اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام
    با درد در ناحیه چپ کمر و پهلو به متخصص کلیه مراجعه کردم پس از سونوگرافی سنگ به قطر ۵ میلیمتر در کلیه چپ و همچنین کیست به قطر حدود ۱۵ میلیمتر تشخیص داده شد
    کلیه سمت راست هیدرو نفروز ۱ و کمی پیچیدگی لوله اتصال به حالب
    دستور سی تی اسکن صادر ودر جواب همان کمی پیچیدگی لوله و تورم کلیه سمت راست
    تامسولوسین و داروی دیگری جهت دفع سنگ و سرمی که فقط از داروخانه ۱۳ آبان قابل تهیه بود طبق نسخه مصرف کردم پس از ۱۵ روز دوباره سی تی اسکن از کلیه و مجاری با دستور متخصص گرفتن که سنگ دفع نشده بود و کلیه سمت راست هیدرونفروز بین گرید یک و دو نشان میداد
    دستور صدور عکس رنگی صادر کردند
    در عکس رنگی هیچگونه گرفتگی هیدرونفروز ویا تاخیر در تخلیه از کلیه ها چه راست و چه چپ نشان داده نشد و همه چیز نرمال بود
    بعد از چهار ماه دوباره سونوگرافی از کلیه سمت راست باز هم هیدرونفروز بین گرید یک ودو نشان میداد
    متخصص با توجه به عکس رنگی قبلی عدم مشکل در کلیه را تشخیص میدهد
    نگرانی اینجانب رفع نشده است از جنابعالی تقاضا دارم با توجه به شرح حال چه کاری می توانن انجام دهم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام اگر اسکن هسته ای سالم باشد جای نگرانی از نظر انسداد نمیباشد

  • تصویر کاربر لیدا یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکترمن قندم باوجوداینکه قرص گلوکوفاژ می خورم ناشتا140 بود خوشبختانه آزمایش کراتین و کبد و چربی خون خوب بود ولی در ادرارم 2+ آلبومین بود ولی قند نبود و آزمایش ESR 1HR هم 12 بود می خواستم سوال کنم آیا 12 خوب است یاخیرضمن اینکه برای 2+ آلبومین چه کارباید کرد . باتشکر ازلطف وراهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      ازمایش ادرار 24 ساعت بدهید از نظر مقدار دفع بروتیین

  • تصویر کاربر ریاضی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام سال گذشته همسرم توسط شما عمل نفرکتومی پاراشیل کلیه انجام داده اند وتوده ا‌‌‌‌‌یبا پاتالوژی انکوسیتوم داشتند الان ده روزی است قسمت جراحی شده درد دارند نگران عود دوباره هستیم می خواستم نظر شما را بپرسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سونو از محل عمل کنید بفرستید

    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سونو از محل عمل کنید بفرستید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    باسلام و درود خدمت شما دکتر گرامی
    به پیوست سونوگرافی از کلیه رو ارسال میکنم. ممنون میشم راهنمایی کنید
    در حال حاضر هم درد شدیدی ندارم و دارم اب زیادی مصرف میکنم و ادرار هم شفاف هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام اینها نیاز به درمان ندارند اب زیاد بخورید دفع میشود

  • تصویر کاربر بانو یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام هسته نباشید آقادکتر،ببخشین من یدونه سنگ۹میلی ب فاصله ۴سانتی مترازلگنچه سمت چپ داشتم.رفتم سنگ شکن انجام دادم الان سنوگرافی بعد ازسنگ شکنم این جوابش تصویر یک سنگ۹میلی در میانه حالب چپ روئیت شد.الان نظرشما چیه چکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      02122642744 باید این سنگک عمل سربایی سنگک ذشکنی حالب شود فیلم عمل من در سایتم را ببینید تماس اگر بماند کلیه را از کار میاندازد

  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من هفته پیش عمل tulکردم و یه لوله دبل جی هم برام گذاشتن به خاطر سنگ 7میلی که تو کلیه ام داشتم برام 2هفته هم استراحت نوشتن سوال من اینه که من کارم اداری هستش و پشت میز هستم 3روز بعد از عمل اومدم سرکار مشکلی که نداره؟در ضمن بعضی وقتها احساس تیرکشیدن زیر ناف زیر قفسه سینه و قسمت مقعد و حتی روی الت رو دارم اینا طبیعی؟در آوردن لوله و بعد از آن خیلی درد داره؟در ضمن موقع کشیدن سوند خیلی دردم اومد اینو چه کار کنیم؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      لوله را در بیاورید درست میشود

  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و خداقوت
    مادر من با 66 سال سن، سه سال قبل به علت آر سی سی، عمل نفروکتومی داشت و کلیه چپ در بیمارستان هاشمی نژاد از بدن خارج شد، در حال حاضر کلیه راست دارای سه کیست ساده حدود 26 میلیمتر می باشد و از حدود یکسال قبل دفع پروتئین پیدا کرد که در حال حاضر بیش از 5گرم است و حدود چهار ماه هست که دفع خون هم دارد، دیابت و فشارخون کنترل شده دارد و متخصص نفرولوژیست اعلام فرمودند دفع پروتئین به علت دیابت نیست، با توجه به اینکه در سی تی اسکن شکم ظاهرا همه چی نرمال می باشد ولی مادر من دچار ضعف شدید می شود و دفع ادرار گاهی اوقات با فشار و قطره ای و کم قطر می باشد(تنگی نفس هم دارد که قرار است به زودی آنژیوگرافی شودو اخیرا هم دچار یبوست است)، لطفا راهنمایی بفرمایید جهت تشخیص علت دفع پروتئین و خون، چه اقداماتی مفید است،به چه متخصصی مراجعه نماییم ؟ (آخرین آزمایش و سی تی اسکن و نتیجه پاتولوژی عمل نفروکتومی، حضورتان ارسال شده است)
    از توجه شما بسیار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      به علت تک کلیه شدن مادر است وباید تحت نظر دکتر نفرولوگ هاشی نزاد باشید

  • تصویر کاربر دانیال یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر
    میخواستم بدونم چطور میتونم از میزان سلامتی کلیه هام مطلع بشم؟
    به جز سونوگرافی و آزمایش ادرار 24 ساعته آزمایشات دقیق تر و دیگری هم هس؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      ازمایش ادرار واوره وکراتینینت با سونو گرافی

  • تصویر کاربر الناز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام ، يكي از آشناهام پس از به وجود آمدن سنگ كليه ٢بار ليزر كرده ، يه بار در بچگي كه بعد خوب شده و در ن ٢٢سالگي يك بار ديگر ليزر را انجام داده كه الان ١سال ميگذره و درد رو هنوز به همراه داره و آزمايش هم داده و ميگن چيزي نيست ، بايد چيكار كنه بخاطر دردي كه داره ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سونو کنید بفرستید ببینم

  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام در بیماری که اخیرا دچار نارسایی کلیه شده و یک ماه است دیالیز بصورت غیر اورژانسی میکند(هفته یک تا دو بار بدلیل کراتین 7) و ناگهان دفع سنگ کلیه نموده ایا میتوان امیدوار به فعال شدن کلیه ها بود؟ در ضمن دفع چند مورد سنگ همراه با درد همراه بوده است. باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام اگر علتش سنگ باشد بله

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب