اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجيد جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت آقاي دکتر
    بنده 43 سال سن دارم متاهل و داراي 2 فرزند 10 و 3 ساله
    از يک سال پيش متوجه شدم هنگام نزديکي ابتدا حالت نعوظ دارم ولي قبل از هر گونه کاري سريع آلتم از حالت نعوظ خارج ميشه بطوري که قادر به انجام نزديکي نميباشم به پيشنهاد يکي از دوستان کپسولي تهيه کردم به نام boss (کپسول سياه رنگ) وقتي استفاده کردم همه چيز خوب بود ولي بدون اين کپسول قادر به ارتباط جنسي نميباشم به دکتر عمومي مراجعه کردم آزمايش برام نوشت که جواب آزمايش رو خدمتتان در فايل ضميمه ارسال ميکنم
    1-آيااستفاده از اين جور داروها عوارض ندارد؟
    2-آيا من پيري جنسي گرفتم؟(اصلا پيري جنسي تعريف علمي دارد؟)
    3-اگر بخوام درمان اصولي انجام بدم راهش چيه؟
    با کمال احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید حضوری بررسی شوید
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    باسلام بنده فردی هستم بیست ویک ساله واین که از دوران اول دبیرستان تا الان آلت تناسلی من بزرگ تر نشده .اندازه ی الت من سیزده سانتیمتر است .واینکه یک سالی هست که ازدواج کرده ام ومشکل زود انزالی شدید هم دارم واینکه با این وضعیت تا حال چند بار با همسرم آمیزش کرده ام ونطفه هم داخل واژن ریخته شده ولی او باردار نمی شود میخواستم بنده را راهنمایی کنید ایا این طبیعی است یا اگر مشکلی دارم راه درمان بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بدهید
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من التم در 18سالگی حدودا 10سانتیمتر بود من حدودا از 19 سالگی تا 22 سالگی هفته ای سه بار استمنا میکردم الان 23 سال دارم
    الان التم حدودا 6 سانت است خیلی نگران شدم اگه میشه کمکم کنید من بندرعباس زندگی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی نیست نگران نباش
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    دکتر به من گفتین برای بزرگ شدن الت من راهی نداره این مشکل با عمل جراحی هم حل نمیشه من یه بار زندگیم بخاطر این مشکل از هم پاشیده هیچ راهی وجود نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با دکترهای دیگر نیز مشورت کنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    مدت 4 سال است که دچار این بدبختی شده ام
    4سال پیش کنار خودرو در حال ادرار بودم که یه پسربچه حرومزاده از بالای ماشین خودشو پرت کرد پایین تا من بترسم
    همون موقع به یکباره احساس کردم چیزی از بدنم افتاد
    از اون موقع به بعد دیگه کیرم راست نمیشه
    احساس بدی دارم
    به زنم بدگمان شدم
    خواهش میکنم اگه راهی داره بهم بگید
    بخدا دارم دیوونه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با روانكاو صحبت كنيد
  • تصویر کاربر سیامک جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    Semen volume 3
    semen ph 7.8
    sperm countdensity 70.988
    progressive a+b 16.3
    motile a+b+c 25.5
    round cell 0.52
    wbc 1
    normal morphology 55
    A rapid progressive 2.6
    B slow progressive 13.6
    C none progressive 9.2
    D immotile 74.5
    agglutination negative
    viscosity normal
    color straw yellow
    odor millet
    liguefaction 30min. at 37 c
    سلام اقای دکتر .خسته نباشین. فکر میکنم حرکت اسپرم من درست نیست. ایا من ناباورم؟ وضعیت من وخیمه؟ من خیلی بچه دوست دارم؟ سن من 29 سال هست. در ضمن نامزد هستم و میترسم بچه دار نشم . لطفا کمکم کنید چه قرصی باید مصرف کنم . ایا امکان بچه دار شدن من بشکل طبیعی هست . بدجور نگرانم و استرس شدیدی دارم . تورو به امام حسین کمکم کنید . مرسی از لطفتون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      حركت پايين است
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بیزحمت میشه نظرتونو در مورد ازمایش اسپرمم بگید
    حجم۲سی سی
    تعداد اسپرم؛۲۰۰میلیون
    ابنرمال:92
    گرید آ:۰
    گریدب:۳۵
    گریدسی:۵۰
    گرید دی:۱۵
    در ضمن با سونو گرافی مشخص شد که واریکوسل ندارم و در ضمن سیگار هم نمیکشم و متاهلم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت ضعیف است
  • تصویر کاربر ارمین شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام
    من 24 سالم میباشد.کلا در هنگام تحریک دارای نعوذ خوبی نیستم به طوری که اگر کمی حواسم پرت شود زود نعوذ خود را از دست می دهم ولی به سفت کردن عضلات تحتانی نعوذ بهتر می شود ولی رضایت بخش نیست.ممنون می شوم که بنده را راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر mohamadjavadkazemi جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    پسری 21 ساله هستم که طول الت تناسلی من 11.5است از 14یا 15 سالگی روزی یه بار استمنا کردم هنوزم ادامه دارد می خاستم بدونم که ایا من نیروی جنسی خودمو از دست دادم یا طول التم با استمنا کم شده و مربوط به ضعف جنسی من است.و یه سواله دیگه ایا طول التم افزایش پیدا میکنه خدا هرچی بهت میخای بده فقط زود تر جوابمو بدین لطفا وزنم95قدمم187
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای بزرگی ندارد
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی اقای دکتر من پسری ۲۶ساله هستم ک حالت نعوظ ب خود میگرم ولی سفت نمیشه تا حالا پیش جنس مخالف نرفتم خیلی میل بجنس دارم ولی خود ارضاعی میکنم تا ب الان سفت نمیشه زیر ۱دفیقه ارضاع میشم ولی ب خاطر سفت نشدن التم نمیتونم ازدواج کنم وزود رسری حال این بیماری نشت وریدی هست تورو خدا کمک کنید درضمن ریشم کم نو ثاره نازک هست ایا این در نعوظ و سفت نشدن الت تاثیری داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارتباطی ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب