اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عیسی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    پروستات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سوالتان چيست
  • تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دكتر بزرگوار
    دكتر من ٢٢سالمه
    تقريبا 6سال پيش عمل واريكوسل انجام دادم ولي خوب نشدم،يه سال بعدش به دكترم مراجعه كردم فرمودن عملت عود كرده باز بايد عمل شين ولي پيگيرش نشدم بعد چن سال كه ميشه شيش ماه قبل يه دكتر ديگه عمل كرد دوماه بعد عمل چن بار سكس داشتم بعد اين جريان بيضه چپم بزرگ شد باز به دكترم مراجعه كردم سونوگرافي واينا گف عفونت اپيديدم دارم خلاصه سه ماه سه دوره دارو نوشت ولي هيچ فرقي نكرد(نه اندازش نه دردش)
    آخر يه داپلر دادم جوابش باز عود واريكوسل و عفونت بود
    ولي دكترم گف هيچ مشكلي ندارم چيزه خاصي نيس
    الان سوالم ازتون اينه؛اينكه دكترم ميگه سالمم پس چرا باز درد دارم چرا اندازه بيضم فرق نكرده؟!
    عكساي آزمايشامو براتون فرستادم لطفا ببينين يه راهنمايي بكنين ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام از نظر من يك عمل كافي است وعود كه سونو گقته درست نميبتشد
    2. تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دكتر راجب به عفونت اپيديدميت هيچ جوابي ندادين
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ایتراحت وانتی بیوتیک کافی است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Mz سه شنبه ۲۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام .من چندین روز هست که بیضه سمت راستم درد دارم و در کل بیضه راستم بزرگتره از بیضه چپم. و داخل بیضه چپ چندتا چیز به اندازه عدس یا کوچکتر وجود داره که دکتر گفت کیست هستن و اکثر مردها اینجور هستن این ذرات کیست رو دارن هیچ مشکلی هم نداره. الان فقط بیضه راستم درد دارم و بعضی وقتا دردش میزنه به شکم. و میخواستم بدونم چرا بیضه راست از بیضه چپ بزرگتره. مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد لبينم
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    من هر دوبیضه هام بالاست و در حدود 10 سانتیمتر بالاتر از آلتم.
    الان سی سالمه و مجردم
    اما در کودکی احساس میکنم ک بیضه ها هی ب کیسه میرفت و برمیگشت اما چون واسه خیلی وقت پیش بود دقیقا یادم نیس.
    خواستم بدونم با این وضعیت راهکار چیست و آیا امکان بچه دار شدن برای من مثل بقیه وجود دارد یا اصلا امکانش وجود ندارد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سریعا بیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    2. تصویر کاربر امین جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر آخه من‌ شرایطم طوری که تا یک مدت نمیتونم‌ بیام مطب.
      توضیحاتو میدم لااقل ی نظر کلی بدید تا بعدا بیام خدمتتون
      من وقتی با دست و کمی زور تلاش میکنم بیضه ام تا نزدیکی کیسه میاد(البته بیضه چپم کمتر کمتر میاد)اما هم درد میگیره هم سریع برمیگرده بالا
      قشنگ زیر پوستم زیر شکمم حسشون میکنم.
      از شما خواهش میکنم لااقل درمورد بچه دار شدن و ... ی نظر کلی بدید تا بعدا اولین فرصت ممکنه خدمتتون حضور پیدا کنم.با تشکر از شما
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      با معاینه مشخص میشود ۲-بچه دار شدن با ازمایش اسپرم مشخص میشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فردین جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام دکترگفتین سونوکنم بفرسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      واریکوسل خفیف است درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر فردین جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام دکترگفتین برای درد بیضه هام سونوگرافی بفرسم الان عکسشومیفرسم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بفرستید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر عزیز،بیضه سمت چپ من نمیدونم مادر زادی نداشته ام یا در بچگی اتفاقی افتاده ،ولی احساس میکنم دوران بچگی وجود داشته،چیزی از ضربه خاصی یادم نمیاد ،الان مشکلی که دارم ،اینه که اگه چیز سنگینی بردارم،یا بارفیک برم سمت چپ دلم درد میگیره،و اینکه واسه بچه دار شدن مشکل بوجود نمیاد بدون بیضه چپ،و چه کاری باید انجام بدم ،من بنا بر اخلاق خاصی که داشتم احساس خجالتی میکشیدم این موضوع ر مطرح کنم با والدینم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      شما از نظر من کاملا سالمید
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر محترم
    میخواستم بگم بنده در حدود 6 ماه پیش دو روز درمیان یا بعضی موقع در یک روز یک مرتبه درد زیر شکم سمت چپ یا راست و درد بیضه ی سمت چپ یا راست که هر کدام در بعضی موارد بود یعنی 1 روز سمت چپ درد میگرفت و روز دیگر سمت راست . الان 1 هفته ای هست که به چپ یا راست پهلو میشم با بر 2 زانو می ایستم درد شدیدی ر ناحیه چپ و راست میگیره که همانطور که گفتم بعضی موقع چپ و بعضی موقع راست که الان شدت درد بر ناحیه راست است .علائم واریکوسل رو که تو چک کردم . پیچش رگ یا تغییر اندازه بیضه نبوده و وقتی میخوام اطراف بیضه را لمس کنم و بررسی کنم درد شدیدی میگیره که تا 12 ساعت کم و بیش هست و به خصوص الان که سمت راست به شدت درد میکنه . وقتیحالت 4 زانو هستم هیچ دردی ندارم . لطف راهنمایی کنید . ( لازم به ذکر است که از تیر تا اذر ماه در اموزش افسری ارتش بودم که به دلیل دیسک کمر و ساییدگی زانو بیرون اومدم .)



    و سوال دوم از اقای دکتر :
    سوال خارج از بحث بیماری و ....
    - میخواستم بدونم شما فوق تخصص دیسک کمری و زانو میشناسید معرفی کنید چون پیش 5 تا دکتر در تهران در بیماستان فجرو .. رفتم ولی نتیجه ای نداد و همه قرصی مینویسند که فقط مسکن است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلا حتما سونوگرافي از كليه کنید بفرستید ببینم۲-تخصص من نیست اطلاع دقیق ندارم
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    پسری 21 ساله هستم.
    در ناحیه بيضه و کشاله ران راست احساس درد خفیف دارم. دمای بيضه هام کمی بالاست. در راه رفتن زیاد و به دنبال عرق کردن بيضه هام کمی درد می گیرد. گاهی این درد به پاهام هم منتقل می شود. البته قبلا حدود 3 سال هر هفته خود ارضایی می کردم. ولی الان ترک کرده ام. گاهی به دنبال تحریکات جنسی در من نعوظ رخ می دهد و مایع آب مانندی از من خارج می شود. که درد را زیاد تر می کند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد اگر طبيعي بود پيگيري نكنيد مهم نيست
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    من از شما سوال کردم در مورد رگ های کنار بیضم ک شما گفتین کاملا سالم هستین ولی من درد دارم چیکار باید بکنم؟ سونو هم گرفتم گفتن سالمه و بعد اگر متخصص خوب در شهر ما میشناسین نام ببرین من چالوس زندگی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      این درد باعمل بدتر میشود پیگیر نباش
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب