اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام ، من چند وقت پیش سوال از شما پرسیدم در مورد اینکه هشت ماه پیش عمل واریکوسل به روش باز یا همون سنتی داشتم ولی دوباره واریکوسلم برگشته من پرسیدم حالا چه کار باید بکنم و شما گفتید احتیاجی به عمل نیست میخواستم بدونم منظورتون چی بود از این جوابی که به من دادید مگر واریکوسل گرید سه نباید عمل بشه و اینکه دکترم گفته باز باید عمل کنی و این دفعه هم جای عمل قبلی و هم پایین بیضه باید باز بشه ، ویه سوال دیگه اینکه من در محیطی بسیار گرم کار میکنم که حرارت واقعا زیاده و اندازه بیضم روز به روز داره بزرگتر میشه و پوست بیضم بیشتر کش میاد و شاید بعد کار بیضم 13 سانت میشه در مورد چیکار کنم و چون تازه رفتم سر کار نمیتونم جای کارمو عوض کنم ، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به اقدام خاصی فعلا نیست
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر..خسته نباشید..من مدتی هست درد بیضه دارم..به متخصص داخلی مراجعه کردم بعد از یه سری آزمایشات کلیوی ومثانه که همگی مورد تاییدش بودند ونرمال بود قرص افلوکساسین بهم تجویز کرد که اصلا بعد از گذشت دوره درد بیضم ساکت نشد..حالا به ارولوژیست مراجعه کردم.اینم جواب سونو از بیضه..
    بیضه راست19*46و چپ 18*42 میلیمتر.اکوی پارنشیم هردوبیضه طبیعی تودوه وهیدروسل دیده نشد.اپیدیدیم نرمال.کیست و توده مشاهده نشد.قطر وریدهای پمپنی فورم درسمت چپ درحالت استراحت2/8 که با انجام والسالوابه 3 افزایش یافت..قطر وریدها در راست طبیعی است.....مجموع یافته ها واریکوسل چپ...ضمنا 28 سالمه و مجرد...توروخدا جواب بدید دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر من خوزستانم...توان مالی برای معاینه ندارم که بیام تا تهران..اگه در خوزستان دکتری مورد تایید شما هست لطفا معرفی کنید..
    3. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      هیچ ورمی ندارم تو بیضه..گهگاهی درد میگیرم..ممکنه تحریکات جنسی باشه؟واریکوسل عملش خطرناکه؟حتما اوتایی که واریکوسل دارن باید عمل کنن؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مراجعه به دکتر شهر خودتان
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    سلام و و قت بخیر آقای دکتر
    من حدود سه هفته پیش عمل واریکوسل دوطرفه و فتق دوطرفه انجام دادم و بیضه سمت چپم بزرگتر از بیضه سمت راستم است.
    میخواستم بدونم بیضه من آب آورده یا این بزرگی بیضه چپ طبیعیه؟
    یک دنیا ممنون آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      هنوز زود است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام ۲۷ ساله متاهل هستم مشکل زود انزالی و کوچکی بیضه هستم طبق دستور پزشک سونوگرافی بیضه و آزمایش اسپرم انجام دادم . سونوگرافی واریکوسل در بیضه چپ رو نشون داده و آزمایش اسپرم کم بودن اسپرم . دکتر معالج تشخیص عمل فوری داده . سوالم اینه چه نون عملی مناسب مشکل من هست و آیا کامل مداوا میشم؟ آیا این عمل رو میشه با دفترچه بیمه تامین اجتماعی انجام داد ممنون میشم در صورت امکان هر چه سریعتر جوابمو بدید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر ع جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من عمل واریکوسل انجام دادم ولی هیچ تغییری در شکل نرمال اسپرم ایجاد نشد
    نرمال مورفولوژی من 5% ایا امکان بچه دار شدن هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ای وی اف کنید
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 6 یا 7 سال قبل واریکوسل گرید 2 سمت چپ داشتم به خاطر بلند کردن اجسام سنگین و دکترم آقای خدام بودند و به علت این که ایشان عنوان کردند تعداد اسپرم های من در حال کاهش بود تشخیص دادند که باید عمل شم و بعد از عمل مشکل مرتفع شد.
    بعد از اون من تمام سعیم رو کردم که کاملا مراقب باشم اما 2 روز قبل در محل کارم حواسم نبود و یک جسم سنگین رو بلند کردم و چند لحظه نگه داشتم در این حین حتی رو انگشتای پام ایستادم فکر میکنم تقریبا حدود 1 دقیقه یا بیشتر بود و حتی برای این که بیشتر فشار نیاد من کمرم رو به عقب خم کردم تا کار تموم شه بعدش که همه چی تموم شد من یه درد خیلی ریز رو در همون سمت چپم حس کردم که الان یه کم کمتر هم شده میخوام بپرسم نکنه دوباره واریکوسلم برگشته اصلا امکان بازگشت داره
    سوال بعدیم اینه که چرا بعضی وقتا که نگاه میکنم میبینم بیضه سمت چپم رفته بالا و راستیه پایین تر از اونه و چپیه انگار غیب شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بعد از عمل همه طبیعی هستند
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر کرمی
    من 38 سال سن دارم و واریکوسل 3 در بیضه چپ و 2 در بیضه راست دارم و هم مشکل ناباروری یکسال پیش به توصیه دکترم واریکوسل چپ رو عمل کرد و حالا بعد از گذشت یک سال هنوز همسرم باردار نشده آزمایش اسپرم دادم میگن خوبه ولی میخواستم نظر شما را هم بدونم و نظری یا پیشنهادی برای حل مشکل من اگه دارید من مشتاقانه منتظر هستم در ضمن اگر لطف کنید و اون گرید ها در آزمایش را برام توضیح دهید ممنون میشم
    عکس جواب ازمایش براتون فرستادم
    دوستار شما جواد از تبریز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است ای یو ای کمک کننده است
  • تصویر کاربر حاجی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    اینجانب واریکوسل گرید 3 و سمت چپ داشتم که الان نزدیک 3 ماه هست که جراحی کردم. آزمایش اسپرم قبل از انجام عمل جراحی رو برای شما فرستادم بی زحمت لطف کنید بفرمائید با توجه به درصد پایین حرکت سریع و همچنین مورفولوژی نرمال پایین، این خصوصیات تا چه حد بعد جراحی واریکوسل قابل برگشت هست و این که آیا همین درصد پایین جای نگرانی دارد یا نه.
    پیشاپیش از پاسخگویی شما کمال تشکر را دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      6 ماه بعد درست است
  • تصویر کاربر حامدقرباني یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام دكتر ، دكتر عزيز من دوماه پيش رفتم دكتر گفت واريكوسل درجه ١ دارم ، و رفتم زالو درماني گفتند با حداكثر ٤ بار خوب خوب ميشه ، تا الان ٣ بار انداختم كه كاملا واريكوسلم از بين رفت و رگم سالم شد ، خداروشكر ، پس اينقدر از زالو بد نگيد ، مدارك سونوگرافي من موجود است براي اثبات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      خدارا شکر موید باشید ما کاری با زالو ندارم عزیز
  • تصویر کاربر esmailomidi یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید .30سالمه حدود ده ساله واريکسل درجه سه دارم یکبار سمت چپ را عمل کردم که هیچ تغیری نکردم دردش را تحمل میکنم.ولی یه سوزش و تورم رگ از بالای بیضه تا پشت زانوم دارم خاستم ببینم ارتباطی با واريکسل داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      1 بار عمل کافی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب