اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1586 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی.
    مدتی هست دانه های ریز یا جوش های ریزی روی قسمت بالایی آلتم پیدا شده و داره تعدادش زیاد میشه و منو نگران کرده که آیا زگیل میتونه باشه یا نه .عکسشم برای شما فرستادم ببینین زگیل هست و آیا نیاز هست برم پیش دکتر ؟
    ممنون میشم منو از نگرانی در بیارین .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر نیما شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخواستم ببینم زگیل است یا خیر ؟ هزینه درمانش چقدر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر کارا شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام . من تا حدودی مشکل ارکشن دارم و پزسک میگن مسکل بزرگی پروستات دارم و باید جراحی کنم . از عوارض آنهم اختلال در ارکشن هست که بعد از عمل پیدا میشه نظر شما در موزد این چرخه چیست . متشکرم از جواب
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من 5 ماهه حامله هستم و در حال حاضر یبوست شدید گرفته ام در عکسی که مشاهد میکنید زگیل مقعدی به تازگی بوجود آمده همسرم هیچ علامت ظاهری از زگیل تناسلی ندارد بادقت بررسی کردیم. نمونه برداری و آزمایش هم دادم که برایتان نتیجه را میفرستم. اول اینکه بفرمایید آیا این ویروس به جنین هم سرایت میکند؟ دوم اینکه در دوران بارداری امکان کرایو کردن هست و درمان قطعی و دائمی است و هزینه اش چقدر است؟ با تشکر و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ممل شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام طول الت من ۱۰ سانت در حالت راسته ولی میخام بزرگ تر شه چیکا کنم دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    پسری هستم 22ساله.به مدت دو ساله که در ناحیه بیضه چپ احساس درد میکنم.این درد در هنگام نشستن شدیدتر میشود.در کنار بیضه چپ هم رگ های متورم شده با لمس آن احساس میکنم.بیضه چپ از بیضه راست کوچکتر و پایین تر است . کشاله ران پای چپم هم دچار کشیدگی میشود وزمانی که درد در ناحیه بیضه چپ بیشتر شود یبوست هم میگیرم.رشته ام هم تربیت بدنی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر جعفری شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    باسلام همسر من 2 ماه پیش التهاب هایی در ناحیه ی تناسلی خود داشت و به پزشک پوست مراجعه کرد و پزشک گفت مشکوک ه زگیل است و لیزر داد من از حدود 5 ماه قبل از این متوجه دانه هایی خیلی ریز در ناحیه ی تناسلی خود بودم که بعد از اگاهی از اتفاق همسرم به پزشک زنان مراجعه کردم و چون حساسیت شدید به استفاده از نوار بهداشتی و حارش شدید داشتم قرص ستریزین دادند ولی گفتن زکیل نیست من الان استرس درم که این ویروس در دهان من باشه و چه بسا به دیگران منتقل کنم ایا علایم یا ازمایش خاصی وجود دارد؟ من جدیدا احساس میکنم تو گلوم چیزیه خیلی زندگیمون مختل شده خواهشا جواب سوا منو بدبد ممندن میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیرضاهادیان جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر من 22 سالمه مدتیه تو دفع ادرار مشکل دارم بعنی اخرا ادرارم ک میشه ب سختی در میاد یا باید کلی فشار بیارم و زور بزنم ک شاید چند قطره اونم ب سختی و خیلی غلیظ دراد معمولا بعد از استمنا اینجور میشه میخواسم ببینم ربطی ب استمنا داره در ثانی خیلی وقته نعوظ صبحگاهی ندارم یا هنگام تحریک نعوظ کامل ندارم یکم شله یا اگرم کامل میشه بعد یکی دو دقیقه شل میشه میخواسم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اگر ترك كنيد خوب ميشويد
    2. تصویر کاربر علیرضاهادیان پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر یعنی با ترکش امکان بهبودی نعوظ هس چون من خیلی وسواس پیدا کردم مخصوصا چون میگن تنها نعوظ صبحگاهی نشون سلامتی جنسیه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ماكان شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده چند مشكل رو با هم دارم، يكى اينكه به صورت مادر زادى يك بيضه دارم كه شما بنده رو ويزيت كردين و فرمودين چون بچه دار شدم مشكلى نيست، ميخوام بدونم راه حلى وجود داره براى ظاهر بيضه كه مثل بقيه عادى باشه، بسيار درگيرشم هميشه و همه فكرم رو مشغول خودش كرده، مورد بعدى كجي آلت تناسلى هست كه تصويرش رو براتون ارسال ميكنم تا اگر نياز هست عمل كنم خدمتتون از بابت هزينه هاى هر عملى هيچ مشكلى وجود نداره
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ماكان شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده چند مشكل رو با هم دارم،مشكل اولم كجى آلت تناسلى هست كه تمايل دارم عمل كنم به صورت مادر زادى هم يك بيضه دارم كه خدمتتون رسيدم و ويزيت ام كردين و چون بچه دار شدم فرمودين مشكلي نيست، اما آيا براى ظاهر اون هم ميشه كارى كرد چون از نظر ذهنى بسيار درگيرم.
    ممنون از راهنماييتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

شن ریزه کلیه (Kidney Gravel) در واقع سنگ های بسیار ریزی هستند که هنوز به ابعاد بزرگ…
از کجا بفهمیم اسپرم سالم است؟ بسیاری از مردان تصور می کنند که قدرت باروری آن ها تنها…
چاقی فقط یک مسئله ظاهری یا مربوط به افزایش وزن نیست؛ این وضعیت می‌ تواند به‌ صورت…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب