اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهرامیان سه شنبه ۲۳ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    بدلیل کلیه درد سونوگرافی انجام دادم ، خواستم آقا ی دکتر راهنمایی بفرمایند نیاز به درمان و پیگیری خاصی دارد ؟ جواب سونوگرافی را براتون ارسال میکنم ، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود فتق هم داربد که باید عمل بشه
  • تصویر کاربر کامیار شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام در کلیه سمت راست سنگ شاخ گوزنی ۳۳ میلی دارم بهترین روش برای خارج کردن آن چیست چون متخصص گفته باید جراحی شود لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل pcnl انجام شود
  • تصویر کاربر خانم شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    پدرم ۸۰ ساله یه ماهه تومور مغز عمل کرده وتدود ۴۰ تا دگزا از قبل عمل تا الان یه دونه ۸ میلی گرم در روز تزریق داشتنتد .با توجه به اینکه شرایط ام آر آی رو ندارند و با شدت بیحال هستند دکترشون روزی یه قرص دگزای ۴ میلی رو گفتند بدیم شاید ادرارشون کمتر بشه چوک حجم مایعات مصرفی در روز به شدت کم و فوی العاده کم اشتها شدند سرم میزنیم .دو روزه قرص رو شروع کردیم و حجم ادرار حس میکنم حس میکنم تغییر خیلی کمی داشته .آیا دگزا رو به مرور قطع کنیم ؟یا اگر بازم بدیم دارویی جهت کمتر شدن عوارض ادراری این قرص وجود داره ؟با کلا داروی دیگه ای با عوارض کمتر هست ؟بدنشون به شدت کم آب شده .روزی یه سرم یک سوم دو سوم نیم لیتریو یه دونه سرگ نمکی نیم لیتری میزنیم .در ضمن عفونت ادراری هم بعد از ترخیص براشون یوجود وومده که آمیکاسین جوابی نداد مججدا دادیم کشت ادرار .آیا عفونت هم میتونه تکرر ادرار ایجاد کنه .حجم دفعی در یک شبانه روز حدود ۷۰۰ تا یه لیتر بوده که قرص رو کم کردیم تا حدود ۷۰۰ سیسی رسیده مشکدل ما کاهش شدید اشتها هست و و بیحالی بسیار شدید،که ممکنه مال دگزا باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیر مواردی که گفتید ربطی به دگزا نداره نباید دارویی بدین تا حجم ادرار کمتر بشه اینکار میتونه منجر به عوارض غیر قابل برگشت بشه
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر بعد از درد شدید کلیه و سونو تعدادی سنگ دارم که با در نظر گرفتن سایز و محل قرار گیری سنگ ها نیاز به عمل دارد و چند روزی هست هر چه لباس میپوشم و حتی رختخوابم فوری سیاه میشود یعنی بخاطر نارسایی کلیه هست؟ ممنون میشم به من نوبت دهید تا حضوری مزاحم شما شوم بنده از خوزستان هستم و امشب راهی تهران میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      منظورتون از سیاه شدن رختخواب چیست؟
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      هر لباسی رو که میپوشم بعد از چند ساعت از داخل لباس سیاه میشه به رختخوابم هم توجه کردم حتی اونجا هم سیاه شده احتمال داره اوره خون بالا رفته باشه اقای دکتر امکان داره امروز حضوری مطب شما رو ببینم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      خیس میشه؟
    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      مطمئنا عرق هست ولی نه اونقدری که متوجه خیسی بدنم بشم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      باید آزمایشات کامل روتین انجام بشه بهتره به متخصص غدد مراجعه کنید
    6. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      ممنون از راهنمایی شما
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      🌺
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر هانیه شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من یه سنگ هشت میل در کلیه سمت چپ دارم.
    اول کلیه چپم کوچک شده.و الان کلیه راستم کوچیک شده.
    اسکار کورتیکال در کلیه چپ دیده شده.
    چکار کنم کلیم از این کوچکتر نشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر هانیه شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی ارسال شد.
    3. تصویر کاربر هانیه شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سلام سونوگرافی ارسال شد
    4. تصویر کاربر هانیه شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      16mm=Rk=94*39.cortical thickness
      There was no evidence of hydronephhrosis or ston in right
      Left kidney is mildly smaller than normal size.
      Lk=85*33.cortical
      thichkness=14mm
      A8.5mm ston is seen in upper pole of left kidney.
      Cortical scar in mid pole of the left kidney is seen.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      باید به نفرولوژیست مراجعه کنید به نسبت سن کلیه های کوچکی دارید باید کامل بررسی بشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر نوری پنجشنبه ۱۸ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    با سلام لطفاً در مورد سونوگرافی کلیه و مجاری ادراری وکبد که پیوست میفرستم لطفاً دستورات لازم را مبذول فرمایید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل TUL بشه
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۸ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سلام وقت بخیر ، من 13 میلی متر در کلیه سمت چپ دارم ممنون میشم راهنمایی کنید برای درمان نیاز به جراحی میباشد

    آزمایش سونوگرافی را بپیوست ارسال کردم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      باید سنگ شکنی برون اندامی انجام شود
  • تصویر کاربر شقایق سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    باتوجه به گزارش سونو و اسکن و ازمایش ها منو راهنمایی کنید لطفا
    من سابقه سنگ شن ریز چهارسال پیش داشتم که خیلی سخت نبود دفعش و همین سنگ هم در سونو من دیدن که پزشک گفت اهمیتی نداره تکون نمیخوره جایی هم نیست که بشه دربیاری اما سایزش اصلا یادم نمیاد تا اینکه چند روز پیش اتفاقی چکاپ کردم سونو بهم این گزارش و داد هیچ علائمی هم ندارم درد اشتها کاهش وزن هیچکدام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      متاسفانه توده ی بدخیم کلیه هست و باید تخلیه بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام بیمار آقا ۵۲ ساله قد ۱۷۸ وزن ۹۰ برای چکاب رفتن چند روز پیش کراتین ۱/۴۴ پروتین مثبت
    77/ 5 RBC. ایشون یه سنگ سالها بدون علاائم لابه لای کلیه دارن فردی هستن کم آب میخورن پزشک داخلی قرص نفروییت دادن دو عددش خورد دو روز پیش دچار اسهال شدید شدن وقطعش کردن لطفاً بفرمایید چه آزمایشی سونو ای انجام بدن آیا خطرناک این مقدار کراتین و کلیه ها به سمت نارسایی می‌ره لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنن سپاسگزاریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
  • تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام بیمار آقا ۵۲ ساله قد ۱۷۸ وزن ۹۰ برای چکاب رفتن چند روز پیش کراتین ۱/۴۴ پروتین مثبت
    77/ 5 RBC. ایشون یه سنگ سالها بدون علاائم لابه لای کلیه دارن فردی هستن کم آب میخورن پزشک داخلی قرص نفروییت دادن دو عددش خورد دو روز پیش دچار اسهال شدید شدن وقطعش کردن لطفاً بفرمایید چه آزمایشی سونو ای انجام بدن آیا خطرناک این مقدار کراتین و کلیه ها به سمت نارسایی می‌ره لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنن سپاسگزاریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب