اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مسلم یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی
    پدرم 70 ساله بوده جانباز دست چپ و پای راست از زانو و آرنج قطع میباشد. کلیه ها ش از کار افتاده و حدود 6 ماه دیالیز میشود هفته 3 جلسه 4 ساعته .حدود 5 ماه از محل گردن دیالیز میگردید و اخیراً با مشکل مواجه شده و با توجه به وضعیت جسمی انتخاب محل جدید غیر ممکن شده پزشکش میخواهد از رگ مصنوعی استفاده نماید و از محل پای قطع شده اش کتتر نصب کند . در مجموع وضعیت ایشان حاد گردیده است ولی شرایط روحی بسیار خوبی دارد .چکونه مشکل ادامه دالیز ایشان قابل حل میباشد آیا راه حل بهتری وجود دارد.با توجه به این که جانباز میباشد امکان اعزام به خارج از کشور وجود دارد آیا بهتر نیست به خارج اعزام شود.آقای دکتر تحمل دیدن شرایط ایشان سخت است و خواهشمند است راهنمایی بفرمایید . متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      از طریق بنیاد جانبازان پی گیری کنید
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام.
    آقای دکتر من دچار تکرر ادرار هستم یعنی وقتی ادرار می کنم هنوز چند دقیقه نگذشته دوباره نیاز به تخلیه ادرار وجود داره و در هر بار ادرار حجم ادرار بسیار کم هست لطفا کمکم کنید؟
    در ضمن قندخون من در حد نرمال هست و کلیه و مثانه و پروستاتم هم مشکلی نداره و مجرای ادرار هم سالم و بدون انسداد می باشد و تنها مشکلم فقط تکرر ادرار است
    لطفا کمکم کنید این بیماری رو تقریبا یه ساله که دارم و بیچارم کرده اگه دارویی هست لطفا بهم معرفی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید09351142080
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام. من دوبار باردار شدم اما ناموفق. بار اول ناخواسته بود و بچه شش ماهه به دنیا آمد. زنده بود ولی به علت اینکه دستگاه تنفسی اش کامل شکل نگرفته بود، بعد از یک ربع مرد. بعد از آزمایش مشخص شد که دهانه رحم بنده باز است و نیاز به سرکلاژ است.
    حاملگی دومم خواسته بود ولی شاید پنج ماه زمان برد تا حامله شدم اما در سه ماهگی سقط شد. من و همسرم هردو آزمایش دادیم و هردو مبتلا به سیتو مگالو هستیم.
    منی همسر بنده جهش و پرتاب ندارد و به گمانم حجم آن کم است. قبلا اینطوری نبود اما الان دوسالی هست که اینطوری شده. آزمایش اسپرمی که داده به شرح ذیل است:
    Volume : 4ml
    color: Milky
    Appearance: Opalescent
    Liquefaction: 30 min
    PH: 8
    total sperm count: 4500000000 cell/ml
    Abnormal Morphology: 20
    W.B.C: 2-3 HPF
    R.b.c: 2-3 H.P.F
    Epithelial cells: 0-1 H.P.F
    Fast forward motility(class A ): 50

    Slow forward motility(class B): 10
    No forward progression(class C): 20
    No motility(class D): 20
    آیا این آزمایش سالم است؟
    1. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام اقای دکتر. 24 ساعت از زمانی که من سوالم رو ارسال کردم گذشته اما پاسخی دریافت نکردم. میشه محبت کنین به سوال بنده پاسخ بدین؟
  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر يادم رفت بگم من 26 سالم بيشتر اوقات كه دستشويي نباشه مجبور شم ادرارم ميتونم نگه دار م ولي تو فصل هاي زمستان و هواي سرد تكرر ادرار مخيلي زياد ميشه نسبت به بهار تابستان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    امروز من با اين وب سايت اشنا شدم .
    اقاي دكتر من مشكل ادرار زياد دارم بخصوص وقتي مايعات ميخورم من معمولا وقتي خانه هستم مايعات مصرف ميكنم اين قدر زود ادرارم نميكيره ولي وقتي ميخوام برم جايي يا بيرون احساس ميكنم هي ادرارم مياد شايد دوسه بار قبل از اينكه برم برون ميرم دست شويي ولي زياد ادرارم نميگيره يا وقتي با دوستام ميرم بيرون ادرارم ميگيره مخصوصا وقتي مايعات مصرف ميكنم دفعه اول ادرارم شايد بياد اما دفعات ديگه زياد ادرارم نمياد ولي احساس ادرار ميگيرم وقتي كه ميگزره نميرم دستشويي احساس شديد تر ميشهيا محل كارم هستم ميخوام برگردم خونه همين احساس دارم ولي شايد ادرارم زياد نباشه يا موقعي كه ميخوام بخوابم همين جور ولي وقتي شبا ميخوابم تا صبح كه بيدار شم اصلا احساس ادرار ندارم ميشه بگين چيكار كنم درمانش چيه چند سالي است كه اينجوريم با تشكر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید09351142080
  • تصویر کاربر زارعی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    هرشب درخواب آلت تناسلی سیخ وشق است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 738 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من از سن 12 سالگی تقریباً هر دو روز یکبار خودارضایی میکنم و الآن 16 ساله هستم. مسئله ای که مدت هاست ذهنم منو درگیر خودش کرده اینه که بالاخره استمنا ضرر داره یا نه؟
    آیا خودارضائی رو مواد شیمیایی مغز(مثلا سروتونین) تاثیر میذاره؟
    هفته ای چند بار خودارضایی کنم؟
    خودارضایی رو ترک کنم؟
    خواهش میکنم هر چه سریعتر جواب این سوالات منو بدید چون دارم دیوونه میشم
    داخل اینترنت هر منبعی جواب خودشو میده بعضیاشون میگن مضره بعضیاشون میگن نه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ترک کنید بهتر است
  • تصویر کاربر عباسی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام
    من 22 سالمه من ب بیماری خود ارضایی مبتلا هستم
    البته قصد ترک اون رودارم !
    سوال
    برای ازدواج کاملا استرس دارم
    تا جایی که قیدش رو میزنم !
    ترس از زود انزالی و ...
    چطور ترمیم کنم وضعیت خودم رو ؟؟؟
    خواهشا کمک کنید .
    ممنونم
    ضمنا از دکتر خجالت می کشم و نمیتونم برم :(
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
    2. تصویر کاربر عباسی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      چی رو ؟!
    3. تصویر کاربر عباسی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      دقیقا باید چیکار کنم ؟!
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    همسرم پس از هر بار نزدیکی سوزش شدیدی در واژن احساس میکند.
    ایشان آزمایش داده اند و عفونتی در واژن ، یا عفونتی در ادرار و مثانه یافت نشده .
    علت سوزش میتواند ناشی از عفونت اسپرم باشد ؟
    برای پی بردن به اینکه علت سوزش از طرف من است یا نه چه باید کرد و چه آزمایشی را شما تجویز میکنید
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش خون و ادرار
  • تصویر کاربر مهیار شنبه ۱۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام
    اینم جواب ازمایش مایع منی من است 30 ساله هستم
    volumeml 4.80
    milky color gray&amp;white
    viscosity normal opalescent
    dilution (min) 25
    ph 7.5
    mucus not seen
    wbc 1-2
    rbc 0-1
    epithelial 0-1
    agglutination not seen
    concentration 9.20
    %a+b(pr) 67
    c(np) 8%
    d(im) 25%
    a+b+c 75%
    norm 50%
    patology 50
    head 83%
    neck 0%
    erc defectas 0
    tail 17

    motility result
    spermatozoa
    fields 3
    qountity 24
    concenttration 9.20

    class quantity %
    a+b(pr) 16 67
    c(np) 2 8
    d(im) 6 25
    a+b(pr) +c 18 75

    other cells qountity concertration
    roud 0 0.0


    morphology result
    spermatozoa quantity
    fileds 3
    quantity 4
    class quantity &amp;
    norm 2 50
    pathology 2 50
    defect type quantity &amp;
    head 5 83
    neck 0 0
    erc defects 0 0
    tail 1 17
    other cells quantity concentration
    epithelial cells 0 0
    immatures 0 0
    leukocytes 0 0
    isolated tails 0 0
    isolated heads 0
    mai tzi sdi
    3.0 1.5 1.5
    دوشکل هم دوتا دایره صورتی است و شش تا هم اسپرم دم دار سبز
    5

    منتظر جواب شما هستم
    1. تصویر کاربر مهیار شنبه ۱۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام لطفا نتیجه بگید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب