اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    باسلام حضور شما؛
    سوالی داشتم.
    جوانی ۲۰ساله هستم با وزن ۹۹ و قد۱۸۱.
    حدودا از سن ۱۸سالگی یک جسم عدس مانند کوچک بر روی بیضه ی سمت راست احساس میکنم و تا زمانی که یکم دستکاریش میکنم تا دو روز دچارِ درد کمی در همون ناحیه میشم.تا اینکه یک ماه قبل به پزشک مراجعه کردم و برای اطمینان به سونوگرافی بیضه رفتم و سونو از هرلحاظ کاملا سالم بود و چیزی نشون نمیداد.(نه واریکسول،نه توموری،نه غده ای)
    بعد از اون دوباره به متخصص اورولوژی مراجعه کردم و با دست معاینه کرد و سونوگرافی رو دید و گفت که چیزی نیست.بیضه هات سالم هستن و شاید فتق باشه.اما هنوز هم هر وقت دست به اون جسم کوچک عدسی میزنم همون درد رو دارم تا دو روز.
    سپاس از جوابتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر مهناز یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 647 مشاهده پرسش
    سلام ، من پنج ماه پیش رابطه مقعدی داشتم و نمیدونم دوست پسرم زیگیل داشته یا نه ، خودمم هم چک کردم چیزی ندیدم رو مقعد و دستگاه تناسلیم ، ب نظرتون من باید چیکار کنم ؟ کی برم ازمایش بدم ک ازمایش م قطعی باشه ؟ دوره کمون زیگیل تناسلی چقدره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      پيگيري
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر.
    من 25سال سن دارم.در هنگام نزدیکی مشگل نعوظ دارم.ابتدا نعوظ دارم اما به صورت کامل نیست وبه مرور نعوظ از بین میرود.ومشگل زود انزالی نیز دارم.حدود13سال هست مشگل لقی دریچه میترال قلب دارم اما داروی مصرف نمیکنم.روزانه 1/4متورال برای فشار خون مصرف میکنم البته دوسال پیش مشگل فشار داشتم و با مصرف این قرص فشارم نرمال است.میخواستم از شما بپرسم برای این مشگلات چه دارویی مصرف کنم و درمان آن چیست؟ممنون میشم راهنماییم کنید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      از چه نظر باید مورد بررسی قرار بگیریم؟نیاز به ازمایش خاصی میباشد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      از نظر نشت وريدي
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر س یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام،اگر در قسمت ابتداي آلت كه آلت به بدن متصل مي شود،در هنگام نعوظ تير بكشد،علت اين تيركشيدگي چه مي باشد وآيا خطرناك است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 24سال سن دارم یکی از بیضهام سمته راستی از سمته چپی یکو نیم برابر بزرگتره هیچ دردی نداره و چند ساله پیشم ی بار سنوگرافی دادم واسه فتقو واریکوسل سالم بودم راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . ببخشید اقای دکتر سوالی داشتم در مورد بیضه من یکی از بیضهام سمته راستی از سمته چپی بزرگتر است و هیچ درد یا چیزه دیگه ای ندارد فقط یک برابر نصفه اون یکی میشه چند سال پیشم سنوگرافیه فتق و واریکوسل دادم هیچ کدومو نداشتم ممنون راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکتر ممکنه با وجود کاندوم هم زگیل منتقل بشه؟
    یا اصلا بدون داشتن رابطه جنسی در طول یک سال ممکنه خانمی دچار زگیل بشه؟
    ممنون میشم پاسخ بدین خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      ١-بله٢-نه
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام، من واریکوسل چپ گرید3داشتم که 5 ماه عمل کردم ، و بعضی موقع ها درد خفیف زیر شکم و بیضه دارم ک گاهی سمت چپ و گاهی سمت راست، قبل از عمل هم این درد های خفیف رو داشتم ، ک وقتی شب میخابم فردا صبح درد اصلا ندارم ، درد شبها ک از کار میام هستش ، علت ان چیست؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر بهرام یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    با سلا م سن من 50 سال می باشد و طبق سونوگرافی انجام داده جدید، پروستات با حجم 74 cc دیده می شود و بعد از تخلیه حجم باقیمانده ادراری 56 cc می باشد . آیا در حال حاضر باید توسط لیزر و یا عمل جراحی نسبت به کوچک کردن آن اقدام نمایم .توضیح آنکه پدر من چند بار پروستاتش را عمل کرد و هر بار اوضاعش از حالت قبل از عمل بدتر شد .لطفا در این رابطه بنده را راهنمایی نمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم TURP من در باره عمل پروستات را اپارات ببينيد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام
    من واریکوسل گرید 3 دارم
    و دکتر کیانی با توجه به ازمایش اسپرم، خون، ادرار و سونوگرافی تشخیص عمل را برای من دادند
    می خواستم بدونم
    1- که ایا شما در بیمارستان میلاد عمل انجام می دهید
    2- نوع عمل در این بیمارستان چه می باشد
    3- توصیه شما برای عمل در این بیمارستان و سایر بیمارستان چه می باشد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب