اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بدون چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 6454 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. ببخشیدمن زیاد سکس مقعدی داشتم ( به دفعات مفعول بودم ) الان واریکوسل گرید 2 چپ دارم، آیا بین سکس مقعدی( مفعول بودن ) و وارکوسل ارتباطی وجود دارد؟ ممکن است هنگام دخول به مقعد به وریدهای بیضه من فشار وارد شده باشد؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر بدون شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام توروخدا جواب بدین
    2. تصویر کاربر بدون یکشنبه ۱۵ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      آقای دکتر تور خدا جواب بدین. خواهش میکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    4. تصویر کاربر بدون دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام ببخشید که عنوان میکنم دو سوال داشتم
      اول اینکه من اغلب اوقات خودم اجسام استوانه ای با قطر زیاد مثل بطری وارد مقعدم میکنم که فشار زیادی به مقعدم وارد میشه تو این حالت به مقعدم فشار زیاد وارد میشه آیا این فشار وارد شده به مقعد میتواند باعث واریکوسل شود؟

      دوم بعضی مواقع که به مقعدم دخول انجام میشه از من مایع منی خارج میشه علت چیست؟

      ممنون
    5. تصویر کاربر بدون دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر تورو خدا جواب بدین از استرس مردم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر شهرام دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    برای شل شدن وبلندنشدن آلت چ بایدکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چن روزی بود که درد بیضه داشتم و مشکوک به واریکوسل شدم تا اینکه به پزشک و سونوگرافی مراجعه کردم و هردو گفتند نرمالی ولی حداکثر نرمال و لب مرز سوال من اینه ک با توجه به اینکه من حداکثر نرمالم باید از زور زدن در توالت و... بترسم!؟! الان کوچک ترین زوری که به من وارد میشه میترسم لطفا راهنماییم کنید ک چکار کنم ک وریدام کوچک تر شه و برسه به نرمال نرمال ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سید دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام- اینجانب بیش از 13 سال است که ازدواج کردم و بدلیل ناباروری(مطابق آزمایش اسپرموگرافی های انجام شده طی سالهای 87 تا 92 تعداد اسپرم ها حدود 2 میلیون، تحرک پایین و شکل نامناسب و اقدامات متعدد نظیر فرآیند میکرواینجکشن و عدم موفقیت در باروری) اخیراً به یکی از همکاران شما مراجعه و ایشان داپلر رنگی بیضه ها را تجویز کردند. مطابق این تصاویر سونوگرافی انجام شده(که اگر لازم بدانید تقدیم خواهد شد)، واریکوسل دو طرفه بیضه ها تشخیص داده شد و توصیه به جراحی کردند تا شاید مشکل ناباروری ما حل شود. حال سؤال این است که حضرتعالی هم راه حل مناسب را جراحی می دانید؟ با عنایت به اینکه مطابق آزمایشهای متعدد انجام شده همسر اینجانب مشکل ناباروری ندارد و متأسفانه بعد از 3 بار عمل میکرواینجکشن طی سالهای 88 تا 93 به هیچ وجه حاضر به انجام این روش درمانی نیست. و جالب تر اینکه پزشکان متخصص مراکز در مانی که مراجعه شد مثل مرکز ابن سینا هیچ اشاره و توصیه ای به انجام داپلر بیضه ها و یا احتمال واریکوسل نداشتند. با تشکر و امتنان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سحر دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مدتی هست که متوجه شدیم که همسر من مبتلا به زگیل تناسلی هستند ما ایران نیستیم و دکتر پوست برای ایشون کرایو انجام دادن گفتند تا 2هفته خوب میشه اگه نشد باز مراجه کنید همه خوب شدند ولی یکی از زگیلها بزرگتر شد دوباره مراجعه کردند باز کرایو انجام شد حدود 3روز پیش ولی امروز دیدیم که باز بزرگتر شده و مثل بقیه که تیره میشدن تیره هم نیست خواستم بدونم این دلیلش چی هست ؟در ضمن من آزمایش hpv دادم که مثبت بود و برام کلوپوسکوپی نوشتن که انجام بدم من بچه هم ندارم این بیماری تاثیر داره در بچه دار شدن؟برای من خطر ساز است؟ پیشاپیش ممنون از محبتتون..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهروز دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    میخواستم جواب آزمایش اسپرم رو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    با عرض سلام . 6 سال قبل عمل واریکوسل چپ انجام دادم بعضی موقع ها در جای جراحی درد دارم . درباره رشد ناقص آلت تناسی هم دکتر ارولوژی رفتم گفت حالت رشد بچه گانه گرفتین که راه درمان نداره حالا دکتر رابطه این امر را با چاقی یا ترور بیولوژیک داد ولی در 10 سال قبل این مشکل را نداشتم روند نزولی داشت. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    با سلام:متأسفانه نتوانستم از شما نوبت بگیرم؛در سونوگرافی که برای چکاب همسرم انجام شد مشخص شد اندازه یکی از کلیه ها کوچکتر از حد طبیعی است اندازه 83mm و ضخامت پارانشیمال 8 می باشد و هیچ گونه علامت و درد و... نداشته وسابقه فشار خون و دیابت ندارد و در خانواده هم بیماری کلیه نداشتند؛با توجه به نگرانی زیاد لطفا راهنمایی کنید.خداوند خیرتان دهد ان شاالله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر منا دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر ما دوماه ازدواج کردیم ولی همسرم حین رابطه التش شل میشه و با دست زدن دوباره سفت میکنه وهنوز نتوانسته دخول کنه ومدام بهانه های استرس میاره من فکر میکنم دوران عقد هم این مشکل بوده ولی پنهان میکرده چکارکنیم چه ازمایشهایی بدیم وکجا ازمایش بدیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    باسلام یک زگیل در کنار آلتم در امده و با محلول آن را هربار از بین میبرم اما دوباره در می آید در همان نقطه راه در مان چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب