اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فرزاد شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر.دررابطه با مادرم هست که گفتید عکس IVP بگیرد.آقای دکتر ،دکترهای اینجا بهش گفتن اون عکس رو نگیر خطرناک است زیرا تا حالا قبلا دوبار گرفته شده است.درعوض یک عکس دیگری براش نوشتن که بگیرد.،حالا ما تصمیم گرفتیم اون نسخه عکس رابفرستیم برای شما که بگید آیا می تونه اون عکس رو بگیره به جای عکس IVP وبراتون بفرستیم.بازم اززحماتتون خیلی ممنونم که برای مریض هاتون وقت میذارید.نسخه روفرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ای وی پی دقیق است
  • تصویر کاربر Hamid جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر درد شدید شکم وکلیه ها دارم سونوگرافی انجام دادم سنگ به سایز 6mm و11mm در لگنچه همراه باانسدادupj مشاهده میشود. وتصوير سنگ هايي به سایز 8و18mm مجاور هم در کالیس تحتانی کلیه چپ دیده شد وهیدرونفروز خفیف تا متوسط درکلیه راست دیده میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس ای وی پی بگیر بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر احمدى جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر
    در پاسخ به اين سؤال:
    ٣٨ سال سن دارم.نتيجه سونوم به اين شرحه:
    يك سنگ ٨ ميلي در كاليس تحتانى كليه راست
    يك توده هايپراكو ٦ ميلي در پل فوقانى كليه چپ (با احتمال چربي يا آنژيوميوليپوما)
    دو سنگ به ابعاد ٤ و ٦ ميلي در كاليس تحتانى كليه چپ
    يك سنگ ٤ ميلي در حالب ميانى چپ كه موجب هيدرونفروز گريد ٢ شده.(ابتدا ٩/٥ ميلي بود كه ٩ تير tul كردم و تاكنون ٤ ميليش تو حالب مونده و هيدرونفروزم هنوز برطرف نشده)
    فرمده بوديد IVP بگيرم.
    خواستم يه توضيحي بفرماييد در مورد اينكه آنژيوميوليپوماى گزارش شده چقدر جديه؟
    و اينكه سنگ ٤ ميل با توجه به كوچكيش چطور تونسته ايجاد هيدرونفروز كنه و چرا دفع نميشه؟
    و چقدر زمان و شانس دارم تا سنگ رو به شكل طبيعى و بدون مداخله جراحى دفع كنم؟
    و آيا درمان انتخابي گذاشتن دابل جي هست؟
    سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این تومور سرطانی نیست وهر ۶ماهبا سونو پیگیری کنید
  • تصویر کاربر احمدى شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر
    در پاسخ به اين سؤال:
    ٣٨ سال سن دارم.نتيجه سونوم به اين شرحه:
    يك سنگ ٨ ميلي در كاليس تحتانى كليه راست
    يك توده هايپراكو ٦ ميلي در پل فوقانى كليه چپ (با احتمال چربي يا آنژيوميوليپوما)
    دو سنگ به ابعاد ٤ و ٦ ميلي در كاليس تحتانى كليه چپ
    يك سنگ ٤ ميلي در حالب ميانى چپ كه موجب هيدرونفروز گريد ٢ شده.(ابتدا ٩/٥ ميلي بود كه ٩ تير tul كردم و تاكنون ٤ ميليش تو حالب مونده و هيدرونفروزم هنوز برطرف نشده)
    فرمده بوديد IVP بگيرم.
    خواستم يه توضيحي بفرماييد در مورد اينكه آنژيوميوليپوماى گزارش شده چقدر جديه؟
    و اينكه سنگ ٤ ميل با توجه به كوچكيش چطور تونسته ايجاد هيدرونفروز كنه و چرا دفع نميشه؟
    و چقدر زمان و شانس دارم تا سنگ رو به شكل طبيعى و بدون مداخله جراحى دفع كنم؟
    و پروگنوز درمان رو كلاً چطورى مى بينيد.
    سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      هیچ کدام نیاز به درمان ندارند هر ۶ماه سونو کنید
    2. تصویر کاربر احمدى جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشيد پس اون هيدرونفروز گريد ٢ ناشي از سنگ ٤ ميل تو حالب نياز به درمان نداره؟(پزشكم گفته بايستى دابل جي بذارى)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ان را بهتر است اگر دفع نشد تی یو ال کنید فیلم عمل من را در سایتم ببینید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام
    در سونوگرافی که از کلیه داشتم نوشته بود چند تصویر اکوژن با حداکثر قطر 4میلیمتر در داخل سیستم پیلوکالیس هردو کلیه مشاهده میشوند . لطفا راهنمایی بفرمائید. ضمنا پیوست سونوگرافی را هم براتون میفرستم بفرمائید سرطان کلیه تشخیص داده میشه . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر بلقیس دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون به خیر کیست کورتیکال ساده در کلیه سمت راست دارم که در حال رشد است به طوری که از 18میلی در سال 91به46میلی در سونوگرافی اخیر رسیده سیتی اسکن سال قبل هم 42میلی گزارش کرده توصیه به عمل باز توسط یکی از پزشکان استان کرمان شده ام. با توجه به عوارض عمل باز آیا این عمل به صورت لاپاراسکوپی انجا م می‌شود؟ وایا خطر اسیب به کلیه وجود دارد؟ ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر اینم گزارش سی تی اسکن وسونوگرافی مادرم که خواسته بودین.براتون فرستادم.
    ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس IVPبگیرید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر .اینم گزارش مادرم را فرستادم. همونطور که خودتان درخواست کرده بودید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید ای وی اف بگیرید
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 5222 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید ....آقای دکتر من قبلا مشکلم رو مطرح کرده بودم که شما فرمودین سی تی وسونو انجام بدم بفرستم براتون ....مشکل رو دوباره مینویسم به همراه سونو وسی تی ....... حدود دوماه پیش با درد شدید کلیه به بیمارستان مراجعه کردم وسنگ هشت میلیمتری تشخیص داده شد که عمل TUL با سوند مثانه وکلیه انجام شد روم یه هفته بعد از عمل به علت دردشدید ومتوالی دوباره مراجعه کردم وگفتن سنگ رو خارج نکردن ودوباره عمل انجام شد روم که لوله دبلجی کار گذاشتن ودو هفته بعد لوله رو‌دراوردن .... ولی الان با اینگه چهل روز از در اوردن لوله میگذره درد کلیه ودرد کمر شدید دارم با حالت تهوع..... پایین پهلوم هم ورم داره وموندم چیکار کنم....درد هم به حدی هست که روزی چهارتا مسکن مجبورم بخورم ....گزارش سی تی رو هم طبق گفته خودتون الان براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنونم اقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدى دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد ارجمند
    ٣٨ سال سن دارم.نتيجه سونوم به اين شرحه:
    "يك سنگ ٨ ميلي در كاليس تحتانى كليه راست"
    "يك توده هايپراكو ٦ ميلي در پل فوقانى كليه چپ (با احتمال چربي يا آنژيوميوليپوما)"
    "دو سنگ به ابعاد ٤ و ٦ ميلي در كاليس تحتانى كليه چپ"
    "يك سنگ ٤ ميلي در حالب ميانى چپ كه موجب هيدرونفروز گريد ٢ شده.(ابتدا ٩/٥ ميلي بود كه ٩ تير tul كردم و تاكنون ٤ ميليش تو حالب مونده و هيدرونفروزم هنوز برطرف نشده و به گفته جراح حالب بنده بسيار تنگ بوده)
    آقاى دكتر بنده خودم پرستارم.لطفاً راهكار درمانى ارائه فرماييد.
    سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس IVP بگیرید بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب