اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چند وقت پیش در سونوی بیضه مشخص شد واریکوسل دو طرفه دارم میخواستم بدونم چطور میتونم از خدمتتان برای عمل وقت بگیرم و هزینه تقریبی این عمل چقدره؟؟ با تشکر 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Amir شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب آقای دکتر
    میخواستم ببینم قرص های وایمکس که به صورت گسترده برای افزایش حجم آلت تبلیغ میشه واقعا تاثیری داره یا خیر ، و بهترین روش برای افزایش طول و قطر آلت چیه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر شفق شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر من برای این ضایعه به پزشک زنان مراجعه کردم داخل واژن معاینه کردن گفتن سالمه وگفت مشکوک ازمایش hpv Genotypin16,18و پاپ اسمیر داد که یکماه طول میکشه جواب بدن سوالم این هست ایا این زگیل هست ?اگه بله قابل کرایو کردن هست با توجه به داخل واژن ?
    1. تصویر کاربر شفق سه شنبه ۱۷ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر با توجه به نوع ازمایش که دادم اگه از نوع های دیگر به جز ١٦و١٨ باشد در جواب ازمایش نشان داده میشود ? قبل از گرفتن جواب ازمایش میتونم برای درمان با کرایو مراجعه کنم?
    2. تصویر کاربر شفق شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر یک هفته گذشته من جوابی دریافت نکردم و استرس شدیدی دارم لطفا راهنمایی میفرمایید ایا این ها زگیل هستند ?
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ن شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من چند وقته ضايعه هايي روي واژنم ديدم ولي تاحالا رابطه اي از جلو نداشتم خواهش ميكنم كمكم كنيد ميخواستم ببينم اينا زگيل تناسلي هستند يا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل واضح است ودرمانش کرایو است
  • تصویر کاربر احمدی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    باسلام مادرم حدود 75 سال دارد وسنگ شاخ گوزنی در سمت کلیه ی سمت چپ دارد وهیدرونفروز هم درکلیه ی سمت چپ دارد لطفا راهنمایی فرمایید ایا با سنگ شکنی قابل درمان هست یابااین سن میتوانند جراحی شوند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سی تی اسکن با وبدون هزریق انجام دهید ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      تزریق
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.چند وقتی میشه ک در رابطه نعوظم را ازدست میدهم و التم به رنگ مایل به زرد تغییر رنگ میدهد- لازم بذکر است ک بگویم ورزش زیاد میکنم و فقط از مولتی ویتامین ها استفده میکنم و داروی دیگری استفاده نمیکنم - 3 هفته میشود ک قرص غضروف سازم تمام شده- پس از کمی مطالعه به این نتیجه رسیدم که غلظت خون دارم 6 روز میشود ک خون دادم در رابطه بار اولم عالی بودم اما در رابطه بار دومم که پس از 1 ساعت بود دچار مشکل شدم و قبل از دخول نعوظ کامل داشتم اما پس از دخول مشکل پیدا کردم لطفا راهنمایی بفرمایید خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      این حالت بیشتر عصبی است باید تلقین نکنید اگر ادامه دار شد باید بررسی سود
  • تصویر کاربر هیوا شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام و خسته نباشید از کردستان مزاحم میشم شما چند روز پیش برام 12تا امپولهای پی دی پرگ تجویز کردید گفتید هفته ای یه بار سوالم اینه ایا تو اون هفته که امپول زدم مشکلی نیست اقدام به بچه دارشدن بکنیم یا باید کلا داروها مصرف بشه بعد اقدام کنیم؟؟؟
    1. تصویر کاربر هیوا جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر جواب مارو بدید ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ذاکری شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت شما جناب دکتر کرمی
    آقای دکتر من 6 ماه پیش عمل ترمیم تنگی مجرا به وسیله گرفت مخاط دهان انجام دادم . یک بار بعد از سه ماه و الان بعد از 6 ماه تغییراتی در جریان ادرار احساس کردم و یوروفلمتری انجام دادم . آزمایش اول max.flow 18 بود ولی الان افت کرده و 16.8 بود . عکس های آزمایش ها رو خدمتتون میفرستم ممنون میشم نظرتون رو بفرمائید راجع به اینکه تنگی عود کرده یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی از نظر عود تنگی انجام دهید
  • تصویر کاربر ذکریا شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    من مزدی ۵۳ ساله هستم از ۵ سال پیش مشکلم تشدید شده است،به این صورت که شب ها موقع خواب شبانه ۴ الی ۵ بار جهت تخلیه ی مثانه بیدار می شوم که بعضا فقط حس آن وجود دارد و در هنگام تخلیه ،خروجی ندارد.در حال حاضر داروی مصرفی من تامسولین 4\\0وتولترودین ۲ می باشد که نتیجه ای نداشته است.البته لازم به ذکر است در هنگام بیداری روزانه این حس وجود ندارد فقط به طور ناگهانی احساس تخلیه به وجود می آید که تخلیه در حد قابل قبول است.
    ممنونم از راهنمایی شما
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام باید تست عصب مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر Oni شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام
    من حدود یک ماه پیش عکسی واسه شما ارسال کردم و شما تشخیص دادین که زگیل تناسلی نیست و نیاز به درمان ندارد .
    من به جهت اینکه قصد ازدواج دارم به متخصص (مشهد) مراجعه کردم و کرایو انجام دادم . میخواستم بپرسم مشکلی ایجاد نمیشه و احتمال اینکه از دستگاه کرایو (در صورت تماس با پوست) زگیل بگیریم هست یا نه ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر Oni پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      لطفا وقت کردین جواب بدین
      ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      از طریق دستگاه امکان ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب