اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من نزدیک به 6سال کل بدنم کهیر شدید میزد انواع دکترا رو رفتم هیچ نتیجه ای نگرفتم تا چندماه پیش یکی از اقوام که توشیراز بودن منو که با اون حالت دیدن بردن شیراز ومنو پیش چندتا دکتر بردن خیلی ازمایش ازمن گرفتن مشکل حاد منو دفع پروتیین تشخیص دادن وازم تیکه برداری کردن وجوابشو التهاب وورم شدید وچون راهمان از اینجا تا شیراز خیلی دوره گفتم نظر شمارو هم بدونم الان داروهایی که مصرف میکنم سلپ ست100 ایمینورال50 پردنیزون50 کلسیم قرص معده ویتامینd3 حالا 1ماه پیش که آزمایش دادم چیزی پایین نیومده بود حالا گفتم ببینم نظرتون چیست بیام یسر تهران من بروجردم منو خواهشن راهنمایی کنید اگه یه رژیم غذایی هم بهم بدین منمون میشم خانواده خیلی ناراحتن درمانش چند وقت طول میکشه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار من نیست
  • تصویر کاربر نوروزمحمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    چندباراست سنگ ۱۲میلی خود راشکسته ام ولی دفع نمیشود,چه کارکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      پی گیری 6 ماه بعد
  • تصویر کاربر Ali شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دو روزی که کلیه ها درد میکنه کلیه سمت راست بیشتر درد میکنه و بعد از ادرار کردن سوزش در ناحیه سر آلت دارم میخواستم بدونم که ممکنه چی باشه عفونت ادرای و یا عفونت کلیه یا سنگ کلیه و تشخیص و نظر شما چه هست؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوبکنید
  • تصویر کاربر م-م شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    خانمی هستم که از دو روز اخیر دچار احساس فشار و سوزش در ناحیه مثانه هستم و علی رغم تلاش در مصرف مایعات این حس همچنان ادامه دارد ودر کل حس طبیعی ندارم اما آزار دهنده نیست.چه اقدامی مناسب است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام استاد عزیز
    حدودا سه ماه هست که روی کلیه چپم یک کیست احساس میکنم که با دست قابل لمس هست.گاهی شبا درد به پشت و پهلوم میزنه.در ادرارم خون وجود نداره.معمولا این موارد خوشخیمن یا . . .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید سونوبکنید
  • تصویر کاربر مژگان شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 747 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر عزیز و مهربان
    آقای دکتر در سوال قبلی عرض کردم خدمت شما که همسرم دچار نارسائی کلیه شده است.
    نکته مهم اینه که 7ماه است که ایشان متوجه شده وآنقدر به پزشکان مختلف مراجعه کرده است دچار افسردگی شده و خسته شده.
    در آزمایش DRNC و DMSA کارکرد کلیه راست 20% و کارکرد کلیه چپ 78% بوده.با رفلاکس گرید بالا.
    در سونوگرافی کلیه راست 58 میلی متر و کلیه راست 96 میلی متر ذکر شده.
    کراتین 2 و BUN 20 می باشد.
    دفع پروتئین شدید

    در VCUG کلیه راست رفلاکس گرید بالا دارد. وتنگی مجرای ادرار مشاهده شده . ضمنا حجم مثانه بزرگ شده است.

    آقای دکتر به ترتیب عرض کنم خدمتتون، دکتر عبدی (نفرولوژیست )گفتند نیازی به عمل آنتی رفلاکس نیست.فایده ای ندارد. دکتر براتی (نفرولوژیست ) گفتند آنتی رفلاکس انجام شود. دکتر کجباف زاده شوهرم را به دکتر محبوبی (اورولوژیست)ارجاع دادند ، ایشان گفتند باید عمل آنتی رفلاکس انجام شود و تنگی مجرا هم برطرف شود.
    دکتر سیم فروش (اورولوژیست)گفتن عمل نشود بهتر است چون اگر عمل آنتی رفلاکس روی کلیه چپ انجام شود به کلیه راست فشار می آورد.
    برادر همسرم در ترکیه زندگی می گنند. ایشان تمام مدارک اسکن شده همسرم را به پروفسور مصطفی سافی کریم نشان دادند،ایشان گفتند چون بیمار جوان هست حتما باید عمل آنتی رفلاکس روی کلیه راست صورت بگیرد.گفتند که کلیه راست وقتی 20% کارکرد دارد با عمل بسته رفلاکس را برطرف می کنیم و نمی گذاریم به 15% برسد .اگر عملکرد کلیه راست به 15% برسد باعث می شود که کلیه چپ هم وضعیتش بدتر شود.گفتند حتما باید عمل شود.گفتند رفلاکس گرید بالا هست ولی با فشار پائین هست پس حتما باید روی کلیه راست عمل آنتی رفلاکس انجام گیرد.

    الان برادر همسرم اصرار دارد که همسرم برود پیش دکتر مصطفی در ترکیه و این عمل را انجام دهد. ولی من مستأصل هستم . خیلی ناراحتم .
    میشه لطفا مشاوره کنید بنده را که بالاخره کار درست چیست؟ ! ممنون میشم راهنماییم کنید.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید جهت تعییین فشار مثانه نوار عصب مثانه بگیرید بعدا تصمیم گیری کرد
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    عرض سلام وخسته نباشید دارم خدمت شما . 47سال سن دارم چندین سال است با سنگ کلیه درگیر هستم براساس سنوگرافی94/2/13 تعدادی سنگ از4میلیمتر تا18 میلیمتر در کلیه راست وتعدادی سنگ تا قطر 6 میلیمتر درکلیه چپ دیده شده مثانه طبیعی ، پروستات طبیعی ، هیدرونفروز دیده نشده ، تاکنون بدلیل گیرکردن سنگ درحالبها (چپ و راست) 4الی5 بارعمل tuL شدم ،براثرکوچکترن سرما به پاها احساس درد مسیر حالبها دارم ،احساس درد وسوزش درقسمت حشفه آلت تناسلی در هنگام نعوذ دارم که احتمالا از عوارض tuL میباشد ،درحال حاضر درد خفیف وگاها کمی سنگینی درکلیه راست بخصوص درهوای سرد احساس میکنم، دائم نگرانم ،تکلیف من با این سنگها که درجاهای مختلف کلیه هستند چیست؟ عوارض فوق الذکر چکونه درمان میشود . متشکرم ذوالفقاری ازگلستان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکس اخری را بفرست ببینم
  • تصویر کاربر QQQQ شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا اندازه کلیه بصورت
    راست:طول 102 میلی -ضخامت پارانیشم 13 میلی
    چپ:104 میلی -ضخامت پارانشیم 13 میلی
    دارای مشکل است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عملکردش چه طور است
    2. تصویر کاربر QQQQ شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلی ندارم یعنی درد یا چیز مشکوکی -فقط میخواستم ببینم ایا اندازه نرمال است یا نه با تشکر
    3. تصویر کاربر QQQQ شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      چون من یه چندروزی دستشویی زیاد میرفتم .رفتم دکتر سونو نوشت این نتیجش بود .بعد خود بخود خوب شدم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما سالمید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    باسلام عرض ادب :بنده چندین بار به سونوگرافی مراجعه کردم که تعداد 8عدد سنگ در کلیه هایم بوده ولی با مراجعه به پزشک با استفاده از دارو سنگ کل 4عدد رفع شد ولی دو باره سونوگرافی دادم که یک کیست کورتیکال میانی به کلیه راست به قطر 11mmدیده شد و تعداد سنگها تغییر نکرده لطفا درباره کیست و سنگ: راه درمان کمک کنید
    با کمال تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      فقطپی گیری
  • تصویر کاربر موسی سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید با تشکر از اینکه وقت گرانبها خودرا در اختیار من وديگربیماری می گدارید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب