اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کسری شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من اکنون ۲۳ سال سن دارم.از آغاز دوره بلوغ،برروی آلت تنسالی خود زائده های پوستی به وجود آمد که من این تفکر را داشتم که این زائده ها طبیعی هستند.هیچگونه درد،سوزش و خارشی تا به حال برایم به وجود نیامده و تعداد و گستره این زائده ها تا به امروز هیچ تغییری نکرده است.ولی امروز(سه شنبه ۱۳۹۷/۵/۲) متوجه به وجود آمدن زائده جوش مانند جدیدی بر روی آلت تنسلی شده‌ام که قبل از این وجود نداشته.اندازه آن کوچک،و جوش مانند و پوستی است.میخولستم بدانم احتمال این وجود دارد که به زگیل تناسلی مبتلا شده ام و باید به پزشک مراجعه کنم،یا این زائده جدید(و قبلیها) بافت طبیعی پوست آن ناحیه میباشد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مهرنوش شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر بنده دیروز عمل tul حالب راست انجام دادم وکلیه چپ هم به دلیل شنریزه لوله گذاشته شد دکتر گفتن 1ماه بمونه ازدیشب تکرر ادرار احساس سنگینی درد وپری مثانه وفشار دراین ناحیه دارم امروز خون هم دفع شدازادرار این حالتا طبیعی هست اقای دکتر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      به علت لوله است
  • تصویر کاربر منصور شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام احتراما اینجانب پس از اقدام به بارداری و موفق نشدن پیگیری کردم متوجه شدم واریکوسل دارم نتایج آزمایش ضمیمه است ۴۵ ساله هستم و برای فرزند دوم اقدام کردم با توجه واریکوسل احتمال بارداری طبیعی وجود دارد؟ایا باید عمل کنم
    نتایج سونو : ورید راست ۲/۳ در ۲/۶ و ورید چپ ۲/۶ در ۳ با ریفلاکس طولانی پاتولوژیک
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام اگر واریکوسل در معاینه باشد بهتر است عمل کنید
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خواهشن راهنماییم کنید.
    بنده ۱۱ سال ازدواج کردم و دارای یک دختر ۵ سال هستم. متاسفانه در روابط زناشویی بیشتر دچار زود انزالی بودم و میل جنسیم هفته یک یا دوبار بیشتر نبوده . متاسفانه در این یکی دو سال اخیر با همسرم به مشکل خوردیم به شکلی که ایشون اسرار به طلاق دارن و به دادگاه خانواده مراجع کردن و وکیل ایشان تنها وصله ای که میخوان به من بچسبانن اینکه فشار بیارن که ناتوانی جنسی دارم و نمیتوانم خواسته همسرم تامین کنم و همخوابی داشته باشم ولی واقعا تنها مشکلم زود انزالی بوده که در این ۹ سال همسرم هیچ وقت نارضایتی خودشون برام بازگو نمی‌کردم.
    حالا من واقعا استرس دارم چطور میتونم ثابت کنم من مشکل همخوابی ندارم . متاسفانه انقدر تو این یکی دو سال افکار خراب شده و استرس دارم در حال حاضر هیچ تمایل جنسی ندارم نمیدونم باید چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید
    میتونم آزمایشی چیزی بدم برای اثبات حرفم به دادگاه .
    واینکه خودمم واقعا نگران بدونم مشکلم چطور حل میشه نکنه همینجوری بی میل بمونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با انجام تست سونوگرافی کالر داپلر پاپاورین تست
  • تصویر کاربر صحبت شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    عمل جراحی پروستات انجام شده و در نمونه گیری حین عمل تشخیص به سرطان پروستات گزارش شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      حضوری بیایید ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر منصور شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    با سلام احتراما اینجانب پس از اقدام به بارداری و موفق نشدن پیگیری کردم متوجه شدم واریکوسل دارم نتایج سونو و آزمایش ضمیمه است ۴۵ ساله هستم و برای فرزند دوم اقدام کردم با توجه واریکوسل احتمال بارداری طبیعی وجود دارد؟ایا باید عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اقدام کنید اگر بعد از یک سال نشد بیایید ببینم
  • تصویر کاربر کریم شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    اقای پرفسور
    چند روزی یه ضایعه ای در مقعد حس کردم وقتی به دکتر مراجعه کردم گفتن که زگیل مقعدی هست و متاسفانه در داخل مقعد امتداد داره آزملیش hpv دادم 7 مرداد جوابش آماده میشه
    شما این مورد رو هم درمان میکنید؟ درمان با لیزر یا جراحی ؟
    برا آزمایش از خود ضایعه یه تیکه برداشتند الان جاش درد داره و دارویی ندارم استفاده کنم
    منتظر راهنماییتون هستم😔😔
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید سریعا ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۹۶۲۳۰۰
    2. تصویر کاربر کریم سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر من شهرستانم از خوزستان هفتم میتونم بیام؟
      چه ساعتی؟
    3. تصویر کاربر کریم سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر من شهرستانم از خوزستان هفتم میتونم بیام؟
      چه ساعتی؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدجعفری سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید. ببخشیدمن فقط درزمان خواب وقتی مثانم پر میشه وزیاد خوابم میادالت تناسلیم سفت میشه وهمین کارمونگه میداره وتامیرم دستشویی ریفلاکس انجام شده علت چیه وچه عوارضی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید بررسی۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر مبینا سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    من زیگیل تناسلی داشتم دکتر پدوفین داد 20 درصد از بین رفت ولی الان پوستش سفید شده وسطش هم سوخته و قرمز شده چه کرمی بزنم بعد ممکن نشانه ی سرطان باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      تحریک نکنید خوب که سد بیایید معاینه۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر جعفر سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 644 مشاهده پرسش
    با سلام .اخیرا یکی از بستگان نزدیک اینجانب به دلیل بیماری که پزشکان توبروز اسکلروزیس تشخیص دادند یکی از کلیه های خود را از دست داده وتشخیص یک تومور در سر هم داده شده .سوال اینجانب اولا با توجه به اسکن های قبل از عمل که برایتان ارسال میکنم آیا این تشخیص را تایید می فرمایید.دوما با توجه به اینکه گفته میشود این بیماری زمینه ژنتیک دارد آیا آزمایشی وجود دارد که بتوانم از وجود یا عدم وجود زمینه های این بیماری را در فرزندان خود اطمینان یابم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      احتمال بالا درستاست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب