اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهران شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام‌اقای دکتر. خیلی متشکرم از اینکه به دغدغه افراد با حوصله جواب میدید و راهنمایی میکنید.
    سوالی که از خدمتتون داشتم اینه که من سی ساله هستم، به دلیل اینکه در شرف ازدواج هستم، رفتم یه ازمایش اسپرم دادم. به نظر بعضی مواردش خوب نیست.‌امکان دارن بفرمایید وضعیت باوریم سرفا با همین ازمایش چطوره؟ و اگه نیاز به درمان یاعمل هست،بعد عمل چجند درصhد امکان داره مساله ام رفع بشه؟
    ایامیتونم الان ازدواج کنم یا باید صبر کنم؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد از نظر واريكوسل معاينه شويد حركت كم است
  • تصویر کاربر رضابابایی شنبه ۱۶ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام چند ماهه برای بارداری اقدام کردیدم نتیجه نگرفتیم رفتم برای آزمایش و سونوگرافی بهم گفتن مستعد واریکوسل هستم و حرکات اسپرم کند هست چه راهنمایی می فرمایید برای بارداری اقدام کنم یا خیر در ضمن آزمایش و سونو رو فایل ضمیمه میزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      اقدام كنيد سونو خوب است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    بنده مردی 28 ساله و مجرد و دارای بیماری واریکوسل هستم. نتایج آزمایش و سونوگرافی را حضورتان ارسال نموده ام. خواهشمندم مرا راهنمایی فرمایید بیماری من نیاز به عمل جراحی دارد؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام ديدم نياز به عمل نيست
  • تصویر کاربر ناشناس چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،
    واريكوسل گريد ٢ تا ٣ چپ داشتم كه حدود ١٠ روز پيش عمل كردم.
    دوتا سوال داشتم
    1. بعد از گذشت ١٠ روز هنوز درد دارم به خصوص در ناحيه كشاله ران چپ و بيضه ها، ايا اين درد طبيعيه و رفع ميشه؟
    ٢.جراحم بعد از گذشت يك هفته عز عمل،قرص پنتوكسيفيلين ٦٠٠ تجويز كرده ميخواستم بدونم اين دارو چيه و چه تاثيري داره؟
    1. تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      Bvcd
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      ١-دارو را استفاده نماييد٢-درد فعلا طبيعي است استراحت نماييد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر معین چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من 29 سالمه
    3 ساله ازدواج کردم
    در رابطه زناشوئی به غیر از مشکل زود انزالی،درد بعد از رابطه در ناحیه شکم دارم
    منی به طور کامل خارج نمیشه
    بیشتر مواقع 2ساعت بعد خارج میشه
    خیلی اوقات سوزش ادراری دارم
    ادرار بعضی اوقات به صورت قطره قطره خارج میشه
    حتی پیش اومده که بدون اینکه متوجه بشم چند قطره ای ادرار کردم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام فيلم سيستوسكوپي من در اپارات را ببينيد ٢-از نظر تنگي مجرا بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    بنده 20 سال دارم و واریکوسل شدید داشتم و 1 سال و نیم پیش با روش میکرو سرجری عمل کردم و الان متوجه شدم که دوباره عود کرده . و وقتی که براس انجام سونوگرافی رفتم رادیولوژیست روش Embulization رو پیشنهاد داد و گفت که بعد از عمل امکان عود مجدد وجود نداره .
    میخواستم بدونم بهترین روش برای عمل به شکلی مجددا عود نکنه کدومه؟
    و اینکه آیا شما با روش Embulization عمل رو انجام میدید؟ اگرنه لطفا دکتر متخصصی که با این روش عمل میکنن رو معرفی کنید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من در باره واريكوسل را بخوانيد٢-بعد از عمل انجام سونو غلط است چون ميگويد عود كرده٣-امبوليزاسيون باعث از بين رفتن بيضه ميشود
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام.بنده مجرد34ساله مجرد هستم.واریکوسل دارم. مشکلم توی فایل پیوست تقدیم می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام اگر ميتواني بياييد معاينه كنم مطلب واريكوسل سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر امینی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام . جوانی 24ساله و مجرد هستم واریکوسل دو طرفه دارم .پزشک اورولوژیست معاینه کرد گفت در معاینه خفیف به نظر می رسد و آزمایش اسپرم هم نرمال بود و اشکالی نداشت اما نتیجه سونوگرافی منو نگران کرده بدین صورت که قطر ورید در بیضه سمت راست در حالت عادی و بدون زور زدن 4.4 میلیمتر بود و در سمت چپ هم واریکوسل خفیف مشاهده می شد البته من تا به حال احساس درد نداشتم دکتر گفت چون آزمایش اسپرم نرمال هست و درد هم نداری پس ما به نتیجه سونوگرافی اعتنا نمی کنیم و نیاز به جراحی نداری اما هر شش ماه یک بار باید آزمایش اسپرم بدی و 90تا هم قرص ویتامین Eتجویز کردند حالا من سوالم اینه که قطر 4.4 میلیمتر در ورید سمت راست خطرناک نیست ؟ و اگر فشار وارد شود این رگ پاره نمی شود ؟ در شرایط کنونی آیا جراحی کنم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بهترين وسيله تشخيص واريكوسل معاينه توسط جراح است ومن با نظر دكترتان موافقم اگر ازمايش اسپرم خوب است دست نزن
  • تصویر کاربر کیوان سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی من مدتیه که سایتتونو دنبال میکنم جا داره که تشکر کنم بابت زحمتایی که کشیده میشه
    من حدود ۴۰ روز پیش عمل واریکوسل بصورت باز رو انجام دادم تا کی باید مراقبت کنم من فوتبالیستم در واقع شغلمه باید تا۵ماه دیگه خودمو واسه بازیا اماده کنم
    فعلا واسه اینکه از تمریناتم جا نمونم

    ۱)میتونم بدنسازی متوسط انجام بدم؟
    ۲)ایا الان دویدن واسم ضرر داره ؟
    ۳)ایا شنا کردن واسم ضرر داره؟

    من قبلا ازمایش اسپرم دادم تراکم اسپرمم خیلی پایین بود ۱۴ بود
    لطفا راهنماییم کنین از یه طرف بشدت نگران سلامتیمم از یک طرف نگران فوتبالم
    (من حدود ۲ سالی هست بالای بیضم نزدیک شکمم چیزی شبیه قارچ یا پوس پوسی شدن دارم که پماد کلوتریمازول زدم ولی خوب نشده)
    لطفا دکتر راهنمایم کنین من تهران نیستم خیلی نگرانم
    بازم ممنون
    1. تصویر کاربر کیوان یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام میشه جواب بدین ۴ روزه که از سوالم میگذره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام تمرين را شروع كنيد٢-ازمايش ٦ ماه بعد از عمل
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترکرمی .جنابعالی لطف کردید برای بنده 3 هفته پیش(13 دیماه )عمل میکروسرجری دو طرفه انجام دادید.2 سوال خدمتتون دارم : 1- اول اینکه بیضه راست من هنوز دردناک ودر برابر کوچکترین تماس حساس هست واین درد با فعالیت وپیاده روی تشدید وبا استراحت تخفیف میابدوایا این طبیعی است؟2- دوم اینکه جهت افزایش اثرات مثبت جراحی چه دارویی مصرف کنم؟ایامصرف قرص پنتوکسی فیلین در حال حاضر توصیه میشود؟ممنون از زحمات شما(قبل از عمل واریکوسل سمت راست بنده4.6 وسمت چپ 2.4بود ودر ازمایش ثمن تعداد 120 میلیون ولی تحرک 4% بود)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بياييد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب