اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

تنبلی تخمدان ها تشخیص و درمان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از علل شایع ناباروری با منشاء زنانه، کم کاری یا تنبلی تخمدان می باشد. در تنبلی تخمدان به علت کم کاری تخمدان ها، تخمک لازم و به بلوغ رسیده که باید با اسپرم مرد ترکیب و باعث بچه داری شود، تولید نمی شود. بدن زنان و تغییرات هورمونی آنها تحت یک نظام هوشمند می باشد.

به این روش که ابتدا در مغز و هیپوفیز قدامی 2 تا ماده به نام FSH وLH ترشح وارد خون و نقش مهمی در باروری و بلوغ تخمک زنانه ایجاد می کنند. به این ترتیب که ابتدا FSH تولید و تخمدان های زن را تحریک کرده و آنها را وادار به تولید تخمک و تربیت و بلوغ آنها می شود. تخمک وقتی رشد و نمو می کنند دو هورمون استروژن و پروژسترون تولید و بستر رحم را آماده کاشته شدن و بارور شدن جنین می کنند.

علائم ناباروری

12-15 روز بعد از پریود که تخمک ها در تخمدان رشد و نمو پیدا کرده اند با دستور مغز و ترشح هورمون LH دستور حرکت به تخمک به طرف  رحم جهت ایجاد لقاح با اسپرم مرد داده شده و بستر را کاملاً برای باروری موفق آماده می کند.

به علل زیر اگر این مکانیسم هوشمند از نظم خارج و یا مشکل پیدا کنند باعث تنبلی تخمدان  و ناباروری با منشاء زنانه می باشد که  به علل آن اشاره می کنم:

از کجا می توان متوجه شد که تخمدان یک زن خوب کار نمی کند؟

شایعترین علامت تنبلی تخمدان نامنظم شدن عادت ماهانه است که باید حتماً بررسی شود و اما علل تنبلی تخمدان ها:

زودانزالی زنان

تنبلی تخمدان چگونه تشخیص داده میشود؟

پزشکان بطور معمول تنبلی تخمدان را در زنانی که حداقل دو مورد از این علائم را داشته باشند، تشخیص می‌دهند:

پزشک به منظور تشخیص بهتر و دقیق تنبلی تخمدان ممکن است سوالاتی از بیمار بپرسد. بطور مثال از بیمار در مورد علائمی مانند آکنه، افزایش وزن، رشد موهای زائد سوال ‌کند. پزشک ممکن است است برای بررسی تخمدان ها و رحم، معاینه لگن انجام دهد.

همچنین ممکن است پزشک برای بررسی سطح هورمون های مردانه درخواست آزمایش خون دهد. سونوگرافی هم از روش‌های کمک‌کننده به تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است. سونوگرافی از امواج فراصوت برای بررسی فولیکول‌های غیرطبیعی و سایر مشکلات تخمدان‌ها و رحم استفاده می‌ کند. زمانیکه تنبلی تخمدان در فرد تشخیص داده شد، پزشک برای درمان آن اقدام می کند.

آیا تنبلی تخمدان درمان دارد؟

بله، درمان بر اساس تشخیص درست و از بین بردن علت آن می باشد که باید به صورت کامل بررسی و آزمایشات هورمونی و سونوگرافی انجام و بعد از شناخت علت اقدام به درمان کرد.

کاهش استرس، تنظیم اختلالات هورمونی با داروهای کنترل کننده، کاهش وزن، انجام ورزش، تنظیم عملکرد غده تیروئید و کنترل قند خون از مواردی است که جهت تنظیم و درمان تنبلی عملکرد تخمدان توصیه می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام.
    مردی 35 ساله هستم.متاهل 8ماه اقدام به بارداری داشتم، واریکوسل شدید در سمت چپ دارم که در آز اسپرم همه موارد نرمال بود ولی تعداد اسپرم 10میلیون درهرمیلی لیتر بود،با نظر پزشک یکماه قرص فرتیل اید و 3 عدد آمپول گنادوتروپین مصرف کردم و مجددا آزمایش دادم که جواب آزمایش را در زیر نوشته ام ، ولی هنوز باردار نشدیم آیا با تمام شدن دارو تعداد اسپرم به حالت اول برمیگردد؟ آیا نیاز به جراحی هست؟ شما چه درمانی را پیشنهاد میکنید؟
    Volume:2.5 ml
    Count/ml:40 Mil/ml
    Abnormal form:20%
    Normal form:80%
    ClassA(Rapidprogressive)40%
    ClassB(Slowprogressive)20%
    ClassC(noneprogressive)10%
    Class D(lmmotile)30%
    Progressive(A+B)60%
    Motile(A+B+C)70%
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این ازمایش کامل قابل قبول است
  • تصویر کاربر صمد پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    کم تحرکی اسپرم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1026 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر بنده در آستانه 22 سالگی هستم و به احتمال خیلی بالا دچار سندرم کالمن هستم ، چون تقریبا تمام علائم مربوط به این سندروم رو تو خودم دارم .
    یکبار برای این مشکل تابستان سال 98 پیش یک متخصص غدد مراجعه کردم و ایشون آزمایش هورمونی برای من تجویز کردند ، من هم آزمایش رو دادم و آوردم پیش ایشون و گفتن میزان تستسترونت نرماله ، یعنی مثلا میزان تستسترون یک فرد عادی که باید بین 3 تا 8 باشه ،(واحدش رو نمیدونم) مال من فک کنم 3.2 بود ، بعد ایشون گفتن که مشکلی نیست و خودتو اذیت نکن و ازین حرفا.
    ولی خوب خودمو نمیتونم که گول بزنم الان من 22 سالمه و تقریبا هیچ کدوم از صفات ثانویه جنسی در من بروز پیدا نکرده خصوصا رشد ریش و سبیل و از کسایی که از خودم دو سه سال کوچکترن کم سن تر به نظر میرسم و اعتماد به نفسم داره به صفر میل میکنه و نمیتونم تو یه جمع باشم ،
    میخواستم بپرسم در سنن 22 سالگی آیا درمان جوابگوست؟
    ممنون میشم اگه پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر افشین شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید.آقای دکتر من جوانی ۳۳ ساله هستم که ۳ ساله ازدواج کردم و دوساله که اقدام برای بچه دار شدن کردیم و نشده.تمام آزمایش ها و سونوها انجام شده.واریکوسل ندارم.آزمایش آنتی بادی مشکلی ندارم.عفونت ندارم.معاینه شدم و آزمایش اسپرموگرام دادم که طی این مدت مورفولوژی همه چی خوب بوده فقط تعداد اسپرم مشکل دارم که تعدادش کم هست .داروهایی که در طول این دوسال مصرف کردم:مکمل های ویتامین ای،دی،سی،فولیک اسید،سلن پلاس،زینک و داروهای:کلومیفن،ال کارنیتین.آمپول هایی که ۳ ماه تزریق کردم آمپول:hcg,mcg. آخرین آزمایش اسپرموگرام که دادم نتیجه همه چی بالا بود بجز تعداد اسپرم که ۶ میلیون بوده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از نظر من ازمایش خوب است
  • تصویر کاربر Nima یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده یک پسر ۲۳ ساله هستم که از مهر سال قبل بخاطر ریزش مو شروع به مصرف فیناستراید کردم، یک ماه بعد از شروع مصرف دچار مشکل در نعوظ شدم ولی قرص رو قطع نکردم تا اینکه بعد مدتی نعوظم به حالت قبل برگشت و رنگ و بو و حجم مایع منی و میزان میل جنسیم تا زمان قطع دارو مثل روزهای قبل از شروع مصرف قرص بود. یک ماه پیش به علت اینکه حس کردم مقدار خیلی کمی چربی سینه هام زیاد شده(مطمئن نبودم فقط حس کردم)تصمیم به قطع مصرف قرص گرفتم و قطع کردم. حالا که یک ماه از قطع مصرف قرص میگذره بجا اینکه میل جنسیم از قبلم بهتر بشه حس میکنم کاهش پیدا کرده و سر همین موضوع و ترسی که درونم ایجاد شده حجم مایع منی رو با سرنگ اندازه گرفتم حدود ۲.۵ میلی لیتر شد(اندازه یک قاشق چایخوری)، موقع انزال پرتاب منی دارم و غلظتشم نرماله و غلیظ نیس. اندازه بیضه هامم گرفتم سمت راست حدود ۵.۱ سانت و چپ ۵ سانت بود.
    البته در آخر باید اینو بگم که تو این یه ماه روزهایی بوده که خیلی نیاز پیدا کردم و نعوظ کاملم داشتم ولی از اونجایی که قبلا تعداد دفعات این نیازم بیشتر بود منو حساس کرده.
    حالا آشفتگی ذهنی گرفتم که نکنه باروری منو تحت تاثیر قرار داده این قرص.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      نه با قطع خوب میشوید
    2. تصویر کاربر Nima یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      باسلام
      آقای دکتر پیرو سوال قبلی که یک سال و خورده ای فیناستراید مصرف میکردم و یه ماهه قطع کردم خواستم یه سوال بپرسم
      بنده الان نعوظ شبانه و صبحگاهی رو دارم
      دو شب پیش برای تست خودم بصورت ذهنی و بدون دستمالی شروع به تحریک خودم کردم که در ادامش آلتم نعوظ کرد و تا ۶،۷ دقیقه با دسمالی اندک نعوظ حفظ شد و با اتمام دسمالی نعوظم تا ۱ دقیقه پابرجا بود و بعد شل شد.
      دیروز با دیدن یک صحنه سکسی مجدد میل جنسیم فعال شد و تو خیابون مقداری نعوظ پیدا کرد آلتم. وقتی رفتم خونه بخاطر وسواس و ترسی که از عدم نعوظ پیدا کردم برای تست خودم اقدام به تحریک با دسمالی کردن گرفتم ولی حدود ۸۰ درصد نعوظ پیدا کرد آلتم و با اتمام دسمالی زود خوابید، بعد بیشتر ترسیدم و تصمیم گرفتم فیلم پورن نگاه کنم ببینم چی میشه که نعوظ کامل پیدا کردم ولی بازم حس میکردم وقتی دسمالی کردن رو تموم کنم آلتم زود شل میشه.
      آقای دکتر با توجه به اینکه تا چند ماه آینده تصمیم دارم زن بگیرم این موضوع واقعا ذهن و روانمو بهم ریخته.
      به نظر شما مشکل من چیه دقیقا؟؟؟
    3. تصویر کاربر Nima یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      در ضمن باید بگم مادامی که آلت رو دسمالی میکنم نعوظ حفظ میشه.
    4. تصویر کاربر Nima یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      در ضمن مادامی که آلت رو دسمالی میکنم نعوظ پابرجاس.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر برگه آزمایش اسپرم داشتم خواستم دکتر آزمایش رو ببینن. و حدود دو سال پیش رسیدیم خدمت دکتر که قرص پنتوکسیفیلین. دادن و استفاده کردیم. ممنون میشم اگه دکتر جواب و جزئیات آزمایش رو توضیح و برای ادامه درمان ما رو راهنمایی کنن. ور طول 2 سال یک بارداری پوچ داشتیم و یک بارداری خارج از رحم با آی وی اف داشتیم. چندماه آندروفرتی مصرف کردم. سلنیوم زینگ پلاس. آلکارتین. حدود 2ماه گونال هم زدم. این آزمایش جدید بعد از آی وی اف هست. حالا نظر شما چیه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام همه اسپرمها غیر طبیعی هستند از بیضه سونوگرافی کالر داپلر کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر R.KH شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده یک پسر 31 ساله هستم که از 16 سالگی عمل خودارضایی انجام می دادم.
    اخیرا بدلیل فراهم شدن موقعیت ازدواج دو ماه هست که این عمل را انجام نداده ام. در این مدت احساس می کنم بیضه های من کوچکتر شده آیا این مسئله میتونه صحت داشته باشه و یا ربطی به عمل خودارضایی داشته باشه. به علاوه یکبار بعد از ادرار کردن مایعی مثل مایع منی از من خارج شد که به شدت منو نگران کرده. نگرانی بزرگتر من از این مسئله است که بدلیل انجام دادن عمل خودارضایی در سالیان طولانی بعد از ازدواج قادر به بچه دار شدن نباشم. لطفا منو راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر R.KH یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      آقای دکتر جواب نمیدید ؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این تلقین است از نظر علمی امکان مدارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام همسرم آزمایش انجام دادن هم پرتاب هم جهش اسپرمش کمه هم تعدادشون
    1. تصویر کاربر امین شنبه ۱۷ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      ناباروی همسرم
    2. تصویر کاربر امین یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      ناباروی همسرم
    3. تصویر کاربر امین یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      http://drkarami.com/faq?read=m79kw1194271
    4. تصویر کاربر امین یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام عکسهایی از ازمایش همسرم رو واستون تو تلگرام ارسال کردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر keyvan6120 یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر بفرمایید برای درمان اسپرم ضعیف تحرک و سرعت کم اسپرم چاره ای است یا نه؟ سرعت اسپرم ۵ مورفولوژی ۱۹ درصد
    بنده واریکوسل ندارم دکتر برای من پنتوکسی فیلین و الکارنیتین ۵۰۰ داده این داروها کافیست یا داروهای دیگری هم لازمه میتوانم بطور طبیعی بچه دار شوم یا از راههای دیگری باید استفاده کنم؟باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر keyvan6120 یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر خواهشا جواب دهید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      باید ۲سال اقدام کنید اگر نشد ۶جلیه ای یو ای کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ایرج یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. همسرم به طور طبیعی باردار شدن ولی در 10 هفته رشد جنین متوقف شد و بعد از سقط آزمایش اسپرم دادم که به پیوست خدمتتان ارسال می‌شود. طبق گفته دکتر مورفولوژی اسپرم پایین بود و علت سقط را مورفولوژی پایین اسپرم دانستن به نظر شما با این آزمایشات امکان بارداری طبیعی وجود دارد؟ آیا همسرم باید عمل واریکوسل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناشناس چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    با سلام.همسر بنده 3سال پيش عمل واريكوسل انجام دادند و بعد از 6ماه به دستور دكتر سينا آزمايش دادند و ايشان نتيجه آزمايش را خوب تشخيص دادند.با توجه به اينكه تا6ماه آينده قصد اقدام براي بارداري داريم;آيا همسر بنده بايد دوباره چكاب كنند و از لحاظ بيماريهاي باكتريايي چطور؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه اقدام خاصی نیست
  • تصویر کاربر sam سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من جراحی واریکوسیل داشتم بعد از عمل بیضه چپم که عمل شده حالت متورم داره الان 5 روز میگزره خیلی نگرانم ایا طبیعیه یا نه هیدروسل چی؟ ممنون وبا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. وقتی دکتر متخصص ارولوژی بیضه مرا معاینه کرد تشخیص داد مبتلا به واریکوسل درجه 2 هستم . درد در بیضه من وقتی است که دچار تحریک شدید جنسی میشوم در این حالت رگهای بالای بیضه من ورم میکند و به لمس کردن حساس میشود و همچنین درد در زیر شکم شروع میشود و این درد چند ساعت بعد از انزال از بین می رود و بیضه به حالت اول برمیگردد. حالا می خواستم از شما بپرسم بنده واریکوسل دارم یا خیر. من وقتی که بیضه هایم ورم داشت پیش دکتر رفته بودم که ایشان این تشخیص را دادند و گفتند واریکوسل درجه 2 است. جواب آزمایش اسپرم را برای شما ارسال میکنم. لطفا مرا راهنمایی کنید. من دو ماه پیش نامزد کردم و الان دچار سردرگمی هستم و این درد 3 سال پیش بعد از یک خودارضایی که رنگ منی به صورت قرمز کمرنگ بود به وجود آمد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین وسیله تشخیصی واریکوسل معاینه است اگ مجردی عمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر زمانى جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4487 مشاهده پرسش
    با سلام
    ميخواستم بدونم شما در كدام بيمارستان عمل واريكوسل را انجام ميديد و هزينه عمل چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیمارستان نیکان
  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 680 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید من هی مزاحمتون میشم فرهادی هستم چند دقیقه پیش جواب سونو گرافی مو فرستادم گفتید نیاز به عمل نیست
    دکتر کیسه بیضه وقتی که جمع هست درد خییلی خیلی کم اصلا میشه بگم درد ندارم ولی وقتی زیاد سر پا وامیسم یا کیسه بیضه باز میشه درد زیاد میشه انگار سوزن میره داخل بیضه هام دکتر با دارو این مشکل من حل میسشه باید وقت بگیرم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      فعلا کاری نداشته باش
    2. تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      دکتر جان من ازیت دارم میشم خیلی هیچ کاری نکنم دارو هایی کهه دکتر داده رو بخورم اگه نیاازه نوبت بگیرم فردا بیام پیشتون
    3. تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سرپا وامیسم ازیت میشم دراز میکشم راحتم
    4. تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سرپا وامیسم ازیت میشم دراز میکشم راحتم
    5. تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      دکتر جان ببخشید قطر ورید رو اشتباه زدم قطر ورید1*2 mm هستش
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب