اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمداسدزاده پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    Nima: دكترعزيز سلام وعرض ادب.بنده حدوديك سال ونيم پيش آزمايش دادم واسپرمام از 2ميليون الان با مصرف داروي گياهي وويتامين اي وسي به 200ميليون حجم كل يا 40ميليون در يك ميلي رسيده ولي متاسفنه جهش وموتيليتي بالا نيومئده به حد نرمال.لطفا كمكم كنيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر واريكوسلداريد بايد عمل كنيد
  • تصویر کاربر یاسان پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    دکتر گفتین که کجی التم زیاد نیست و احتیاج به عمل نداره ولی من همین یه ذره کجی رو هم نمیخوام میخوام صاف صاف باشه..هزینه عمل چقدره و چند روز باید تو بیمارستان بمونم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با سلام من ازمایش اسپرمو گرافی دادم اگر جواب ازمایش رو عکس بگیرم و بفرستم من رو راهنمایی میکنین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      در كل خوب است٢-بايد معاينه بيضه شويد
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یه خانم 30 ساله هستم که چند ماه قبل همسرم روی آلت تناسلیش چند تا زگیل به وجود اومد. اوایل فکر نمیکردیم که زگیل باشه، ولی تشخیص دکتر زگیل بود. و ما توی این مدت با هم رایطه داشتیم. یک ماه پیش همسرم کرایو انجام داد که 10 روز بعد کاملاً از بین رفت و خوشبختانه هنوز برنگشته و خودم هم تست پاپ اسمیر انجام دادم و جوابش منفی بوده. سوالی که از خدمتتون دارم اینه که آیا به نظر شما من صد در صد مبتلا هستم و فعلا پنهانه و در آینده بروز میکنه؟ و اینکه تزریق واکسن روش خوبی میتونه باشه؟ خیلی ممنون از وقتی که میذارین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام پس بيخيال. احت باشيد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    من در اطراف کلیه راستم مدت3ماهی میشه که دردی در حدود10درصداحساس میکردم و سونوگرافی انجام دادم و گفتن کلیه راستت مقداری کوچک هست که مشخص نیست مادرزادی و مربوط به گذشته است یا جدیدا شده خواستم ببینم هیچ راهی وجود ندارد تا مشخص بشه مشکل کوچکی اش و علت این 10 درصد درد در سمت راستم چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اسپاسم وگرفته گي عضلاني است مهم نيست
  • تصویر کاربر امیررضایی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 11470 مشاهده پرسش
    سلام
    من چند وقت پیش در منی ام حبابا مشاهده کردم پیش دکتری رفتم سونو از کلیه ها مثانه و پروستاتم نوشت که همش طبیعی بود و وزن پروستاتم هم 10 گرم گزارش شد میخواستم ببینم باتوجه به سنم که 19 ساله علت چه چیزایی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مهم نيست
  • تصویر کاربر ارشد پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 8688 مشاهده پرسش
    سلام یکی از فامیل های زن ما در بچگی از ناحیه ی جنسی دچار ضربه شده است.الان که حدود ۱۶سال دارد احساس شهوت جنسی به گفته ی خودش بسیار کم در او وجود دارد و اواصلا نمیخاد به مسایل جنسی حتی فکر کند چون وقتی فکر میکند به قول خودش زیر دلش درد میکند.شدت ضربه به نحوی بوده است که تا ناحیه ی ناف حتی دچار کبودی وخونریزی شده است . دکتر به او گفته که شاید در برقراری رابطه دچار مشکل شوی اما شاید هم به مرور زمان خوب بشود به نظر شما کدام قسمت بدنش اسیب دیده است و ایا امکان درمان او تا رسیدن به یک دستگاه جنسی ایده ال و طبیعی وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد با روانكاو صحبت كند
  • تصویر کاربر مهران پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    باسلام. بنده 30 سالم هست و بخاطر تکرر ادرار سیستوسکوپی کردم از بعد عملم ارضاء میشم ولی انزال منی ندارم. ایا این موضوع حل شدنی هست؟؟؟ و یا همیشه اینجور خواهد ماند. لطفا راهنماییم کنید چون دکترم منو از عوارضش اگاهم نکرد و عملم کرد و الان خیلیییی از این موضوع رنج میبرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام موقتي است حل ميشود
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    Mostafa: سلام آقای دکتر,,,بنده سی سال سن دارم دوسال پیش به دلیل واریکسل شدید سمت چپ عمل کردم و بیضه چپم کوچک شده بود,,,بعد از مدتی متوجه شدم بیضه راستم هم وریدهاش ورم کرده که به دکتر مراجعه کردم گفتن چیزی نیست,,چندین بار دیگر به دکتر مراجعه کردم ولی باز هم جوابی نگرفتم,,رفته رفته بیضه راستم هم درد و هم سوزش دارد,,,و بیضه راستم هم جمع تر شده,,نمیدانم چه مشکلی است,,متشکر میشم اگر راهنماییم کنید,,ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    Mahdi Ghafouran: بنده یکی از فیلمهای جراحی شما که در آن انحنای آلت تناسلی رو اصلاح کردید دیدم.آیا این جراحی عوارضی هم در پی دارد؟آیا این انحنا برگشت پذیر هست و اینکه اون سیستم گره زدن نخهای غیر قابل جذب باعث عفونت یا از دست رفتن میل جنسی نمیشود؟بنده مایلم این جراحی رو نزد شما انجام بدم اما از اونجایی که ایران نیستم مایلم قبل از اقدام تمام اطلاعات مربوط به این جراحی رو بدونم.با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام حضوري تشريف بياوريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…
شن ریزه کلیه (Kidney Gravel) در واقع سنگ های بسیار ریزی هستند که هنوز به ابعاد بزرگ…
از کجا بفهمیم اسپرم سالم است؟ بسیاری از مردان تصور می کنند که قدرت باروری آن ها تنها…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب