اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر. مادرم 60سالشونه و چندساله با مشکل سنگ کلیه دست و پنجه نرم می کنند. یکی دو بار سنگ در حالب گیر کرد که مجبور به گذاشتن سوند دبل جی شدیم. سنگ شکن لیزری انجام دادیم... مدتی خوب بود اما دوباره سنگ کلیه همراه با عفونت برگشت. امسال دکترشون گفت که pcnl انجام بدند اما حین عمل متوجه عفونت زیاد کلیه شدند و انجامش ندادند و به جاش سوند گذاشتند. گفتن یک ماه بگذره و عکس هسته ای بگیریم تا وضعی ت کلیه مشخص بشه.تا اون موقع هم داروی آنتی بیوتیک مصرف می کنند. و گفتند اگه ضعیف باشه شاید مجبور به دراوردن کلیه بشیم. میشه بفرمایید چطور میشه جلوی عفونت کلیه را گرفت؟ و چطور میشه به قطعیت رسید که کلیه باید خارج بشه؟ خدا خیرتون بده ممنون میشم جوابمو بدید... من در مشهد هستم
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۵ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      این رو هم بگم که مادرم قرص فشارخون مصرف می کنند (متورال50 ، لوزارتان) و همچنین برای دیابت اما خدا رو شکر اونقدر شدید نیست.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر در اسکن هستهای کار نکند وباعث عفونت شود باید خارج کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدرضاعسگری یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1808 مشاهده پرسش
    درسونوگرافی انجام شده بعدازرت سنگ
    کلیه راست بطول۱۰۱کلیه چپ بطول۱۱۶
    داری اکووضخامتکورتیکول نرمال است تمایز کورتیکو مدولری طبیعی است
    هیدرونفرزخفیف به همراه اتساع حالب فوقانی درکلیه سمت چپ مشهود است
    یک لاین هایپو اکو مایع به همراهstrandingچربی اطراف درای پری نفریک چپ مشهود است
    یک سنگ به سایز6میلیمتر درupjسمت چپ مشاهده شد که موجب انسداد گردیده است
    سنگ ودیورتیکول در مثانه رویت نشد
    جواب ازمایشprotein+
    Blood+3
    Wbc3-4
    Rbc: many
    Ep cells3-4
    Bacteria:rare
    اولا ادرارم درحال حاضر که ۲روز از دفع سنگ کلیه ام میگذرد خوب است با توجه به این که من بزرگی پروستات نیز دارم
    حال سوال من این است که برای سنگ گیر کرده در حالب چکار کنم ویه جواب سونورافی چطور است در ضمن من در شهرستان ساری سکونت دارم بآتش از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سریعا سنگ شکنی باید بکنید
  • تصویر کاربر صنعتی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. من مدت دو هفته است پهلو سمت چپ و کمرم خیلی شدید درد میگیره که شیاف استفاده میکنم.. گاهی کلیه سمت راست و کشاله پام هم درد خفیف میگیره.. تکرر ادرار هم دارم..
    سونو دادم سنگ کلیه و مثانه نداشتم.. آزمایش کشت ادرار و خون هم دادم برای عفونت.. چیزی نبود وآزمایش کشت منفی بود فقط مقداری خون در ادرار مشاهده شده...
    گاهی هم لرزم میگیره.. این علائم چی میتونه باشه.. درد پهلو چپ و کمرم همچنان ادامه داره میگیره و ول میکنه.. تکرر ادرار هم دارم..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش وسونو نرمال باشند پس جای مگرانی نیست
  • تصویر کاربر سیدعبدالکریم شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام علیکم بااحترام بنده در دو سوگرافی که گرفتم در اولی کلیه ها با ظول راست 128وچپ120 وبا ضخامت پارانشیم راست 17و چپ 17 بوده وبعداز چهار ماه مجددا گرفتم در حال حاظرکلیه ها به طول راست97وچپ101وبا ضخامت راست 12وچپ 13مشاهده شده ممکنه که کلیه هام کوچک شدن یا آسیب دیده باشن.ضمناآزمایش کراتینین هم گرقتم که یک بوده وعفونت در ادرار نیست واکوی پارانشیم کلیه ها واتراق کورتیکومدولاری آنها طبیعی است.فقط سنگ ریزه کوچگ مشاهده شده در کلیه ها در دو سنو که گرفتم. ممنونم اگه راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      اب زياد بخوريد مشكل حل ميشود
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من مدتی پیش به دلیل درد مختصر در سمت چپ و پایین شکم به دکتر مراجعه کردم که سونو نوشتند و سی تی. نتیجه ها نشان میدهد که ظاهرا سنگی به اندازه 10 میلی متر در کلیه سمت چپ دارم. در حال حاضر نه دردی دارم نه سوزش ادرار و نه خون قابل مشاهده در ادرار. می خواستم بدونم آیا باید سنگ شکن کنم یا اینکه صبر کنم تا دفع بشه؟ آیا امکان دفع چنین سنگی هست یا خیر؟ با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      بهترين درمان سنگ شكني است
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    تعداد۴ الی۵ عددسنگ به اندازه۵.۵میلی درکلیه چپ دارم که میخواستم ببینم بادارو قابل درمان هست یاباید عمل جراحی کنم؟شماچه توصیه ای میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سي تي اسكن كنيد بياوريد ببينم بدون تزويق
  • تصویر کاربر 09155334264 شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.
    من دو سال قبل موقع تشخیص سنگ کلیه فهمیدم کلیه هام نعل اسبی هستند.
    و به روش p.c.n.l عمل کردم. اندازه سنگ 25 میل بود. میخوام بپرسم میتونم روزه بگیرم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      ايا سنگ داريد يا نه به نظر من ميتوانيد
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر کرمی اقای دکتر من تک کلیه هستم و کلیه چپم‌از کار افتاده و در حالب راستم سنگ هست به دلیل تنگس حالب در حال حاضر دوتا لوله ی دبل جی توی حالب راستم هست و الان ۷۵ روز هست که گذاشتن و ۱۷ روز است که آبله مرغان‌گرفتم و به خمین دلیل عمل خروج دبل جی رو انجام ندادند و گفتند باید یک ماه دیگه عمل کنم و نزدیک‌به ۴ ماه میشود آیا اشکالی ندارد ؟ برای کلیه م ضرر نداره و آسیبی به کلیه م وارد نمیشه ؟؟ متشکرم از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بياييد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام. امروز سونوگرافی کلیه مجاری ادرار مثانه و پروستات انجام دادم. خداروشکر همه چیز نرمال بود فقط دکتر سونوگراف گفتن که مقدار کمی شن(سنگ ریزه) تو کلیه ها دیده میشه که خیلی حاد نیست میخواستم بپرسم جای نگرانی هست یا خیر؟ به خاطر درد مبهم پهلو ها و مثانه و گاهی رسیدن به بیضه ها به دکتر مراجعه کردم کمی هم سوزش ادرار دارم، آزمایش ادرار هم نرمال بود خون و سنگ یافت نشد. حتی عفدنت باکتری هم یافت نشد، قرصی تجویز نکردن میخواستم بدونم نیاز به پیگیری مجدد هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر داوود شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام
    من چندروز پیش رفتم یه سونو گرفتم
    دکتر سونو گفت برگشت ادرار داری و دوتا شن میخاستم نظرتونو بدونم
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      برگشتادرار بل سونو مشخص نميشود با عكس VCUGمشخص ميشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب