مراقبت های بعد از عمل جراحی پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مدت زمان بی اختیاری ادرار بعد از عمل پروستات چقدر است؟ بعد از عمل جراحی پروستات تا مدتی ممکن است بی اختیاری ادرار داشته باشید که امری طبیعی می باشد نگران نباشید، مدتی طول می کشد و به مرور برطرف خواهد شد.

  • برای 4 تا 6 هفته بعد از جراحی پروستات از بلند کردن اجسام سنگین خود داری کنید.
  • فعالیت های خود را به مرور افزایش دهید.
  • از رانندگی در جاده های پر دست انداز خود داری کنید و حد مجاز رانندگی نباید بیشتر از 2 ساعت باشد.

تغذیه بعد از عمل پروستات

– بعد از جراحی پروستات رژیم غذایی شما معمولی خواهد بود مگر پزشک شما نظر دیگری داشته باشد.

– از نوشابه های الکلی وغذاهای محرک مثل کافئین ( در قهوه، چای و نوشابه های حاوی کولا ) خودداری کنید.

مصرف مایعات برای کاهش کراتینین

مراقبت بعد از عمل پروستات در منزل

  • در منزل مرتب راه بروید و تحرک داشته باشید.
  • از نشستن به مدت طولانی ( بیش از 2ساعت) خود داری کنید.
  • بعد از عمل پروستات چی بخوریم؟ با رعایت رژیم غذایی نظیر سبزیجات و میوه جات و یا با تجویز مصرف ملین از طرف پزشک از یبوست خود داری کنید.
  • از مصرف غذاها و نوشابه های محرک¬ خود داری کنید.
  • مایعات زیاد بنوشید ( 8 تا 10 لیوان) تا ادرار رقیق شود.
  • هنگام دفع زور نزنید، و بار سنگین بلند نکنید.
  • مرتب با ورزش های پرینه مثل جمع کردن و شل کردن خود، ایستادن و نشستن، عضلات ناحیه باسن را تقویت کنید.( 10 بار در ساعت)
  • هنگام دفع جریان ادرار را قطع و وصل کنید. این کار کمک به تقویت اسفنگترها و کنترل ادرار می نماید.
  • تا مدتی ممکن است بی اختیاری ادرار داشته باشید که امری طبیعی می باشد نگران نباشید، مدتی طول می کشد و به مرور برطف خواهد شد.
  • مشکلات ادراری را گزارش کنید.
  • ایا بعد از عمل پروستات میتوان رابطه داشت؟ 8 هفته بعد از جراحی پروستات، مجاز به فعالیت جنسی می باشید.
  • در صورت ناتوانی جنسی از مشاوره کمک بگیرید.
  • در صورت داشتن سوند ادرار در منزل بایستی کیسه ادرار پائین تر از سطح بدن باشد، کشیده نشود و به محض اینکه دو سوم کیسه پر شد تخلیه گردد.
  • داروهایی که برایتان تجویز شده سر موقع استفاده کنید و مقدار آنرا کم و یا زیاد نکنید.
  • چنانچه دارویی را فراموش کردید بخورید و اگر نزدیک به ساعت بعدی می باشد آنرا نخورید و داروی ساعت بعدی را بخورید.
  • در صورت پیدایش علایم و نشانه¬هایی مثل بسته شدن راه ادرار، احساس پری در مثانه، احساس نیاز به دفع ادرار، اسپاسم (گرفتگی عضلات) مثانه، نشت ادرار اطراف سوند، کاهش ادرار یا قطع ادرار در کیسه ادرار به مدت 4 ساعت و علایم عفونت ادرار شامل تب، لرز، گیجی، بی قراری فوراً به جراح خود گزارش دهید.

درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات

خطر اختلال نعوظ و بی اختیاری ادرار نگرانی بزرگی بعد از جراحی پروستات ایجاد می کند و احتمالا دلیل ترس بسیاری از مردان از این فرآیند است.

تفاوت در اندازه بیضه

چندین عامل وجود دارند که میتوانند احتمال بی اختیاری ادرار بعد از جراحی را تخمین بزنند، شامل عملکرد جنسی مرد قبل از این فرآیند و نوعی از جراحی که انجام شده هستند. درحالی که بعضی از پژوهش ها نشان داده اند که روش retropubic خطر کمتری برای ایجاد بی اختیاری ادرار در طولانی مدت دارد، دیگر پژوهش ها نشان داده اند که نوع جراحی اهمیت کمتری درمقابل مهارت جراحی که عمل را انجام داده است دارد.

به طور ایده آل، جراحی صحیحی که توسط یک جراح توانا انجام شود، بهترین عملکرد جنسی بعد از جراحی پروستات را به دنبال خواهد داشت. در مواجهه با اختلال نعوظ، یک صحبت راحت با شریک جنسی تان میتواند کلید حفظ رابطه جنسی تان باشد. درحالی که رابطه جنسی مهم است، اما تنها راه رسیدن به لذت جنسی در مردان و زنان نیست. ارتباط جنسی میتواند حفظ شود، اما ممکن است نیازمند تلاش بیشتری درمقایسه با گذشته باشد.

جراحی پروستات و بی اختیاری ادراری

بی اختیاری ادرار یک مشکل شایع برای مردان بعد از جراحی پروستات است و معمولا هنگامی که کاتتر خارج میشود رخ می دهد. انواع مختلفی بی اختیاری ادراروجود دارد. بی اختیاری تنشی هنگامی ایجاد میشود که فشار روی مثانه افزایش یافته باشد، مانند زمانی که عطسه و سرفه میکنید یا هنگام بلند کردن اجسام سنگین. این نوع شایع ترین عارضه بعد از جراحی است. بی اختیاری فوری زمانی ایجاد میشود که بی درنگ نیاز به ادرار کردن پیدا کنید و ادرار داشته باشید. بی اختیاری ترکیبی اصلاحی برای تجربه هر دو نوع بی اختیاری است.

برای بیشتر مردان، حتی مقدار کمی ترشح ادرار میتواند ناراحت کننده باشد. و درحالی که بسیاری از افراد مقداری بی اختیاری بعد از جراحی را تجربه خواهند کرد، این مشکلی است که به صورت چشم گیری بعد از ماه نخست بهبود خواهد یافت. بعد از یک سال، فقط درصد کمی از مردان نیاز به پد بی اختیاری برای پیشگیری از ترشح ادرارشان دارند.

دکتر حسین کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

منبع: دانشگاه علوم پزشکی لرستان

3.5/5 - (53 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نرگس چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید.رنگ ادرارم دوروزه که قهوه ای شده سوزش ودردهم ندارم فقط رنگش قهوه ایه علتش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    هزینه عمل pcnl چه قدر میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر اسیه سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    باسلام . از بندرعباس . پیام میدم . پسرم ششماهگی upjo عمل کرده از استند استفاده کرد .الان 6سالشه رفتیم سونو میگه تشدید شده . بای عکس هسته ای بگیره ایا به عمل نیاز داره . با لاپراسکوپی میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      عكس هسته اي جديد بفرستيد ببينمdtpa اسكن
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ایا سنگ در حالبم گیر کرده یا دفع شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیه سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2344 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    نوزادی دارم دو ماهه که به علت بیقراری بردمش دکتر و در سونوگرافی مشخص شد که چندین میکرولیتیازیس به قطر بزرگترین ۱/۳ در کالبس های تحتانی کلیه های نوزادم مشاهده شده.آیا در مان خاصی داره؟ضمنا من روزانه ۲۰ سی سی آب جوشیده سرد به نوزادم میدم و شیردهی خوبی دارن
    با اشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رامین سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    یک کیست 13mm کلیسیفیکاشن دارم در کلیه راست آیا خطرناک است
    البته سنگ کلیه هم دو تا دارم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    روزتون بخیر
    سوال خاصی نداشتم فقط میخواستم تشکر بکنم که شما حاضرهستید میزانی از وقت خود را به بیماران، بصورت رایگان اختصاص دهید.
    وقتتون پربرکت و ایام به کامتان...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Peyman سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    باسلام و‌خسته نباشید
    بنده ۲۹سالمه که مادرزاد تنگی حالب کلیه چپ دارم،که بعداز سنوگرافی و سی اسکن گرفتن،در جواب سونوگرافی:تعداد(۷)سنگ ۱۰mدر کلیه چپم بودکه در تشخیص دکتر سنگ ها ته نشین شدن،ک الان در ازمایش جدید سی تی اسکن:
    کلیه چپ قدریshirnkagkیافته وکاهش ضخامت منتشر ونامنظم در کورتکس ان دیده میشود به طوریکه ضخامت کورتکس بین ۴تا۱۲م.م متغیراست
    همچنین اتساع نامنظم در کالیس ها و لگنچه این کلیه مشهوداست که نمای پیلونفریت مزمن دارد
    در کالیس تحتانی این کلیه دو سنگ به قطر۷تا۴م.م دیده میشود
    در احشا لنگی عارضه ایی مشاهده نمیشود
    ممنون و‌سپاسگذارم ازتون دکتر🙏🏻🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمانه دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دکتر من 32سالمه و شش ماه پیش آزمایش خون دادم وتوآزمایش تو ادرارم کمی خون دیده شده بود که دکتر گفت چیزخاصی نیست ممکنه شنی چیزی توکلیت باشه اما من مطالبی که درمورد سرطان کلیه خوندم یهسری مواردش درموردم صدق میکرد البته بجزفشارخون بالا ..مثلا چندروزه کمردرد گرفتم سمت راست کمرم درد گرفته البته باماساژ خوب شد وهر از گاهی یه دردای تیزی تو بالای لگنم سمت چپ احساس میکنم خستگی دارم کم خونی هم فکر میکنم دارم...بنظرشما من سرطان دارم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو از كليه بدهيد
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر. پسر هستم 28 ساله و مشکلات زیر رو دارم لطفا راهنمایی کنید تا در صورت لزوم برای درمان به شما مراجعه کنم. من از کودکی بعد از ادرار گاهی دچار سوزش مجاری ادراری میشدم اما هیچ وقت به پزشک مراجعه نکردم. سنم که بالاتر رفت شدتش کمتر شد. به سن بلوغ که رسیدم گرفتار خود ارضایی شدم و سالها ادامه داشت تا اینکه پشیمون شدمو ترک کردم. برای اینکه مطمئن بشم مشکلی ندارم به پزشک مراجعه کردم برای انجام آزمایش. پزشک بدون اینکه آزمایشی انجام بدن گفتن که من مشکلی ندارم. اما از سایز آلت من ایراد گرفتن و گفتن برای افزایش سایز باید سریعا اقدام کنم. 6 تا آمپول تزریقی در آلت و مصرف VigRX Plus به مدت 1 سال و استفاده از دستگاه افزایش سایز به مدت 1 سال رو برای من تجویز کردن. بعد گذشت 1 سال و هزینه 3 میلیونی هیچ تغییری در سایز آلت من مشاهده نشد. اما مشکلات سوزش مجاری ادراری اینبار به صورت پیوسته و همیشگی شروع شد. با مراجعه مجدد گفتن که عفونت مجاری ادراری دارم. سرم و آمپول و قرص تجویز کردن اما بعد گذشت 1 ماه مشکلم حل نشد. البته قابل ذکر که بارها رابطه جنسی بدون کاندوم رو تجربه کردم. پزشک رو عوض کردم و باز هم تشخیص عفونت مجاری ادراری بود و در 3 دوره درمانی انواع داروها رو مصرف کردم اما بازم مشکل حل نشد و همچنان سوزش باقی و شدتش بیشتر شد. در دور جدید یه نمونه تست ادرار دادم برای احتمال تنگی مجاری ادراری که نتیجش رو متوجه نشدن و گفتن در اتاق عمل با دستگاه باید معاینه کنن. اتاق عمل رفتم و نتیجش بازم معلوم نشد و گفتن مشکلی ندارم. ماه ها سوزش رو تحمل کردم و متاسفانه درد کلیه و بیضه و درد زیر شکم و درد بین آلت و مقعد اضافه شد. دوباره به پزشک جدیدی مراجعه کردم در معاینه اول متوجه کوچک شدن شدید بیضه سمت راستم و مقداری واریکوسل در بیضه سمت چپم و احتمال عفونت شدید در پروستاتم شدن. برام سونوگرافی کلیه و مثانه و پروستات و یه آزمایش کلی خون ادرار اسپرم پروستات تجویز کردن. بعد همه این آزمایشها که طی هفته گذشته انجام شد خواستم به پزشک نشون بدم که از شهرمون رفتن. نتایج آزمایشات رو براتون ارسال میکنم نظرتون رو اعلام کنید و اگه نیاز به مراجعه به پزشک هستش بگید که چگونه میتونم از شما وقت بگیرم تا بتونم به شما مراجعه و درمانم کنید. بیشترین مشکلی که خیلی اذیتم میکنه سوزش شدیدی هستش که روزانه تجربه میکنم. حتی بدون ادرار کردن گاهی سوزش دارم. حدود 6 ماهی میشه که هیچ رابطه ای هم ندارم. ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 22426 مشاهده پرسش
    با سلام و سپاس بیکران
    1هفته است که درد خفیفی در ناحیه ی زیر شکم، سمت راست، احساس میکنم. نتیجه سونوگرافی:
    1-هر دو کلیه ابعاد و اکوی پارانشیم طبیعی دارند.
    2-fullness در کلیه راست با قطرAP لگنچه 13 میلیمتر مشهود است، که 20دقیقه پس از تخلیه مثانه برطرف نگردید. حالب متسع نمیباشد. در مسیر حالب در محل از عبور عروق ایلیاک کانون اکوژن 4 میلیمتر مشکوک به میکرولیتیاز مشهود است. سنگ در کلیه راست دیده نشد.
    3- سنگ در کلیه چپ دیده نمی شود.
    4- مثانه با ضخامت جداری طبیعی و بدون سنگ یا توده فضاگیر دیده می شود.
    5-پروستات با حجم (17 سی سی) و اکوی هتروژن رویت شد.
    داروهای مصرفی: 1-سلکوکسیب 2-هیوتکس
    ؟؟؟ 1- مشکل من چیست؟ 2-آیا به جز سنگ حالب مشکل دیگری هم دارم و باید به طور جدی پیگیری کنم؟ 4-اگر سنگ حالب دفع نشد باید عمل TUL بر روی من انجام شود؟

    سونوگرافی نواحی اینگوینال دو طرف:
    در بررسی کشاله ران دو طرف با پروب سطحی 13 MHZ :
    با مانور والسالوا امنتوم تنها به دهانه کانال اینگوینال در سمت راست bulge شده ، پیش رفت نمی نماید.
    در قسمت مدیال اینگوینال چپ با مانور والسالوا و سرفه defect fascial تا قطر 7 میلیمتر باز شده، امنتوم به داخل این ناحیه پیشرفت میکند.
    شواهدی از Incarceration و Strangulation رویت نمی شود.
    لنف نودهای نرمال به ابعاد حداکثر (4 * 10 میلیمتر) در سمت چپ رویت می شود.
    ؟؟؟؟ آیا در این زمینه هم مشکلی دارم؟

    با تشکر فراوان از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فتق خفیفی دارید بار سنگین بر نداریدزور نزنید فعلا نیاز به درمان ندارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر برنامه شما رو مشاهده کردم و سوالی که برایم پش امد

    مثانه پیش فعال و مثانه سفت با چه ازمایشی می توان تشخیص داد ؟
    ایا درمان دارد یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      با نوار مثانه خوب با مطب 02122642744 تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر مسعود شنبه ۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام اقای دکتر
      یک سوال دکتر برای من سیپروفلوکسین و پروترال 0/4 تجویز کرده ( در صورت که فکر کنم عفونت و االتهاب ندارم )
      با خوردن انها درد شدید پهلو و کمرد درد میگیرم ایا عوارض دارو هست یا خیر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سیستوسکوپی چقدر درد داره وبی حسی هم میکنید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سرپایی و با بیحسی موضعی درد کمتر میباشد
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    3 روزه که دردی در کشاله ران سمت چپ احساس می کنم و همزمان سمت چپ آلت تناسلی متورم شده (در ناحیه محل ختنه). لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ایا سکس داشتیدو ایا ترشح دارید جواب
  • تصویر کاربر آریا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید.
    احتراماً باستحضار می رساند اینجانب متولد 1366 می باشم و سوال من از حضرتعالی این می باشد که اندازه آلت بنده در حالت طبیعی 7 الی 8 سانت و در حالت غیر طبیعی(موقعی که راست می شود) به 12 سانتی متر می رسد و از این بابت نگران ناباروری می باشم. لطفاً بنده را راهنمایی و از نگرانی خارج فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباشید
    2. تصویر کاربر آریا سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      خیلی ممنون از جواب جنابعالی
      آقای دکتر یه عرض دیگه .. بیشتر مواقع آلت من جمع می شود . البته وزن بنده 85 کیلو و قد 175 سانتی متر می باشد ... و آیا راهی برای افزایش طول آلت وجود دارد که عوارض نداشته باشد ؟
    3. تصویر کاربر آریا سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر یه عرض دیگه .. بیشتر مواقع آلت من جمع می شود . البته وزن بنده 85 کیلو و قد 175 سانتی متر می باشد ... و آیا راهی برای افزایش طول آلت وجود دارد که عوارض نداشته باشد ؟
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب