تنبلی تخمدان ها تشخیص و درمان

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از علل شایع ناباروری با منشاء زنانه، کم کاری یا تنبلی تخمدان  می باشد. در تنبلی تخمدان به علت کم کاری تخمدان ها، تخمک لازم و به بلوغ رسیده که باید با اسپرم مرد ترکیب و باعث بچه داری شود، تولید نمی شود.

بدن زنان و تغییرات هورمونی آنها تحت یک نظام هوشمند می باشد. به این روش که ابتدا در مغز و هیپوفیز قدامی 2 تا ماده به نام FSH وLH ترشح وارد خون و نقش مهمی در باروری و بلوغ تخمک زنانه ایجاد می کنند. به این ترتیب که ابتدا FSH تولید و تخمدان های زن را تحریک کرده و آنها را وادار به تولید تخمک و تربیت و بلوغ آنها می شود. تخمک وقتی رشد و نمو می کنند دو هورمون استروژن و پروژسترون تولید و بستر رحم را آماده کاشته شدن و بارور شدن جنین می کنند.

12-15 روز بعد از پریود که تخمک ها در تخمدان رشد و نمو پیدا کرده اند با دستور مغز و ترشح هورمون LH دستور حرکت به تخمک به طرف  رحم جهت ایجاد لقاح با اسپرم مرد داده شده و بستر را کاملاً برای باروری موفق آماده می کند.

به علل زیر اگر این مکانیسم هوشمند از نظم خارج و یا مشکل پیدا کنند باعث تنبلی تخمدان  و ناباروری با منشاء زنانه می باشد که  به علل آن اشاره می کنم:

از کجا می توان متوجه شد که تخمدان یک زن خوب کار نمی کند؟

شایعترین علامت تنبلی تخمدان نامنظم شدن عادت ماهانه است که باید حتماً بررسی شود و اما علل تنبلی تخمدان ها:

تنبلی تخمدان چگونه تشخیص داده میشود؟

پزشکان بطور معمول تنبلی تخمدان را در زنانی که حداقل دو مورد از این علائم را داشته باشند، تشخیص می‌دهند:

پزشک به منظور تشخیص بهتر و دقیق تنبلی تخمدان ممکن است سوالاتی از بیمار بپرسد. بطور مثال از بیمار در مورد علائمی مانند آکنه، افزایش وزن، رشد موهای زائد سوال ‌کند. پزشک ممکن است است برای بررسی تخمدان ها و رحم، معاینه لگن انجام دهد.

همچنین ممکن است پزشک برای بررسی سطح هورمون های مردانه درخواست آزمایش خون دهد. سونوگرافی هم از روش‌های کمک‌کننده به تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است. سونوگرافی از امواج فراصوت برای بررسی فولیکول‌های غیرطبیعی و سایر مشکلات تخمدان‌ها و رحم استفاده می‌ کند. زمانیکه تنبلی تخمدان در فرد تشخیص داده شد، پزشک برای درمان آن اقدام می کند.

آیا تنبلی تخمدان درمان دارد؟

بله، درمان بر اساس تشخیص درست و از بین بردن علت آن می باشد که باید به صورت کامل بررسی و آزمایشات هورمونی و سونوگرافی انجام و بعد از شناخت علت اقدام به درمان کرد.

کاهش استرس، تنظیم اختلالات هورمونی با داروهای کنترل کننده، کاهش وزن، انجام ورزش، تنظیم عملکرد غده تیروئید و کنترل قند خون از مواردی است که جهت تنظیم و درمان تنبلی عملکرد تخمدان توصیه می گردد.


 

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۰ مهر ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    دکتر من 25روز پیش عمل واریکوسل انجام دادم الان دست که میزنم به بیضه بازهم اون رگ های دور بیضه ام هستش واینکه نگران آین هستم عود نکنه استرس دارم که عود نکرده باشه دکتر چه مدت طول میکشه بهبود کامل پیدا کنه الان بیضه ام کم کم انگار جمع میشه و تقریبا یکی میشه با بیضه سمت راست ام
    عمل واریکوسل گرید 3 یکطرفه داشتم
    دکتر چه کار های برای بهبودی خوبه
    واینکه سرباز هستم رانندگی میکنم شلوار گاهی اوقات فشار میاره رانندگی ضرر نداره با این وجود برام الان شورت تنگ هم استفاده میکنم تا بیضه هام جمع باشه
    دکتر اون. رگ های که از پشت بیضه و بالای بیضه قبلا احساس می‌شد اون ها رفع شده و الان فقط رگ های دور بیضه نگرانم کرده. عکس بیضه از وضعیتش و جای عمل ک کمی معلوم ارسال کردم و عکس از جای عمل میشه بگید چه نوع عملی بوده
    و ایا با این وضعیت باید احساس نگرانی کرد ک عود کنه؟! تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ مهر ۰( 3 هفته پیش)
      باید یک ماه بعد همل سونوگرافی بیضه ها رو مجدد انجام بدید
  • تصویر کاربر جج پنجشنبه ۱ مهر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 15 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    خسته نباشید.
    من ۵۰ سالمه و ۱۵ سال پیش عمل واریکوسل چپ انجام دادم ولی از اون موقع تا حالا وضعیت رگها مانند حالت قبل عمل و بزرگ هست و تغییری نکردند و این اواخر که قصد بچه دار شدن داشتیم آزمایش اسپرم دادم ولی مورفولوژی نرمال ۳درصد بود که کمتر از حالت باروری است.برا همیح دکتر رفتم و به سونوگرافی نوشت.نتیجه سونوگرافی هم واریکوسل دوطرفه بود.
    حالا من باید دوباره عمل کنم یا با دارو حل میشه؟
    خیلی ممنون از پاسخگوییتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 1 ماه پیش)
      بهتره مجدد جراحی بشید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید بنده در سن 17سالگی عمل واریکوسل را انجام دادم ولی رفته رفته تمایلات جنسی در من کم شده میخواستم بدونم آیا باید زود ازدواج کنم یا اگه من نتونم ارضا بشم برای بدن و اسپرم سازی من مشکلی ندارد الان هم 18سالم هست آیا نداشتن رابطه جنسی برای من خطرناک است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      باید تست های هورمونی رو انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      FSH/LH/TSH/progesterone/Testostrone
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر آِیدین پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 42 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز. من 29 سالمه و یک ساله ازدواج کردم .میخاستم دیگه پیشگیری نکنم و بچه دار شم رفتم برای مشاوره پیش دکتر منو آزمایش اسپرم و سونوگرافی فرستادو گف واریکوسل دارم . جواب رو خدمتتون ارسال میکنم. آیا میتونم با توجه به آزمایش بدون عمل واریکوسل بچه دار شم و در ضمن عمل نکردن واریکوسل در این برهه خطری برای بچه داره یا نه؟ درضمن شما افتخار شهر ما هستی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 2 ماه پیش)
      بله احتمال باروری طبیعی هست
  • تصویر کاربر هانیه چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    امروز عمل آی وی اف انجام دادیم عمل تخمک کشی انجام دادیم متاسفانه دکترگفت داخل تخمک هیچ چیز رویت نشد یعنی نمونه نبود پوچ بودداخل تخمک ها میخواسم علت ودرمان این برداشت تخمک رو برام توضیح بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 ماه پیش)
      وقتی اینجوریه در یه زمان بعد مجدد تکرار میشه
  • تصویر کاربر طباطبایی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    با سلام و سپاس 45 ساله و یک پسر 13 ساله دارم و خانمم 6 تا سقط داشته 3 تا قبل پسرم و 3 تا بعد و علت تمام سقط ها تشکیل نشدن قلب هست و دو ساله خبری از بارداری نیست تا اینکه پس از آزمایش اسپرم گفتن حرکت اسپرم پائین است و فولیک اسید تجویز کردن اما تاثیر نزاشت و با شرایط کرونا مقدور نیست به مطب شما مراجعه کنم لطفا راهنمایی بفرمایید چه دارویی مصرف کنم
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 ماه پیش)
      با توجه به تعداد سقط ها قدم اول خانمتون بررسی شن
  • تصویر کاربر سولماز پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    باسلام.همسر من ۹آذر ۹۹عمل واریکوسل کردن.واریکوسل گریدسه پیش یکی از دکترهای بنام تهران.داروهم سی و ای و فرتیل اید و ال کارنتین و پنوکسی فیلین روی.به پیشنها شما ۴ماه بعد عمل ازمایش تکرار بشه که مروز تکرار کردیم .که تمام پارامترهای ازمایش عالی شده بود جز مورفولوژی نرمال که قبل عمل یک بود الان صفر شده.حالا جواب ازمایش رو براتون ضمیمه می کنم.حالا سوال من اینه با مورفولوژی صفر اصلن امکان وقوع بارداری هست؟یا نه.اگه هست مورفولوژی صفر باعث سقط جنین درماهای پایین نمیشه؟از نظر شما ما اقدام کنیم برا بچه دارشدن یا باید دارو درمان بیشتر بشه یا مثلن آی وی اف یا میکرو جواب میده ؟پیشنهاد شما دراین مورد چیه.داروی بیشتری لازمه مصرف بشه اقدام جدیدی ممنون میشم بفرمایید.من خیلی زیاد از سقط جنین می ترسم وکورتاژ به واسطه ضربه زیادی که به بدن زن متحمل میشه.دو جواب آزمایش همسرم رو ضمیمه می کنم لطفن به تاریخها توجه کنید یکی مربوط به قبل عمل واریکوسله که مورفولوژی یک هست.دیگری مربوط به ۴ماه بعد عمل که مورفو شده صفر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      تلاش کنین برای بارداری ، احتمال باردار شدن هست ولی کمه ، اگه در ۶ ماه اینده نیز بچه دار نشدید برای iui اقدام کنید
    2. تصویر کاربر سولماز دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      آقای دکتر نفرمودین مورفوی صفر باعث جنین بی کیفیت و سقط نمیشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      باعث سقط نمیشه ، احتمال باروری رو کم‌میکنه
    4. تصویر کاربر سولماز دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      داروی خاصی برای بالابردن مورفولوژی باید مصرف کنن یا کلن مورفولوژی باداروهم درمان نمیشه؟لازمه حضوری بیان خدمتتون برای گرفتن داروی جدید یا داروهای قبلو ادامه بدن البته تموم شدن همه.پیشنهادی برای بالابردن این مورفو ندارید یا انجام ازمایش جدید در جایی دیگر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      داروهای انتی اکسیدان کمک کننده هست ولی همیشه باعث بهتر شدن نمیشه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    7. تصویر کاربر سولماز سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      ممنون از پاسخگویی خوبتون .دلیل این افت مورفولوژی چیه با وجود انجام عمل و بالا رفتن پارامترهای سرعت و تعداد؟همسرم سیگاریه.فرتیل اید هم تهیه کنیم بخوره؟روزی یکی؟
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 6 ماه پیش)
      بله اون هم خوبه ، ازمایش ها گاهی خطا دارن ، فرصت دهید و دارو ها رو بخورین
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    ضمن خسته نباشی سوالم اینه که 40 سال سن دارم یه دختر 10 ساله دارم دختر م رو بدون هیچ مشکلی خانمم باردار شد ولی برای اقدام به بچه دوم یک ساله تحت نظر هستم خانمم هیچ مشولی نداره وخود من سرعت وحرکت اسپرمم خیلی ضعیفه داروهای زیادی مصرف کردم تامیکسوفن کلومیفن ویتامین ای کیوتن عمل واریکسول هم 6 ماهه انجام دادم برای حرکت وسرعت اسپرم چکار کنم یکبار هم آی یو آی خانمم انجام داد ولی متاسفانه بازم نشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    تفسیر آزمایش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش)
      بفرمایید
    3. تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش)
      ب
    4. تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش)
      بفرمایید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 7 ماه پیش)
      شکل و سرعت حرکت اسپرم مختل است ، سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Sara سه شنبه ۲۱ بهمن ۹۹( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 75 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکنر ایم تزمایش همسر منه چهارتا پزشک که سه تا اورولوژییست و یکی متخصص زنان بود میگن مشکلی نیست و طبیعی باردار میشی به اصرار خودم چون به نظرم با رنج ازمایشگاه کمتره فرتیل تجویز شد میخوام مظر شماهم‌بدونم من طبیعی باردار میشم ازمایش هورمونی و سونو من مشکلی نداشت ولی لنروزول ۳ ماهه میخورم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ بهمن ۹۹( 8 ماه پیش)
      کمی سرعت اسپرم پایینه ولی قابلیت باروری داره
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

در سال های وجود کرونا، همه ی ما از دلایل خلاقانه ای برای عدم حضور در رویداد…
افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و بیماری های مزمن دیگر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به…
تحقیقات نشان داده است که درماتیت اسکروتال نوعی عفونت پوستی غیر مسری است که دستگاه تناسلی مردان،…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر