اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهتاب جمعه ۷ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    ببخشید همسر من هنگام نزدیکی اصلا توانایی دخول ندارن و با اینکه 4 ماهه ازدواج کردیم هنوز نتوانستیم رابطه برقرار کنیم تادالافیل هم مصرف کردن تاثیری نداشت .چه کاری باید انجام بدم؟ خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      باید بررسی شود
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    در موقع نزدیکی التم شل میشود و نمیتوانم عمل دخول انجام دهم به دکتر مراجعه کردم قرص تادالافیل و امپول تستسترون دادن ولی اصلا اثری نداشت. این موضوع باعث عصبی شدن همسرم و خودم شده لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر کرمی خسته نباشی .من یک جوان 26ساله مجرد هستم یه مشکل سفتی کامل آلت دارم که چند روز پیشم در یه رابطی جنسی به مشکل خوردم و آلت تناسلیم کامل نشد مممون میشم جواب بدین حدودا دوسال پیشم عمل واریگوسل درجه 3 داشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام چندوقتی است که آلتم حین نزدیکی شل است وکامل سفت نمیشه دخول انجام میشه ودیرهم ارضا میشم بطوری که همسرم خسته میشه .سن48سال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      تلقیت نکنید بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مهشيديزدانيان سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 697 مشاهده پرسش
    سلام نامزده بنده نميتونه درست سكس كنه يعنى سريع با يبار سكس خسته ميشه وقبل از سكس نميتونه طرفشو تحريك كنه هميشه يه مدل سكس ميكنه ميشه يه كتابي درباره اينكه بتونه يه زنو تحريك كنه و ياد بگيره سكسو معرفي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد دكتر سكسولوگ مراجعه نمايد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت شما.همین ابتدا از اینکه ناچارا مجبورم واضح بنویسم از شما عذرمیخوام.
    جوانی 18 ساله هستم و از اینکه تا بحال جنب نشده ام بسیار نگرانم.حتی متاسفانه دست به خودارضایی هم زدم اما اتفاقی نیفتاد.البته باید بگم دقیقا بعد از این کار که ادرار میکردم قبل از خارج شدن ادرار ابتدا کمی مایع سفید رنگ خارج میشد و بعد از آن ادرار خارج میشد.
    ازتون ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام.. آقای دکتر من یکساله که عمل دو طرفه انجام دادم وقتی تحریک شدید میشم هردو بیضم شدید درد میکنه با جای عمل از داخل.. کلا تمام قسمت تناسلیم.. جوری که دست میزنم به بیضه ام درد میکنه تو حالت ایستاده که خیلی دردش بخصوص جای عمل از داخل بیشتر میشه انزالم که صورت میگیره باید دراز بکشم تا دو سه ساعت....مشکل چیه آقای دکتر من مجردم میخوام ازدواج کنم آیا با این وضعیت مشکلی برام پیش نمییاد برا ازدواج.. چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رسول سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با سلام. من دیروز یه سئوال کردم . شما در جواب نوشتین .(باقطع بهتر میشوید).
    من درست متوجه این جواب نشدم. میشه برام واضح تر بگین؟
    سئوال دیروزم این بود👇


    اینجانب دوماه پیش یه دفعه میل جنسیم خیلی شدید پائین اومد. طوری که اصلا هوَس ندارم.
    آلتم با تحریک دستی هم به سختی راست میشه اما هنکام نزدیکی طبیعی و مثل قبل است اما اون هوس و حرارت قبل را ندارم. در کل احساس جنسیم کم شده توضیح بر اینکه تا قبل دو ماه خیلی پر حرارت بودم و هفته ای چهار بار یا بیشتر اقدام به نزدیکی میکردم یعنی قبلا مشکلی نداشتم اما این اواخر بی میلی به سکس و احساس سرما و کوچکی زیاد آلت هنگام شلی ناراحتم میکنه. خیلی شل شده حتی احساس میکنم داره میچسبه به بیضه هام . همش بادستم انگولک میکنم تا راحت بشم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رسول دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام
    اینجانب در سر ناحیه تناسلی بیشتر اوقات احساس سرما می کنم این مشکل حدود دو ماه که حس می کنم
    آلتم با تحریک دستی هم به سختی راست میشه اما هنکام نزدیکی خیلی طبیعی و مثل قبل ها فورا راست می شه. در کل احساس جنسی کم شده توضیح اینکه تا قبل دو ماه خیلی پر حرارت بودم و حدود هفته ای چهار بار یا بیشتر اقدام به استمنا میکردم یعنی قبلا مشکلی نداشتم اما این اواخر بی میلی به سکس و احساس سرما و کوچکی زیاد آلت هنگام شلی ناراحتم میکنه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      با قطع بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر بهروز یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی
    ببخشید مزاحم میشم. من مرد 57 ساله هستم. از ابتدای ازدواج مشکل نعوذ و زود انزالی داشتم ولی تا حدی امکان عمل جنسی داشتم. لیکن مدتی است (بیش از یکسال) بطور کامل توان خود را ازدست داده ام . البته نعوذ با استفاده از قرص تادالافیل امکانپذیر می شود (تاحدی) ولی زود انزالی حل نمی شود. خواهشمند راهنمایی بفرمایید چون این مشکل روی زندگیم هم تاثیر بدی گذاشته.
    متشکرم پایدار باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      تنها راه مصرف دارو است
    2. تصویر کاربر بهروز دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام ببخشید برای معرفی دارو از شما وقت بگیرم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      همان داروها کافی است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب