اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

تنبلی تخمدان ها تشخیص و درمان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از علل شایع ناباروری با منشاء زنانه، کم کاری یا تنبلی تخمدان می باشد. در تنبلی تخمدان به علت کم کاری تخمدان ها، تخمک لازم و به بلوغ رسیده که باید با اسپرم مرد ترکیب و باعث بچه داری شود، تولید نمی شود. بدن زنان و تغییرات هورمونی آنها تحت یک نظام هوشمند می باشد.

به این روش که ابتدا در مغز و هیپوفیز قدامی 2 تا ماده به نام FSH وLH ترشح وارد خون و نقش مهمی در باروری و بلوغ تخمک زنانه ایجاد می کنند. به این ترتیب که ابتدا FSH تولید و تخمدان های زن را تحریک کرده و آنها را وادار به تولید تخمک و تربیت و بلوغ آنها می شود. تخمک وقتی رشد و نمو می کنند دو هورمون استروژن و پروژسترون تولید و بستر رحم را آماده کاشته شدن و بارور شدن جنین می کنند.

علائم ناباروری

12-15 روز بعد از پریود که تخمک ها در تخمدان رشد و نمو پیدا کرده اند با دستور مغز و ترشح هورمون LH دستور حرکت به تخمک به طرف  رحم جهت ایجاد لقاح با اسپرم مرد داده شده و بستر را کاملاً برای باروری موفق آماده می کند.

به علل زیر اگر این مکانیسم هوشمند از نظم خارج و یا مشکل پیدا کنند باعث تنبلی تخمدان  و ناباروری با منشاء زنانه می باشد که  به علل آن اشاره می کنم:

از کجا می توان متوجه شد که تخمدان یک زن خوب کار نمی کند؟

شایعترین علامت تنبلی تخمدان نامنظم شدن عادت ماهانه است که باید حتماً بررسی شود و اما علل تنبلی تخمدان ها:

زودانزالی زنان

تنبلی تخمدان چگونه تشخیص داده میشود؟

پزشکان بطور معمول تنبلی تخمدان را در زنانی که حداقل دو مورد از این علائم را داشته باشند، تشخیص می‌دهند:

پزشک به منظور تشخیص بهتر و دقیق تنبلی تخمدان ممکن است سوالاتی از بیمار بپرسد. بطور مثال از بیمار در مورد علائمی مانند آکنه، افزایش وزن، رشد موهای زائد سوال ‌کند. پزشک ممکن است است برای بررسی تخمدان ها و رحم، معاینه لگن انجام دهد.

همچنین ممکن است پزشک برای بررسی سطح هورمون های مردانه درخواست آزمایش خون دهد. سونوگرافی هم از روش‌های کمک‌کننده به تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است. سونوگرافی از امواج فراصوت برای بررسی فولیکول‌های غیرطبیعی و سایر مشکلات تخمدان‌ها و رحم استفاده می‌ کند. زمانیکه تنبلی تخمدان در فرد تشخیص داده شد، پزشک برای درمان آن اقدام می کند.

آیا تنبلی تخمدان درمان دارد؟

بله، درمان بر اساس تشخیص درست و از بین بردن علت آن می باشد که باید به صورت کامل بررسی و آزمایشات هورمونی و سونوگرافی انجام و بعد از شناخت علت اقدام به درمان کرد.

کاهش استرس، تنظیم اختلالات هورمونی با داروهای کنترل کننده، کاهش وزن، انجام ورزش، تنظیم عملکرد غده تیروئید و کنترل قند خون از مواردی است که جهت تنظیم و درمان تنبلی عملکرد تخمدان توصیه می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر على جمعه ۳ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام من يك سنگ به ابعاد 4٠5در١١ميليمتر در يو وى جى دارم اي درد كم دارم ايا دفع ميشود چى كار بايد بكنم در صورت عمل چه طورى هماهنگ كنم ممنون چى كار بايد كرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سریع عمل تی یو ال کنید02122642744 فردا بیایید ببینم کلیه را از کار میاندازد
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وادب خدمت جناب دکتر، پزشک برابر مشاهدات در آزمایش سی تی اسکن ، سنگ کلیه متحرک را برای اینجانب تشخیص داده می خواستم بدونم ، کدام یک از عکسهای مندرج در پیوست (شماره تصویر) سنگ کلیه متحرک است؟ پس از عمل هم که الان مدت زمان 5روز است ، صبحها هنوز دچار ادار خونی ام ، این وضعیت تا کی ادامه داره؟ ضمناً مایعات بنا به تجویز پزشک تا قبل از خواب استفاده می کنم.2-پزشک در بدن من از استنت بمنظور گیر افتادن سنگ متحرک استفاده کرده آیا پزشک نمی توانست در عمل اول نسبت به تخلیه سنگ و از بین بردن آن اقدام نماید و اگر در عمل دوم نیز موفقیتی توسط پزشک حاصل نگردد چه راهکاری توسط شما پیشنهاد می گردد؟و آیا تغییر پزشک و پیگیری توسط پزشک دیگر بمنظور رفع سنگ توصیه می گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعیده چهارشنبه ۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب دکتر طبق فرمایشتون من سی تی با تزریق انجام دادم که خدمتتان ارسا میکنم.از بعد از انجام سی تی کمی درد و احساس سوزش در سمت چپ بدنم دارم حالا نمیدونم مربوط به وجود سنگ است یا عوارض سی تی؟ و موضوع دیگه اینکه یه کیست در طحالم دیده شده آیا نگران کننده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سعیده شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنونم دکتر جان.این که درد من شروع شده و علاوه بر کلیه چپ که سنگ داره،پهلو کمر و گاها کلیه سمت راستمم درد داره.آیا طبیعی هست؟این سوال را هم اگر جواب بدین و اطلاعاتی راجع بهش بدین ممنون میشم،کیست طحال هم نگران کننده نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      سونو کنید اگر نرمال بود جای نگرانی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر MMM چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    اقا دکتر آخرین آزمایش و سونوگرافی انجام شده رو پیوست کردم، به نظر شما نیاز هستش که جراحی برداشت کلیه انجام بشه؟
    اگر نیاز باشه، لزوما باید به شکل باز انجام بشه یا خیر؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      باید عکس ای وی پی بگیرید بفرستید
  • تصویر کاربر سرلک شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    کلیه راست خودرا7ماه است که عمل کرده ام(سنگ کلیه42سانت داشتم) .حالا3ماه می شود که کلیه چپم یک سانت کوچک شده است دلیلش چیست ایانیاز بهوپیگیری جدی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس جدید بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر سرلک جمعه ۳ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس شونوگرافی فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر mm شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    قبلا سوالي ثبت كرده بودم كه ميخواستم تقاضا كنم آن سوال را از سايت برداريد زيرا حاوي اطلاعات شخصي است كه براي من مشكل ايجاد كرده است.لطفا راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 774 مشاهده پرسش
    با سلام ، چند روز پیش بعلت درد در ناحیه پهلو و زیرشکم وعلائمی چون تب و لرز و تعریق و حالت تهوع به پزشک در بندرعباس مراجعه و پزشک پس از انجام آزمایش ادرار و وجود کراتین در آن ،، سنگ کلیه را تشخیص داد لذا پس از انجام آزمایشهای بیشتر مانند سونوگرافی و سی تی اسکن در سی تی اسکن سنگ متحرکی به اندازه 9میل توسط پزشک تشخیص داده شد و دو روز پس از آن ، پزشک نسبت به انجام عمل جراحی لیزر اقدام نمود لیکن متاسفانه پزشک در روز عمل امکان شناسایی سنگ برایش مقدور نبود . فقط نسبت به عفونت زدایی اقدام نمود و با کارگذاشتن استنت بین قفسه سینه و مثانه به اصطلاح نسبت به سهولت ادرار تا عمل بعدی که ده روز بعد تعیین نموده اقدام نموده است .آیا این عمل پزشک جراح منطبق بر اصول پزشکی است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      باه عکس سی تی اسکن بدون تزریق بکنید بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ارسال سی تی اسکن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      کار درست انجام شدهبله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رنجبر دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی انجام شده نوشته یک ساختار کیستیک واجد چند کانون اکوژن درخشان جداری احتمالا کلسیفیکاسیون به سایز24*27م م مجاور قسمت مدیال پل میانی ‌تحتانی کلیه چپ رویت شد آیا مشکلی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سی تی اسکن با ترزریق انجام دهید برستید ببینم جدی بگیرید
    2. تصویر کاربر رنجبر دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از شما بله آزمایش و سی تی اسکن نوشتن انجام دادیم میفرستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرزاد یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر . دررابطه با مادرم که هفتاد سال عمرشه است .حدود چند ماه پیش گزارش سی تی اسکن هسته ای وعکس آن رابراتون فرستادم ودرگزارش هم آمده بود که 16 درصد ازکلیه راست مادرم سالم است و86 درصد آن خراب شده است. وکلیه چپش سالم است.درضمن جهت اطلاع باید بگم قرص های مصرفی مادرم عبارت است اسپیرونولاکتون 25 که روزی نصف آن را میخورد.قرص هیدورکلروتیازید ،قرص نفروییت ،قرص آسپرین، قرص گلی بنکلامید ،قرص لوزارتان 25،قرص آملودیپین وقرص متفورمین هستش. می خواستیم از جنابعالی راهنامیی بگیریم که برای کلیه هایش چکار کند وچه چیزی بخورد ونخورد؟اصول تغذیه آیا برایش مهم است؟ چه رعایتهایی باید انجام دهد؟دمنوش های گیاهی برایش خوب است .ممنونم ازوقتی که می گذارید.باتشکرفراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر شهاب یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز
    12 یا 13 مهر بود و ما تبریز خانه مادربزرگم مهمان بودیم، حدود ساعت 5 یا 6 عصر که رفتم دستشویی و اولین بار بود که دیدم رنگ ادرارم قهوه ای کمرنگ هست و خیلی استرس گرفتم! بعد یکی دو ساعت بود حدود ساعت 7 الی 8 عصر (شب) که دل درد عجیبی گرفتم طوری که حس میکردم الان شکمم از شدت درد و فشار پاره میشه و محتویات داخل شکمم میریزه بیرون! بیشتر درد هم از زیر ناف بود تا بالای آلت! خیلی درد بد و عجیبی بود، طوری که داد و فریاد میزدم و حتی روی زمین مشت میزدم! خلاصه زود رفتیم نزدیک ترین کلینیک، اونجا دکتر کلینیک با توجه به وضع و حال من و گفته های من در مورد شکم دردم 3 تشخیص دادن، یا سنگ کلیه یا آپاندیس و یا فتق! از شدت درد و ترس از اینکه شاید الان بمیرم (چون سابقه بیماری روحی پانیک رو هم دارم) رنگ بدنم سفید و خیس عرق بودم و دکتر گفت الان فشار این حدود 3 یا 4 هس، اول یه سرم همینجا وصل کنین بهش تا فشارش یکم بیاد بالا و بعد زود ببرینش بیمارستان تا سونو بشه! بعد رفتیم بیمارستان شمس توو تبریز، اونجا سونو و آزمایش خون برام انجام دادن، توو جواب سونو نشون داد که بله، سنگ کلیه بوده که باعث اون درد ها شده! اونجوری که دکتر سونو حین سونو کردن بهم گفت و منم از شدت درد داشتم به خودم میپیچیدم ولی یادمه گفت 2 تا سنگ اومده داخل حالب و در حال رد شدن هست و این دردایی هم که از یکی دو ساعت پیش داری تحمل میکنی به خاطر حرکت اوناست، یکی دو تا هم سنگ داخل کلیه هات هس، ینی داخل هر کلیه ات یه سنگ! بعد باز اونجا داخل بیمارستان یه سرم جدید با آمپول هایی که داخل سرم تزریق میکردن زدن، حالم نسبتاً خوب شد! فرداش عصر رفتیم مطب آقای دکتر حیدرلو توو تبریز که متخصص اورولوژی هستن، ایشون هم دو تا سرم و دو تا آمپول داخل سرم و دو تا قرص و یه شیاف برام نوشتن و گفتن 10 روز دیگه باز یه سونوی جدید بکنین و بیارین! منم تا 10 روز این داروها و سرم ها رو مصرف کردم، تا اینکه ما اومدیم تهران خونه خودمون و 10 روز که شد رفتیم سونوگرافی اطهری توو خیابون مطهری و اونجا سونو نشون داد که الان فقط یه سنگ ریزه 3 میلی هست! بعد رفتیم بیمارستان سجاد (شهرام) اونجا پیش آقای دکتر کشاورز متخصص اورولوژی، ایشون هم گفتن سونوی جدید خیلی خوبه و چیز خاصی نیس! ایشون هم چندتا داروی دیگه تجویز کردن (یکی داروی ادرار آور و یکی هم مسکن مانند برا کاهش دردهای جزیی که هر از گاه دارم) و بعد گفتن بعد 1 ماه دیگه یه سونوی جدیدتر انجام بدین و بیارین! حالا با این تفاسیر میخواستم بدونم نظر شما چیه؟ سونوی اول که تبریز انجام دادیم 3 الی 4 سنگ گویا نشون داده بود در حالی که من توو اون 10 روز فقط یه سنگ حین ادرار توو دسشویی دفع کردم! چجوری شده بقیه سنگ ها ناپدید شدن و الان فقط یه سنگ ریزه 3 میلی هس؟ و اینکه اگه الان سنگی نیس (فقط یه سنگ ریزه 3 میلی هس) پس چرا هنوز حس درد دارم؟
    تمام سونوها و آزمایشات رو هم پیوست میکنم براتون!
    ببخشید انقد طولانی شد سوالم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      تنها درمان شما مصرف هر ۲ساعت اب لیوان است
    2. تصویر کاربر شهاب جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر؛ فقط آیا آب شیر تهران رو میشه بدون مشکل و نگرانی از اینکه باز سنگ سازی نکنه خورد؟ یا دستگاه تصفیه بخریم برا شیر آب خونه؟ ما تهران هستیم!
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناشناس چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    با سلام.همسر بنده 3سال پيش عمل واريكوسل انجام دادند و بعد از 6ماه به دستور دكتر سينا آزمايش دادند و ايشان نتيجه آزمايش را خوب تشخيص دادند.با توجه به اينكه تا6ماه آينده قصد اقدام براي بارداري داريم;آيا همسر بنده بايد دوباره چكاب كنند و از لحاظ بيماريهاي باكتريايي چطور؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه اقدام خاصی نیست
  • تصویر کاربر sam سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من جراحی واریکوسیل داشتم بعد از عمل بیضه چپم که عمل شده حالت متورم داره الان 5 روز میگزره خیلی نگرانم ایا طبیعیه یا نه هیدروسل چی؟ ممنون وبا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 643 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. وقتی دکتر متخصص ارولوژی بیضه مرا معاینه کرد تشخیص داد مبتلا به واریکوسل درجه 2 هستم . درد در بیضه من وقتی است که دچار تحریک شدید جنسی میشوم در این حالت رگهای بالای بیضه من ورم میکند و به لمس کردن حساس میشود و همچنین درد در زیر شکم شروع میشود و این درد چند ساعت بعد از انزال از بین می رود و بیضه به حالت اول برمیگردد. حالا می خواستم از شما بپرسم بنده واریکوسل دارم یا خیر. من وقتی که بیضه هایم ورم داشت پیش دکتر رفته بودم که ایشان این تشخیص را دادند و گفتند واریکوسل درجه 2 است. جواب آزمایش اسپرم را برای شما ارسال میکنم. لطفا مرا راهنمایی کنید. من دو ماه پیش نامزد کردم و الان دچار سردرگمی هستم و این درد 3 سال پیش بعد از یک خودارضایی که رنگ منی به صورت قرمز کمرنگ بود به وجود آمد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین وسیله تشخیصی واریکوسل معاینه است اگ مجردی عمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر زمانى جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4490 مشاهده پرسش
    با سلام
    ميخواستم بدونم شما در كدام بيمارستان عمل واريكوسل را انجام ميديد و هزينه عمل چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیمارستان نیکان
  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 682 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید من هی مزاحمتون میشم فرهادی هستم چند دقیقه پیش جواب سونو گرافی مو فرستادم گفتید نیاز به عمل نیست
    دکتر کیسه بیضه وقتی که جمع هست درد خییلی خیلی کم اصلا میشه بگم درد ندارم ولی وقتی زیاد سر پا وامیسم یا کیسه بیضه باز میشه درد زیاد میشه انگار سوزن میره داخل بیضه هام دکتر با دارو این مشکل من حل میسشه باید وقت بگیرم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      فعلا کاری نداشته باش
    2. تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      دکتر جان من ازیت دارم میشم خیلی هیچ کاری نکنم دارو هایی کهه دکتر داده رو بخورم اگه نیاازه نوبت بگیرم فردا بیام پیشتون
    3. تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سرپا وامیسم ازیت میشم دراز میکشم راحتم
    4. تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سرپا وامیسم ازیت میشم دراز میکشم راحتم
    5. تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      دکتر جان ببخشید قطر ورید رو اشتباه زدم قطر ورید1*2 mm هستش
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب