اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدی شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    مادرم 56 سال دارن به تازگی و با آزمایشات دفع پروتیین و کراتین متوجه شدیم که نارسایی کلیه دارن. البته مدت سه ساله که فشار خون بالای 15 است. آیا نیاز به دیالیز یا پیوند دارن؟یا اینکه با رژیم غدایی و کنترل فشار قابل درمان است؟
    ممنون از پاسخگویتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      کار من نیست دکتر نفرولوگ مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید حضور جناب دکتر آقای کرمی
    کنعانی هستم 29 ساله از اردبیل
    آقای دکتر چند وقتی هست احساس می کنم در بعضی از روزها ادرار بنده تغییر رنگ پیدا میکند و از طرفی دست ها و پاهای بنده دچار ورم میشود (بیشتر دست ها) و فشار خون هم افزایش پیدا میکند.
    سال پیش با درد شدید به دکتر مراجعه کردم و معلوم شد سنگی بقطر 9mm از کلیه وارد حالب شده است که بعد از TUL رفع گردید.
    تقریبا 4 ماه پیش برای همین ورم دست و فشار خون آزمایش دادم که از نظر کراتین و اوره در خون نرمال بودم و همچنین پروتئین و خون در ادرارم وجود نداشت.
    به علت مشغله زیاد کاری نمیتوانستم به تهران بیایم ولی 26 خرداد بمدت یک روز برای ماموریت کاری تهران خواهم آمد لذا در صورت امکان میخواستم برای آن روز از مطب شما وقت ویزیت بگیرم
    اگر امکانش هست لطف بفرمایید یک وقت ویزیت برای بنده بدهید و درصورت نیاز به آزمایش، سنوگرافی، سی تی اسکن و ... لطفا مرقون بفرمایید تا بنده این ها را توسط یک پزشک عمومی در اردبیل انجام داده و در آن روز جهت ویزیت خدمت برسم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      چکاب کلی و سی تی اسکن بدون تزریق از نظر سنگ کلیه وحالب انجام دهید
  • تصویر کاربر جعفرزاده شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    باسلام وا حترام.آقای دکتر یه سونو براتون فرستادم نمیدونم مساهده کردین یانه.اگ آره لطفا نظرتونو بفرمایین.
    شما در سایت فرمودین نگران نباشین امروزه همه کیستها با لاپاراسکوپی درمان میشن.این درنورد پلی کیستیک هم صدق میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اگرارثی باشد فایده ندارد
  • تصویر کاربر جعفرزاده شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام.آیا درمان داره یانه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مبحث کیست کلیه سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر ارامش پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    ورم ودرد وتکررادرار وعفونتارامشکلیه
    عمل سنگ کلیه به روش پی سی ان ال یک رگ کلیه پاره شد وخونریزی شدید داشت پس ازان انژیوگرافی کلیه انجام شد پس ازچندروز خونریزی بند امد اماپس از ده روز دوباره خون در ادرار دیده شد که با انجام سونوگرافی مشخص شد که یک هماتوم در کلیه ویکی درمثانه وهیدرونفروز خفیف وجود دارد حال کلیه ورم کرده ودرد شدید وعفونت شدید وجوددارد که جواب کشت ادرار مقاوم بوده حال به خاطر عفونت وتکرر ادرار لووکسامین و اوریناسین و برای درد استامینوفن که دکترنوشته مصررف میشود .چه باید بکنیم قابل ذکر است کراتین در ازمایش هفته پیش1.2بوده یه اسکن هم دیروز انجام داده که فعلا دکترندیده توروخداراهنماییمون کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      با گذر زمان خوب ميشويد
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید من حدود 30 سالمه و مدتی هست صبح که از خواب پا میشم با درد شدید کلیه همراه است که بعد از چند ساعت درد از بین میره .البته من واریکوسل درجه 2 دارم ولی پزشک متصص گفتن به اون مربوط نمیشه سونو گرافی و ازمایش ادرار دادم همه چیز نورمال بوده ولی هنوز خوب نشدم درد در کلیه سمت راست من است و معمولا با درد بیضه سمت راست همرا است در بیضه سمت چب و کلیه سمت چپ هیچ مشکلی ندارم دکترم گفت اسپاسم کلیه است الان سه ماه میگذره ولی خوب نشدم لطفا راهنمایی کنید با تشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من حدود 10 ماه پیش یه سنگ 7 در 15 میلمیتری داشتم که توسط خودتون عمل tul شدم مقداری از سنگ دفع شده ولی تو اخرین سونوگرافی که داشتم حدود 3 ماه پیش هنوز یه سنگ 4 میلی تو کلیم دارم میخواستم بدونم ماه رمضون باید روزه بگیرم یا نه؟ یه درد مختصر دارم که به بیضه چپم میزنه احتمال داره درد بیضم به خاطر سنگ باشه؟سوال اخر اینکه قرص رواتینکس موثر هست؟ تا حالا حدود 200 عدد خوردم ولی سنگ 4 میلی دفع نشده با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بيخيال ان سنگ باشيد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    باسلام،اندازه کلیه راست32میلی و چپ143 میلی با ضخامت18میلی،کلیه چپ هیپرو ترافی جبرانی...نتیجه سونو ، میخواستم ردونم مشکل و درمان اون ...با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام من در در پهلوی سمت چپم یه توده دراز احساس می کنم که از پهلو شروع میشه و تا مثانه ادامه داره تقریبا نزدیک دو سالی میشه که احساسش می کنم وقتی فشارش میدم یه خورده درد می گیره می خواستم ببینم ایا خطرناکه یا نه در ضمن دچار ضعف و بی حالی هم هستم. البته مشکلات گوارشی هم دارم شکمم خیلی سفته حالت پف کردگی داره فشارم گاهی اوقات خیلی بالا میره با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر ه.ح پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام ، یک روز است که بر اثر مشاهده خون در ادرار و سونو گرافی و رادیولوژی متوجه سنگ کلیه 20 میلی متری در کلیه چپ شده ام ، و پزشک برای من سنگ شکن توصیه کرده است ، می خواستم راهنمایی کنید که به تعویق انداختن آن به مدت 10 روز (به علت مسافرت) آیا کار خطرناکی است یا خیر؟
    و چه مراکزی جدید ترین دستگاه ها را دارند؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم عمل pcnl در سايت من را ببينيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب