اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین اقای دکتر آلت من هنگام نعوظ مقداری رو به پایین خمیده گی دارد آیا نیاز به جراحی دارد؟ودر آینده این میزان خمیده گی بیشتر میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      در حدی نیست که عمل بخواهد
  • تصویر کاربر پ یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر گرامی.
    بنده حدود یک ماه پیش متوجه یک دانه بسیار ریز در ناحیه آلت شدم(عکس). همین یکی است و تغییری نداشته.
    میخواستم بپرسم با چه "احتمالی" این یک زگیل تناسلی است؟
    اگر هست، آیا حتماً از پارتنر بنده منتقل شده(تعدد راوبط ندارم)؟
    اگر نیست، چه چیزی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      نه skintag است ومهم نیست
    2. تصویر کاربر پ شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون.
    3. تصویر کاربر پ شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سپاس
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1006 مشاهده پرسش
    باسلام بنده نوجوانی ۱۷ساله هستم بعضی شبا که جنب میشوم اسپرم به شکل ژله ای و تکه تکه است میخواستم ببینم درمان خانگی دارد یا باید به پزشک مراجعه شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      مهم نیست نگران نباش
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام 19 روز پیش عمل واریکوسل سمت چپ گرید3 رو انجام دادم ولی متاسفانه در اطراف بیضه سمت چپم احساس سوزش میکنم خواستم بپرسم با استزاخت مشکلم حل میشه و یا نیاز مجدد به پزشک رو دارم در ضمن قبل از عمل آزمایش اسپرم دادم ولی هیچ اسپرمی در آزمایشم وجود نداشت احتمال دارد پس از عملی که انجام دادم مشکل ناباروریم حل بشه ممنون میشم زود پاسخ دهید خدانگهدار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      امیدوار باشید ازمایش ۶ماه بعد از عمل
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده به وفاصله 4سال کلیه هام سنگ سازی میکنه میخواستم بدونم بعد دفع کردن از چه چیزهایی پرهیز کنم و چه استفاده کنم تا کلیه هام سنگ سازی نکنن
    با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید بیایید از نظر علت بررسی کنم
  • تصویر کاربر یونس شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 626 مشاهده پرسش
    u.:
    سلام دکتر
    من بیست سالمه و متاسفانه به خودارضایی مبتلام😔شاید هفته ای دو بار و بنظرتون این مقدار از خودارضایی سالمه و بهم آسیبی نمیزنه و این که من از چهارسال پیش که بهش مبتلا شدم تا الان تقریبا تو خواب محتلم نشدم و این مایه نگرانیم شده و این که صبح ها که از بیدار میشم نعوظ ندارم و اینم نگرانم میکنه و این که بنظرتون برای ترک خودارضایی دارو بخورم؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      با ورزش وتمرین ترک کنید
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید بنده در الت تناسلی خودم 2مدل مشکل دارم که اول چند سال پیش دور سر الت تناسیلیم برجستگی هایی که مثل جوش بودن و سفید بودن شروع به زدن کرد و الان هم به دلیل زشت بودن میخوام بدونم چجوری اینارو حذف کنم و دوم به دلیل بیماری بد خودارضایی متاسفانه قسمت پایین تر از سر الت اون قسمتی که ختنه میکنن اول شروع به زخم شدن کرد و بعد پارگی پیش اومد و الان متاسفانه یک قسمت کوچیکی قرمزی شدیدی داره قبلا هم چنین چیزی شده بود و رنگ اون تیکه از التم فرق داشت ممنون میشم بفرمایید برای تسریع شدنش و خوب شدنش باید چه کاری انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده از حدود یکسال پیش دردی در پهلو داشتم که به آلت و بیضه ها کشید و کم کم دچار تکرر ادرار شدم بعد از مراجعه به متخصص ایشان چند تا آزمایش نوشتند که انجام دادم همگی نرمال بود سونوگرافی انجام دادند گفتند التهاب پروستات داری و کمی هم ورم کلیه تشخیص کلی ایشان عفونت پروستات بود که برام آنتی بیوتیک و چند تا قرص دیگر نوشتند که هیچ اثری نداشت تازه بدترم شدم با مراجعه دوباره به ایشان سیستوسکپی انجام دادند و گفتند عفونت دیدم باز آنتی بیوتیک جدید نوشتند باز بی تاثیر بود الان آقای کتر من فقط درد در پهلو و پشت دارم و در فصل سرما تکرر ادار میاد سراغم در تابستان بهتر میشود تکرر ادرارم
    در ضمن وقتی ادرار میکنم دردم بیشتر میشود در پشت و پهلوها و همچنین با خوردن چیزهای سر د مثل هندوانه ،آلبالو ،خیار و... تکرر ادرار تشدید میشود .بنده ۲۶ سال سن دارم
    ممنون که جوابگوی من هستید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      خواندم به نظر من شما سالمید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام،سالهاست کلیه ام سنگ دفع میکند، بعضی مواقع چندین سنگ باهم ، دیشب درد بیشتری داشتم مسکن شیاف کردم وذره ای تریاک خوردم دردم آرام تر شد اما ازدیشب ادرارم نیامده مگر مقداری کم ، حس ادرار درمثانه هم ندارم ، چه دستوری میفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش وسونو‌کنید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام
    چندی پیش روی بدنه آلت تناسلیم چند زائده دو مشاهده کردم به اضافه یک زخم و لک آیا این زگیل است ؟؟
    و نوع درمان چیست با تشکر
    عکس به پیوست ارسال میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      اینها زگیل نیستند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب