی بیضه های تاثیری نداشته باشه. دکتر که میگه من کاری به بیضه ات نداشتم. خیلی نگرانم.ممنون میشم راهنمایی نمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد طبيعي باشد مهم نيست
  • تصویر کاربر پژی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشی خدمت شما
    دکتر طول الت اعتماد بنفس رو خ کم میکنه منی ک 24سالمه با180قد باطول الت 11سانت چکار کنم اگه پیش اورولوژیست برم چاره ای هست باتوجه ب توضیحاتتون نیست راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      چاره اي ندارد
  • تصویر کاربر رمضان یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 671 مشاهده پرسش
    نامبرده متولد 1327 بعد از مراجعه به دکتر در سال 87 به منظور درمان پروستات به دکتر متخصص کلیه و مجاری ادرار مراجعه کردم،بعد از انجام آزمایشات به این نتیجه رسیدن که باید عمل TUR-P انجام دهم و عمل توسط همان متخصص انجام شد. بعد از یک ماه پس از عمل عوارض جانبی آن از قبیل تنگی مجرا، تکرر ادرار ، سوزش و درد، به وجود آمد.بعد از این موارد به چند دکتر متخصص کلیه مجاری ادرار مراجعه کردم و چندین بار تحت عمل سیستوسکوپی قرار گرفتم و به هیچ نتیجه ای نرسیدم و در حال حاضر تکرر ادرار و سایر عوارض همچنان بدتر از قبل ادامه دارد و این حس برای به شخصه بوجود آمده که مثانه به طور کامل تخلیه نمیشود وهمه ی دکترای متخصص به این نتیجه رسیدن که نامبرده تنگی مجرا دارد.حالا این شبهه به وجود آمده است که اگر مشکل از تنگی مجرا هست چرا نمیتوانند با چندین بار عمل سیستوسکوپی باز کنن؟و کما فی السابق موجب مختل کردن زندگی م شده است، از شما خواهشمندم کمکی به این بنده ی حقیر کرده و بنده را راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1075 مشاهده پرسش
    سلام
    میخواستم بدانم میزان تاثیر دستگاه وکیوم آلت روی نعوظ و حفظ آن پس از انزال تا چقدر است؟

    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 615 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب