اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    لخته شده خون در ادرار لخته بزرگ وسیاه چرا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بررسي ليشتر بكنيد
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1585 مشاهده پرسش
    سلتم و درود خدمت شما
    سونوگرافی:
    اکوی پارانشیم کلیه ها افزایش یافته است.
    هیدرونفروز خفیف کلیه راست مشاهده شد.
    ابعاد کلیه ها:
    راست طول ۹۶ و ضخامت پارانشیم ۱۳
    راست طول ۱۰۱ و ضخامت پارانشیم ۱۴
    کانون های اکوژن بدون سایه خلفی در هر دو کلیه مشاهده گردیده که ممکن است مطرح کننده renal sand باشد.
    ضخامت جدار مثانه افزایش یافته،
    حجم مثانه پر ۲۶۱ سی سی و مس از تخلیه ۲۲ سی سی میباشد.
    پروستات حجم ۱۹ سی سی دارد،
    نتایج آزمایش:
    Creatinin 1.26
    B.U.N 12
    PSA .71
    U/C No bacteria growth
    C.reactive protein&Rheumatiod:Negative
    امروز سی تی هم دادم،گفت سنگ ندارید.

    کلیه ,مثانه ام چه مشکلی دارد؟؟
    نیاز به چه داروهایی دارد؟؟
    سپاس از وقتی که میگذارید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.با تشکر از زحماتتون.
    میشه یه بار دیگه اندازهای سنگ رو برای شکستن با دستگاه یا روش pcnl بفرمایید.و تا چه اندازه ایی خودش امکان دفع داره. میدونم خیلی گفتین اما من یادم نمونده شرمنده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      بالای یک سانت کلیه
  • تصویر کاربر اسیه سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سنگ دفع شده. ولی تاالان تکرر ادرار وسوزش دارم و ناحیه چپ کلیه ام ک سنگ داخل ان بوده ک خیلی درد مکند؟طبیعی است؟چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر عبدالجواد سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    با سلام.
    حدود سه ماه پیش متوجه وجود سنگ در کلیه ها شدم.
    14میل در کلیه سمت راست و 4.5 میل در کلیه جپ.
    دکتر کیان بخش از دشتستان استان بوشهر که متخصص و همکار شما هستند پیشنهاد سنگ شکن برون اندامی دادند و انجام دادیم که 8میل دفع شد و 6میل در همان سمت راست باقی ماند و طبق سی تی اسکن در حالب گیر کرده بود.

    دو متخصص شهر برازجان گفتن باید اورژانسی لیزر و لوله بزاریم جهت دفع سنگها.
    درحال حاصر سه روزه عمل انجام دادن و دوطرف لوله دبل جی تا یک هفته گذاشته شده است.

    روند درمان خوبه به نظرتون؟
    عوارضی که بعد نداره برام؟
    دفع پروتئین در اینده بخاطر این عمل گریبان ما رو نمیگیره؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      درمان خوب است نگران نباشید
  • تصویر کاربر یسنا سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 7634 مشاهده پرسش
    دختر ۶ ساله ام مدتی بود که دل درد و تکرر ادرار داشت که بعداز مراجعه به پزشک و آزمایش ادرار تشخیص عفونت ادراری دادند و بعد از گذشت دو هفته و درمان که مجدد آزمایش داده اعلام شد که عفونت برطرف شده ولی همچنان دل درد دارد که منجر به انجام سونو گرافی شد و در سونو اعلام شده بود که فولگس در پیلوکالیسیل کلیه چپ و جود دارد و مثانه با جداره ضخیم pvr۴۰ccاست. سپاسگزارم در این مورد محبت کنید و پاسخگو باشید.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر عفونت ادراری ندارد درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    باسلام همسرم بعلت وجود خون درادرار وسوزش مثانه به پزشک مراجعه نمود که با ازمایش وسونوگرافی کیست پاراپلویک بادیواره ضخیم به قطر25میلی متر درکلیه سمت چپ ودرناحیه میانی مشاهده شده وهیچ سنگی وهیدرونفرز مشاهده نشده است خواهشمند است راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز به درماننیست
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر ، پدر من توده ای درون کلیه ی چپشون بوده که هفته ی پیش با عمل جراحی توده رو خارج کرده و درآوردن و آزمایش کردن و گفتن که توده از نوع grade2هست ، پدر من بعد از جراحی هراز گاهی سرفه میکنند که قبل از جراحی به هیچ وجه این سرفه ها وجود نداشته خواستم بدونم این سرفه ها عوارض بیهوشی جراحیه یا ممکنه مربوط به تومور باشه و اینکه الان چه دارویی باید مصرف کنند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    جناب پرفسور کرمی
    پدر اینجانب سه ماه پیش عمل کلیه ( توده کلیه بد خیم)انجام دادن پیش شما ، برای چک کردن سه ماهه که خدمتتون رسیدیم در سونوگرافیشون کیست وجود داشته، که عکس سونوگرافی رو براتون ارسال کردم،
    و شما فرمودید که سه ماه دیگه مجدد بیاییم ، من میخاستم ببینم چون همون سمت عمل هست جای نگرانی ندارد و اینکه الان نیازی به سی تی اسکن نیست؟ همون سه ماه دیگه باید انجام بشه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر شهره جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خداقوت.
    حدود13ساله که دیابت نوع 1دارم،30سالمه،خانم ومتاهلم(5سال)،بدون فرزند وبدون بارداری،دکترای صنایع غذایی وپراسترس وحساس درتحصیل،همسرداری ومسایل زناشویی وبهداشت وخانه داری(به خودم خیلی فشارمیارم)،روابط جنسی کم بافاصله 1ماه(سردمزاجی همسر)؛اماپرحرارت وشایدخشن برای فیزیک من(تنگی واژن)،تقریبا باخونریزی بسیارکم درتقریبا همه نزدیکیهایم(خون روان نیست،برروی دستمال مشخص میشود).دردفیزیکی ندارم.
    یک زگیل یاشایدم بیشترشبیه خال گوشتی،قهوه ای تیره رنگ وبارشدخیلی کم،حدودایکساله،به شکل غیرهندسی وناهمگون،برروی سطح مسطح وبالایی پوست رحمم(ازبیرون)،دیده میشودکه قبلانداشتم وهمسرمم چیزی نداشته،روابط جنسی قبل وبعدازدواج سالم ووسیله جلوگیری بدون استثناکاندوم ازهمان ابتدای ازدواج،امانه ازابتدای دخول،پرده بکارت خیلی عقب وبه صورت کامل برداشته نشده است.
    روزی،بلافاصله بعدازاتمام پریودم،برای اولین باردرحمام وبه صورت سرپا،بادوش آب بازهمراه باموادشوینده ازبالای سر،نزدیکی صورت گرفت وبلافاصله روزبعدبادردشدیدپهلوی راست،4صبح،به همراه سوزش وتکررادرار،تیرگی وخون درادراروکمی حالت تهوع،بدون تب ولرز،به همراه مصرف بافاصله ازهم 1عددژلوفن واستامینوفن به کلافگی رسیدم وساعت 11ظهربه پزشک مراجعه کردم،آزمایش خون و ادرارانجام،نتیجه عفونت ادراری باباکتری(+++)،خون درادرار ودفع نیتریت(++)،قند وکتون درادرار(ناشتانبودم،عسل وچیزهای شیرین،بخاطرافت قندخون وگرسنگی شدیدخورده بودم)ودنبالتاعفونت کلیه،دفع پروتیین،wbc بالاوrbc درادرار،ولنفوسیتهای 2واحدپایینترازنرمال،PH 5،تشخیص داده شد.
    ازنظربهداشتی،بسیارمنظم،حساس ودقیق هستم ومیدانم بخاطردیابتم،این مشکلات برایم وجوددارد.
    سوال:آیانزدیکی ها،خونریزی واژن،عفونت ادراری وکلیه،خال گوشتی وبقيه موارد،به هم مرتبط ودرارتباط باقندهستند؟یادوموضوع کاملا جدامیباشند؟بخش تناسلی وبخش ادراری.
    هرجزیی راکه احساس کردم مرتبط است،بیان کردم وعذرخواهی میکنم.
    خداوندپشت وپناهتان باشد.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب