اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام.. من 20 سالمه و از یه مشکل خیلی رنج میبرم.. من از ده یا یازده سالگی تا الان، با مشکل خودارضایی مواجه ام.. الان یه مدته که دیگه انجام نمیدم..اما در رابطه ی جنسی هم بدلیل زودانزالی و بلند نشدنه آلت تناسلی و یا دیر بلند شدنه آلت و زود خوابیدنه آلت رنج میبرم و مشکل ساز شده برام .. اصلا نمیتونم یه رابطه ی جنسی موفق داشته باشم .. ممنون میشم اگر کمکم کنید .. لطفا بهم جواب بدین .. تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر روانكاو ٠٢١٨٨٢٠٩٢١٦
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۱۷ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    اتمدلهسز ات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام موقع رابطه انگار کل بدنم بی جونه و بعدش التم میخوابه مدتیه دارو برای ناراحتی معده مصرف میکنم و مسکن هم مصرف کردم دکتر واقعا سایتتون و اطااعاتش عالیه مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام متشكرم عزيز سعي كن از كپسولهاي مولتي ويتامين استفاده كنيد٢- ورزش كنيد خوب ميشود
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۹ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    با سلام و عرض احترام
    من شغل آزاد دارم و چند مدت اخیر استرس خیلی زیاد کاری دارم
    مطالعه ای که اخیرا داشته م متوجه شدم یکی از عواملی که می تواند منجر به صدمه دیدن به برقراری رابطه شود استرس است
    تازه ازئواج کردن و دوران عقد را می گذرانم
    مشکل تغییر فرم الت ندارم یا اینکه مشکل مایع ندارم ولی اشتیاقی که باید باشد را احساس می کنم وجود ندارد
    در واقع الت به اندازه واقعی خود که بزرگ می شود نمیرسد شاید 20 درصد بتوان گفت احساس میکنم ضعف دارم .
    شما چه راه کاری را پیشنهاد می دهید .
    باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد علل ناتواني جنسي سايت من را بخوانيد٢-از نظر من شما مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۱۶ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    آقای دکتر بنده بیضه سمت چپم مقداری بیشتر از حد معمول پایین تر از بیضه سمت را ست است و مدتی است که به طور ناگهانی برای چند ساعت یادقیقه در روز احساس درد در بیضه سمت چپ دارم ضمنا با عدم نعوظ هم موتجه شده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب درد بيضه سايت من را بخوانيد٢-سونوگرافي بيضه وجواب را بفرستيد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام بنده دچار عارضه سفت نشدن آلت هستم بعد از مراجعه به پزشک آزمایش خون انجام دادم و سونو گرافی آلت تناسلی مشخص شد دچار گرفتگی عروق آلت تناسلی هستم پزشک تادالافیل و داروی آرامبخش تجویز کرد ولی بنده به قرص تادالافیل واکنش خوبی ندام آیا گرفتگی عروق درمان قطعی دارد ... آیا جراحی نیاز دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      مطاب سايت من در اينمورد گويا است بخوانيد٢-بايد سونوگرافي رنگي از نظر علت عروقي مشكل بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 6869 مشاهده پرسش
    سلام. جناب دکتر این مسئله خیلی داره روح و روانمو اذیت میکنه.
    من تقریبا از سن سیزده سالگی تا الان که 27 سالمه به طور میانگین هفته ای دو بار خودارضایی داشتم.اوایل موقع نزدیکی کردن با همسرم مشکلی نداشتم ولی الان مدتیه که آلتم تو حالت عادی همیشه راسته ولی زمانی ک میخوام با همسرم نزدیکی کنم آلتم میخوابه و کاملا بی حس میشه.چند باری هم قرص سیلدنافین خوردم که التمو راست نگه میداره ولی بطور کاملل شهوتمو میخوابونه و بازم بی حس میشه.در نهایت بسختی ارضا میشم.
    ادمی هستم ک به خاطر شغلم تحرک کمی دارم و گهگاهی هم سیگار و قلیون میکشم. میخواستم ببینم علتش میتونه تو خودارضایی های سابقم بوده باشه یا چیز دیگه؟و راه حلی هم داره انشالله؟ سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      اينها بيشتر عارضه خود ارضايي است مطلب عوارض سايت من در مورد خود ارضايي را بخوانيد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر
    اینجانب دچار عدم نعضوظ همستم الت بسیار کوچک دارم
    مشکلی که جدیدا با ان برخورد کرده ام این است که ایستاده نمیتوانم ادرار کنم یعنی الت تناسلی افتاده است و درصورت ادرار ایستاده حتما باید ان را بادست بگیرم تقریبا فکر میکنم به صورت کلی از بین رفته است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد ببينم
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشی دکتر.جوانی۳۰ساله هستم در بچه گی یک تصادفی کردم هر دو بیضه هام ضربه دیدند و خیلی کوچک شدند الان ضعف جنسی دارم رفتم ازمایش خون واسپرم دادم اسپرم صفر بود میتوانم با قرص یا امپول تسترون مشکل میل جنسی م.بعدطرف کنم ازدواج کنم ممنونم راهنمایم کنید دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من بیمارتونم آقای دلفانی ام...یک هفته پیش در رابطه با اختلال نعوظ اومدم مطبتون و ویزیت شدم....اما هیچ دارو یا چیز خاصی برام تجویز نکردین..و گفتید ابتدا باید از نظر نشت وریدی معاینه بشم...و سونوگرافی کالر داپلر و تریق پاپاورین نوشتید....سونوگرافیو بیشتر جاها انجام گفتن میدیدم اما تزریق پاپاورین خیر هرجایی رفتم سر باز زدن..حتی چندتا بیمارستان...میخاستم بدونم تزریق پاپاورین چه تاثیری بای من داره و چیو در تشخیص بیماریم مشخص میکنه؟چون اختلال نعوظ من خیلی شدید شده و اصلا تحریک پذیری ندارم و وقتی هم التم نعوظ پیدا میکنه حدودا 60 درصد نعوظ پیدا میکنه و وقتی دست میزنم به التم میبینم بافتش خیلی ضیف شده...در کل الان چندتا مشکل ک عذابم میده..1.نعوظ دیر هنگام2.التم راست نیشه بیشتر از نصفه3.بقا نداره و بعد از چند ثانیه زود میخابه...از نظر روانیم خیلی ادم شادی ام و هیچ مشکلی نیست با این حال نمیفهمم.ازتون تمنا میکنم راهکاری ارائه بدید...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      جواب سوالات شما با همان سونو ميباشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب