اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدخت دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.
    آقای دکتر دوست بنده دختر دوساله ای داره که امروز متاسفانه متوجه شدن عفونت کلیه داره از نوع شدید. بطوریکه خودبخود بچه تب میکرده و درد پا داشته ک دکتر مربوطه گفتن علتش همین عفونته. با توجه ب اینکه ساکن منطقه محروم سراوان در استان س و ب هس و امکان دسترسی به محل پیشرفته تر و مجهز تری رو نداره گفتم از شما راهنمایی و کمک بخوام. ادرار دخترش کدر و بدبو نشده فقط گاهی اوقات تیره میشه اما موقع استحمام اجازه دست زدن به واژنو نمیده. الان دکتر عمومی ک اونجا مشغول به خدمت هستن آمپول amikacin500 تجویز کردن که روزی نصف تزریقشه تا پونزده روز و استامینوفن و سفیکسیم. اگه کمک و راهنمایی بفرمایین ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید vcug انجام دهید تز نظر برگشت ادرار
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    با تشکر از وقتی که در اختیار گذاشتی خواهشمند است بیشتر راهنمای بفرمایید که چگونه وکجا باید مراجعه کنم تادرمان شوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    ضمن تشکرا ز محبت حضرتعالی خدمت شما عرض میکنم که سوزش ادرار و فشار در بیرون روی زیاد نیز ربطی به کلیه ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 778 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر کریمی به عرض میرسانم که چند سالی است که کلیه سمت چپ من با کوچکترین باد سرد شروع به درد میکنه بطوری که چند روزی همیشه گرم نکه دارم وانتی بیوتیک مصرف کنم تا از درد بیافتد خواهشمند راهنمایی بکنید با تشکر از شما .در ضمن چند وقت پیش این سوال کردم ولی جوابی یا داده نشد ویا من درسایت ندیدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      درد كليه با حرارت ارتباطي ندارد شما سالم هستيد
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام،،کسی ک کلیه هاش ب شدت دفع پروتیین دارن میتونه تو ماه رمضان روزه بگیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر شديد باشد نه
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 777 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما، دخترم تقریبا هشت ماهه هست، قبل از تولد در سونوگرافی گفته شده که در لگنچه کلیه ها فولنس رویت شده و مختصر اکوی پارانشیم کلیه افزایش دارد، و بعد از تولد مقدار لگنچه رو به کاهش بود، و الان که هفت ماه و ده روز از تولدش می گذرد مقدار لگنچه از تاریخ 93/12/4 تا الان که در اسکن آن در پیوست آمده خیلی کاهش داشت ولی پارانیشم آن اندکی به گفته دکتر افزایش یا مختصر تغییر افزایشی داشت، همچنین در آزمایش خون و عملکرد کلیه از قبل تولد تا الان هیچ مشکلی نداشته و حتی دکتر متخصص آن میگه که خیلی خوب کار می کنه و عملکرد کلیه سالمه، دکتر متخصص آن آقای دکتر حمید جعفری از ساری (متخصص اورولوژی اطفال) میگه که دختر ما مبتلا به بیماری پلی کیستیک است، همه ازمایشهای خونی و اسکن از کلیه اعضای بدنش انجام شده و همه سالم بوده، فقط دو بخش کلیه که در پیوست آمده مورد بحث است، چون من و همسرم فامیل هم نیستیم و در خانواده های ما هم چنین موردی نیست، سوال ما و خواهش ما این است که دو سونو اسکن شده که به پیوست ارسال می شود را هم شما چک کنید و ما را از این دلواپسی در بیارید، و نظر خودتان را در این خصوص و سونوی انجام شده بفرمایدد، از اینکه وقت خودتون را در خدمت ما قرار می دهید بسیار سپاسگزاریم ممنونیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      موافق تشخيص نيستم نگران نباش
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کلیه من سنگ ساز هستش و چندین بار سنگ شکن کردم ولی الان کلیه راست من 12 درصد کار میکنه و 3 تا دونه سنگ داره ممنون میشم بهم بگین چیکار باید بکنم که کلیه خودمو از دست ندم با تشکر سعید کاظم پور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      أين كليه به درد نمي خورد
  • تصویر کاربر رشید شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام آقای ذکتر پارسال سنگ شکنی شده و امسال هم سنگ به بزرگی 3.9 میلیمتر در هردو کلیه دارم و علاوه برآن دیابت هم دارم ، هم متعهد هستید و هم متخصص آیا روزه برای من ضرردارد یا نه راهنمائی فرمادید ضمنا خوراکی های که به کلیه سنگ ساز ذارد بیان فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر قندتان مشكل نباشد منعي نيست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.
    مرد سی سه ساله مجردی هستم، مدت سه سال است که دردی در زیر شکم سمت چپ احساس میکنم پس از مدتی درد به پهلوی چپم نیز متمایل شده، به هنگام جنابت یا استمناع درد تشدید میشود، احساس توده کوچکی در زیر شکم متمایل به پهلوی چپ دارم که در سونوگرافی چیزی مشاهده نشده، از زمان شروع دردها بوی ادرار عوض شده و بسیار زننده است اما تغییر رنگ نداده و در آزمایش ادرار و خون نیز چیزی مشاهده نشد، اما پروستاتم بدلیل نامعلوم در حال بزرگ شدن است، همکاران شما بیماری را تشخیص نداده اند و درد مدام در حال افزایش است، آیا احتمال برگشت مایع منی به علت فشار خارجی به مجاری ادراری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما بيماري خطرناك پروستات نداريم بيخيال أين همه حساسيت
  • تصویر کاربر رشید دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    نظر به اینکه دیابت دارم و پارسال سنگ شکنی کلیه انجام شده (همشهری جنابعالی هستم ) با عنایت به اینکه حضرتعالی هم متعهد هستید و هم متخصص آیا روزه با وضعیت ذکر شده برایم ضرر دارد راهنمائی فرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسته به شرایط شما است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب