اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر پوزش جناب دکتر
    متولد سال 67 هستم
    مدتی هستش داخل آلت تناسلی خودم دقیقآ در کلاهک آلتم یه چیزی رو حس میکنم که وقتی فشار خیلی کمی به آلتم وارد میکنم کاملا حس میشه
    جدیدآ با درد هم همراه میشه وقتی فشار میدم سر آلتم رو
    و در موقعه تحریک شدن با درد و سوزش همراه میشه
    ناگفته نمونه مجرد هستم و با عرض پوزش بعد از ادرار به دلیل وسواس استبراع‌ انجام میدم
    چند وقتی هم هست که مخاط یا ماده سبز یا زرد رنگی بیشتر هنگام اول صبح از مجاری من خارج میشه و این از روی لباس زیرم(شرت) متوجه شدم
    وقتی فشار میدم اول صبح واضح این مایع سبز رنگ رو میبینم و چسبناک هم هست
    فکرم رو خیلی درگیر کرده
    آزمایش ادرار و خون انجام دادم
    ممنون میشم راهنمایی کنین بنده رو
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش وکشت دهید
  • تصویر کاربر Behzad شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر شرمنده بنده براساس عفونت ادراری تشخیص پروستاتیت بود العان بنده نه سوزش ادرار نه تکررنه بعدازانجام سیستسکوپی مشاهده براین بودکه التهاب شدید پروستات ولوله مجاری ادراری بعد هیچ مشکلی ندارم فقط با نشستن حالم خیلی بد میشه ۶ماهه که انواع انتی بیوتیک هارو خوردم راه درمان چیست اندازه پروستات ۱۲ccمیباشد دراولین ازمایش ادرار وکشت ادرار باکتری یافت نشد اولین باربعدازعفونت نعوظ همراه باخارش دست میداد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      قطع دارو وشروع ورزش ونشستن در اب گرم
  • تصویر کاربر سعيد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی دکتر

    بنده 30 سال عمر دارم چند مدت هست وسواس فکری دارم چون زیاد ادرار میکنم البته بدون هیچ ناراحتی یا سوزش و هر مرتبه به میزان زیاد ادرار خالی میشود بدون ناراحتی ، در ضمن ادم خوش اشتهایی هم هستم و در خورد و خوراک هم کم نمیزارم و مایعات هم زیاد میخورم ،

    و رفتم ازمایش کلیه و psa دادم که جوابش را برایتان ارسال میکنم

    حالا میخواهم بدانم که psa بنده نرمال است یا خیر !؟ و کلیه ام چطوره !؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام نرمال است
  • تصویر کاربر Ramin یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،
    با توجه به عکس های ارسالی.
    آلت بنده در حالت نعوظ دارای انحنا نمی باشد اما در حالت عادی اینگونه است.
    در حالت نعوظ مقدار خیلی کمی درد در قسمت لگام آلت ایجاد می شود.
    پوست قسمت لگام یک سمت شل و پوست حالت افتادگی به سمت پایین دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      نياز به عمل نيست
  • تصویر کاربر مهیا شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    پسر 27 ساله دارم که با دختری در رابطه بوده که متوجه میشه به زگیل تناسلی مبتلا شده البته 6 ماهه که دیگه در ارتباط نیست و فعلا هیچ علامت فیزیکی نداره ولی ایا ازمایشی هست که مطمئن بشیم این بیماری و نگرفته یا درگیر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      ندارد بیخیال
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقت بخیر

    من 28 سال دارم، آزمایش دادم و Total PSA برابر 2.25 بود.

    من مشکل کم خونی مینور، چربی بالا و ویتامین دی بسیار پایین هم دارم.

    آیا این عدد برای PSA من نشان از مشکل دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      ۶ماه بعد تکرار کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    آزمایش اسپرم فرستادم براتون گفتم با توجه به اینکه خیلی وقته اقدام کردم برا بچه ولی نتیجه نداده
    آزمایش رو دیدید
    در جواب گفتید حرکت کم است در صورتی واریکوسل دارید باید معاینه و درمان شوید
    با توجه به شرایط کاریم نتونستم حضورا برا معاینه خدمت برسم
    پیش فوق تخصص اینانلو رفتم گفتن واریکوسل ندارید و قرص پنوکسی فیلین و ال کارتنین تجویز کردن
    کلاس a. 5
    کلاس b30
    خواستم خواهش کنم با توجه به اینکه واقعا شما نفر اول ارولوژیست ایران هستید
    نظرتون و تجویزتون رو بهم بگید.
    از همکاری شما کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز به عمل ندارید
  • تصویر کاربر ناهید شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 693 مشاهده پرسش
    Tunsu:
    سلام اقای دکتر خسته نباشید بنده 36سالمه چند روز پیش رفتم سونوگرافی ، دکتر سونوگرافی فرمودن هر دو کلیه شما کمی کوچک شده کلیه راست به اندازه 85 و کلیه چپم به اندازه82میلیمتر شده همچنین یک سنگ به اندازه سه ونیم میلیمتر داخل کلیه چپم دارم و همچنین هفت سال پیشم کلیه راستم سنگ به اندازه سه میلیمتر بودکه خودش دفع شد، خواستم بدونم نیاز هست من به یک متخصص مراجعه کنم یا نه؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر نفرولوگ بروید
  • تصویر کاربر مهدي شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    بإسلام خدمت دكتر من ورزشكار هستم بر اثر وزنه زدن فتق كوچيك گرفتم كه بيضه سمت راستم درد گرفته به دكتر مراجعه كردم گفت احتياج به عمل نداره دارو داد ولي گفت اصلا نبايد ورزش كني من بدنسازمً نميتونم ورزش نكنم چيكار كنم آيا ميتونم عمل كنم و بعد از بهبودي كامل بعد از سه ماه دوباره ورزش بدنسازي كنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید معاینه۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    با سلام .چن وقت پیش زیر کلاهک آلتم دچار التهاب همراه با خارش و گاهی سوزش شد و کم کم مقدار و شدت این التهاب افزایش یافت تا جایی ک از خط ختنه گاه تا لبه کلاهک آلت و نیمی از دور آلت را گرفت از راهنمایی های شما برای درمان ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      عكس نرمال است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب